1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 9:56 PM
    Quote from verdi

ja još jednom kažem da u nikakvu ponudu za sad ne vjerujem jer se taj zakon ne odnosi na ovu situaciju ali treba imati i malo mašte i racionalnog shvaćanja da se to sagleda. npr. šta da je taj fond imao u 5 dionica preko 25%? da li bi se svugdje davala ponuda? fond ko fond krajnje nebitan za zse.

Da, za svaku bi se firmu davala ponuda, al posredna ponuda nije izravna kao neposredna pa i cijena može biti “rastezljiva kategorija”. Sve pod uvjetom da netko drugi nema vise dionica odnosno vecu kontrolu od fonda.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 7, 2020 at 10:02 PM

najkraće. fond i konsolidator nisu prodali dionice nego sebe samog.

vidite i sami da je konsolidator d.o.o. i šta sad koga briga da li sam samo ja vlasnik toga ili moja baba ili smo po pola.

Edited once, last by verdi: Merged a post created by verdi into this post. (December 7, 2020 at 10:06 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 7, 2020 at 10:20 PM
    Quote from Flight

Tko je najveći vjerovnik Dalekovoda iz predstecajne nagodbe? Gdje se može vidjeti rang lista vjerovnika po iznosu tražbina? Ako tko zna

Heta Asset Resolution, njima su pr(o)edali cinčaonu

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 7, 2020 at 10:38 PM

Ma dajte ljudi ne bulaznite...ako netko kupi udjel fonda u Konsolidatoru, OBVEZAN je dati ponudu za preuzimanje po cijeni kojoj je stekao ili po ponderiranom tromjesečnom prosjeku!!!! To znači da je 7kn sigurna zona i teško da će biti ispod.

Imaju tu neke iznimke od objave ponude za preuzimanje, ali koje se u najgorem slučaju odnose samo na FORTENOVU kao potencijalnog kupca, ostali kupci će morati ići u preuzimanje.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 10:39 PM

Mislim da niste u pravu. Banke au vjerojatno još veći vjerovnici.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 7, 2020 at 10:39 PM
    Quote from Flight

Pa netko će sigurno morati dati ponudu. Ako je Fortenova stekla kontrolu onda će ona biti u obvezi. Ako netko drugi onda će on biti u obvezi.

Moj jučerašnji komentar je išao za time da Fortenova može dati ponudu s još nekim bez premije i nakon toga prenijeti dionice tom partneru bez nove ponude. Nisam siguran koliko je fond samostalan da u situaciji u kojoj je Dalekovod uvjetuje ponudu dostizanjem određene cijene iznad fer vrijednosti. Pitanje je i kako utvrditi cijenu preuzimanja kada se prenosi ovakva imovina, ukoliko društvo koje drži dionice osim te imovine ima i drugu imovinu, dug, jamstvo ili slicno. Hipotetski pišem naravno.

Vjerovatno ovisi na koji nacin je srocen ugovor i da li se u ugovoru spominje cijena po dionici dalekovoda ili nesto slicno po cemu bi se zakljucilo koliko je to po cijeni dionice ili samo koliko vrednuju kontrolni udio u konsolidatoru bez osvrta na cijenu dalekovoda pa bi onda cijena u preuzimanju bila tromjesecni presjek.

Dostizanje odredjene cijene iznad fer vrijednosti ce prvenstveno ovisiti ako postoji vise od jednog zainteresiranog, potrebno je bar aproksimirat kolika je neka fer vrijednost dalekovoda radi polazisne osnove ako neke detaljnije informacije pocmu izlazit da se znamo postaviti

Znaci konsolidator ima 60,68% dionica dalekovoda, Inspire ima 66.67% udjela u konsolidatoru inicijalno placenih 100mil kuna, trenutna burzovna cijena tih 66,67% je 75 mil kuna, znaci u slucaju da cijena preuzimanja bude 7,5kn hipotetski govorim znaci da bi netko za 75 mil kuna stekao kontrolu nad drustvom koje ostvaruje oko 1,2 mlrd prihoda, s 350 mil neto financijskog duga i osiguranim ugovorima skoro sljedece dvije godine, mislim da je i laiku jasnom koliko to nema smisla

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 10:42 PM
    Quote from Parica

Ma dajte ljudi ne bulaznite...ako netko kupi udjel fonda u Konsolidatoru, OBVEZAN je dati ponudu za preuzimanje po cijeni kojoj je stekao ili po ponderiranom tromjesečnom prosjeku!!!! To znači da je 7kn sigurna zona i teško da će biti ispod.

Imaju tu neke iznimke od objave ponude za preuzimanje, ali koje se u najgorem slučaju odnose samo na FORTENOVU kao potencijalnog kupca, ostali kupci će morati ići u preuzimanje.

Koji ostali kupci?

Na koga vi recimo mislite kad spominjete ostale kupce? Može neki primjer?

Quote from StatusQuo
    Quote from Flight

Pa netko će sigurno morati dati ponudu. Ako je Fortenova stekla kontrolu onda će ona biti u obvezi. Ako netko drugi onda će on biti u obvezi.

Moj jučerašnji komentar je išao za time da Fortenova može dati ponudu s još nekim bez premije i nakon toga prenijeti dionice tom partneru bez nove ponude. Nisam siguran koliko je fond samostalan da u situaciji u kojoj je Dalekovod uvjetuje ponudu dostizanjem određene cijene iznad fer vrijednosti. Pitanje je i kako utvrditi cijenu preuzimanja kada se prenosi ovakva imovina, ukoliko društvo koje drži dionice osim te imovine ima i drugu imovinu, dug, jamstvo ili slicno. Hipotetski pišem naravno.

Vjerovatno ovisi na koji nacin je srocen ugovor i da li se u ugovoru spominje cijena po dionici dalekovoda ili nesto slicno po cemu bi se zakljucilo koliko je to po cijeni dionice ili samo koliko vrednuju kontrolni udio u konsolidatoru bez osvrta na cijenu dalekovoda pa bi onda cijena u preuzimanju bila tromjesecni presjek.

Dostizanje odredjene cijene iznad fer vrijednosti ce prvenstveno ovisiti ako postoji vise od jednog zainteresiranog, potrebno je bar aproksimirat kolika je neka fer vrijednost dalekovoda radi polazisne osnove ako neke detaljnije informacije pocmu izlazit da se znamo postaviti

Znaci konsolidator ima 60,68% dionica dalekovoda, Inspire ima 66.67% udjela u konsolidatoru inicijalno placenih 100mil kuna, trenutna burzovna cijena tih 66,67% je 75 mil kuna, znaci u slucaju da cijena preuzimanja bude 7,5kn hipotetski govorim znaci da bi netko za 75 mil kuna stekao kontrolu nad drustvom koje ostvaruje oko 1,2 mlrd prihoda, s 350 mil neto financijskog duga i osiguranim ugovorima skoro sljedece dvije godine, mislim da je i laiku jasnom koliko to nema smisla

Mislite da nema smisla? Dalekovod ima Ebitda maržu manju od 5%. Od čega će vracati dugove?

Ako postoji jedan vjerovnik koji kontorlira društvo preko duga onda se vrijednost equitya svodi na kontrolu tog duga i poslovanja. Tko bi još bio zainteresiran preuzeti equity društva gdje već netko drugi kontorlira dug? I da li bi taj netko platio premiju za to?

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (December 7, 2020 at 10:46 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 7, 2020 at 10:46 PM
    Quote from Flight

Mislim da niste u pravu. Banke au vjerojatno još veći vjerovnici.

davno je bilo, možda banke zajedno, ali pojedinačno ne znam, ovo je oko 100mil.

zapamtio sam jedino iz tog vremena da čika Luka nije platio jedan račun(2-3kkn) jednoj vinariji u Iloku i procijenio da je stvarno vrag odnio šalu, jer kada za vino nema od ukupno 3mlrd. obveza onda je stvarno vrijeme za izlaz i od tada sam uglavnom vani s ponekom iznimkom:)

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 7, 2020 at 10:51 PM

Također sam mišljenja da cijena na burzi nije mjerodavna i da se neće time vodit nego fer vrednovanje i dogovor u suštini "kolko si spreman mi dati za taj paket dionica.

Ovdje se kupuje budućnost koja je obećavajuća pa tako i primamljiva kolko god ovdje neki crnili.

A kako će zapravo oko ovog prijenosa nitko ustvari ne zna jer nemamo ključne podatke pogotovo oko duga.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 10:53 PM

Pa kupuje se budućnost, no pitanje hoće li je itko platiti. Kad je već netko drugi razvukao mrežu i satjerao lovinu u kraj.

