1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 22, 2021 at 8:27 PM
    • #1,521

Dalekovod ovime obavještava javnost kako je 21. siječnja 2021.g. zaprimio obavijest Konsolidatora
    iz koje proizlazi da je Povjerenički odbor Fonda na sjednici održanoj dana 19. siječnja 2021. godine
    donio odluku o produljenju trajanja Fonda za narednih 6 mjeseci.

Fond je osnovan na razdoblje od 10 godina uz mogućnost produljenja za maksimalni dodatni rok od 2 godine.

Fond ne mora prodati sada jer imaju još godinu i pol.

bez ocjena molim

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 22, 2021 at 8:49 PM
    • #1,522

Imam par nedoumica za koje vas molim pomoć:

• Šta mislite, da li postoji mogućnost da će se u prvom krugu za dokapitalizaciju javiti i postojeći veliki dioničari - u prvih 10 imamo 4 fonda na nemalim brojem dionica?
    • Bi li mali dioničari sudjelovali u dokapitalizaciji kada bi im se pružila prilika? Razmišljam si kako je prag za sudjelovanje upis najmanje 10M HRK dionica namjerno visoko postavljena letvica koja je tu sa ciljem eliminacije malih - ali kada bi se recimo više malih dioničara okupilo oko neke nove pravne osobe osnovane u svrhu zajedničkog nastupanja, onda bi recimo 100 malih uložilo po recimo 100.000 HRK i na taj način bi mogli sudjelovati.
    • Kako na tržištu vrednovati tako dokapitaliziranu firmu? Ovom dokapitalizacijom će se zapravo smanjiti dugotrajne obveze za 150M HRK i povećati cash pozicija za u najboljem slučaju 410M HRK. Hoće li tim kešom zatvarati ostale dugove kako navode, meni to baš nema nekog smisla, bolje je refinancirati dugove i ostaviti keš za poslovanje, ali bez obzira na to, jel možemo pojednostavljeno očekivati da će se dojučerašnji MCAP (kada je dionica vrijedila 6,00 kn) povećati za taj iznos keša, ili nekako drugačije? Poslovanje je ostalo isto - prihodi, marže i ostalo. Smanjuje se dug, povećava keš pozicija, mijenja se posljedično i book. Pozitivno je i što se eliminira opasnost stečaja, što je sigurno kočilo valuacije firme. Kako vrednovati takvu firmu? Koji su ciljani omjeri P/S, P/E, P/B, EV/EBITDA, P/EBITDA?

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • May 22, 2021 at 8:56 PM
    • #1,523
    Quote from mitkko

Imam par nedoumica za koje vas molim pomoć:

• Šta mislite, da li postoji mogućnost da će se u prvom krugu za dokapitalizaciju javiti i postojeći veliki dioničari - u prvih 10 imamo 4 fonda na nemalim brojem dionica?
    • Bi li mali dioničari sudjelovali u dokapitalizaciji kada bi im se pružila prilika? Razmišljam si kako je prag za sudjelovanje upis najmanje 10M HRK dionica namjerno visoko postavljena letvica koja je tu sa ciljem eliminacije malih - ali kada bi se recimo više malih dioničara okupilo oko neke nove pravne osobe osnovane u svrhu zajedničkog nastupanja, onda bi recimo 100 malih uložilo po recimo 100.000 HRK i na taj način bi mogli sudjelovati.
    • Kako na tržištu vrednovati tako dokapitaliziranu firmu? Ovom dokapitalizacijom će se zapravo smanjiti dugotrajne obveze za 150M HRK i povećati cash pozicija za u najboljem slučaju 410M HRK. Hoće li tim kešom zatvarati ostale dugove kako navode, meni to baš nema nekog smisla, bolje je refinancirati dugove i ostaviti keš za poslovanje, ali bez obzira na to, jel možemo pojednostavljeno očekivati da će se dojučerašnji MCAP (kada je dionica vrijedila 6,00 kn) povećati za taj iznos keša, ili nekako drugačije? Poslovanje je ostalo isto - prihodi, marže i ostalo. Smanjuje se dug, povećava keš pozicija, mijenja se posljedično i book. Pozitivno je i što se eliminira opasnost stečaja, što je sigurno kočilo valuacije firme. Kako vrednovati takvu firmu? Koji su ciljani omjeri P/S, P/E, P/B, EV/EBITDA, P/EBITDA?

Ne kara majka Muju što se kladio nego što se vadio.

Koliko je malih dioniara nakon svega spremno utrpati ovoj ekipi u Dalekovodu da im oplodi kapital?

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 22, 2021 at 9:00 PM
    • #1,524
    Quote from nimimada

Koliko je malih dioniara nakon svega spremno utrpati ovoj ekipi u Dalekovodu da im oplodi kapital?

Upravo tako, cilj ove dokapitalizacije je između ostaloga i istiskivanje malih. Ali pogledaj šta se događa sa firmama nakon što ih je PPD na ovakav način preuzeo - PVCM, PTKM, LKPC... Sve posluju odlično i stvaraju novu vrijednost za dioničare.

Upravo zato, možda je kontraintuitivno za male dioničare da sada ponovo ulažu u DLKV, ali mislim da bi baš zato trebalo sudjelovati - ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se. Ne ulazi PPD u ovo da bi izgubio novce. Svi mali koje to poprate će također profitirati, ali samo ako i oni budu kupovali dionicu po 10 lipa, a to mogu samo kroz dokapitalizaciju.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 22, 2021 at 9:07 PM
    • #1,525

Ja bih bio spreman uložiti 100-200.000 kuna u ovakvu dokapitalizaciju. Moramo naći još 50-100 kolega koji slično razmišljaju ?( , skupimo 10M kuna i sudjelujemo u dokapitalizaciji. Osnujemo nekakvu pravnu osobu gdje smo svi udjelničari (ne znam šta je trenutno najbolje, d.o.o., nekakav privatni fond ili nešto treće, treba se posavjetovati sa nekim pravnikom ili računovođom), stavimo svoje uloge kao temeljni kapital i javimo se za dokapitalizaciju.

• nimimada
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    266
    • May 22, 2021 at 9:11 PM
    • #1,526

ZSE je minsko polje za male dioničare, nadam se da ovo nije još jedna protupješadijska ...

Malo nas je i bez toga.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 22, 2021 at 9:13 PM
    • #1,527
    Quote from nimimada

ZSE je minsko polje za male dioničare, nadam se da ovo nije još jedna protupješadijska ...

Malo nas je i bez toga.

Ja si baš razmišljam da me ZSE više neće vidjeti. Odoh trgovati vani.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 22, 2021 at 9:18 PM
    • #1,528

Ne žele vas.

Zakon jačeg.

A da je sramota, sramotno je. I posve legalno :/

Stvarno da se čovjek zabrine. Danas Dlkv, sutra netko drugi

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 22, 2021 at 9:28 PM
    • #1,529

možda bi to trebalo pitati USKOK, prijavom za zlouporabu u gospodarskom poslovanju, da li je ovo što novoselac i uprava dalekovoda izvode sa tuđom imovinom baš tako legalno?!

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • May 22, 2021 at 9:34 PM
    • #1,530
    Quote from zlocesti

Ne žele vas.

Zakon jačeg.

u sridu Zloćka!

sjećam se kako je sa starog foruma kolega ValueWalk (čini mi se da je bio on) na vrijeme upozoravao da PVCM nije loša firma

ali da je očito da nas većinski vlasni(k)ci ne žele unutra, i sve čini da nas (legalno) smanji u vlasništvu

a kad te netko ne želi, onda ne ideš s njim tikve saditi

dalje je bilo što je bilo, da se ne ponavljam

za postojeće dioničare DLKV ići sad u nekakav dokup dionica je, po meni, ono kad te bračni drug prevari i ti se sad praviš da to nije ništa bilo

dapače, bez bračnog savjetovanja ideš dalje i kuješ planove za veću kuću, drugo dijete, psa, zajednička putovanja

onda više nije problem u bračnom drugu ili razlogu nevjere, već je problem u tebi!

ovdje su stvari nepovratno potrgane, nepopravljive

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 22, 2021 at 9:34 PM
    • #1,531
    Quote from barbosa 2.0

možda bi to trebalo pitati USKOK, prijavom za zlouporabu u gospodarskom poslovanju, da li je ovo što novoselac i uprava dalekovoda izvode sa tuđom imovinom baš tako legalno?!

Nije li to logički prvo pitanje koje u ovakvim situacijama treba postaviti? Zato i kažem da je ovo institucionalni kriminal najviše razine. A tu su onda malo viši ulozi od firmi koje u tome učestvuju. Nisam nikakav stručnjak za ništa od toga, ali ovu muljažu je nemoguće ne osjetiti - tu je nešto jako poremećeno.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • May 22, 2021 at 9:35 PM
    • #1,532

Mitkko idemo vani, dobar pick zlata vrijedi. Ovaj nas zse je mala bara puna krokodila. Tko prezivi pricat ce...glavu gore idemo dalje jos jace...💪

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 22, 2021 at 9:37 PM
    • #1,533

Ja mislim da je bilo dosta znakova upozorenja prije “ponora”, samo smo mi svi pomalo sujetni i mislimo da znamo najbolje i ako smo još po prirodi optimisti onda nas je dosta tesko pokolebati u procjenama i našim ocekivanjima.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovoda-15017054

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…realna-15036978

Svi mi nosimo dio tereta odgovornosti za nase pogrešne odluke.

Naravno, sve skupa se moglo vjerojatno odraditi puno logicnije i pravednije, poštujući i postojeće vlasnike i njihova prava, al očito je procijenjeno da BORG i dalje može nesmetano jahati.... i otimati u “bespućima povijesne zbiljnosti”.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • May 22, 2021 at 9:40 PM
    • #1,534

Mislis da bi USKOM pomogao? Vjerujem da je sve to dobro uigrana i premrezena ekipa, politicari, te nadzorne ustanove, sudstvo. Pa nemozes neke stvari raditi brz blagoslova politicara. Kad je bio porezni nadzor u takvim firmama koje dolaze do stecaja.. da se procesljaju sve sumljive radnje?

Zato se stalno bacaju kosti narodu o lijevim i desnim, crnim i crvenim, vode isprazna prepucavanja glavnih politicara da se zabavi raja, da se moze mirno raditi.. jbga, u povijesti ce ostati upisani kao nesposobna lopovska ekipa politicara koji su radi sitnih osobnih interesa unistili drzavu, osiromasili svoje građane i rasprodali sve bitno stranim vlasnicima. Busaju se u prsa imamo Hrvatsku, a u biti nemaju nista osim zastave i grba, sve bitno je u rukama drugih

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • May 22, 2021 at 9:45 PM
    • #1,535
    Quote from zlocesti

Ne žele vas.

Zakon jačeg.

Nadam se da ne mislimo na isto.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • May 22, 2021 at 9:53 PM
    • #1,536
    Quote from deny_09

Mitkko idemo vani, dobar pick zlata vrijedi. Ovaj nas zse je mala bara puna krokodila. Tko prezivi pricat ce...glavu gore idemo dalje jos jace...💪

i ja ulazim u klub, nisam puno dobio po piksi ali nakon ovoga <X definitivno, već sam prije odradio pripreme, samo prebaciti pare sa agrama na na revolut i binance i tamo bar znam da sam u kockarnici pa što bude X/

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • May 22, 2021 at 10:01 PM
    • #1,537

Ma da se ovdje još uvijek lijepo zaraditi, samo se svi bave dionicama za koje misle da moraju u kratkom vremenu puno zaraditi. A onda kad ne zarade koliko su očekivali ili kad to dugo traje onda nastaje konstantno nezadovoljstvo.

Nitko ne spominje vise Adris, Valamar, Zabu, HPB, Cros, pa ni Podravku, Saponiju i sl. Nisu to neka luda ulaganja, al je kod njih rizik ipak manji nego na DLKV. Mi smo mali Market i patimo od svih bolesti malenog marketa sa dodatnim dijagnozama HR marketa. Sad je in ATPL, al s vremena na vrijeme nađe se i ovdje pokoji solidan papir na kojem se može lijepo zaraditi.

Naravno, vani je mnogo vise prilika, al nisam stekao dojam da se netko obogatio kao ni ovdje, preko noći. Osim na Cryptu.... on fercera 0/24h! 😁

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • May 22, 2021 at 10:01 PM
    • #1,538

Ne zna čovjek što bi rekao.

Osim da je zastrašujuća lakoća sa kojom se izigraju mali dioničari, a sve u okviru zakona.

Nadam se da nemate puno novaca unutra.

Umjesto pozdrava stara Kostolanijeva- Ako očekujete da će se automobil pokvariti nakon pređenih 50 kilometara, onda u njemu niti ne krećete na put ?

Zašto smo pod utjecajem EPP-a, a najbolja je reklama na burzi rast cijene, zašto smo skloni na to zaboraviti ?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • May 22, 2021 at 10:06 PM
    • #1,539
    Quote from mitkko
    Quote from nimimada

Malo nas je i bez toga.

Ja si baš razmišljam da me ZSE više neće vidjeti. Odoh trgovati vani.

Nakon ove kradje i lopovluka sto su napravili jucer na Dalekovodu, ja takodjer povlacim svoj kapital i prestajem ulagati na ZSE!!! Prve dionice DOMF, sada Valamara sam stekao negdje 2003. i sada sam gotovo punoljetan na burzi...Znaci 2021. godine oni 99,99% obezvrijede postojeci dionicki kapital i dionice, da nema smisla vise gubiti vrijeme na ovo unisteno trziste, upravo zbog tog lopovluka, po reziji Agrokor ekipe, kao Weberice i drugih. Ovo je bila tocka na I koja je prevrnula casu, a casa nije polupuna, poluprazna, vec skoro prazna.... Znam da sam mnogima isao na zivce na forumu, to mi nije bila namjera, vec je sve bilo u zaru borbe, pa nemojte zamjeriti, molim VAS sve. Sa mnogima bi rado i popio pivu da su bolja vremena ah...steta...znate koji ste...Mozda ostanem pratiti na forumu kako dise i dalje, a mozda se odlogiram i za stalno, jer sam u zadnje vrijeme ionako vecinu vremena blokiran. Isprika Admin jos jednom, nekad me emocije ponesu, kao sada, ali necu vise nikome smetati, forum ti je super, miljama ispred poslovnog, pogotovo analitika. Budite mi svi dobri i pametni i mozda se nekad negdje sretnemo.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • May 22, 2021 at 10:07 PM
    • #1,540
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from deny_09

i ja ulazim u klub, nisam puno dobio po piksi ali nakon ovoga <X definitivno, već sam prije odradio pripreme, samo prebaciti pare sa agrama na na revolut i binance i tamo bar znam da sam u kockarnici pa što bude X/

Ja već neko vrijeme razmišljam o odlasku sa ZSE, ovo je samo kap koja je prelila čašu. Nije stvar u tim novcima koje sam ovdje izgubio, neće me to previše unazaditi, stvar je u principu. Jednostavno ne mogu više ovo gledati.

Druga stvar je i ta kronično mala likvidnost, ne postojanje nikakvih alata za trgovanje - ja sam trejder, ova pozicija u DLKV mi je bila za trejdanje - ovo mi se ne bi dogodilo na burzi gdje postoje automatski stop-loss nalozi i velika likvidnost - izgubio bih 1-2% i išao dalje.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago