Večernji u sasvim drugom svjetlu o nekim hrvatskim proizvodima
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Poslala sam mail u Dalekovod:
"Postovani,
Zasigurno ste upoznati s clankom koji je jutros objavljen u Jutarnjem listu, a za koji link saljem na dnu ovog maila. Kao dionicar tvrtke, s obzirom da su u clanku iznesene cjenovno osjetljive informacije, a na koje je vrijednost dionice vec reagirala, ljubazno molim za informacije:
- Da li cete na clanak reagirati?
- Da li cete potvrditi ili opovrgnuti navode?
U clanku se navodi da su informacije nesluzbene te da su izvor „sugovornici“ i „upuceni“.
Molim Vas za zurnu reakciju, a kako bi sprijecili daljnju stetu po Vase (nase) drustvo."
Ako jos netko ima volje i zelje, mozda ne bi bilo zgoreg da posalje.
-
Pa VART i DDJH vec godinama, barem dva puta godisnje objavljuju "Poziv za iskazivanjem interesa potencijalnih kupaca", a DLKV odmah ide u stecaj, valjda odmah sutra...ocito novinar "zna" da nitko nije zainteresiran....
Fond nije ni tender raspisao za prodaju (a moraju prodat do veljace)...stvarno tesko za citat sve ovo, a jos teze za sudjelovat...
p.s. siguran sam da danas preko 40% trgovine cini MF...ocito im je novinar trebao nipsat da DLKV ide u stecaj da im je dođe iz du.eta u glavu
-
malo sam izguglo dotičnog novinara jer nije toliko važno šta piše već tko piše. znači klasični hr novinar tipa članak za ručak. istina bog dobio neku nagradu 2003. od hnd-a ali tamo nije poanta dobiti nagradu jer nema tko ju nije dobio. samo onaj koji nije pisao taj ju nije ni dobio. ako bar 5 nagrada od hnd nemaš to se i ne broji. no naletim na jedan njegov članak. znači ovakav članak za vladu i plenkovića teško da bi mogli osmisliti vlatko maček i sunčana glavak. maltene hvalospijev. kritikica neka mala u tragovima. toliko o liku i djelu dotičnoga.
-
"Postovani,
Zasigurno ste upoznati s clankom koji je jutros objavljen u Jutarnjem listu, a za koji link saljem na dnu ovog maila. Kao dionicar tvrtke, s obzirom da su u clanku iznesene cjenovno osjetljive informacije, a na koje je vrijednost dionice vec reagirala, ljubazno molim za informacije:
U clanku se navodi da su informacije nesluzbene te da su izvor „sugovornici“ i „upuceni“.
Molim Vas za zurnu reakciju, a kako bi sprijecili daljnju stetu po Vase (nase) drustvo."
A gdje vi vidite da je objavom članka nastala ili bi mogla nastati šteta za društvo?
Obraćate se na pogrešnu adresu.
Morate se po mojem sudu obratiti prije svega ZSE i regulatoru pa će oni reagirati prema društvu.
-
"Postovani,
A gdje vi vidite da je objavom članka nastala ili bi mogla nastati šteta za društvo?
Morate se po mojem sudu obratiti prije svega ZSE i regulatoru pa će oni reagirati prema društvu.
Flight znaš da te volim...
Ali, ako ništa, nastala je velika reputacijska šteta...
-
meni čika Luka čudotvorac više djeluje kao kunolovac (slika, iza leđa) a tek one što se ne vide, vjerojatno je zamijenio samo krzno, u eure
-
Flight znaš da te volim...
Ali, ako ništa, nastala je velika reputacijska šteta...
Molim vas nemojte me voljeti.
Reputacijsku stetu treba i dokazati. Ne ide to samo tako, preko koljena. Mnogo brži put je potrosaci@hanfa.hr i surveillance@zse.hr odnosno prituzbe@zse.hr pa tamo molit ću vas lijepo iznesite sto vas tišti.
-
a gdje ima vatre ima i dima ....vrijeme ce pokazat koje su igrice upitanju
-
kod nas uvijek neke zagonetke, pa tko prvi ponudi rješenje nosi sve,
trebalo bi onda kod ZSE prvo slovo značiti ZAGONETNA burza
-
-
Ne znam... ovo rušenje i nasilna prodaja me podsjećaju na Agrokor...kao da im se jako žuri izaći dok još ima bida...
Evo što sam napisao u petak, a čini se da sam bio blizu..
A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?".
A možda su ljudi u krivu pa će ti biti još slađe.
Ne rade oni ništa gnjusno, rade ono što misle da treba. Ili bar misle da misle...
Nikad ne znaš, možda oni imaju info koji mi ostali nemamo, pa sada prodaju kao ne postoji sutra.
A još je i petak...bar nije 13., pa još ima nade
"A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?"."
Evo još malo babe Vange i kristalne kugle...
-
upravo tako kol. Moller, uvijek nešto... a upravo su za ovaj nered na zse odgovorni regulator i pravosuđe sa svojim polu odlukama i rješenjima kojima se otvara prostor za svu tu nesigurnost, netransparentnost i špekulativnost tržišta
-
Ma nema tu neke filozofije...želi se preuzet DLKV što jeftinije...
Društvo se prodaje i umjesto da izlaze članci o potencijalnim kupcima i zainteresiranim subjektima izlazi članak da društvo ide u stečaj i to usred njegove prodaje...ne sjećam se da se ovako prljavo ikad odigralo...
A najgore od svega je što postojeći većinski dioničari/vlasnici drže ljestve budućem kupcu i sve čine da preuzimanje ide po što nižoj cijeni...
Fond jer nije raspisao nikakav tender niti su na bilo koji način javno objavili prodaju DLKV-a (najvjerojatnije ih je HANFA stisla da javno objave prodaju na ZSE)...a MF jer usred postupka prodaje ubija dionicu i "pegla" tromjesečni prosjek...
-
Ajoj, suza će mi na oko kanuti.... koji potencijalni kupci ako je netko otkupio gro duga i na taj način kontrolira priču odnosno prodaju? A ima moguće i manjinski udjel u kapitalu, dogovoren. Kad i ako stekne kontrolni paket dionica od Konsolidatora tada je zatvorio sve što mu je potrebno da ovlada u cijelosti društvom. Pitanje je tko bi se sve javio za takvo društvo u takvoj situaciji?
Stvar je procjene, no taj koji kontrolira senior dug, ako takav postoji i ako ga je kupovao uz diskont, možda ima vremena da dočeka i nisku kontrolnu cijenu za kapital. I možda svojim prošlim, sadašnjim i budućim ponašanjem može utjecati na nj.
-
Društvo se prodaje i umjesto da izlaze članci o potencijalnim kupcima i zainteresiranim subjektima izlazi članak da društvo ide u stečaj i to usred njegove prodaje...ne sjećam se da se ovako prljavo ikad odigralo...
A najgore od svega je što postojeći većinski dioničari/vlasnici drže ljestve budućem kupcu i sve čine da preuzimanje ide po što nižoj cijeni...
Fond jer nije raspisao nikakav tender niti su na bilo koji način javno objavili prodaju DLKV-a (najvjerojatnije ih je HANFA stisla da javno objave prodaju na ZSE)...a MF jer usred postupka prodaje ubija dionicu i "pegla" tromjesečni prosjek...
još prljavije je odigrano na badelu. imaš renomiranog stranog proizvođača alkoholnih pića u ponudi i onda prodaš dijamant proizvođaču wc sanitara.
-
još prljavije je odigrano na badelu. imaš renomiranog stranog proizvođača alkoholnih pića u ponudi i onda prodaš dijamant proizvođaču wc sanitara.
zar vas sanitar nije odmah upućivao da se radi o nekom s...u
-
Ajoj, suza će mi na oko kanuti.... koji potencijalni kupci ako je netko otkupio gro duga i na taj način kontrolira priču odnosno prodaju? A ima moguće i manjinski udjel u kapitalu, dogovoren. Kad i ako stekne kontrolni paket dionica od Konsolidatora tada je zatvorio sve što mu je potrebno da ovlada u cijelosti društvom. Pitanje je tko bi se sve javio za takvo društvo u takvoj situaciji?
Stvar je procjene, no taj koji kontrolira senior dug, ako takav postoji i ako ga je kupovao uz diskont, možda ima vremena da dočeka i nisku kontrolnu cijenu za kapital. I možda svojim prošlim, sadašnjim i budućim ponašanjem može utjecati na nj.
Zašto bi netko tko je otkupio dug kontrolirao prodaju????
Pa potencijalni kupac će kupiti društvo po EV (koji uključuje dug)...kad preuzme dug može riješiti da sve obveze refinancira (uz povoljnije uvijete) uz zadužnicu društva koje preuzima DLKV, ili pozajmicom, ili dokapom...pa OPTE nije mogla servisirat dug pa je HT uletio s pozajmicom...ne vidim neku razliku među njima…
Osim toga, prema dostupnim podacima, otplata duga iz PSN je "čupava" sljedeće dvije godine, a nakon toga laganini...(slika1)
Također, prema dostavljenoj obavijesti prilikom prodaje cinčaone naveli su:„Nagodbom se značajno poboljšava financijski položaj Dalekovoda, smanjuje ukupni dug u bilanci, značajno poboljšava novčani tok koji je bio pod vrlo negativnim utjecajem otplate obaveza po navedenom leasingu prema HETA-i, a koji je u sljedeće dvije i pol godine predstavljao oko 2/3 svih otplata po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi.“ iz čega zaključujem da otplata duga ne bi trebala biti neki "big issue" sljedeće dvije godine...
Evo samo još par crtica iz prezentacije…(slika2)
-
naravno. poslije sam ih i zemljopisno locirao. to su autohtoni slavonski proizvođači s...a. od mesića na dalje. prvo su slavoniju poharali pa se sad okomili na ostatak hr. zato mi je sumnjivo čim se ppd tu nešto muva. jovo čaruga i prpić mali su za njih bili prosvjetitelji.
-
U slučaju da netko kupi tvrtku Konsolidator, po bilo kojoj cijeni, on bi morao dati javnu ponudu, a preuzimanje Dalekovoda po ponderiranom prosjeku cijene po kojom se trgovalo dionicama u posljednja tri mjeseca trgovanja na Zagrebačkoj burzi. Ona se, prema prvim izračunima, kreće oko sedam kuna. Ako se to uzme u kalkulaciju, proizlazi da bi novi potencijalni vlasnik morao platiti oko 70 milijuna kuna za preuzimanje vlasništva nad Dalekovodom, a to je, tvrde naši sugovornici, iznimno nerealna visoka cijena.
-
Što sam duže i duže na burzi sve više i i više s....a
Baš me zanima da li će se Dalekovod, ZSE ili Hanfa
očitovati o ovom slučaju članka u Jutarnjem i novinara
koji piše o cijeni dionice kao previsokoj.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun