Ovo sigurno prodaje mirovinac iz prvih 10, moći će mo vidjeti u promjenama u top 10
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
Ovo sigurno prodaje mirovinac iz prvih 10, moći će mo vidjeti u promjenama u top 10
ne bi smio, on bi morao biti pacifista sudeći po nazivu
-
-
Izgleda top izvješće..
-
Izgleda top izvješće..
Izvješće je bomba, iznad svih mogućih očekivanja! Šteta što mi je ERNT samo 15% portfelja!!
-
Izgleda top izvješće...
No, cijena je skliznula.
-
Izgleda top izvješće...
No, cijena je skliznula.
Zar to nije san svakog investitora? Šteta što danas nemam prebijene parice...
-
Kolika bi mogla biti divka..hm..
-
Izgleda top izvješće...
No, cijena je skliznula.
Što misliš zašto?
-
No, cijena je skliznula.
Što misliš zašto?
Ne znam. Zašto? Posluju s Rusijom?
-
-
Puno je većih igrača i država imalo veze sa ISILom, od Turske do SAD-a..
Yesterday's news.
Evo ti isto malo yesterday's news.
What is the Ericsson List, and other frequently asked questions about the investigation - ICIJ
Besides Iraq, the Ericsson compliance officers investigated allegations of bribery and other wrongdoing in Croatia, Egypt, South Africa, Spain, Portugal, Angola, the U.S., Brazil, Azerbaijan, Morocco, Bahrain, Libya and Lebanon.
-
Izvješće je prava bomba a ovdje se 3 riječi nisu napisale o njemu...dajte ljudi, opustite se malo
-
Izvješće je prava bomba a ovdje se 3 riječi nisu napisale o njemu...dajte ljudi, opustite se malo
otpušta se pomalo, otpušta
-
Koji je razlog ovolikog današnjeg pada ?
Ima li neki opravdani razlog za to?
-
Tek mi je sad kolega skrenuo pozornost na ovo...
"Također smo nastavili kvalitetnu suradnju s našim dugogodišnjim kupcima, operatorima Ipko (Kosovo), Crnogorski Telekom (Crna Gora), beCloud (Bjelorusija), Beltelekom (Bjelorusija) i A1 (Bjelorusija) na proširenju, modernizaciji i održavanju telekomunikacijskih mreža. U segmentu ICT rješenja za Industriju i društvo u tijeku je implementacija druge faze projekta nacionalne zdravstvene IT platforme u Bjelorusiji"
-
-
Stvarno se s poštovanjem odnose prema investitorima.
"U toj zemlji imamo svoju lokalnu kompaniju s 25 zaposlenika, a među našim najznačajnijim
aktivnostima možemo navesti proširenja LTE mreža za tamošnje operatore te informatizaciju
središnjeg zdravstvenog sustava te zemlje.
Prihodi od navedenih aktivnosti su u 2021. godini imali udjel od oko 4% u ukupnim prodajnim
rezultatima Grupe te su značajno doprinijeli operativnom novčanom toku." -
Stvarno se s poštovanjem odnose prema investitorima.
"U toj zemlji imamo svoju lokalnu kompaniju s 25 zaposlenika, a među našim najznačajnijim
aktivnostima možemo navesti proširenja LTE mreža za tamošnje operatore te informatizaciju
središnjeg zdravstvenog sustava te zemlje.
Prihodi od navedenih aktivnosti su u 2021. godini imali udjel od oko 4% u ukupnim prodajnim
rezultatima Grupe te su značajno doprinijeli operativnom novčanom toku."Ispoštovat će investitore i s dividendom. Ovi što su danas kupili će biti posebno zadovoljni
-
Zadnja cijena= 1740 kn a iz nje slijedi:
P/E= 13.06 vrlo dobro
P/S=1.04 odlično
EV/EBITDA= 7.71 vrlo dobro
FCF= 352 mil. odlično
Dug/kapital= 20,7% odlično
Kao što vidite, ovi pokazatelji su jako dobri, po meni odlični, visok prihod i zarada, dosta casha, a sve to pri vrlo maloj zaduženosti. Jedino što sam ovdje izostavio je P/B koji je 5.7. Može li netko kompetentniji i netko tko već godinama prati ERNT prokomentirati i protumačiti meni laiku otkud ovoliki P/B. U teoriji P/B oko 1 je normalan, ispod 1 implicira da je kompanija podcijenjena a iznad jedan da je precijenjena, pri čemu je prihvatljiva vrijednost i do 3. Treba li ovoliki P/B brinuti, je li zanemariv kraj ostalih parametara koju su odlični, je li kompanija zaista debelo precijenjena?
-
- Ako je p/ b 1 odličan znači da investitori ne vjeruju u mogućnost firme da pravi profit i ne žele ulagati u tu firmu.
Uvijek je kod profitabilnih firmi price nekoliko puta veći od book value.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner