1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 10:22 AM

Nije vam to trojanski konj. Trojanski konj je ipak legendarno mitsko stvorenje vrijedno poštovanja i umijeća kreacije neočekivanog i spektakularnog, što je odlika ljudske vrste - cognito, ergo sum.

Ja bih takve koji prodaju interes sa strane, nazvao "prodavačima majke" jer u njih nerijetko nema te cijene na koju oni nisu spremni pristati da ugode svom džepu, poziciji i tituli.

• barbosa
    Guest
    • December 17, 2020 at 10:23 AM
    Quote from Flight

Nažalost, u financijskom i revizorskom izvješću ne piše tko je vlasnik duga i je li došlo do promjena vlasništva nad dugom.

Ja se mogu složiti da je Dalekovod dosta napravio na operativnom pa i financijskom restrukturiranju, međutim očito netko nešto kombinira i tjera društvo u prodaju odnosno preuzimanje. Dakle, nije problem društva i dugova per se, nego netko želi da se javnosti to pokaže kao problem, IMHO. Ili barem pokaže većim problemom nego to on možda uistinu i jest. Morate shvatiti da tamo neki FGS je političko-interesna izmišljotina otprije desetak godina koja je upravljačima služila da naplate naknade za upravljanje (naknadu za uspjeh, čini se ovdje, neće naplatiti), ulagačima da interesno kontroliraju svoje interese u ulaganju i "šire" - (da najčešće posredno kapitalno jačaju svoja podkapitalizirana društva nekim tamo fondovskim novcem), a svima nama da mi to platimo kroz proračun jer je defacto kapital u HBOR-u državni odnosno naš. I zato vjerojatno šutnja na svim vratima na kojima manjinski dioničari kucaju i žele dobiti vjerodostojne informacije.

Moguće da je ovo sve plod moje mašte i teorije urota, no ako ništa drugo ja bar imam nekakav case koji nije pobožan i ne gleda u nebo da mu se usliše molitve jer se one neće uslišiti. Ne kaže slučajno poslovica, Pomozi si sam, pa će ti i Bog pomoći.

Dakle, ovdje se trebaju očitovati svi odgovorni u lancu, a za sada smo dobili tek bijednu informaciju, skoro, pa o ničemu:

Na kraju, kada bih sve sažeo u jednu rečenicu, ona bi glasila: Bojim se da će netko uzeti lovicu sa strane, a dioničarima pokazati "f" prst.

ajde napokon jedan dobar i odmjeren post od tebe, interesantna koincidencija je štura objava fonda i zbunujuča događanja na tk koja su zatim uslijedila, a što uprava dlkv. samo jednom objavom može riješiti ili stabilizirati.

i ja također smatram da objavu fonda treba shvatiti kao neki oblik vl. restrukturiranja pogotovo u smislu jer isti okrupnjava i preuzima druge fondove kao što je ova aktualna ponuda za slavonski zif a prije toga auctor i proprius a u dlkv je uloženo dosta novaca i truda da bi se tvrtka restrukturirala i oporavila te kao takva počela donositi prinos što kroz naknade, što kroz vrijednost dionice

stoga, dlkv je vrijedna fin imovina inspire fgs-a od koje isti svakako ima očekivanja i sasvim sigurno stvari nisu crno-bijele kako se želi prikazati, pogotovo sada u krajnjoj fazi fin restrukturiranja nakon kojega bi tvrtka napokon trebala prodisati punim plućima i zauzeti značajno mjesto u EU energetsko -infrastrukturalnom sektoru shodno dosadašnjim vrlo dobrim referencama.

što se tiće dospjelih obveza od 42.M za 20., moja saznanja su da je od dlkv predloženo i od strane vjerovnika prihvačeno tj. dogovorom prolongirano da će ispunjenje predmetnih obveza biti riješeno početkom 2021. po preuzimanju i naplati završenih projekata u norveškoj i to stoga jer bi potpuna isplata predmetnih obveza u bitnome utjecala na likvidnost i solventnost tvrtke pogotovo sad kod logističkih priprema više projekata koji započinju također početkom 2021.

u svakom slučaju, tko je vlasnik duga je manje bitno dok se isti servisira, bitno je da dlkv ide čvrsto dalje a targete u smislu vrijednosti dionice subjektivno donosi svak za sebe

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 10:32 AM

Opet relativizacija situacije i brkanje pojmova. Vlastita saznanja ostavite za sebe jer na forumu bez obzira na anonimnost postoji i neka odgovornost za napisanu riječ i poslovne odnosno ne daj Bože povlaštene informacije.

Dug se očito ne servisira, a zašto se ne servisira to treba pitati odgovorne za njegovo servisiranje, kao i što su točno mislili u Dalekovodu kad su nedavno objavili "povlaštenu informaciju"? Osim toga zašto bi svi ostali bili zakinuti za "vaše" informacije, pa ako je sve u redu i dug se uredno podmiruje, neka to i objave. Kao i modus i način prodaje dionica u vlasništvu Konsolidatora. Time bi barem bili sigurni u to da su svi ulagači i dioničari pravovremeno obavješteni o materiji o "kojoj samo neki imaju saznanja".

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 17, 2020 at 10:35 AM

ja ne vjerujem da je Ppd kupac, jer njemu nije ništa skupo, osim plina

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • December 17, 2020 at 10:39 AM

ovo je kao opte,firma se prodaje i traži se kupac

bez ocjena molim

• barbosa
    Guest
    • December 17, 2020 at 10:42 AM

kolega Flight, niti ti niti ja nemamo utjecaja na organizaciju poslovanja tvrtke niti na to što će, dali će i kada netko nešto objaviti a moja vlastita saznanja su upravo na tragu one poslovice koju si sam iznio u postu dva ranije"pomozi sam sebi..." te također 13 godina pisanja pod istim nickom ima svoju, bar načelnu, težinu tj. odgovornost ma što god ti mislio

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 10:43 AM

harpun

Ne znam, ja još nisam vidio nikakav tender za prodaju. Moguće jest, ako se objavi i kada bi pouzdano znali da Konsolidator odnosno Fond ima potpunu kontrolu nad Dalekovodom.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 17, 2020 at 10:44 AM
    Quote from harpun

još bolje, jer Fond ne mora prodati, a nije tržio produžetak 2god.

što bi značilo da ima sigurnog kupca, dok se kod Opte još traži kupac

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,038
    • December 17, 2020 at 10:48 AM

Nekak se čini da je prvi strah minuo, saće morat ispalit drugu salvu, ja bi tipovo na neku uvaženu osobu.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 17, 2020 at 10:49 AM
    Quote from my moon

Nekak se čini da je prvi strah minuo, saće morat ispalit drugu salvu, ja bi tipovo na neku uvaženu osobu.

trojanska ergela iz MF:)

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 10:51 AM
    Quote from Moller
    Quote from harpun

Ajoj, ovo je vrlo hrabra izjava. Zabilježit ćemo je.

Samo ću podsjetiti da Fond mora prodati jer to izravno i nedvosmisleno piše u nedavno objavljenoj povlaštenoj informaciji: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9d6747e2e.pdfi:

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 17, 2020 at 10:58 AM
    Quote from Flight
    Quote from Moller

Ajoj, ovo je vrlo hrabra izjava. Zabilježit ćemo je.

Samo ću podsjetiti da Fond mora prodati jer to izravno i nedvosmisleno piše u nedavno objavljenoj povlaštenoj informaciji: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9d6747e2e.pdfi:

mogli su tražiti produženje, a nisu, tako piše, a nisu valjda jer će "prodati" Pavi po dvi kune, možda i hoće, napisao sam već odavno negdje da se stvara novi Gazda u Hrvata, a Todorić će mu biti savjetnik, tak da mu Rusi mogu dozvoliti obitavanje u dvorcu, jer nema smisla da od Gazde postane beskućnik

• barbosa
    Guest
    • December 17, 2020 at 10:58 AM

a zašto bi morao, što se u hr mora, a što im se može dogoditi ako ne proda^^...neko preslagivanje je vrlo izgledno a kako će se to izvesti ostaje da vidimo...a možda želi dlkv samo za sebe, u stvari otepsti se dalmarine tj. izv. uprave peruška iz konsolidatora koja drži 33,3% udjela

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 11:02 AM

Pa ništa, osim što im vlasnik duga može ga poslati na naplatu. I kroz kasniji stečaj i otkup ostalih tražbina preuzeti imovinu i poslovanje društva. Naravno, opet uz diskont. Ako naravno uprava ne nabavi novac da uredno podmiri i nastavi i ubuduće podmirivati dospjele obveze.

Dakle, upravljači Fonda nemaju mnogo manevarskog prostora. Po mojem skromnom i subjektivnom mišljenju oni jedino mogu pokušati dogovoriti neku primjerenu cijenu za equity da baš ne ispadne da su svi džaba krečili. Cijenu za preuzimanje vlasničke kontrole. I pripremiti društvo za novog vlasnika ili sljedeću etapu na poslovnom putu firme, koja god ona bila.

• Pete_la_M
    Početnik
    Reakcija primljeno
    13
    • December 17, 2020 at 11:07 AM

Ovaj novinarski pamflet je ocigledno ostvario kratkorocni cilj srusivsi cjenu za 5-10%. To je vj prvi val permutbacija i pocetno rusenje tromjesecnog prosjeka cijene. Dakle za ocekivati je da ce glavni prijenos biti u veljaci.

Ako preskocimo blagdansko razdoblje, nova piskaranja krecu u siječnju (uprava ce jos biti na GO i naravno bez ikakvih objava). Moj osjecaj cijene u veljaci je 5 kn kao rezultat jednog ili dva nova pamfleta.

Ta ce cjena biti ta "realna" ako se uzme u obzir dug (cija se konstrukcija znacajnije ne mjenja zadnji period) i ali i sada novi novinarsko napumpan rizik.

Modus operandi velikog kapitala.

• barbosa
    Guest
    • December 17, 2020 at 11:10 AM

e moj kol. Flight, kada bi to u "realnom" svijetu bilo tako jednostavno kao što ti tu šaltaš virtualne konstrukcije svakih 5min. nešto drugo, onda nitko ne bi poslovao a svj. ekonomski-pravni sustav propao^^

...znaš, ne ide ti to u stvarom svijetu samo tako jednostavno kao napisati post na nekom forumu...u stvarnom svijetu postoje odgovornosti i poslijedice za razliku od virtualnog8)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 17, 2020 at 11:17 AM

ergela dejstvuje=O

sada samo očekujemo da ih Pavo zajaše, a neće im biti lako

• Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    663
    • December 17, 2020 at 11:19 AM

idem i ja nabaciti par konstrukcija. Čudo mi je to oko obveze zatvaranja fonda 01.02.

Da li su Inspire tražili produljenje rada fonda?

- Novinar kaže da nisu dobili prolongat (kao da su tražili),

- Lider kaže da su tražili da bi dobili.

Nekako više vjerujem Lideru, općenito. Ako nisu tražili, zašto nisu već prodali imovinu nego čekaju zadnji tren nakon 10 godina. Ako imaju kupca dogovorenog opet mi je logično da zatraže produljenje za svaki slučaj ako se ne dogovore.

Nekakvo objašnjenje mi je da će igrati kao da moraju pošto poto brzo prodati i zato će biti manje od očekivanog.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 17, 2020 at 11:19 AM

Ako vi smatrate da nije moguće onda nemate razloga za brigu. Pitanje je koliko je to vjerojatno, moguće svakako jest.

Vrijeme će pokazati kojim smjerom će dalje ići ova priča, no kako god završila, treba biti realan u strategiji i realno sagledati situaciju.

harpun i Meri

Nisu čini se tražili produženje jer je moguće netko nad Fondom (povjereničko vijeće ili tko drugi) već možda dogovorio neke aranžmane, pa uprava fonda možda i nema mnogo manevarskog prostora za donošenje drugačijih odluka i nastavak poslovnog i financijskog restrukturiranja Dalekovoda. Ne znam, vidjet ćemo.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • December 17, 2020 at 1:21 PM

.....jako brzo je pukla 6-ica......neočekivano brzo.......

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago