Nek isplate dividendu prije 'pravične naknade'.
PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)
-
-
-
Povlace se sa burze jer je covid srusio cijenu dionice i kako bi sto manje isplatili malim dionicarima.
Pitanje je kako ih prodati ako ostanu u portfelju???
Otc, njuskalo isl i pitanje koliko se realna cijena tu moze da dobije.
Banda ce od mene ce imati nulu na racunu zbog ovoga.
Preporucam i drugima zatvaranje racuna u pbz ako ga imaju.
Samo dokaz vise da je realna cijena preko 1000 kn.
-
Povlace se sa burze jer je covid srusio cijenu dionice i kako bi sto manje isplatili malim dionicarima.
Pitanje je kako ih prodati ako ostanu u portfelju???
Otc, njuskalo isl i pitanje koliko se realna cijena tu moze da dobije.
Banda ce od mene ce imati nulu na racunu zbog ovoga.
Preporucam i drugima zatvaranje racuna u pbz ako ga imaju.
Samo dokaz vise da je realna cijena preko 1000 kn.
Tako je! Svaka čast! I ja odo iz PBZ-a nakon ovoga. Prebacujem račune u Zabu il Hpb
-
Zašto odmah nisu najavili squeeze out nego samo skidanje s burze?Da su najavili squeeze out 3 mjesečni prosjek bi pao?
Tko kupuje i dize cijenu?
-
kolege i ja se pitam, pogledajte koliko je to prošlo danas i to sve po ASKu jer se dizala cijena.
i to tek koliki promet ? a da svi navalimo.. ?
može mi li netko pojasniti što da sada cijena odleti na 5000 kn ?
-
kolege i ja se pitam, pogledajte koliko je to prošlo danas i to sve po ASKu jer se dizala cijena.
i to tek koliki promet ? a da svi navalimo.. ?
može mi li netko pojasniti što da sada cijena odleti na 5000 kn ?
Najvjerojatnije bi na GS glasali da se ne delistiraju😎😎😎
-
6000 komada na 800 kuna za prodaju.
Sad da li je to strašenje da se cijena ne digne ili stvarna namjera, tko bi znao...
-
PBZ na 840,00 kn !!! Bome, smo im napucali cijenu! Neka, neka! Još ćemo!
-
a kolege, sad ozbiljno, mene zanima kako to funkcionira, općenito pitanje ali više pišemk na ovoj temi ..
kaj da sada svi krennemo u kup i / prodaj samo da cijena raste da isplata bude što viša ?
-
Koja isplata? Pa oni se samo povlace sa burze
-
-
u slučaju istiskivanja (a vrlo je moguća)... kako se računa minimalna naknada za istiskivanje dionica koje nisu više na burzi?
-
Kako se računa?
-
PBZ na 840,00 kn !!! Bome, smo im napucali cijenu! Neka, neka! Još ćemo!
A kaj vi niste videli da se u 16:00:08 natrag spustio jos jedan paket od cca 1500kom na 800kn......?
Ova dizanja sa par desetaka komada su samo wishful thinking dok god ima ovakvih prodavaca.....
-
a kolege, sad ozbiljno, mene zanima kako to funkcionira, općenito pitanje ali više pišemk na ovoj temi ..
kaj da sada svi krennemo u kup i / prodaj samo da cijena raste da isplata bude što viša ?
Ovako, PBZ trenutno provodi delistiranje dionica sa trzista. Prilikom delistiranja zakonski je obvezan svim dionicarima koji na GS glasaju protiv delista isplatit tromjesecni ponderirani prosjek (u slucaju PBZ je to sad cca. 797 kn). U slucaju da se u posljednja 3 mjeseca prije objave GS nije trgovalo 1/3 radnih dana (nije slucaj kod PBZ-a) svim dionicarima koji glasaju protiv delista drustvo je obvezno isplatit cijenu po dionici koja se odredjuje elaboratom kojeg rade vanjski "strucnjaci"...u praksi taj elaborat bude smijesan i cijena bude "kikiriki".
Kod squeeze outa (koji je realno ocekivati nakon delista PBZ (bar je meni to realni slijed dogadjaja)) vecinski dionicar narucuje elaborat procjene vrijednosti dionice i isplacuje sve preostale dionicare po cijeni dionice iz elaborata. U ovom postupku ne mozes odbit cijenu vec po sili zakona dobijas pare za dionice. Ako si nezadovoljan cijenom mozes pravdu trazit na sudu...
Inace drustva (bar po dosadasnjoj praksi) ne najavljuju delist, nego samo objave poziv na GS s tom tockom dnevnog reda pa ne mozes dizat cijenu...
Kod PBZ-a trenutno je cca. 8 mil kn proslo po 800kn i tesko da se prosjecna ponderirana cijena (do objave poziva na GS) tesko moze bitnije mjenjat...jedino ako netko stavi na prodaju +5k komada na vecoj cijeni pa da znatnije utjece na ponderiran prosjek...sto sumnjam...
A da se i ponderirana cijena digne na razine koje ne odgovaraju PBZ oni uvijek mogu odustat od delista (ili vecinski dionicar glasa protiv ne moze se provest delist)..ipak su oni su gazde, imaju preko 95%...
-
Može se mijenjati cijena, no to je unaprijed izgubljena bitka. PBZ-u se fućka za male manjince. On ovim prijedlogom odluke cilja mirovince jer mirovinci ne mogu drzati (dugorocno) neuvrsteni papir. I oni tu ne mogu ništa. Mogu dici cijenu odnosno prosjek posredno sto moguće i jest pokusaj. U squezu svi ostali manjinci ionako vjerojatno ne bi dobili vise od booka. I to je otprilike to.
-
tromjesecni ponderirani prosjek (u slucaju PBZ je to sad cca. 797 kn).
Neće biti kolega.
783,33kn......upravo izračunato za svemirskoj excelici mojeg brokera......
-
784,99kn je konačna brojka za skupštinu.
-
kupio po 800 prodao po 800 a jesam biznismen😱😱😱🥳🥳🥳.
Sto kupiti RIVP?27 kn umrlo 70 ljudi.ATGR?posuđuju pare a to smo već vidjeli kako završava.VLEN?a kako izaći?PODR prica se da kupuju Ledo? To će isto biti divna priča.
Kakva burza🙁
I u što ulagati?
-
HT koji ima pro
kupio po 800 prodao po 800 a jesam biznismen😱😱😱🥳🥳🥳.
Sto kupiti RIVP?27 kn umrlo 70 ljudi.ATGR?posuđuju pare a to smo već vidjeli kako završava.VLEN?a kako izaći?PODR prica se da kupuju Ledo? To će isto biti divna priča.
Kakva burza🙁
I u što ulagati?
ht koji ima likvidnost i sigurnu divku.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…76a62b52ca4.pdf
Piše:
Slijedom preporuke Hrvatske narodne banke od dana 9. prosinca 2020. godine, a nastavno na postupak za odobrenje stjecanja vlastitih dionica koji je i nadalje u tijeku, Uprava Banke donijela je odluku kojom se otkazuje i odgađa Izvanredna glavna skupština Banke sazvana za 29. prosinca 2020. godine, s početkom u 8,30 sati, u konferencijskoj dvorani hotela Hilton Garden Inn u Zagrebu, Radnička cesta 21, 8 kat.Ne spominje se ništa o prijedlogu odluke o povlačenju dionica...
Je li to znači da su odustali (zasad) od povlačenja dionica ili?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner