i ja tako mislim ali ima u zpdd-u više članaka koji bi se dali drugačije tumačiti, također, inspire je stekao tih 33,3% u konsolidatoru i neposredno 20%glasova na gs i jasno je da inspire upravlja tj. sada kontrolira 100% tvrtku konsolidator ali za čiji račun je bilo to stjecanje, za svoj kao inspire doo. ili za račun inspirio fgs ili pak kao uaif, za račun nekog drugog fonda...a i nedavno su stjecanjem došli u obvezu preuzimanja slavonskog zif-a tako da mislim da ipak to nije baš tako jednostavno
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Pa ako su swapali udjele u fondu onda je fond stekao, ali kako fond nema pravnu osobnost to za njegov račun u svoje ime radi društvo za upravljanje odnosno uprava društva za upravljanje.
-
ma ok, ali to je ipak stjecanje i nisu zato što su fond imuni na zakone
-
Ja mislim da nista dobro ovdje na kratke staze,na duge da.
kako sad odjednom takav zaokret u razmišljanju? do prije nekoliko dana ste bili prilično samouvjereni u happy end i rast prema nominali.
-
I ja sam isto prodao sve, iako sam bio optimist. Nikad još na ZSE ovakvi "projekti" nisu dobro završili za dioničare pa tako ne vjerujem ni da će sad.
-
Upravo zato se i moglo kupovati ispod 8 jer su prodavali oni koji su se preplašili onoga što im nije jasno.
Oni ozbiljniji nisu izlazili, i sad bi cijena mogla opet natrag gore, ako se počne špekulirati o 10 kn kao nekoj bazi (to je nominala) po kojoj će se izvršiti ova nova ulaganja sada.
-
znaći, sada kada mnogo toga postaje jasnije, kada su se stečajevi, otkuplivači dugova, spajanje dionica i pretvaranje duga u kapital, ppdejovi i izvanredne uprave, fortenove i rusi i sl. ispali totalni debakl , sada se guraju neki kakti "projekti"...ti bokca, ko CIA i rat protiv terorizma nit ga vidiš nit ga ne vidiš ali ga se trebaš bojati
jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusnim i neodlučnim investitorima zlonamjerno sugeriraju da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnjeg rasta dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv
također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne projekte energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati
-
I Ledo sada vrijedi 600 mil eura a prije 2 godine je vrijedio nula kn Da nebi ovdje bilo obrnuto.
-
znaći, sada kada mnogo toga postaje jasnije, kada su se stečajevi, otkuplivači dugova, spajanje dionica i pretvaranje duga u kapital, ppdejovi i izvanredne uprave, fortenove i rusi i sl. ispali totalni debakl , sada se guraju neki kakti "projekti"...ti bokca, ko CIA i rat protiv terorizma nit ga vidiš nit ga ne vidiš ali ga se trebaš bojati
jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusne i neodlučne investitore potaknu da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnji rast dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv
također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne "projekte" energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati
Gle. meni je trenutno to riskantno dok ne vidim neke nove informacije. Meni nije problem kupiti i za 10 kn kad se to sve riješi jer mislim da ova tvrtka ima budućnost.
Svjestan sam da može biti neka jako dobra vijest i da sam možda i prerano prodao.
-
me sve ok. kol. JoSko111, ništa ja tebi ne kažem, tvoje pare-tvoja procjena-tvoja odluka...pa nije dlkv jedina tvrtka na tk, ima toga još oho...
-
-
jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusnim i neodlučnim investitorima zlonamjerno sugeriraju da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnjeg rasta dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv
također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne projekte energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati
Ja koliko vidim jedino tvoj rast i nebo je ispao debakl. Sve sto si naveo i dalje stoji i ista ekipa muti vodu koja ju je godinama mutila. Možda će DLKV imati bolju i izvjesniju budućnost jednog dana, samo i dalje ostaje pitanje s kojim vlasnicima i sto to znaci za manjinske dioničare. Na to još nemamo odgovore, a to je za svakog dionicara ponaosob najvažnije sto trenutno očekuje.
Jedini tko ovdje muti vodu si ti s nekakvim nelogičnim očekivanjem da će se kupci zaletavati ko muhe na jel.... shvatio si. Dok god postoji ta i takva neizvjesnost i kupci i prodavatelji će biti oprezni.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f66eaa14679.pdf
Za razbibrigu preko vikenda.....
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f66eaa14679.pdf
Za razbibrigu preko vikenda.....
baš, ovo ionako danas više sliči čitaonici nego burzi
p.s. nema razbibrige, ovi najprije pucaju a onda čitaju
-
Pa odličan i 4.kvartal, otkud pad umjesto da raste??!!
-
Pa odličan i 4.kvartal, otkud pad umjesto da raste??!!
netko je okrenuo naopaku izvješće
-
Društvo ima značajan iznos dospjelih i nereguliranih obveza prema financijskim vjerovnicima, a koje na dan
31.12.2020. godine iznosi HRK 49 milijuna s osnove glavnice i kamata,
-
35 posto smanjen kapital društva...
-
Pa nije valjda da je netko opet vidio onaj gubitak na kraju i prodao zbog toga??
Pa kvartal i cijela godina su daleko bolji od prošle godine, to na kraju je zbog prikazivanja one prodaje cinčaonice.
Pa svašta ima na Zse, umjesto rasta nakon dobrog izvješća netko srušio cijenu!
A što se tiče tih obveza, to sad upravo i rješavaju temeljem onog javnog poziva što je već bio.
-
Društvo ima značajan iznos dospjelih i nereguliranih obveza prema financijskim vjerovnicima, a koje na dan
31.12.2020. godine iznosi HRK 49 milijuna s osnove glavnice i kamata,
A istovremeno na računu 50 milijuna kuna....
Očito postoji neki dogovor, nepotpisani moratorij bih ga ja nazvao, a ovaj novac se čuva za garanciju za neki veći posao.
Nema mi drugih razloga da se ne pokriva senior dug, pa makar i djelomično, a da nije krivično djelo.
-
Ma sve je to već riješeno sto posto, onaj poziv je bio samo formalnosti radi.
Vidimo veliko poboljšanje u ovom 4.kvartala u odnosu na lanjski.
Ide to sve bolje i bolje naprijed.
A ovo refinanciranje je praktički gotova stvar, samo čekamo objavu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SNBA (Slatinska Banka d.d.) 267
- calypso