Ma badava i slušati drugu stranu kad lopine sve vode.. ali OK doće maca na vratanca, vidimo i danas USKOK privodi ekipu iz ZG đira.. bit će tu posla samo takvog da se pročisti HR tržište kapitala da to prodiše. Nismo badava na tako niskim razinama.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Ma ovo je za dočekat ih u noći i dobro izbubat bokserima, eto pa nek me banira.
PS nemam još od prošle god. Dlkv. Fuj.
-
Mi smo uvijek u pogrešnom timu... to je borba dijoničari vs dijanjičari.... i uvijek pobijede dinaroidi, tako je to kod nas.
-
Ne da mi se čitati unatrag, ali je li netko spomenuo da su mali dioničari na skupštini glasali protiv svake odluke i da su izjavili protivljenje, što znači da se spremaju tužbe.
A pokrenute tužbe onemogućuju upis dokapa u sudski registar?
Tužbe po kojoj osnovi? I koga se tuži?
I tko su mali dioničari? Neka udruga ili svaki osobno?
Tužit će i pravnu osobu i fizičke osobe (upravu i NO) osobno za nesavjesno poslovanje, nanošenje štete društvu i dioničarima, netočno prikazivanje u financijskim izvještajima, diskriminatorne odredbe u Odlukama, itd. , itd...
Ima više udruga ali i neki individualni dioničari su najavili da će sami tužiti.
To u stvari nije bitno, što više tužbi, dulje će trajati... a to "ekipi" koja je ovo složila ne odgovara.
-
Mislim da imaju smisla i privatne i kolektivne tužbe, uz konzultaciju s pravnim stručnjacima i ako ima osnove - raspaliti po njima bez milosti. To će potrajati ohoho, ali sami su to zakuhali. Pa tko ima volje, vremena i novaca vjerojatno će u tome i uspjeti.
U onom dokumentu koji nam je Ledica poslala za GS za Sunčani Hvar gdje je bila slična situacija je temeljna osnova za protuprijedlog (a onda vjerojatno i tužbu) činjenica da su mali dioničari odredbama prijedloga ispali najviše oštećeni iako ničim nisu bili krivi za nastalu situaciju u kompaniji. Molim lijepo koliko god bilo mutno pravosuđe kod nas dobar odvjetnik može samo iz ove činjenice čuda napraviti.
-
Mislim da imaju smisla i privatne i kolektivne tužbe, uz konzultaciju s pravnim stručnjacima i ako ima osnove - raspaliti po njima bez milosti. To će potrajati ohoho, ali sami su to zakuhali. Pa tko ima volje, vremena i novaca vjerojatno će u tome i uspjeti.
U onom dokumentu koji nam je Ledica poslala za GS za Sunčani Hvar gdje je bila slična situacija je temeljna osnova za protuprijedlog (a onda vjerojatno i tužbu) činjenica da su mali dioničari odredbama prijedloga ispali najviše oštećeni iako ničim nisu bili krivi za nastalu situaciju u kompaniji. Molim lijepo koliko god bilo mutno pravosuđe kod nas dobar odvjetnik može samo iz ove činjenice čuda napraviti.
Ja mislim da ti ne razumijes da sud ne zanima to sto je većina nadglasala manjinu na skupštini nego da li je napravljena šteta društvu. Od tog zaključika treba krenuti u bilo kakvom suvislom i pravno održivom sudskom sporu. A onda iz toga treba derivirati eventualnu stetu manjinskim dioničarima.
-
Dalekovod je u četvrtak objavio da su dioničari na jučerašnjoj skupštini prihvatili odluke o smanjenju temeljnog kapitala s 247,19 na 2,47 milijuna kuna, i to spajanjem sto u jednu dionicu, te potom povećanju za najmanje 150 a najviše 410 milijuna kuna, a za sudjelovanje u toj dokapitalizaciji već ranije su zajedničku uvjetovanu ponudu dali Construction Line i Končar EI.
-
Ja mislim da ti ne razumijes da sud ne zanima to sto je većina nadglasala manjinu na skupštini nego da li je napravljena šteta društvu. Od tog zaključika treba krenuti u bilo kakvom suvislom i pravno održivom sudskom sporu. A onda iz toga treba derivirati eventualnu stetu manjinskim dioničarima.
Svakako treba konzultirati stručnjake koji praktično iskustveno znaju što napraviti. Osobno bih tako postavio priču, ali što se mene tiče nemam interesa ni volje natezati se godinama po sudovima zbog nekoliko desetaka tisuća kn gubitka. U mojem slučaju Dalekovod je dio učenja u kojem su ovakve relativno skupe greške (u toj fazi) neminovne i imaju snažan utjecaj na buduće investicijske odluke jer je dosta toga što ne možeš naučiti iz knjiga i tečajeva sada isplivalo i postalo puno jasnije. Na greškama koje te ne ubiju se uči.
Svakako će me zanimati jesu li oni koji će se u to upustiti uspjeli i tu im zaista želim puno sreće i uspjeha. Mislim da postoje osnove za to i volio bih da odgovorni za ovo snose posljedice. Možda slučaj Dalekovod napravi kakav pozitivan pomak u društvenim odnosima nakon što se ova priča na ovaj ili onaj način razriješi.
Kako god - jedna stvar je kad o ovakvim stvarima čitaš kao što sam primjerice pratio Agrokor, a sasvim druga kad si izravno dio te priče i osjetiš na vlastitoj koži kako to izgleda. Tek onda istinski nešto i naučiš. Sve ostalo je samo zavaravanje da nešto znamo i poznajemo.
-
A ne znam. Bili su tu neki pojedinci koji su ukazivali na ovakav scenarij. Bili su marginalizirani i ismijani od većine. Al nije to toliko važno koliko činjenica da jedino sto se može učiniti u ovakvim situacijama je donošenje i primjena nove regulative koja bi trebala konačno i efikasno zaštititi interese manjinskih ulagatelja. Bojim se da u konkrentom slučaju neće biti nekih reperkusija za egzekutore. Nije moralno, al nije ni protuzakonito. A kad ista ekipa kontorlira i izvrsnu i zakonodavnu i sudbenu vlast onda je tesko istjerati pravdu na čistac.
-
A ne znam. Bili su tu neki pojedinci koji su ukazivali na ovakav scenarij. Bili su marginalizirani i ismijani od većine. Al nije to toliko važno koliko činjenica da jedino sto se može učiniti u ovakvim situacijama je donošenje i primjena nove regulative koja bi trebala konačno i efikasno zaštititi interese manjinskih ulagatelja. Bojim se da u konkrentom slučaju neće biti nekih reperkusija za egzekutore. Nije moralno, al nije ni protuzakonito. A kad ista ekipa kontorlira i izvrsnu i zakonodavnu i sudbenu vlast onda je tesko istjerati pravdu na čistac.
Svaka cast na dosljednosti, vi ste ukazivali na tu mogucnost zadnjih 6 mjeseci, dok su drugi pjevali borbene i crtali rastuce grafove, kao na Optimi na 7 kn.
Konacan zbroj je nula, pa 100 ili 1000 malih dionicara mora izgubiti da bi PPD ili Fortenova lesinarski zaradili uz blagoslov drzave i korumpiranih politicara. Isto je bilo na Agrokoru. Slican ili isti scenarij na PTKM, pa malo drukciji scenarij, ali i izvedba na Pevecu itd. Uglavnom, par pojedinaca se basnoslovno bogati na grbaci malih dionicara uz podrsku od strane drzave i sudova.
-
-
Slučaj Dalekovod evidentno nema taj kapacitet za motivaciju pokretanja promjene postojeće legislative jer se priča nije (medijski) raširila da natjera odgovorne na promjene koje su evidentno potrebne. Očekivano iste pojave će se nastaviti događati dok se jednom ne dogodi nešto zbilja katastrofalno. E tek onda će biti dovoljno snažan emotivan naboj da više nitko neće pitati treba li to mijenjati i kako. A do tada...ujeo vuk magare.
Jedan primjer kako to funkcionira. Za slučaj eventualnog katastrofalnog potresa u naseljenim zonama RH se zna da će se dogoditi uz predviđanja o tome koliko tisuća mrtvih i ranjenih će biti zbog stanja građevina i infrastrukture. Stručnjaci o tome puno znaju jedino ne znaju kada i gdje će se dogoditi. No neće se ništa konkretno poduzeti da se to spriječi - dok se ne dogodi, onda će odjednom postati top prioritet. Apsurdno do bola, ali tako funkcioniramo. Nitko ništa ne poduzima dok netko ne strada.
A što se tiče pisanja na forumu treba razumjeti da se i ovdje tek post mortem jasno vidi tko je pisao istinu, a tko što drugo. Pozitivna je okolnost da se tijekom vremena razvije i na tom planu intuicija koje su informacije bliže istini jer ako sam išta naučio na ovom forumu da se u niti jednu procjenu datu ovdje ne može bezrezervno vjerovati jer su mnogi stručnjaci i poznavaoci napravili hrpe krivih procjena koje su se manifestirale u raznim gubicima bilo propuštenih prilika ili pušiona. Tako da sve ima svoje i svatko za sebe očito mora razviti vlastite filtere kako će bilo koju informaciju tumačiti. To što je netko izvrstan stručnjak ne znači da si ponekad neće zabiti autogol kao onaj nesretni španjolski golman. I obrnuto.
-
Slučaj Dalekovod evidentno nema taj kapacitet za motivaciju pokretanja promjene postojeće legislative jer se priča nije (medijski) raširila da natjera odgovorne na promjene koje su evidentno potrebne. Očekivano iste pojave će se nastaviti događati dok se jednom ne dogodi nešto zbilja katastrofalno. E tek onda će biti dovoljno snažan emotivan naboj da više nitko neće pitati treba li to mijenjati i kako. A do tada...ujeo vuk magare.
Jedan primjer kako to funkcionira. Za slučaj eventualnog katastrofalnog potresa u naseljenim zonama RH se zna da će se dogoditi uz predviđanja o tome koliko tisuća mrtvih i ranjenih će biti zbog stanja građevina i infrastrukture. Stručnjaci o tome puno znaju jedino ne znaju kada i gdje će se dogoditi. No neće se ništa konkretno poduzeti da se to spriječi - dok se ne dogodi, onda će odjednom postati top prioritet. Apsurdno do bola, ali tako funkcioniramo. Nitko ništa ne poduzima dok netko ne strada.
A što se tiče pisanja na forumu treba razumjeti da se i ovdje tek post mortem jasno vidi tko je pisao istinu, a tko što drugo. Pozitivna je okolnost da se tijekom vremena razvije i na tom planu intuicija koje su informacije bliže istini jer ako sam išta naučio na ovom forumu da se u niti jednu procjenu datu ovdje ne može bezrezervno vjerovati jer su mnogi stručnjaci i poznavaoci napravili hrpe krivih procjena koje su se manifestirale u raznim gubicima bilo propuštenih prilika ili pušiona. Tako da sve ima svoje i svatko za sebe očito mora razviti vlastite filtere kako će bilo koju informaciju tumačiti. To što je netko izvrstan stručnjak ne znači da si ponekad neće zabiti autogol kao onaj nesretni španjolski golman. I obrnuto.
A cuj, nema onog tko nije pogrijesio investirajuci, jedino onaj tko nije nikad investirao... ali i taj je pogrijesio jer je propustio oploditi kapital.
Kao i uvijek najbitnija je diverzifikacija ulaganja, kako po fimama, tako i regionalno, valutno, za kakvu takvu sigurnost.
Ali ovdje je problem lopovluk koji je do sada prolazio nekažnjeno, nadam se da vise neće nakon kaznenih prijava zbog diskriminacije, ajde jos ok smanjenje kapitala, razvodnjavanja., loseg vođenja... ali na kraju da diskriminiraju postojece dionicare sa ulogom od min. 10. Mil kn? Koji je razlog, zasto nisu stavili 50-100-150 mil. minimalno? Zasto nisu dozvolili da u prvom krugu svatko moze uzeti identican ili srazmjeran broj koje je imao na dan donosenja ove odluke 30.06. Pa poslje nek uzima svatko koliko zeli kao i kad je bilo po 10 kn, prva dokapitalizacija.. To je mozda najveci problem.
-
Dalekovod ima puno elemenata da postane primjer kako se institucije (da to žele) obračunavaju s ovakvim oblikom kriminala, na za sada im je medijski interesantnije loviti Bandićeve kokošare dok ovakvi financijski "monstrumi" prolaze naizgled neprimjećeno.
Realno institucije jako dobro znaju što se događa na burzi, ali kako to već biva ovdje su igre moći malo šireg (međunarodnog) karaktera i Dalekovod je tu samo kockica malo veće slagalice tako da kao i sa Banderasom i njegovom mafijom nitko ih ne dira dok ne postane jasno da su - prošlo svršeno vrijeme. I čeka trenutak kada će nekome odgovarati da krene u akcije na ovaj ili onaj način, ali opet samo zato da postigne neke svoje ciljeve koji nemaju nikakve veze ni s pravdom ni pravicom. Naravno tu i tamo se nađe netko s dobrom namjerom, ali to su izolirani slučajevi.
U biti to je igra moći i manipulacije stara koliko i civilizacija, a svi postojeći pompozni zakoni, revolucije i reforme su samo mamci za navlačenja masa da ih se po potrebi manipulira i usmjerava tamo gdje trenutni centri moći to žele. Sve je samo interes i ništa više, pa tko je trenutno jači taj kvači. Nije to samo u RH - svuda ti je isto samo na različitim stupnjevima razvoja društvenih odnosa pa se čini drugačije.
Hoću reći - običnom čovjeku ostaje ili da se u sve ovo ne petlja ili da ima jako razvijen instinkt (temeljen na znanju i iskustvu) kada se i što gdje može očekivati i to je jedina realna zaštita koju možeš imati, svu ovu ostalu "sigurnost" možeš komotno okačit mačku o rep.
-
Jest da je promet smiješan, ali nije mi jasno tko ovo kupuje po 70 lipa uz rast cijene kad se zna da ovo vrijedi točno 7 puta manje.
-
Jest da je promet smiješan, ali nije mi jasno tko ovo kupuje po 70 lipa uz rast cijene kad se zna da ovo vrijedi točno 7 puta manje.
i to je pitanje, to ćemo još vidjeti kako će dokap proći, tko će i koliko ulagati jer ako je končar odustao kako se to dalo čuti na skupštini i ako to bude samo pretvaranje duga 150M u kapital te kako je ovo loša godina po predmetne sektorske izvođače, onda neće vrijediti niti tih 10lipa, odnosno 10kn nakon spajanja 100/1
-
ovdje neko nekog hebe u zdrav... nije bilo jasno šta se dešava u zadnje vrijeme, znalo se da prijete kosturi iz ormara ali da će se organizirati bjelosvetska pljačka to su znali samo odabrani.. zanimljivo je da to netko kupuje - ali nebi se čudio da je i to dio obmane koja se ovdje radi.. ali s obzirom da razinu netransparentnosti diranje ove dionice na ovakvim razinama je čista kocka pa čak i za višesatni trade.. nije nagovor na ništa i nemam ove dionice..
-
zašto bi se zaokruživanje trebalo obaviti s trezorskim dionicama, a ne sa ovima po 60lp, je li to uvjetovano datumom i odlukom Skupštine
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…al/2287812.aspx
I mi mislimo kako ce DORH, USKOK i oni koji bi trebali pratiti sta se u gospodarstvu radi uredno obavljati svoje obaveze... a svi su sa prstima u pekmezu, to jedino da uvezemo jednu ekipu kineza, japanaca, njemaca i platimo im posteno jedno godinu dana da odrade posao kako bog zapovijeda i postave dobre temelje kontrole i nadzora 😏
-
Jedan od najvećih problema ove žabokrečine od države je što je izuzetno mala, i onda je svako svakom neki kum, ili rođak, ili poznanik. U tom miljeu osobnih, obiteljskih, kumskih, i prijateljskih veza nepotizam i korupcija bujaju.
Zato stalno suce, političare i sumnjive poduzetnike viđamo na zajedničkim ručkovima i večerama. -
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4dedcc37b38.pdf
ako Končar želi sudjelovati u prvom krugu mora biti vlasnik dionica a ako nije vlasnik mora kupovati ili sudjelovati u drugom krugu
Prvi krug
U prvom krugu pravo upisa Novih dionica uplatama u novcu imaju osobe koje su dioničari Društva
na kraju trgovinskog dana kada je objavljen poziv za upis dionica u prvom kruguDrugi krug
U drugom krugu pravo upisa uplatama u novcu imaju svi zainteresirani ulagateljiUpis dionica u drugom krugu se može vremenski preklapati s upisom dionica u prvom krugu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner