1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 1, 2020 at 10:10 PM
    Quote from Moller
    Quote from Zvonar

To je burza, bit ce ti čudo kad bude 50?

ma nisam se ja čudio ni kada je sa 50 došla na 3, pa neću ni obrnuto, u međuvremenu da podsjetim,

ošo Doboj,

http://www.poslovnojutro.ba/details&id=71624

ošla proizvodnja otkivaka i autodijelova Unidal,

https://www.vecernji.hr/vijesti/unidal…i-smjene-932137

ošla cinčaona, ošli radnici,

http://radnickaprava.org/tekstovi/novos…ijele-se-otkazi

ošle Uprave, ošo čika Luka i državni poslovi tipa bukobran

https://www.rijekadanas.com/arz-dalekovod-…j-zaobilaznici/

ah da , sada su ostali samo na core biznisu da mlate pare, ovo su im samo bile smetnje ionako,

sada nastupa novonormalno :/

Display More

Da to je bilo vrijeme kad se radilo svasta. Zanimljivo sta sve nisu radili. Placali su hajduku reklamu na sj.trini 7.2 mil kuna godišnje a onda taj dug "koji dlkv nije tio platit kupio nk Dinamo" da bi se potom iz Dinama novac izvlacio za financiranje polit.kampanje. apsurdistan

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 1, 2020 at 10:20 PM

a tek ona zgradurina na rudešu. mislim da ni sami ne znaju koliko su tu popušili.

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 1, 2020 at 10:55 PM

Davanje cinčaone budi malo sumnje i vuče nelogičnosti jer nije gomilala neke gubitke ali sve ostalo šta trenutno rade kako bi se stabiliziralo poslovanje i vratio dug, u tome moramo priznati za sada se dobro snalaze.

Ako ništa drugo vidi se dobra namjera.

Manje marže su pojava koja je sad i periodična naravno pa se sad treba dakle fokusirat na ugovaranje više poslova kako bi se te marže duplale i na kraju godine podvukla crta solidne zarade uz vraćanje djela duga a i svi radnici pošteno namireni. To je bit svega...

Čeka se još ta dva tri posla iz Njemačke i to bi bilo dobro za ovu godinu svakako.

Za mene najveći potencijal rasta na ZSE u dogledno vrijeme a vrijeme će pokazat.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 4, 2020 at 4:05 PM
    Quote from Zvonar

Fond se zatvara u 2 mjesecu. Zanimljivo. Ako se zatvara onda ce i prodajna cijena ovog giganta morati na minimum 15 kn do kraja. Firma je dosta unaprijedila bilancu pod ovim fondom i sad ce oni traziti zaradu u prodaji jer je evidentno da firma posluje u plusu . Cincaonica se knjizila kao gubitak zbog vracanja duga a to ne utjece na poslovni dobitak firme nego je samo tako knjizeno radi poreza. Zanimljivo ce biti brzo.

Cestitek kolega...mislio sam da "lupetate"...ispricavam se

U ponedjeljak, najbrzi prst...a ja bez DLKV...bit ce zivo...

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c79d6747e2e.pdf

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 4, 2020 at 4:30 PM

Koliko ja shvacam fond mora prodati udjel u društvu koje je većinski vlasnik Dalekovoda. Dakle, radi se o posrednom preuzimanju. No, u Zakonu o preuzimanju dioničkih društava postoje i neke iznimke.

Zato treba biti pažljiv prije donosenja konacnog zaključka ovako rano jer ne znamo hoće li oni prenositi taj udjel unutar istih vlasnika ili će ga ponuditi putem tendera odnsono nekog drugačijeg modela prodaje.

Ne znam koliko bi bilo unosno prodavati nešto sto je u postupku restrukturiranja i ima značajno nizu cijenu od inicijalnog ulaganja. Bilo bi korektno od upravljača Konsolidatora da su javnosti ponudili neki plan, a ne samo poslali uopćeno i dosta nejasno priopćenje (konacnog društva).

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 4, 2020 at 4:58 PM

"Ne znam koliko bi bilo unosno prodavati nešto sto je u postupku restrukturiranja i ima značajno nizu cijenu od inicijalnog ulaganja. "

Da li je vrijednosti dionice na burzi obvezujuća i diktira cijenu prijenosa udjela?

Mislim da nije nego stvar dogovora a onda će se to odrazit na konačnu cijenu na burzi.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 4, 2020 at 5:04 PM

ovdje će stvarno nešto da se desi. ovom se ni u ludilu nisam nadao. istina bog koliko shvaćam sve je to unutar istog imaoca pa ne mora baš ništa značiti. ali nikad se ne zna.

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • December 4, 2020 at 6:38 PM
    Quote from Flight

Koliko ja shvacam fond mora prodati udjel u društvu koje je većinski vlasnik Dalekovoda. Dakle, radi se o posrednom preuzimanju. No, u Zakonu o preuzimanju dioničkih društava postoje i neke iznimke.

Zato treba biti pažljiv prije donosenja konacnog zaključka ovako rano jer ne znamo hoće li oni prenositi taj udjel unutar istih vlasnika ili će ga ponuditi putem tendera odnsono nekog drugačijeg modela prodaje.

Ne znam koliko bi bilo unosno prodavati nešto sto je u postupku restrukturiranja i ima značajno nizu cijenu od inicijalnog ulaganja. Bilo bi korektno od upravljača Konsolidatora da su javnosti ponudili neki plan, a ne samo poslali uopćeno i dosta nejasno priopćenje (konacnog društva).

Što se tiče vrijednosti DLKV trenutna cijena na burzi nije realna....pogledajte koliko je duga i kakvom stanju bio DLKV kad je Konsolidator kupio 66 posto DLKV po cijeni 10 kn po dionici....mislim da trenutno s obzirom na smanjenje duga konsoludaciju poslovanja te visinu ugovorenih poslova te vrlo vjerojatno otvaranje Njemačkog tržišta realna cijena prodaje takva da Konsolidator sigurno neće izgubiti na prodaji....prije datuma gašenja fonda očekujem i vjest o dobivenom tenderu za neki značajniji posao.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 4, 2020 at 6:44 PM

A čiji su novci u Konsolidatoru?

I u tom fondu koji je suvlasnik Konsolidatora?

Pogledajte u sudskom registru. I ostalim javno dostupnim izvorima.

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 4, 2020 at 6:48 PM
    Quote from Flight

1.ova cijena nema veze sa stanjem danas i prije. Manje dugova,firma radi u plusu (na stranu cincaonica koja je knjižena u minus zbog poreza.) Marže ce postupno postajati više samim tim i neto dobit. Znaci firmu imamo koja je profitabilna i spremna za prodaju. 2. opet govorim danasnju cijenu na stranu. Firma je vec neposredno prodana,necu nagadat o vlasniku ali cu vam reci da se radi o nekome ko je preporodio Petrokemiju. 3. Što se tiče ove firme ovaj gigant ce dozivjeti renesansu koju i zasluzuje firma njenog glasa.

Pozdrav aminu evo sve sta sam rekao istina.

Hvala

Quote from Parica
    Quote from Zvonar

Fond se zatvara u 2 mjesecu. Zanimljivo. Ako se zatvara onda ce i prodajna cijena ovog giganta morati na minimum 15 kn do kraja. Firma je dosta unaprijedila bilancu pod ovim fondom i sad ce oni traziti zaradu u prodaji jer je evidentno da firma posluje u plusu . Cincaonica se knjizila kao gubitak zbog vracanja duga a to ne utjece na poslovni dobitak firme nego je samo tako knjizeno radi poreza. Zanimljivo ce biti brzo.

Cestitek kolega...mislio sam da "lupetate"...ispricavam se

U ponedjeljak, najbrzi prst...a ja bez DLKV...bit ce zivo...

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…c79d6747e2e.pdf

Da nazalost sta niste usli ali svakako da udete do 20 kn i to ce biti mala cijena vjerujte.

Edited once, last by Zvonar: Merged a post created by Zvonar into this post. (December 4, 2020 at 6:51 PM).

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 4, 2020 at 6:54 PM
    Quote from Flight

A čiji su novci u Konsolidatoru?

I u tom fondu koji je suvlasnik Konsolidatora?

Pogledajte u sudskom registru. I ostalim javno dostupnim izvorima.

Otp banka,i HBOR

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 4, 2020 at 6:56 PM

Ne nego Fortenova. A u fondu država i slična ekipa ex-Agrokor, montmontaza i ostali.

• Zvonar
    Student
    Reakcija primljeno
    31
    • December 4, 2020 at 7:00 PM
    Quote from Flight

Ne nego Fortenova. A u fondu država i slična ekipa ex-Agrokor, montmontaza i ostali.

Fortenova ima oko 20%. Fond ima 66% nebitna je zagreb montaza oni su samo jamci za dio kredita fgs fonda.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 4, 2020 at 7:02 PM

Fortenova ima ostatak, znaci 34%. Tko je kupovao dug za Fortenovu? I dug Dalekovoda?

PPD

Sto ako Fortenova otkupi ostatak Konsolidatora? Sto od toga imaju ostali dionicari?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 4, 2020 at 7:05 PM

kad malo bolje razmislim ne razumijem zašto je ta obavijest u opće izašla?! šta nama znači tko je vlasnik konsolidatora i inspire fonda. oni u opće nisu izlistani na burzu pa da daju takve obavijesti. svako normalan zna da je tu nešto državnog novca i ostatak mutan kapital naslonjen na sadašnju fortenovu. ako jedni drugima prodaju po bilo kojoj cijeni bilo + bilo - hoće li se cijena na burzi automatski uskladiti sa time? čisto sumnjam. koliko lcds ima udjela u suncu pa je i dalje tamo gdje jeste. pomak na gore je moguć jedino ako netko makne kočnicu i odglumi neki rast ili da dođe novih 10Mkn i rasturi ask (u što sumnjam).

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 4, 2020 at 7:09 PM

Treba kvalitetno raspraviti situaciju i mogućnosti da se vidi i shvati kontekst cijele price. I kako bi se ona mogla dalje razvijati.

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 4, 2020 at 7:17 PM

Ja sam isto mišljenja da sadašnja cijena na burzi za njih nema baš neke vodilje oko otkupa udjela odnosno sve je stvar dogovora i fer vrednovanja a onda bi to trebala popratit i burzu bar djelom.

A ne da burza diktira jer sadašnja vrijednost je smijurija i ne odražava stvarno stanje niti bi itko normalan to prepustio za 7,8 ili 9 kn pogotovo kad je dokap rađen po 10kn.

Bit će zanimljivo uglavnom.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • December 4, 2020 at 7:22 PM

Ok, Fond ce prodati nekome svoj udio u Konsolidatoru.

Da li nuzno to mora pratiti trzisna cijena dionice Dlkv?

Ona ce i dalje ovisiti o potraznji.

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • December 4, 2020 at 7:23 PM

mislim da mnogi peku zeca, a zec u sumi. mislim da nitko nece sada otkupiti dionice dalekovoda na nacin da mora i dionicarima dati ponudu. to ce biti nekakvo pretumbavanje izmedu fondova. netko spominje i tender... cisto sumnjam da se u 2 mjeseca moze napraviti kvalitetan tender i izvidanje firme

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • December 4, 2020 at 9:39 PM

dodatak raspravi

DLKV AZ OMF KATEGORIJE B-11,529-0.05%910,297

bez ocjena molim

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:36 AM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Meri

May 29, 2025 at 10:36 AM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora 2

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 29, 2025 at 10:24 AM
    2. Odgovora
      2
      Pregleda
      444
      2
    3. imavrek

May 29, 2025 at 10:24 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 29, 2025 at 9:38 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago