Očekivanja neto dobiti su oko 140 milijuna kuna, dakle malo preko 100kn po dionici. Da cijena ostane ista ovakva, to je neki P/E ~16. Međutim, smatram da će cijena ići gore jer su dosta dobro primili stress test rusko-ukrajinskog rata, imaju financijsku stabilnost i mogu samo imati bolje rezultate od Q2 i Q3 2022., koji uopće nisu toliko loši. Još da im matična kompanija da više posla, a za pretpostaviti je da hoće, budućnost djeluje dosta svijetla. Nema tog regionalnog rata i krize koji može zaustaviti napredak svijeta kroz 5G. Bio je i WW2 pa nije to zaustavilo revoluciju farmaceutske industrije kroz niz antibiotika koji su pred kraj i poslije tog rata ušli u masovnu primjenu.
neto dobit za prva 3 kvartala je cca 80 mil. kn ili sam ja pobrkao neke brojeve u sječanju ?
Zadnja 4 kvartala su 142 milijuna na MD i web aplikacija predviđa za malo manje Q42022. Bila je velika ranija neto dobit. Ova zadnja dva kvartala su s malom neto dobiti, što je logično. Ali ne znam koliko realnu sliku daje njihovo uključivanje u očekivanja budućih rezultata. Slično je kao da promatram poslovanje mase kompanija unazad osam godina pa sad zaključke izvodim iz rezultata 2020. godine. Stvar je u tome da se zna što je bilo tada i zašto, a tako i sada to s Bjelorusijom.