Ja ne znam sto će se točno dogoditi, no ako je netko kupio ključni dug, a partner mu drži udjel u lovini onda je manevarski prostor za fer i transparentan postupak prodaje I tender prilično ograničen. To je sve sto ja tvrdim.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 7, 2020 at 10:59 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Parica

.

2. Hoce li biti ponude za preuzimaje?

Iako se kupuju udjeli u društvu KONSOLIDATOR d.o.o., kupac je obvezan objaviti ponudu za preuzimanje. Navedeno jasno piše u zakonu i u praksi ima primjera koliko hoćeš (ADRS je kupio HUPZ preko EXPERTUS d.o.o., isto tako g. Andabaka trenutno prodaje SUNCE ULAGANJA d.o.o., a ne SUKC). Međutim, kao što kolega Flight/Naim piše, postoje iznimke u objavi ponude za preuzimanje (čl. 14, st. 7. ili 9. ZPDD). Nisam pravnik, ali u ovom slučaju iznimka od objave ponude za preuzimanje DLKV-a se odnosi samo ako je kupac udjela KONSOLIDATORA koju drži Inspire Investments d.o.o. FORTENOVA GRUPA, odnosno bilo koji drugi kupac je obvezan objaviti ponudu za preuzimanje. I točka! Ako je PPD kupac bit će u obvezi objavit ponudu za preuzimanje ili po cijeni po kojoj je otkupio udjel u KONSOLIDATORU ili po ponderiranom tromjesečnom prosjeku na tržištu u posljednja 3 mjeseca prije nastanka obveze za preuzimanje (i to po većoj cijeni između ove dvije opcije).

Citam malo ZPPD taj clanak 14 st. 7

"

IZNIMKE OD OBVEZE OBJAVLJIVANJA PONUDEZA PREUZIMANJE

Članak 14.

(1) Stjecatelj nije obvezan objaviti ponudu za preuzimanje ako:

7. prijenosom dionica ciljnog društva nije došlo do promjene osobe koja ostvaruje kontrolu nad ciljnim društvom u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona ili ako stekne dionice prijenosom radi restrukturiranja unutar koncerna,

"

Po onome kako ja razumin ako je kupac udjela Fortenova mjenja se i osoba koja ostvaruje kontrolu jer do sada fortenova nije imala kontrolu nego inspire pa po tome ja to razumin kako su onda i oni u obvezi objave ponude ako steknu, neka me netko ispravi ako krivo to citam iako za njih ne stavljam ni 1% sanse da su potencijalni kupci zbog opcepoznatih razloga da ne ulazimo sad u to

Display More

Ali se članak 14. poziva i na čl.5 st.4 (zajedničko djelovanje) koji kaže "osobe koje su glavnoj skupštini ciljnog društva predlagale imenovanje ili razrješenje članova uprave ili nadzornog odbora, ili druge odluke, za donošenje kojih je potrebna tročetvrtinska većina prisutnih glasova na glavnoj skupštini i koje su glasale za donošenje takvih odluka smatra se da zajednički djeluju“.

Moje tumačenje je da trenutno FORTENOVA i INSPIRE zajednički djeluju i da prijenos udjela među njima (koji zajednički djeluju) ne stvara obvezu za preuzimanje, odnosno da se radi o iznimci...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 11:06 PM

Kako to oni djeluju?

Pa nije došlo prijenosom udjela sa Dalmarine na Fortneovu do promjene kontole nad Konsolidatorom, a time niti nad Dalekovodom.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 7, 2020 at 11:08 PM
    Quote from Flight
    Quote from Parica

Koji ostali kupci?

Na koga vi recimo mislite kad spominjete ostale kupce? Može neki primjer?

Samo sam htio naglasit da će bilo koji pravni subjekt na kugli zemaljskoj ako kupi udjele fonda u Konsolidatoru, osim FORTENOVE (što nisam siguran), biti obvezan objavit ponudu za preuzimanje...

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 7, 2020 at 11:10 PM

Platit će je ako ima uvid u ove premrežene ugovore, nagodbi i šta ti ja znam sve ne.

Mi možemo samo nagađat..

Zamršena je ovdje stvar to svatko zna i nitko od nas nema zaista pravu sliku ali ako gledamo da je Dalekovod ajmo reći unikatan u svom sektoru i stvarno može odrađivat velike i unosne poslove bez obzira na marže ali može natuč puno ugovora i na godinu donijet dobru zaradu mislim da nikome normalnome nije u interesu da ide dole. Možeš ti must na hrvatski način i da bude dobro svima pa i da firma opstane.

Šteta da su pokedinci u prošlosti uopće doveli u ovakvi stanje da moramo to pisati.

Znam da su na ZSE propadale odlične firme za koje se nebi reklo da mogu u likvidaciju jer su je rođaci izlešinarili, gledam da ipak Dalekovod je vani poznat a ne fala bogu samo kod nas pa da valjda ima i netko normalan koji vidi kolka bi bila šteta ovakvu firmu odvest u propast. Zarade može bit za sve a ne samo za pojedince realno.

Ja to crnilo više ne vidim a vidi se to po ugovorenim poslovima a i iskoračenju na Njemačko tržište. Dakle grize se i želi se.

Samo Njemačka ima na raspolaganju do 2030 oko 50 miljardi eura u projekte za koje se Dalekovod može natjecat.. Zamislite da uzme samo 10% u narednih 10 godina to je na godinu 500 milijuna eura samo sa tog tržišta.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 7, 2020 at 11:16 PM

Mislim da ako je Fortenova stekla kontrolu onda je i ona duzna objaviti ponudu.

Al ne možete gledati na cijeli posao ograničeno, gledajuci samo javnu ponudu. Cijena za Dalekovod ovisi o mnogo vise parametara koji utječu na tu javnu ponudu.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 7, 2020 at 11:24 PM
    Quote from Parica
    Quote from StatusQuo

Citam malo ZPPD taj clanak 14 st. 7

"

IZNIMKE OD OBVEZE OBJAVLJIVANJA PONUDEZA PREUZIMANJE

Članak 14.

(1) Stjecatelj nije obvezan objaviti ponudu za preuzimanje ako:

7. prijenosom dionica ciljnog društva nije došlo do promjene osobe koja ostvaruje kontrolu nad ciljnim društvom u smislu članka 5. stavka 4. ovoga Zakona ili ako stekne dionice prijenosom radi restrukturiranja unutar koncerna,

"

Po onome kako ja razumin ako je kupac udjela Fortenova mjenja se i osoba koja ostvaruje kontrolu jer do sada fortenova nije imala kontrolu nego inspire pa po tome ja to razumin kako su onda i oni u obvezi objave ponude ako steknu, neka me netko ispravi ako krivo to citam iako za njih ne stavljam ni 1% sanse da su potencijalni kupci zbog opcepoznatih razloga da ne ulazimo sad u to

Display More

Ali se članak 14. poziva i na čl.5 st.4 (zajedničko djelovanje) koji kaže "osobe koje su glavnoj skupštini ciljnog društva predlagale imenovanje ili razrješenje članova uprave ili nadzornog odbora, ili druge odluke, za donošenje kojih je potrebna tročetvrtinska većina prisutnih glasova na glavnoj skupštini i koje su glasale za donošenje takvih odluka smatra se da zajednički djeluju“.

Moje tumačenje je da trenutno FORTENOVA i INSPIRE zajednički djeluju i da prijenos udjela među njima (koji zajednički djeluju) ne stvara obvezu za preuzimanje, odnosno da se radi o iznimci...

Display More
    Quote from Flight

Kako to oni djeluju?

Pa nije došlo prijenosom udjela sa Dalmarine na Fortneovu do promjene kontole nad Konsolidatorom, a time niti nad Dalekovodom.

Nisam pravni stručnjak, ali u čl.5 st.4 se navodi da se zajedničko djelovanja definira i ako se na glavnoj skupštini ciljnog društva (DLKV) zajednički (Foretenova i Fond) predlaže imenovanje ili razrješenje članova uprave ili nadzornog odbora i da se glasa za te odluke. Nisam nikad bio na nijednoj GS DLKV pa ne znam kako su glasali i tko je koga predlagao, ali ako je FORTENOVA samo "dizala ruke" onda imamo zajendičko djelovanje...zar ne?

U tom slučaju Foretenova je u iznimci obveze za preuzimanje, ili ne :)?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 8, 2020 at 12:43 AM
    Quote from Flight

Quote from StatusQuo

Mislite da nema smisla? Dalekovod ima Ebitda maržu manju od 5%. Od čega će vracati dugove?

Ako postoji jedan vjerovnik koji kontorlira društvo preko duga onda se vrijednost equitya svodi na kontrolu tog duga i poslovanja. Tko bi još bio zainteresiran preuzeti equity društva gdje već netko drugi kontorlira dug? I da li bi taj netko platio premiju za to?

Trenutno ima 5% u zadnja 4Q koji su postigli s zadnje dvi godine restrukturiranja na prosjecnih 1,2-1,3 mlrd prihoda to je recimo 65 mil, dalekovod ima trziste ima prihode bilo koji pravi vlasnik bez problema moze izvuc 9-10% u kratkom roku to je 110-120 mil bitan je i potencijal, a mozda su i sadasnji na tom tragu to se jos ne moze rec kakav je skroz ucinak restrukturiranja jer je tek zavrsen, sta se dugova tice sada je neto 350mil od toga je 66 razlucno pravo koje se namiruje odvojeno i koji nema financijskog ucinka, pa to onda pada na 282mil, postoji jos bar 40-50 mil novca koja se nalazi u potrazivanjima kad se oduzme s ostalim krakorocnim obvezama, pa to pada na cca 230mil tako da dugovi nisu problem ni sa 65 EBITDA jedino trenutno refinanciranje u sadasnjem obliku i da nema novog vlasnika.

Bilo tko, tko kontrolira equity moze napravit i dokapitalizaciju i iz gornje prezentacije za malu lovu stablilizirat kompaniju, a to da netko kontrolira dug je zasad sve iz jednog novinskog clanka preforsirano drugih indicija nigdi jos, iako ne znam tko bi im prodao dug ako cijeli dug mogu naplatit s malim refinanciranjem osim ako nisu neke mutne vode

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 8, 2020 at 6:30 AM

Pretpostavljam da prosječan mali investitor ovdje misli da će netko, pa i strateški raditi u njihovom interesu i da nekoga tko preuzima društvo uopće zanima njihov interes?! Vode se logikom maksimizacije, dok moguće preuzimatelja “iznutra” zanima logika minimazicije dok ne stekne apsolutnu kontrolu nad firmom ili naplati dug. Sve je to lijepo sto se ovdje piše, ocekivanja, rastuće marže, sitne dokapitalizacije. Savrseno.

A sto ako je vlasnik duga kupio dug ispod nominale, na 50% ili 30%? Da li je to nemoguce? I sto to može značiti za dioničare i mogućnost njihova kasnijeg razvodnjavanja? I sto se događa ako se nitko ne javi na tenderu?

Vlasnik takvog duga bio bi u win win situaciji. Pitanje je samo koje su njegove krajnje namjere. Naplata duga ili kompletna kontrola nad firmom.

Bez dubljeg istraživanja pronasao sam podatak da je najveći vjerovnik bila Zagrebačka banka sa gotovo pola milijarde kuna potraživanja u nagodbi. I ovršnom ispravom.

http://www.dalekovod.com/EasyEdit/UserF…vog-rocista.pdf

Ispričavam se fanovima sto šaljem post u 6:30, nažalost zapaeo sam danas negdje između Novosibirska i Jurge.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 8, 2020 at 10:27 AM

eto i šta sad? lažna uzbuna. kakvo crno preuzimanje na 7kn !? moja situacija je tu kristalno jasna. gubitak u % je golem i te dionice su mi otpisane. sutra da propadne samo bi me malo taknulo u odnosu na ostatak portfelja. i zato igram igru ili pukovnik ili pokojnik. eventualni dokup je moguć ako se storija sa opte završi brzo. za malo para drastično bi smanjio prosjek ali o tom po tom. friška lova iz mog džepa na zse ne ulazi samo tako.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • December 8, 2020 at 10:42 AM

Kraš poučak, Liburnija poučak

Ovdje netko želi nešto preuzeti, al' nekako dvojim da to želi učiniti skupo plativši

Pazite na sebe.

Nije dobro kada se ostane bez novaca, i to ne kažem podrugljivo. Onda zavlada čemer. Zarazna bolest.

Gledam unazad, sjetih se Vlena.. ni dan danas mi nije jasno zašto su mirovinci ušli u Vlen, pa izašli nakon dvadesetak dana. Obogatili se nisu.

Došlo je vrijeme da se na ZSE najviše moramo bojati preuzimanja.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago