Jeli ovo netko dobio izvješće i informaciju o dividendi ranije?
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
I ja bi da pojeftini.
Znaci, svaki put kad netko stavi losu vijest onda kupuje a kad stavi dobru vijest onda prodaje?
Ah, pa da sam to znao prije sad bi vec bio Warren Buffett.
A zašto bi to bila loša vijest? Kada je META u studenom prošle godine najavila otpuštanje 11.000 radnika, cijena je skočila 5,2%.
-
Neto dobit: 119,2 milijuna kuna
(2021.: 177,3 milijuna kuna), što je smanjenje od 32,8%
-
super, malo su ipak popustili zadnji Q
-
Kako su popustili. Pa imaju preko 5 mil. € dobiti. Što je oporavak poslovanja.
-
2022 Q3
operativna dobit: 3,680 tis. €
neto dobit: 1,446 tis. €
2022 Q4
operativna dobit: 3,250 tis. € (prethodni Q4 7,808 tis. €)
neto dobit: 5,296 tis. € (prethodni Q4 8,311 tis. €)
Sve u svemu, ovaj kvartal osjetno slabiji od Q4 2021, a što se tiče neto dobiti, samo porezne olakšice (ili slično) rezultirale su boljim rezultatom od Q3 2022.
-
nije li u prethodnom razdoblju bilo 8mil.€
-
nije li u prethodnom razdoblju bilo 8mil.€
Bilo je ako se tako gleda. Jedini bitni minus je u '22. iz drugog kvartala nakon stanja u Ukrajini i to sada stvara glavni minus dobiti u odnosu na '21. S ovom Q4 dobiti su posljedice Ukrajine bitno svladane i ERNT se vrača na svoju zaradu od prije Q2 '22.
-
Ja ne vidim paniku.
O Bjelorusiji se melje kao da je tih tristo i nešto miceka trebala biti čista zarada, a ne ugovorena vrijednost posla.
A ako u ugovoru ne postoji klauzula da onaj koji odustaje od ugovorenog plaća određene penale, onda su u ERNT potpune budale?
Jesu li? -
Znaci, svaki put kad netko stavi lošu vijest onda kupuje a kad stavi dobru vijest onda prodaje?
Ah, pa da sam to znao prije sad bi već bio Warren Buffett.
A zašto bi to bila loša vijest? Kada je META u studenoj prošloj godini najavila otpuštanje 11.000 radnika, cijena je skočila 5,2%.
Da, al prije toga je cijena META-e duze od godine dana konstantno padala i pala gotovo 75% od prethodnog vrha.
-
-
Kreću otkazi i u Ericssonu, 10% radne snage u Ericssonu Švedska
Nažalost nastavak.... uz 1400 otkaza u Švedskoj slijede otkazi svekupno do 8500 radnika u Ericssonu globalno...piše u prvom članku da usporava potražnja..
Ericsson to cut 1,400 jobs in SwedenTelecoms gear maker Ericsson plans to cut about 1,400 jobs in Sweden as part of a broader plan to reduce costs globally, it said on Monday.www.reuters.comEricsson to lay off 8,500 employees -memoTelecom equipment maker Ericsson will lay off 8,500 employees globally as part of its plan to cut costs, a memo sent to employees and seen by Reuters said.www.reuters.com -
Zarađuju 3 puta više nego za isti posao u RH. Naravno da če prvi oni dobiti nogom.
Ionako sve više poslova globalnog Eriscssona ide na naš Nikola Tesla zbog niže cijene radne snage.
-
Dobro jutro. Zašto SPAN ima hrpu posla ?
Dovoljno stručni ljudi a u DE ili USA za isti posao plaća 2-3 puta veća. Rad moguc sa bilo koje lokacije u svijetu gdje je stabilan internet.
-
Poslovi ERNT i SPANA su različiti i u ničemu se ne preklapaju, to je kao da uspoređuje te Autohrvatska ili ATGR ili MEDIKU svi su oni trgovci ali sa različitom robom
-
Poslovi ERNT i SPANA su različiti i u ničemu se ne preklapaju, to je kao da uspoređuje te Autohrvatska ili ATGR ili MEDIKU svi su oni trgovci ali sa različitom robom
Ono koliko ja znam je da ERNT tj. Ericsson Nikola Tesla odrađuje dosta internog posla za globalni Ericsson i time nadoknađuje prihod koji će mu nedostajati sa npr. Bjeloruskog i Ruskog tržišta, ali te marže nisu ni približno iste, a ukoliko stvarno dođe do otkaza ugovora radnicima zbog globalnog smanjenja potražnje za uslugama od Ericsson-a, ne vjerujem da će ERNT time biti zaobiđen, što sa otkazima radnicima, a što gubitkom internih Ericsson poslova zbog racionalizacije poslovanja, jer ne možeš svoju poslovnu politiku temeljiti samo na internim uslugama za matičnu firmu, već moraš tražiti nova tržišta kada si stara tradicionalna kao Bjelorusija i Rusija privremeno ili trajno izgubio. Teza da su hrvatski radnici jeftini također pada u vodu, jer u usporedbi sa Indijom hrvatski radnici su duplo, ako ne trostruko skuplji. Možda su prije 10 godina i bili jeftiniji nego u EU, ali ta se razlika dosta približila, pogotovo jer je krajem prošle godine svim radnicima Ericsson Nikola Tesla povećana plaća, te je sada prosječna plaća u ERNT puno veća (i do nekoliko puta) od hrvatskog prosjeka.
-
Ono koliko ja znam je da ERNT tj. Ericsson Nikola Tesla odrađuje dosta internog posla za globalni Ericsson i time nadoknađuje prihod koji će mu nedostajati sa npr. Bjeloruskog i Ruskog tržišta, ali te marže nisu ni približno iste, a ukoliko stvarno dođe do otkaza ugovora radnicima zbog globalnog smanjenja potražnje za uslugama od Ericsson-a, ne vjerujem da će ERNT time biti zaobiđen, što sa otkazima radnicima, a što gubitkom internih Ericsson poslova zbog racionalizacije poslovanja, jer ne možeš svoju poslovnu politiku temeljiti samo na internim uslugama za matičnu firmu, već moraš tražiti nova tržišta kada si stara tradicionalna kao Bjelorusija i Rusija privremeno ili trajno izgubio. Teza da su hrvatski radnici jeftini također pada u vodu, jer u usporedbi sa Indijom hrvatski radnici su duplo, ako ne trostruko skuplji. Možda su prije 10 godina i bili jeftiniji nego u EU, ali ta se razlika dosta približila, pogotovo jer je krajem prošle godine svim radnicima Ericsson Nikola Tesla povećana plaća, te je sada prosječna plaća u ERNT puno veća (i do nekoliko puta) od hrvatskog prosjeka.
Mnogo ste lepog teksta napisali.
Ali na kraju godine ERNT će imat rast prihoda i dobru dobit. Ne znam kako tu može biti otpuštanja s obzirom da im i dalje nedostaje kadra.
I zašto ste uopće spominjali Indiju, mogli ste ubaciti Tanzaniju ili Papu novi gvineju. Još jeftinije. Evo svi će sada pohrliti u Tanzaniju tražiti programere jer je to cijena radne snage još niža. Što je očito jedina stavka pri izboru posla.
Ne brinem se za hrvatku podružnicu. Tkogod tu radi zna o čemu pričam.
-
Ali na kraju godine ERNT će imat rast prihoda i dobru dobit. Ne znam kako tu može biti otpuštanja s obzirom da im i dalje nedostaje kadra.
I zašto ste uopće spominjali Indiju, mogli ste ubaciti Tanzaniju ili Papu novi gvineju. Još jeftinije. Evo svi će sada pohrliti u Tanzaniju tražiti programere jer je to cijena radne snage još niža. Što je očito jedina stavka pri izboru posla.
Kolega Dr.Kalica, vi čini se ne znate da je glavni konkurent Ericsson Nikoli Tesli za dobivanje internih projekata druga interna Ericsson firma, a to je Ericsson Indija, čija je radna snaga jeftinija i u tom kontekstu sam ih spominjao. Inače super vam je novi nick, pravo za ozbać lajkam kolega Yieldchaser.
Ericsson in IndiaContact Ericsson in India to learn more about how Ericsson is shaping the communication of tomorrow.www.ericsson.com -
Neće valjda Ericsson Indija preuzeti poslove ERNT pa to je vijest godine
-
Kolega Dr.Kalica, vi čini se ne znate da je glavni konkurent Ericsson Nikoli Tesli za dobivanje internih projekata druga interna Ericsson firma, a to je Ericsson Indija, čija je radna snaga jeftinija i u tom kontekstu sam ih spominjao. Inače super vam je novi nick, pravo za ozbać lajkam kolega Yieldchaser.
A kolega Bud vi očito ne znate da podružnica u Splitu stalno posluje sa odjelima u Indiji i KIni te da zbog aljkavosti istih, hrvatski dio mora često odraditi više.
Ne brinem se zbog Indijaca.
-
Kolika se dividenda očekuje? Mislim da će je najaviti već krajem ovog mjeseca, uz Q1'23. Po ovoj cijeni od 230 na gore, ako je 5% yielda, to ispada nekih 11,5 do 12 eura.
Uz toliku zadržanu dobit i solidnu perspektivu, mogu komotno isplatiti i više. Prošle godine su s dividendom napravili neugodan, ali poslovno pametan potez.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin