Erodiranje u tijeku, kako smo i pretpostavljali, sada dok i najveći optimisti pobjegnu, valja se pripremiti za obranu kote 190,
ima da i ja uljetim, pa možda i izljetim, ako ne poljetim
Erodiranje u tijeku, kako smo i pretpostavljali, sada dok i najveći optimisti pobjegnu, valja se pripremiti za obranu kote 190,
ima da i ja uljetim, pa možda i izljetim, ako ne poljetim
ERNT | VULETA IVICA | 211 | 0.02% |
Nije sve tako crno, neki iz TOP 10 kupuju...
Ma izvješće nije uopće tako loše, uostalom godišnja neto dobit je veća za 40%. Na ERNT se stvorilo očekivanje da će kad Erste izađe i nakon izvješća za Q4 dionica otići sa cijenom jako prema gore. E sad resprodaja je uglavnom prestala, izvješće za Q4 nije bajno , ali godišnje je dobro i sad kao da se svi dvoume ( uključujući i mene ) , dali dokupiti ili prodati. Ja sam stavio bid oko 195-196 i za sada ne prodajem. Nije mi se pokazalo dobro predugo biti u dionici koja ovako stagnira , ali nije dobro ni prodati uoći mogučeg rasta vrijednosti koje i dalje ovdje nekako očekujem, tako da za sada ovdje do daljnjega.
Nažalost, mislim da ovdje nema ništa od značajnijeg rasta dok neki fond ne počne lagano kupovat. A to bude vjerojatno pred objavu divke.
ERNT | PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. | 300 | 0.02% | 14,449 | 1.09% | 2.84M |
Lijepo je vidit da ima kupaca iz TOP 10
Vrlo lako moguće da tu dividenda iznenadi i preokrene situaciju.
Kakva su vam očekivanja za dividenu ove godine? Hoće li nešto i iz zadržane dobiti isplatiti, nisu već dugo?
Fina dogovorena prodaja pri zatvaranju od 1200 dionica...
Valjda je sad kraj rasprodaje .Na asku u tom trenutku je bilo1332komada.Znaci ostala su mu jos 132 komada .Vidit cemo ujtro jeli kraj rasprodaje.
Valjda je sad kraj rasprodaje .Na asku u tom trenutku je bilo1332komada.Znaci ostala su mu jos 132 komada .Vidit cemo ujtro jeli kraj rasprodaje.
Ja ovdje iman svaki dan neku novu teoriju, ali zadnjih dana ono što se ponavlja je 250 kom. na prodaji oko 198 € i još 2 puta po 100 kom. na 197€ i 197,5€. Mislim da ovdje neko blokira cijenu na način da da sa velikom količinom stvara privid da dionica nije interesatna i da neko želi izaći, ali taj isti kupuje na nižim cijenama. Već na 196-196,5€ ima svaki dan dovoljna količina da taj koji prodaje može prodati tih 300-400 kom. Možda je to ovaj koji je danas kupija 1200 kom. po 197 €.Akoje ostalo mu je još cca. 130 kom.
U svakom slučaju ja to gledam ovako: ERNT mi je trenutno oko 10% portfelja i ja ga ne mislim prodavati, jer ovo može dolje još 1-2 % , ali prema gore može sigurno puno više .
Stigla je obavijest na burzu. Kupili su jučer sami za u trezor 1.309 dionica na burzi.
Dečki, nema teorije zavjere. Nitko ništa ne štopa namjerno, osim sto namjerno prodaje, ali be zato da bi stopao vec da bi prodao. ERNT je trenutno out i kad vam sefica kaze da ce u sljedece 2 g probati popraviti stanje ne znam sto se cudite da neko STOPA cijenu. Koliko sam se tog nagledao 2008... stopali su igh na 20000 i ledo i svasta nesto. Pri tome ne kazem da je ovo isto. Ali ima ta paralela zavjere, a nije zavjera, samo zabluda onih koji se nadaju.
Koga će usrećiti sa tako malo vrijednom dionicom? Kazna ili nagrada?
Dečki, nema teorije zavjere. Nitko ništa ne štopa namjerno, osim sto namjerno prodaje, ali be zato da bi stopao vec da bi prodao. ERNT je trenutno out i kad vam sefica kaze da ce u sljedece 2 g probati popraviti stanje ne znam sto se cudite da neko STOPA cijenu. Koliko sam se tog nagledao 2008... stopali su igh na 20000 i ledo i svasta nesto. Pri tome ne kazem da je ovo isto. Ali ima ta paralela zavjere, a nije zavjera, samo zabluda onih koji se nadaju.
Prije točno godinu dana cijena je bila cca 240 €, a P/E cca 20. Molio bi vas da prokomentirate trenutnu valuaciju SPAN-a s obzirom na ERNT?! I da mi kažete tko bi tu trebao rasti, a tko padati?
Ako isključimo banke( za koje postoji posebna metrika), ERNT je po P/E najjeftinija dionica iz CROBEX-a trenutno, uz to imamo gotovo izvjesnu dividendu., koja bi trebala biti dosta veća nego lani.
EDIT: Obično kad zadnji optimista digne ruke od dionice, cijena počinje rasti.
Display MoreDečki, nema teorije zavjere. Nitko ništa ne štopa namjerno, osim sto namjerno prodaje, ali be zato da bi stopao vec da bi prodao. ERNT je trenutno out i kad vam sefica kaze da ce u sljedece 2 g probati popraviti stanje ne znam sto se cudite da neko STOPA cijenu. Koliko sam se tog nagledao 2008... stopali su igh na 20000 i ledo i svasta nesto. Pri tome ne kazem da je ovo isto. Ali ima ta paralela zavjere, a nije zavjera, samo zabluda onih koji se nadaju.
Prije točno godinu dana cijena je bila cca 240 €, a P/E cca 20. Molio bi vas da prokomentirate trenutnu valuaciju SPAN-a s obzirom na ERNT?! I da mi kažete tko bi tu trebao rasti, a tko padati?
Ako isključimo banke( za koje postoji posebna metrika), ERNT je po P/E najjeftinija dionica iz CROBEX-a trenutno, uz to imamo gotovo izvjesnu dividendu., koja bi trebala biti dosta veća nego lani.
Lijepo ste vi to teoriju udrilali, gledao sam blood on the streets svojevremeno, da gledao..bio sudionik kosmara. Ako cete po zadnjoj recenici suditi onda vas na ovoj temi jos uvijek ima previse. Trenutni p/e je dobar ali nece takav i ostati u narednom periodu i to vam je sukus svega. Span je mlada ptica, uzletjela ko puran sad si trazi mjesto i polako se isto korigira cjenovno, no mislim da je span puno okretniji i ima vecu sansu da preokrene poslovanje u iducih god dana, a to kod Ernt nije teta najavila. Ako vam to nije dovoljno, onda udrite, ljepota burze je sloboda i odgovornost.
Display MorePrije točno godinu dana cijena je bila cca 240 €, a P/E cca 20. Molio bi vas da prokomentirate trenutnu valuaciju SPAN-a s obzirom na ERNT?! I da mi kažete tko bi tu trebao rasti, a tko padati?
Lijepo ste vi to teoriju udrilali, gledao sam blood on the streets svojevremeno, da gledao..bio sudionik kosmara. Ako cete po zadnjoj recenici suditi onda vas na ovoj temi jos uvijek ima previse. Trenutni p/e je dobar ali nece takav i ostati u narednom periodu i to vam je sukus svega. Span je mlada ptica, uzletjela ko puran sad si trazi mjesto i polako se isto korigira cjenovno, no mislim da je span puno okretniji i ima vecu sansu da preokrene poslovanje u iducih god dana, a to kod Ernt nije teta najavila. Ako vam to nije dovoljno, onda udrite, ljepota burze je sloboda i odgovornost.
Koliko ja znam teta je najavila pad prihoda( i to onih manje profitabilnih), tako da je ne vidi da to znači sigurni pad neto dobiti...također Intercapitalove prognoze o P/E za 2024 su samo prognoze ,a ne sigurna budućnost...
Stvar je jednostavna, dionica je izdušila, jer je 4Q po dobiti( ne prihodu) podbacio ,a ne jer je netko nešto rekao. Ovde se uzimalo zdravo za gotovo da cijena ide na 250€ nakon Fi-a, plus drukanje "gospodina" Y.
Uz dužno poštovanje teta je kao Modrić
Ovdje puno vas stavlja znak jednakosti između prihoda i profitabilnosti.
Uz dužno poštovanje teta je kao Modrić
Kao ocvala ruža ili još uvjek udavača?
ERICSSON NIKOLA TESLA d.d. - Prijedlog za 15 eura dividende po dionici