Prilično očekivano. Iz izvještaja matice se vidjelo da još uvijek nema oporavka na tržištu mreža. Odlazak servisa nije narušio marže.
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
Radi cijene na ZSE, bojao sam se predstečajne, za početak. Svako ima svoje razloge.
nije za predstečaj, ali je dobro za dokupiti tko zna koliko vrijedi
-
Politika dividende - Ciljani iznos za buduće dividende određivat će se u rasponu od 30% do 100% raspodjeljive dobiti Društva stečene u prethodnoj godini.
-
Izgleda da je PBZ mirovinski tek sad shvatio kolika je dividenda na ERNT nakon što je objavljen Poziv na skupštinu pa je konačno prestao prosipati dionice po tržištu.
-
Izgleda da je PBZ mirovinski tek sad shvatio kolika je dividenda na ERNT nakon što je objavljen Poziv na skupštinu pa je konačno prestao prosipati dionice po tržištu.
Prije bih rekao da su pretocili ozbiljnu kolicinu dionica u privatne dzepove svojih kompanjona jer su znali sto se sprema.
-
Prije bih rekao da su pretocili ozbiljnu kolicinu dionica u privatne dzepove svojih kompanjona jer su znali sto se sprema.
Svi su znali što se sprema. Pa sada, najprimitivnije objašnjenje koje mi pada na pamet je: a) živo im se hebe, plaća je i ovako ili onako više nego dobra; b)to rade ili u nečijem interesu ili za sebe. Pa da vidimo.
-
A šta se sprema? Nikad od njih ništa posebno. Jedino dobro je solidna dividenda svake godine. A za HR kompanije je i to ok.
-
Novi poslovi Ericssona Nikole Tesle vrijedni su 11 milijuna eurawww.poslovni.hr
Bravo za ero!!!!
-
A šta se sprema? Nikad od njih ništa posebno. Jedino dobro je solidna dividenda svake godine. A za HR kompanije je i to ok.
Koja je "solidnija" dividenda?
-
Očekivanje investitora je da će se potražnja za mrežnom opremom normalizirati. Evo HT planira ove godine povećati capex za oko 5%, dok je prošle godine smanjio capex za 5%. U međuvremenu dok čekaju oporavak tržišta dioničari primaju više nego dobru dividendu.
U svakom slučaju dividenda je puno veća nego prinos na obveznice, a postoji i šansa da se dobit poveća.
Od rizika je vjerojatno najveći geopolitički.
-
-
Imaš ih globalno koliko hoćeš. Da je 15% na cijenu razumio bi komentar
-
Imaš ih globalno koliko hoćeš. Da je 15% na cijenu razumio bi komentar
Ima ali onako sporadicno kad god bi mi tako naletila tako nekakva info da neka dionica isplacuje 7-10% i kad bi je isao malo pogledati redovito se iza toga krio nekakav veci rizik ili sa bilancom ili s nekim tuzbama ili s sektorom kojoj je u nekom negativnom ciklusu ili sa upitnoscu odrzivosti tog postotka, sta ocu rec da je uglavnom bila veca dividenda postotno jer je cijena dionice pala da reflektira taj povrat radi nekakvih problema, a i realno je ocekivat da ako neka dionica ima growth zdravu komponentu tipa KODT da je nemoguce kod takvih dionica ocekivat veci postotak dividende osim ako gledas sadasnju dividendu u odnosu na cijenu dionice prije godinu dana jer cijena dionice je odradila perspektivu tako i ove 7 % dividende imaju problema sa perspektivom i cijenom dionicom pa onda zakljucujem ako netko cilja dividende od 7% treba dobro odradit i zadacu rizika pada cijene, jer growth je najcesce upitan zbog xy stvari.
-
A kad pogledaš gdje su bili HT i Ernt prije 15 godina a gdje su sada. Onda pogledaš Us tech kompanije gdje su bile tada a gdje sada. Ovdje imaš dividendu koja je odlična i to je jedini plus.
-
A kad pogledaš gdje su bili HT i Ernt prije 15 godina a gdje su sada. Onda pogledaš Us tech kompanije gdje su bile tada a gdje sada. Ovdje imaš dividendu koja je odlična i to je jedini plus.
Imaš US tech kompanija koje nisu napravile ništa u 15 godina: Intel i IBM recimo. MSFT od 2000-e do 2014-e nije imamo nikakav porast cijene dionice.
Nema garancije da ce NVDA, AMD, TSLA ili NFLX u narednih 10 godina imati bolji povrat od ERNT. Ali je rizik gubitka puno veći nego kod ERNT. Netko izađe za konkurentnim AI procesorom i NVDA i AMD su -50% u tjedan dana. Vjerojatnost da netko uzme značajan dio tržišta ERNT-u je puno manja.
ERNT nije dionica za ljude koji očekuju aprecijaciju cijene dionice od 100% u naredne 2 godine. To je dionica za ljude koji očekuju 10% godišnje sa dividendom uz relativno mali rizik.
-
A gdje su recimo Sun, EMC, DEC, Compaq, Kodak, Minolta, Polaroid, AOL, Yahoo, Nokia, itd... Propale, kupljene, sve u svemu nestalo sve...
-
Izglasana dividenda 15EUR po dionici. Isplata 17.07.2024. Ex-dividend day je 02.07.2024.
No, ono sto me cudi je razrjesnica Gordani Kovacevic. Nigdje ne vidim da je izglasano tko ce biti na celu ERNT dalje.
-
...No, ono sto me cudi je razrjesnica Gordani Kovacevic. Nigdje ne vidim da je izglasano tko ce biti na celu ERNT dalje.
To bi značilo da joj iskazuju povjerenje ajmo reći. "Razrješnica" koliko glupo zvučala riječ, je pozitivna. I prošle je godine to stajalo u odluci. Ja se nadam da će ona još dugo biti tu.
-
Ima netko da mi prevede ovu riječ "razrješnica" na srpski'
Ne čujem je svaki dan pa ne znam značenje
-
Dečki jel vi to ozbiljno...
-
...No, ono sto me cudi je razrjesnica Gordani Kovacevic. Nigdje ne vidim da je izglasano tko ce biti na celu ERNT dalje.
To bi značilo da joj iskazuju povjerenje ajmo reći. "Razrješnica" koliko glupo zvučala riječ, je pozitivna. I prošle je godine to stajalo u odluci. Ja se nadam da će ona još dugo biti tu.
Nisam siguran da je ona najbolje riješenje za nas dioničare. MIslim da u izvještajima i na skupštinama dobivamo manje informacija nego kod drugih firmi i da zbog toga cijena dionice trpi. Danas je opet držala dugi govor ali ja iz toga nisam mogao zaključiti ništa o budućem poslovanju.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti