ma to je špranca, oni pišu isto za sve dionice samo mijenjaju neke osnovne fundamente, valjda imaju neki software koji im povlači i updejta podatke i na kraju te traže da im platiš da ti naprave tehničku analizu
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
To samo znaci da se Fortenova ne želi baviti poslovima kojima se bavi Dalekovod. Očito tu nije bilo nikakve kupovine nego swap udjela za nešto drugo čime upravlja Inspire. Spominjala se ona neka Energija Gradec odnosno udjel u A.N.P. Energija doo. Dakle, 23.01. ove godine je Inspire izašao iz A.N.P. Energije, a ušla Fortenova koja je sad suvlasnik uz Agrokor-Energiju doo.
radi se o zamjeni 39% poslovnih udjela u anp energiji i sada je fortenova jedini vlasnik tvrtke kao što inspire sada kontrolira 100% konsolidatora
inače, ne banalizirati swap udjela, Energija Gradec je dobra tvrtka, upravlja sa pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.
u 2019. su imali 111M kn posl. prihoda i dobit 4,2M a godinu prije 11,5M, kapital 2019. im iznosi 102M kn i čak 44M kn u blagajni, imali su tu nesreču da su ušli u postipak izv. upr. i da su im sve obveze došle na naplatu ali su to riješili nagodbom i reprogramirali tako da sve ide uredno dalje svojim putem ali su ujedno i pokrenuli više sudskih parnica i protiv fortenove radi naknade štete u iznosu čak preko 200M kn...prilažem revizorsko izvješće ako koga zanima...no uglavnom, kada bi gledali samo kapital 39% posl. udjela iznosi 40M kn i to bez ebitda i parnica za naknadu šteta, dakle kako je dalmarina imala 33,3%posl udjela u konsolidatoru tj. fin. imovinu nominalne vrijednosti 50M kn, komparirakući vrijednost udjela u anp energiji , inspire je predmetne udjele u konsolidatoru stekao najmanje po nominalnoj vrijednosti 50M, ako ne i po večoj...
-
Ma to je sve nebitno, znamo kome se u sustav uklapa Energija Gradec i čemu sluzi. S druge strane priča oko navodnog ulaza PPD-a u Dalekovod i “Projekt” je po mojem sudu vrlo jednostavna. Ili će PPD ili s njime povezane osobe + moguće još neki ulagaci dokapitalizirati Dalekovod na način da unesu svjež novac ili da mijenjaju dug za novi kapital ili će se PPD i njemu povezane osobe dogovoriti s novim vlasnikom ili vlasnicima da se njegove trazbine isplate ili otkupe uz neki diskont na kojem će PPD i s njime povezane osobe ostvariti zadovoljavajući povrat.
Manjinski ionako nemaju veze niti sa jednom od navedenih aktivnosti (osim ako se i njima omogući sudjelovanje u eventualnoj dokapitalizaciji na “pro rata” principu) i oni mogu prodati ili zadržati svoje dionice u ovisnosti o njihovoj vlastitoj procjeni sto će se dalje događati i mogu li oni u skladu s time ostvariti povrat koji oni očekuju.
A to koliko je Energija Gradec imala dobiti, pa čak i koliko je Dalekovod lani imao dobiti trenutno je sporedno. Jer na kraju, mi ne znamo je li udjel samo swap-an ili je uz mogući swap isla i neka isplata do pune ugovorene cijene.
-
kao dioničaru dlkv, meni je bitno, sama vlasnička konsolidacija je bitna a pogotovo po kojim vrijednostima se provodi i itekako mi je bitno ako su te vrijednosti veće od tržišnih
-
Evo stigla obavijest da je proces zaključen. Ništa zanimljivo ne piše nažalost.
-
..javili su nam da je prosao 15.02.2021 u 23.59 h.. ma nisu trebali za to trošiti vrijeme to stvarno znamo..
-
samo su obavijestili da je isteklo vrijeme i da je proces zaključen, tko se javio javio, sada ide pregled i analiza tko je što "projektirao" i nakon toga će valjda obavijestiti zainteresiranu ulagačku zajednicu
-
samo su obavijestili da je isteklo vrijeme i da je proces zaključen, tko se javio javio, sada ide pregled i analiza tko je što "projektirao" i nakon toga će valjda obavijestiti zainteresiranu ulagačku zajednicu
Nije samo to. Rekli su da će objavu napraviti transparentno kao i do sada. Samo mi nije jasno zašto nikad nisu komentirali javno i navodni otkup duga od strane nepoznatih investitora?
-
neki i kupuju
DLKV CROATIA BANKA D.D. 1,000 0.00% 149,000 -
az miruje cijelo vrijeme, dakle ova korekcija sa 8,4 je čista trejderska kapitalizacija dobiti
-
-
https://www.poslovni.hr/kompanije/pozi…bjekata-4273029
Ovo se pretvara u "televisa presenta"...
-
...Tu je izgleda svatko svakome u rodu, i na kraju će sve ostati u obitelji
-
Slično kao i u IGH. Samo tamo se još čeka da Rus dobije od ADEZ-a zahvalnicu, a Ana kupi bundu nakon što je namjestila stan.
Iako mislim da bi u nekoj fer varijanti Dalekovod mogao biti i uspješnica, no ekipa koja se spominje u medijima da se mota oko "uspješnice", za sada meni osobno ne ulijeva povjerenje.
-
Aaa, pa gdje god ima malo mesa psi navale, a ostaju kosti gdje nema ozbiljnog gospodara
-
Nikako da se spusti ispod te 7...
Svi čekaju nove informacije samo.
-
Da li je moguće da se na ovoj dionici nakon završetka "projekta" objavi ponuda za preuzimanje? Tj, da li je moguće da se pređe prag od 25 % ?
-
Da li je moguće da se na ovoj dionici nakon završetka "projekta" objavi ponuda za preuzimanje? Tj, da li je moguće da se pređe prag od 25 %
To nitko ne može znati, a onaj koji i zna neće reći.
Tu je meni sad jedino izgledno opet jedan rast do 8 kn, pa po običaju natrag dolje na 7.
-
Ja mislim da nista dobro ovdje na kratke staze,na duge da.
-
evo, inspire je zamjenom udjela stekao 33,3% udjela u konsolidatoru što je neposredno stjecanje 20,2% udjela u temeljnim kapitalu dalekovod dd i prelazak 50%+1, moguće da je već tim neposrednim stjecanjem nastala obveza za preuzimanje ali je zakon tu za mene kompliciran...ima tko da se kuži u te stvari
-
Al Inspire je već imao kontrolu u Konsolidatoru, a time i u Dalekovodu, a obzirom da tim stjecanjem nije došlo do prelaska odnosno promjene kontrole ovdje nema nikakve obveze.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin