1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • alfa1
    Student
    Reakcija primljeno
    256
    • January 17, 2024 at 8:40 PM
    • #2,621
    Quote from tollway

dugo sam prisutan na tržištu, ali ne znam niti jedan slučaj gdje su mali dioničari dobro prošli u sličnim situacijama.

Pa nema ni logike da onaj tko dokapitalizira ima iste koristi ( a ne veće ) kao i stari dioničar koji zahvaljujući dokapitalizaciji ima dionicu bolje kompanije i da još plaća premiju starom dioničaru ako želi povećati svoj udio.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 17, 2024 at 9:42 PM
    • #2,622

Ništa ne razumijem o čemu pišete.

Kakvog ste mišljenja, bude ovo za nas male dioničare ostalo ili propalo ?

Pomišljate li na dobrovoljnu javnu ponudu, delistiranje ili neku treću inačicu kojom nas mogu legalno istjerati ?

Treći kvartal su iskazali dobit, knjiga ugovorenih poslova valjda 230 milijuna eura.

Mene su izgurali odavno iz KOSN, po onda trenutnoj cijeni na burzi

Sada je tromjesečni 2,11 , obzirom na milijunsku transakciju krajem studenog 2023.

PBZ Croatia OMF je bio kupac

• Nevera
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    414
    • January 17, 2024 at 11:09 PM
    • #2,623
    Quote from zlocesti

Ništa ne razumijem o čemu pišete.

Kakvog ste mišljenja, bude ovo za nas male dioničare ostalo ili propalo ?

Pomišljate li na dobrovoljnu javnu ponudu, delistiranje ili neku treću inačicu kojom nas mogu legalno istjerati ?

Treći kvartal su iskazali dobit, knjiga ugovorenih poslova valjda 230 milijuna eura.

Mene su izgurali odavno iz KOSN, po onda trenutnoj cijeni na burzi

Sada je tromjesečni 2,11 , obzirom na milijunsku transakciju krajem studenog 2023.

PBZ Croatia OMF je bio kupac

Display More

Puno tu perja leti na sve strane, ne diram.

Sve loše sa malim dioničarima i Psn je prošlost ali ko zna koliko toga ima još u ormaru. Krenulo se nekako sa Končaru ali otom potom.

Po kretanju dionice sve je jasno koliko se ima povjerenja u istu.

Dalekovod radi i radit će ali burza eh to je druga priča.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 18, 2024 at 8:50 AM
    • #2,624
    Quote from alfa1
    Quote from tollway

dugo sam prisutan na tržištu, ali ne znam niti jedan slučaj gdje su mali dioničari dobro prošli u sličnim situacijama.

Pa nema ni logike da onaj tko dokapitalizira ima iste koristi ( a ne veće ) kao i stari dioničar koji zahvaljujući dokapitalizaciji ima dionicu bolje kompanije i da još plaća premiju starom dioničaru ako želi povećati svoj udio.

Koja ti je to logika?

Vidiš perspektivu u "mojoj" kompaniji i želiš investirati, ali želiš da se igra po samo i isključivo po tvojim pravilima?

Nitko ne kaže da se treba platiti premija, ali da očekujem da ćeš platiti fer cijenu, očekujem.

Da postojeći, sadašnji vlasnici ostanu bez skoro svega moguće je samo ako netko, u ovom slučaju Dinko Novoselec kao zastupnik vlasnika sa "državnim" parama (HBOR?), za koje ga boli neka stvar, i mirovinci, koji glasaju sa dionicama kupljenim parama od naših mirovina, na skupštini glasa za to da nam se ponište dionice!

Eto to se dogodilo - Dinko i mirovinci nisu glasali za svoje pare, nego za vaše i moje (za koje ih zabole).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 18, 2024 at 9:17 AM
    • #2,625

Zasto bi ponistavali ?

Pa vec smo razvodnjeni

• admiralstock
    Početnik
    Reakcija primljeno
    118
    • January 18, 2024 at 9:32 AM
    • #2,626
    Quote from alfa1

Admiralstock s kojim ciljem ti pišeš na ovoj temi?

Napisao si da si izgubio novce na DLKV pa želiš da izgube i drugi koji imaju dionicu, želiš da cijena još padne da bi ti ili netko kupio jeftinije, prevelik je broj dionica koje imaju potencijal rasta pa da se novac prebaci u neku drugu?

Recimo da je DLKV namjerno uništen (ne kažem da nije, ne bi bio jedini), ovaj DLKV ima samo ime isto kao i onaj čiji je cilj poslovanja bio propast. Na burzi je bila obavijest da će Končar postati vlasnik 75,16 postotni vlasnik DLKV. Poslovi im se naslanjaju jedan na drugoga (dalekovod mora imati transformator za transformirati visoki napon u niski), imaju ugovorene poslove na istim tržištima. Investitori javna poduzeća, sklopljeni ugovori u visini godine i po prihoda zadnjih godina. Cijena dionice nikada niža, poslovi na pravim tržištima ( ne regija, ili ex SSSR) u sinergiji s KODT.

Direktor prebačen iz DLKV u KOEI bi trebao biti dokaz plana uništenja KOEI?

Možda je čovjek planski privremeno na tom mjestu, dok DLKV ne pređe u ruke KOEI.

Recimo da će Vujnovac najprije uništiti KOEI pa ga preuzeti, koliko mu treba vremena za to?

Minimum 7-8 godina za ga uništiti i još toliko za dokapitalizacije, stečajni postupak. Čak i u tom scenariju to je sada perspektivna dionica.

Mislim da mogućnost za tako nešto (uništavanje KOEI) nije ništa veća od mogućnosti da će Vujnovac za 15-tak godina kao Todorić danas dokazivati da je žrtva na bjelosvjetskim sudovima.

DLKV je bio u stečaju od 2014. svi su imali vremena izaći.

Pitanje: da li bi ti izvršio konverziju duga u dionice ili dokapitalizirao DLKV pa da budeš u istoj poziciji kao netko tko je navijao da uplatiš što više novca i da ti određuje po kojoj cijeni ćeš kupovati njegove dionice koje sada vrijede puno više baš zbog tvoje dokapitalizacije?

DLKV bi da nije bilo dokapitalizacije bankrotirao, pa bi ti dionice vrijedile nula nečega, ovako imaš puno manji postotak (ako još imaš dionice) kompanije koja ima šansu zaraditi novac.

Pisati o uništavanju DLKV onda kada se to događalo je imalo smisla, iako vjerojatno to ne bi ništa promijenilo, ali danas tvrditi da je budućnost ne samo DLKV nego i KOEI stečaj mi izgleda kao da o tome piše netko tko je DLKV stavio u ladicu pod nazivom "I hate everything about you".

Display More

U postu 2598 objasnio sam da Dalekovod ne bi bankrotirao i koliko se trošilo bez objašnjenja od kuda ti troškovi i da se namjerno financijsko stanje poduzeća prikazivalo težim da se može provesti izvlaštenje.

A i da je baknrotirao imao bi nula kn, a ovako od uloženih 300 tisuća kn imam 6-7 tisuća kn. Zaista impresivno!

Ja sam izgubio, odnosno izvlašten sam za 300 tisuća kn i pišem s ciljem da upozorim ulagače da dobro razmisle dali će ulagati u dionicu gdje godinu dana prije dokapitalizacije imaš ponudu da prodaš većinski udio po 38 kn, ali ta se ponuda odbije i učini se ovo što se dogodilo. Ako netko nakon svega želi ulagati u ovakvo poduzeće to je njegova stvar i njegov rizik.

A sad ću ja tebe pitati s kojim ciljem ti ovo pišeš? Jel da opravdaš izvlaštenje 7.700 malih dioničara, odricanje HBOR-a 50 milijuna kn novca poreznih obveznika, pristanak mirovinskih fondova da im se umanji vrijednost dionice na 10 lipa, a neki su ju kupovali i po 273 kn. Ovakve radnje nadilaze interes ulagača i one su širi društveni problem s obzirom kako se troši novac poreznih obveznika.

Tebi smeta da se piše kako se putem Dalekovoda pržio novac poreznih obveznika i novac za naše mirovine koje su jako mizerne.

U pravu si kada kažeš da je možda slučajnost da je član uprave Dalekovoda za financije Đuro Tatalović premješten u Končar. Ali to neka procijeni svaki ulagač zasebno zbog čega se ta "slučajnost" dogodila.

Meni nije u cilju da netko izgubi novac ni na Dalekovodu ni na Končaru i upravo zbog toga iznosim ono što se događalo, a ako tebe istina plaši, to je tvoja stvar.

• admiralstock
    Početnik
    Reakcija primljeno
    118
    • January 18, 2024 at 9:44 AM
    • #2,627

Uvjet sudjelovanja u dokapitalizaciji bio je ulog od 10 milijuna kuna, odnosno 1 milijun dionica (vidjeti na zse.hr poziv na skupštinu). Jasno je da rijetko koji mali dioničar može uložiti 10 milijuna kuna, znači cilj je bio istisnuti i obezvrijediti utjecaj malih dioničara koji su godinu prije kontroverzne skupštine imali oko 22% udjela, a prije same skupštine taj udio je porastao na oko 27%. Moglo se ponuditi malima otkup sukladno udjelu i to bi svi prihvatili, ali ovo je dokaz da je cilj bio istisnuti male.

Sada će netko reći pa bilo vas je dovoljno, zašto se niste organizirali. Ali kako ćeš se organizirati kada niti jedan medij nije htio objaviti naše pozive i apele i to je provedeno tako brzo uz pomoć medija i institucija da je birokratski aparat naše države oborio sve vremenske rekorde, a inače nije poznat baš po brzini.

Sada slijedi pravna borba, tužbe i prosvjedi. Odustati nećemo i šutjeti o ovome nećemo to je sigurno.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 18, 2024 at 11:00 AM
    • #2,628
    Quote from zlocesti

Zasto bi ponistavali ?

Pa vec smo razvodnjeni

Ponavljam: poništili su nam 99% dionica spajanjem 100 u 1. Prije dokapa.

Netko tko je imao 10.000 dionica nakon tog poništavanja ima samo 100 dionica!

I onda nas Vujnovac i Končar još "razvodne" uplatom novih dionica.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • January 18, 2024 at 11:14 AM
    • #2,629
    Quote from Zlatek
    Quote from zlocesti

Zasto bi ponistavali ?

Pa vec smo razvodnjeni

Ponavljam: poništili su nam 99% dionica spajanjem 100 u 1. Prije dokapa.

Netko tko je imao 10.000 dionica nakon tog poništavanja ima samo 100 dionica!

I onda nas Vujnovac i Končar još "razvodne" uplatom novih dionica.

ono što mi je najgore kod P.V. je što ga je stvorila i podržava politika

a ekipa na jednoj drugoj temi se nada kako nikada neće biti uveden imovinski porez na nekretnine

sretno!

• Andro123
    Početnik
    Reakcija primljeno
    3
    • January 18, 2024 at 1:04 PM
    • #2,630

Pratim ovaj forum već neko vrijeme pa sam se odlučio uključiti u raspravu jer mi se čini da je tema na forumu skroz promašena. Stalno se piše o toj nesretnoj dokapitalizaciji kao da se tu šta može promijeniti. To je prošlost. A bitna je budućnost a tu je jedna stvar prošla mimo pažnje investicijske javnosti. A to je sljedeće:

Končar ima obvezu dati javnu ponudu za sve dionice Dalekovoda

Da pojasnim:

Napredna energetska rješenja d.o.o. je firma u vlasništvo Construction Line i Končara (lako se provkjeri na sudskom registru). Omjeri vlasništva nisu poznati ali dvije su osobe direktori u NER – jedna je osoba iz Končara a druga iz CL i one zastupaju firmu zajednički. NER je u dokapitalizaciji sztekao tih 75% dionica Dalekovoda bez javne ponude, jer je tako izglasala skupština. 30.10.2023 Končar objavljuje da je prihvatio ponudu CL te da će otkupiti vlasnički udio CL-a u NER-u. Pri tome Končar kaže: „U skladu s KONČAREVOM strategijom okrupnjivanja vlasništva te postizanja kontrole u cilju potpune integracije DALEKOVOD Grupe u Grupu KONČAR, te činjenicom da je KONČAR primarno strateški investitor koji želi iskoristiti potencijale sinergija između Grupa, prihvaćena je ponuda društva Construction Line Limited (CL) za otkup udjela u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o.“ Naglašavam riječi POSTIZANJE KONTROLE.

E sad, u Zakonu o preuzimanju stoji da:

članak 9

„(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag)…

(4) Posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa, u smislu ovog članka, smatrat će se stjecanje kontrole u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona“

Članak 5 stavak 4:

(4) Smatra se da fizička i/ili pravna osoba kontrolira pravnu osobu ako ima:

1. neposredno ili posredno više od 25% udjela u temeljnom kapitalu pravne osobe ili,

2. neposredno ili posredno više od 25% glasačkih prava u glavnoj skupštini pravne osobe ili,

3. pravo upravljanja poslovnim i financijskim politikama pravne osobe na temelju ovlasti iz statuta ili sporazuma ili,

4. neposredno ili posredno prevladavajući utjecaj na vođenje poslova i donošenje odluka.

Ovdje se sigurno radi o posrednom stjecanju kontrole jer to i sam Končar tvrdi u svom priopćenju. Dakle radi se o posrednom stjecanju i budući da kod dokapitalizacije nije dana javna ponuda, mora se dati sada.

Končareva objava mosi datum 30.10.2023 dakle treba gledati prosječnu cijenu (na ZSE, van burze se mne broji kao što se i ne broi cijena po kojoj je Končar stekao dionice posredno kroz kupnju udjela u NER-u od CL-a). Ta cijena je oko 2,8 EUR odnosno oko 21 HRK.

Logično je pretpostaviti da bi svi oni koji su kupili dionice na dokapu po 10 HRK – a to su svi na top 10 dakle mirovinci plus Agram – rado prodali za više od duplo za što su kupili. Tako da je Končar vjerojatno pod pritiskom da da javnu ponudu.

To mi se čini interesantnijim za raspravu na forumu od stalnog vraćanja u povijest.

• admiralstock
    Početnik
    Reakcija primljeno
    118
    • January 18, 2024 at 1:39 PM
    • #2,631
    Quote from Andro123

Pratim ovaj forum već neko vrijeme pa sam se odlučio uključiti u raspravu jer mi se čini da je tema na forumu skroz promašena. Stalno se piše o toj nesretnoj dokapitalizaciji kao da se tu šta može promijeniti. To je prošlost. A bitna je budućnost a tu je jedna stvar prošla mimo pažnje investicijske javnosti. A to je sljedeće:

Da pojasnim:

Napredna energetska rješenja d.o.o. je firma u vlasništvo Construction Line i Končara (lako se provkjeri na sudskom registru). Omjeri vlasništva nisu poznati ali dvije su osobe direktori u NER – jedna je osoba iz Končara a druga iz CL i one zastupaju firmu zajednički. NER je u dokapitalizaciji sztekao tih 75% dionica Dalekovoda bez javne ponude, jer je tako izglasala skupština. 30.10.2023 Končar objavljuje da je prihvatio ponudu CL te da će otkupiti vlasnički udio CL-a u NER-u. Pri tome Končar kaže: „U skladu s KONČAREVOM strategijom okrupnjivanja vlasništva te postizanja kontrole u cilju potpune integracije DALEKOVOD Grupe u Grupu KONČAR, te činjenicom da je KONČAR primarno strateški investitor koji želi iskoristiti potencijale sinergija između Grupa, prihvaćena je ponuda društva Construction Line Limited (CL) za otkup udjela u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o.“ Naglašavam riječi POSTIZANJE KONTROLE.

članak 9

„(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag)…

(4) Posrednim stjecanjem dionica s pravom glasa, u smislu ovog članka, smatrat će se stjecanje kontrole u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona“

Članak 5 stavak 4:

1. neposredno ili posredno više od 25% udjela u temeljnom kapitalu pravne osobe ili,

2. neposredno ili posredno više od 25% glasačkih prava u glavnoj skupštini pravne osobe ili,

3. pravo upravljanja poslovnim i financijskim politikama pravne osobe na temelju ovlasti iz statuta ili sporazuma ili,

4. neposredno ili posredno prevladavajući utjecaj na vođenje poslova i donošenje odluka.

Ovdje se sigurno radi o posrednom stjecanju kontrole jer to i sam Končar tvrdi u svom priopćenju. Dakle radi se o posrednom stjecanju i budući da kod dokapitalizacije nije dana javna ponuda, mora se dati sada.

Končareva objava mosi datum 30.10.2023 dakle treba gledati prosječnu cijenu (na ZSE, van burze se mne broji kao što se i ne broi cijena po kojoj je Končar stekao dionice posredno kroz kupnju udjela u NER-u od CL-a). Ta cijena je oko 2,8 EUR odnosno oko 21 HRK.

Logično je pretpostaviti da bi svi oni koji su kupili dionice na dokapu po 10 HRK – a to su svi na top 10 dakle mirovinci plus Agram – rado prodali za više od duplo za što su kupili. Tako da je Končar vjerojatno pod pritiskom da da javnu ponudu.

To mi se čini interesantnijim za raspravu na forumu od stalnog vraćanja u povijest.

Display More

Za vašu informaciju, slučaj je još na sudu i otvaraju se novi sudski procesi.

Nekome smeta što se ovo piše. Vi mislite da se ništa ne može promjeniti. Tako nam i govore na skupštinama i na neki način se između redaka izruguju s nama, a ima nas koji mislimo da može, jer mijenjaju se i ljudi i politike i pravosuđe i nisu uvijek isti ljudi na čelu. Trebale su godine, ali mnoge ovakve afere su raskrinkane, a akteri završili iza rešetaka.

A sada ima oponenata koji žele da se ne piše o ovome.

Ne znam dali ste vi onaj revizor koji je također izgubio na dionicama Dalekovoda (govorim zbog nadimka), ali ako jeste vi ste navodno imali viziju rješenja slučaja, a kada vas je čelnik udruge zamolio da se aktivnije uključite odbili ste. Ako vi niste osoba s inicijalima A.S. onda se ispričavam, jer ta osoba je imala slične prijedloge kao vi, a nije se željela uključiti u pravnu borbu.

Uglavnom, pisat će se o ovome i dalje i voditi sporovi bez obzira na pritiske iz Dalekovoda da se to ne radi.

• admiralstock
    Početnik
    Reakcija primljeno
    118
    • January 18, 2024 at 1:41 PM
    • #2,632

A koliko je snažan taj pritisak da se šuti evo jednog primjera:

Dogovorimo s jednim poznatim portalom priču i oni ju objave i nakon 2 dana stiže prijetnja tužbom i da demantiraju to. Portal to demantira. Mi napišemo demantij demantija s jasnim dokazima, ali portal odjednom ne želi objaviti. I onda za 5 dana na istom portalu promotivni člana ENNA grupe(pogodi tko je vlasnik P.V.). Toliko o novinarstvu. A šutjeti nećemo.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • January 18, 2024 at 2:00 PM
    • #2,633

Ni ja se ne želim vraćati u prošlost, i mene zanima budućnost.

Ali tvoj stav da se "tu više ništa ne može promijeniti" je naprosto pogrešan.

Vidiš li koliko ljudi na ovom forumu nije uopće znalo što se tu desilo? A ovo je forum na kojem bi trebali biti financijski pismena ekipa.

E pa zato se to i dešava, kad nitko ne želi ništa poduzeti jer "se tu više ništa ne može promijeniti". I dok je tako, bit će neki novi Dalekovod i neki novi Agrokor/Borg...

Zapitaj se: tko je sljedeći? Možda KOEI? Tamo također nije teško da Kapitalni fond i mirovinci izglasaju što god hoće. Npr. da se u medije napiše da KOEI ide u stečaj i da se na skupštini izglasa da se spoji 1.000 dionica u jednu i poništi 99,9% dionica.

I opet se ne bi moglo ništa promijeniti. Čak ni usprkos tužbama. Jer suci razumiju još manje od ljudi na ovom forumu!

Kako ti se čini ta budućnost?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • January 18, 2024 at 2:03 PM
    • #2,634
    Quote from Andro123

Da pojasnim:

članak 9

Članak 5 stavak 4:

Display More

Mislim da nista od ponude....ma skoro pa sam siguran

Naime, Koncar je i prije otkupa udjela od CL imao preko 25% vlasnistva/glasackih prava pa svaka daljnja kupnja ne podlijeze obvezi objavljivanja obvezne Ponude za preuzimanje.

Takoder, da postoji obveza vec bi HANFA reagirala jer obveza nastaje potpisom Ugovora o kupoprodaji udjela izmedju Koncara i CL-a.

Naravno da dobrovoljnu mogu dat kad zele i po meni ce je dati uskoro, zato i AZ prodaje i kontrolira da cijena ne ode previse gore i ne podigne tromjesjecni prosjek (minimalnu cijenu u preuzimanju).

Ovdje me jedino strah tog scenarija...dobrovoljne ponude po min cijeni i onda squeeza kad u ponudi predju 95%...a proci ce jer ce im svi MF-ovi i Agram prodati...

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • January 18, 2024 at 2:07 PM
    • #2,635

PBZ Croatia je kupovao po 2,11

E sad, jesu li mislili zaraditi, ili izgubiti...ili ne misle, nego samo cine

To je trenutni tromjesecni prosjek

AZ nije glavni krivac cijene

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • January 18, 2024 at 2:14 PM
    • #2,636
    Quote from Zlatek

Ni ja se ne želim vraćati u prošlost, i mene zanima budućnost.

Ali tvoj stav da se "tu više ništa ne može promijeniti" je naprosto pogrešan.

Vidiš li koliko ljudi na ovom forumu nije uopće znalo što se tu desilo? A ovo je forum na kojem bi trebali biti financijski pismena ekipa.

E pa zato se to i dešava, kad nitko ne želi ništa poduzeti jer "se tu više ništa ne može promijeniti". I dok je tako, bit će neki novi Dalekovod i neki novi Agrokor/Borg...

Zapitaj se: tko je sljedeći? Možda KOEI? Tamo također nije teško da Kapitalni fond i mirovinci izglasaju što god hoće. Npr. da se u medije napiše da KOEI ide u stečaj i da se na skupštini izglasa da se spoji 1.000 dionica u jednu i poništi 99,9% dionica.

I opet se ne bi moglo ništa promijeniti. Čak ni usprkos tužbama. Jer suci razumiju još manje od ljudi na ovom forumu!

Kako ti se čini ta budućnost?

Display More

bravo, kolega!

o tome ja stalno i trubim, ali malo tko razumije.

zato su kod nas investitori odlučili glasati "nogama" i otišli prema državnim obveznicama i nekretninama.

trebamo napokon osvijestiti činjenicu da je novac u 2. i 3. stupu NAŠ novac, a ne papirići za njihovo potkusurivanje.

a kako će suci i razumijeti ako mali dioničari ni ne objašnjavaju?

istina, slažem se s kolegom alfa1da je bolje probati pisati i djelovati u realnom vremenu.

ali, nekad treba napraviti i kvalitetan rezime baš da se uvijek isto ne ponavlja.

btw., sad nam pokušavaju proturiti AI izvješća, jer, ko fol, malo ima analitičara.

a i sad je nivo pravne i ekonomske pismenosti na ovom forumu ravan katastrofi.

šta će tek biti kad dođu AI izvješća?

sve 5, jer je "robot" rekao da je to tako?

ako nitko ne diže glas, kako će onda ciklus manipulacije i otimačine prestati?

i uvijek zazivamo nekog "mecenu" da nas povede.

nema mecena, nego udruge dioničara i kolektivne tužbe.

ako je uopće ikome više stalo da išta pokuša promijeniti 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 18, 2024 at 2:49 PM
    • #2,637

da kod nas prost.......ups, institucije rade svoj posao, ne bi Dalekovod ni došao u ovakvu situaciju ni prvi, a pogotovo drugi puta, tko imalo prati hobotnicu, točno se vidi od kada i koje firme se guše u njenom stisku, neki bi čak rekli da se radi o neorganiziranom kriminalu

• admiralstock
    Početnik
    Reakcija primljeno
    118
    • January 18, 2024 at 2:58 PM
    • #2,638

Nije se šutjelo. Prije sam još napisao da smo željeli obavijestiti javnost, ali smo medijski bili blokirani, jedino je emisija NOVE Tv Provjereno iznijela taj slučaj u javnost i još nekoliko portala. Na skupštine se redovito ide i ići će se i dalje.

Obaviješteni su Vlada RH, Ured Predsjednika, razni pravobranitelji, Transparency Int., svi saborski klubovi i od toga jedna jedina zastupnica u saboru iznosi istinu o ovome slučaju.

Tako da se ne može reći da se šutjelo. Ne šuti se ni danas. Uskoro kreću prosvjedi i nove tužbe.

Insert iz Provjerenog Nove Tv je na ovome linku:

Zašto je država pristala na to da izgubi novac građana i što radi često prozivana hrvatska agencija? ''Ovo je čisti lopovluk''
    Mali dioničari velike tvrtke Dalekovod tvrde da su izigrani. Bez novca su ostali mirovinski fondovi, ali i država. Provjereno donosi priču Eme Branice.
    dnevnik.hr
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 18, 2024 at 3:09 PM
    • #2,639
    Quote from admiralstock

Obaviješteni su Vlada RH, Ured Predsjednika, razni pravobranitelji, Transparency Int., svi saborski klubovi i od toga jedna jedina zastupnica u saboru iznosi istinu o ovome slučaju.

nikako vas ne bih htio obeshrabriti, ali u većini slučajeva to vam je otprilike ovako nekakva slična šema

Procurile kompromitirajuće poruke Tome Opačka
    Lovrić je u izjavi za Telegram potvrdio da su Opačkove poruke autentične, a na upit kada ih je primio odgovorio je kako je bilo više sličnih poruka koje su…
    plusportal.hr
  • kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • January 18, 2024 at 3:30 PM
    • #2,640

Ovo se zove srezati bid do temelja u par minuta.

Dobro da sam svoju (preskupo kupljenu) sicu uspio ovaliti po 2,60.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 6:43 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. tanktrafo

May 23, 2025 at 6:43 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

tanktrafo May 23, 2025 at 6:43 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago