1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 5, 2020 at 11:07 AM

Pa eto ni to ne mora jer ako ne dođe do fer vrednovanja i dogovora koji će zadovoljit svih onda mogu produžit i pričekat sa prodajom udjela. Daleko je od bezizlazne situacije.

Ali ako netko vjeruje u Dalekovod i zna da će vrijedit puno više u budućnosti zašto sad nebi uložio novac koji će oplemenit?

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • December 5, 2020 at 11:13 AM

Dajte ljudi, prije par mjeseci su milijuni papira ovdje prošli po 4 kn. Dad je netko za siću ovo napucao na 7-8 kn i sad je odjednom to "jeftino"... Ne kažem da ovo vrijedi 4 kn, ali ni 8 kn nije više jeftino!!!

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 5, 2020 at 11:20 AM

Meni se vidi da većina vas uopće ne razumije da tu vjerojatno neće biti nikakvih nadbidavanja, ulagaca iz branše, tendera i slično. I da Dalekovod već ima novog vlasnika, a taj iz dosadašnjih iskustava nije netko tko obožava manjinske dioničare i ima filantropske namjere.

Sto u konačnici predstavljaju postojeće dionice Dalekovoda (ili još preciznije rečeno dionice u vlasništvu Konsolidatora) u situaciji kad imate znatno vecu vrijednost duga od equitya? Instrument ulaganja? Ili instrument kontrole?

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 5, 2020 at 11:21 AM
    Quote from Mrcash

citam ove vase sanjarije, mislim nije me briga niti imam ovo preduzece, al nekako mi zdrava logika nalaze da ako netko MORA prodati nesto u roku od 2 mjeseca , ja da sam kupac tome istom nebi nudio premiju na cijenu nego bi trazio neki diskont . Just saying....

Mora prodati, to je vec dogovoreno.mislis li logikom da ce takav fond i ekipa cekat zadnji dan. Nema tu diskonta. Nije to trgovina pa ces uzet na diskontu prije roka isteka.

Svi tu gledaju nesto puno je 8 kuna. A kad bude 15 onda je isto puno pa kad bude 20 opet puno. Tako se ne ulaze novac. I to govore oni koji nemaju novac . Ulaganje u dionice je dugorocno. Svakako mi je bolje uzet dlkv po 10 kni cekat 5 god nego imati novac u banci.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • December 5, 2020 at 11:25 AM

u pon ocekujem navalu burekdija na ovu dionicu,a od svega ostaloga nista. fond nece objaviti tender jer za to vise nema vremena, a sumnjam da oni to ne znaju i da ih je uhvatilo nespremne. dakle oni vec imaju dogovoreno prebacivanje, samo je pitanje kome. dionicari od toga nece imati nista jer nece ni biti javne ponude za preuzimanje dalekovoda

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 5, 2020 at 11:26 AM

Treba trezvene glave pristupiti svemu ovome i vidjeti i sagledati ono sto je bitno. Odmaknuti se od prizemnih poriva i pohlepe. Nadam se da će takav pristup rezultirati najboljim rezultatom za svakog ulagaca.

• barbosa
    Guest
    • December 5, 2020 at 11:43 AM
    Quote from Flight

Ne znam sto je najbolje jer ne znamo namjere. Ali ako netko kontorlira skupštinu i upravu Konsolidatora onda kontrolira i ovisnog društva odnosno Dalekovoda. A onda može mijenjati i dugove Dalekovoda za dionice. Da li će neka takva zamjena biti u konačnici dobra za dioničare to mi sa strane, sa ograničenim informacijama, ne možemo znati. Treba biti oprezan s konačnim zakljuccima i dugoročnim prognozama. I svakako se truditi i ne postati glineni golub.

ne može napraviti niti ikakve promjene kapitala bez 75% glasova na gs niti equiti swap ispod nominale 10 kn ...fakat ga kompliciraš, paranoiziraš neiskusne kolege, ćemu to....

u stvari je vrlo jednostavno, fond prodaje udio u 2/3 vladajućeg doo u nominalnom iznosu 100m kn ili 10 miliona dionica dlkv, o kojemu modelu se radi i da li već imaju nekoga ili će uslijediti javni poziv, saznati ćemo na izvanrednoj GS...do tada sve ove špekulacije, paranoje i magle možete okačiti mačku o repX/

također, neki kolege sugeriraju da je najavljena akcija neutralna po samo društvo dlkv stoga za isto niti nema pravnih učinaka po ztd-u i zpdd-u ..pa ako nema veze sa dlkv, kako je to onda objava službeno došla iz dlkv d.d. a ne iz konsolidator doo. :?:

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 5, 2020 at 11:47 AM

A ti misliš da bi se na skupštini pojavilo svih 100% dionicara da se ne donese takva odluka?

Kad se to u povijesti dogodilo?

Kako su vjerovnici Petrokemije napravili swap 1:3 i defacto razvodnili postojeće dioničare na 3,33 kune po dionici za 10 kuna duga?

Pa kad si ti toliko iskusan napisi točno gdje sam ja nekoga neiskusnog paranoizirao? Ja pišem o rizicima i njihovoj manifestaciji. O vjerojatnosti ne mogu jer nemam sve potrebne informacije. O rizicima prosječan ulagatelj nema pojma i misli da je to odjeljak u prospektu ili vjerojatnost da mu cigla u centru grada padne na glavu.

Al neka sam ja potpuno u krivu, a o čemu su onda još potkraj prošle i u rujnu ove godine pisali Tin Bašić iz Lidera i Marko Biočina iz Jutarnjeg? Vjerojatno su i oni paranoici poput mene. Sigurno nas ima još pokoji.

https://www.lider.media/poslovna-scena…lekovoda-129401

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovoda-15017054

I da, kako ti znaš da će biti izvanredna glavna skupština?

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • December 5, 2020 at 11:50 AM

Ukoliko je Dalekovod dobio certifikat za njemačko tržište tada će se obujam posla kao i većih marži osjetno povećati te će se reflektirati i u budućim financijskim izvještajima pa će se to posljedično odraziti i na rast dionice...Možemo li očekivati objavu u narednom kratkoročnom razdoblju(dva mjeseca) da su dobili certifikat?

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 5, 2020 at 12:13 PM
    Quote from amerikanec

Ukoliko je Dalekovod dobio certifikat za njemačko tržište tada će se obujam posla kao i većih marži osjetno povećati te će se reflektirati i u budućim financijskim izvještajima pa će se to posljedično odraziti i na rast dionice...Možemo li očekivati objavu u narednom kratkoročnom razdoblju(dva mjeseca) da su dobili certifikat?

Dobili su odavno odobrenje.a nebih ga trazili da nisu dobili poslove.

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 5, 2020 at 12:32 PM

Gledajte ,otkup duga,naravno da ke otkupljen samo naravno ne po cijeni duga. Najvise se to radi o 30% posto od duga. Tako da govorit da je dlkv sad prezaduzen nije istina. Sve ima svoj razlog a malim dioničarima ce se svasta pisati na izvjescima da bi mislili da je firma u ogromnim dugovima. Nedajte s e nasjesti na price ,ovo je firma s ogromnim potencijalom.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 5, 2020 at 12:35 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Flight

Ne znam sto je najbolje jer ne znamo namjere. Ali ako netko kontorlira skupštinu i upravu Konsolidatora onda kontrolira i ovisnog društva odnosno Dalekovoda. A onda može mijenjati i dugove Dalekovoda za dionice. Da li će neka takva zamjena biti u konačnici dobra za dioničare to mi sa strane, sa ograničenim informacijama, ne možemo znati. Treba biti oprezan s konačnim zakljuccima i dugoročnim prognozama. I svakako se truditi i ne postati glineni golub.

ne može napraviti niti ikakve promjene kapitala bez 75% glasova na gs niti equiti swap ispod nominale 10 kn ...fakat ga kompliciraš, paranoiziraš neiskusne kolege, ćemu to....

u stvari je vrlo jednostavno, fond prodaje udio u 2/3 vladajućeg doo u nominalnom iznosu 100m kn ili 10 miliona dionica dlkv, o kojemu modelu se radi i da li već imaju nekoga ili će uslijediti javni poziv, saznati ćemo na izvanrednoj GS...do tada sve ove špekulacije, paranoje i magle možete okačiti mačku o repX/

također, neki kolege sugeriraju da je najavljena akcija neutralna po samo društvo dlkv stoga za isto niti nema pravnih učinaka po ztd-u i zpdd-u ..pa ako nema veze sa dlkv, kako je to onda objava službeno došla iz dlkv d.d. a ne iz konsolidator doo. :?:

Zato jer je Dlkv izlistan na ZSE. Konsolidator niti nema takvu zakonsku obavezu.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 5, 2020 at 12:39 PM

Jel ti uopće razumijes sto pišeš ili te netko instruira pa se putem izgubi svaki smisao.

Ti pokusavas reci da netko otkupljuje dug Dalekovoda trenutno po 30% nominale duga ili da će otkupiti 30% nekog dijela duga.

Ako netko otkupljuje dugorocan dug Dalekovoda po 30% nominale onda su dionice defacto bezvrijedne. Vrijede samo kao instrument kontrole nad firmom i tim dugom.

Pa zapitajte se zašto bi vi kao vlasnik potraživanja prodali to potraživanje uz 70% diskonta ako ćete ga naplatiti u cijelosti u budućnosti?

Dug koji sam ja naveo je dug koji je iz posljednjeg financijskog izvješća. Sa javno dostupnih stranica.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 5, 2020 at 12:40 PM
    Quote from rambo_5

Dajte ljudi, prije par mjeseci su milijuni papira ovdje prošli po 4 kn. Dad je netko za siću ovo napucao na 7-8 kn i sad je odjednom to "jeftino"... Ne kažem da ovo vrijedi 4 kn, ali ni 8 kn nije više jeftino!!!

A zasto je uopce bitno sto su mirovinski fondovi to rasprodavali po 4 kune.

I Anna Maras i Akcionar su prodavali IGH po 90-100 kuna pa sada vrijedi 150 kuna.

Ja ne vjerujem niti u kakve rakete, kako bi Neo znao govoriti, vec u stabilan i postojan rast u iduce 2 godine.

Vazno je da se Dlkv etablira na njemackom trzistu.

• Krokodil
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    132
    • December 5, 2020 at 2:28 PM

Nismo li zato i kupovali dlkv jer smo znali da se bliži prodaja? A sad to kao ne valja. Naravno ne valja za buredžije koji su prodali.

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • December 5, 2020 at 2:56 PM

Ako PPD uđe u vlasničku strukturu, da li je moguće razvodnjavanje dionica po primjeru PTKM?

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • December 5, 2020 at 3:07 PM
    Quote from Krokodil

Nismo li zato i kupovali dlkv jer smo znali da se bliži prodaja? A sad to kao ne valja. Naravno ne valja za buredžije koji su prodali.

i optimi se blizila prodaja krajem prosle godine, pa je cak i pocetkom ove izasao tender ( sto za dalekovod jos nije) pa eto jos cekamo. a ovi su toliko sposobni da ce sve obaviti u roku 2 mjeseca (tender, provjera onuda, izvide od strane kupca, zakljucenje ugovora, prijenos...).

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 5, 2020 at 3:17 PM
    Quote from Miniclip

Ako PPD uđe u vlasničku strukturu, da li je moguće razvodnjavanje dionica po primjeru PTKM?

Ne

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 5, 2020 at 4:14 PM
    Quote from Zvonar

Gledajte ,otkup duga,naravno da ke otkupljen samo naravno ne po cijeni duga. Najvise se to radi o 30% posto od duga. Tako da govorit da je dlkv sad prezaduzen nije istina. Sve ima svoj razlog a malim dioničarima ce se svasta pisati na izvjescima da bi mislili da je firma u ogromnim dugovima. Nedajte s e nasjesti na price ,ovo je firma s ogromnim potencijalom.

Mislim da ti ne razumijes da je Dalekovod uvijek dužan toliko koliko piše u knjigama odnosno financijskim izvjescima. Nije Dalekovod otkupljivao vlastiti dug nego je taj dug otkupljivao netko treći od banke. To posto je netko otkupio dug uz diskont od nekog drugog vjerovnika (banke) je potencijalna zarada otkupljivača ili investitora, a ne dužnika. Dužnik uvijek mora vratiti cijeli dug osim ako mu vjerovnik ne da otpust ili diskont.

• barbosa
    Guest
    • December 5, 2020 at 4:17 PM
    Quote from Miniclip

kojih dionica,... svojih:?:?(...pa konsolidator ima 60,68% i dlkv 0,4% trezorskih a svi ostali izuzev par fondova koji zajedno drže 6,2% su pojedinačno ispod 0,7%...u ptkm je bilo drugo, tamo je ppd ulazio u poziciju kroz dokapitalizaciju a ovdije se ulazi u poziciju prodajom dionica večinskog ili 2/3 udjela u vladajučem doo, zavisno na koji model se fgs odluči

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:11 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. umalo

May 24, 2025 at 1:11 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo May 24, 2025 at 1:11 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago