Dana 27.10.2022. bit će objavljen tromjesečni financijski izvještaj za Q3 2022.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…552d73516ff.pdf
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
Prihodi će sigurno rasti, dobit bi trebala rasti, ali koliko, biti će zanimljivo pratiti marže, one su u porastu zadnje 3-4 godine pa stagnacija marži u ovoj situaciji i nebi bila neka loša vijest
-
Kakvi su komentari na ovu dogovorenu transakciju od 1257 kom na 2040 kn?
Da je išlo u drugom smjeru bilo bi da je netko sigurno vidio da je spektakl od izvješća.
Da li je to bio ovaj "dežurni davitelj" koji je prodavao već neko vrijeme?
-
Čestitke kupcu! Dugoročno će se isplatiti.
-
Bit će zanimljivo pratiti marže (...)
-
Na temi "Komentari trgovanja - LIVE" je bilo riječi o (ne)likvidnosti pa prilažem statistički prikaz likvidnosti KODT i ostalih dionica temeljem podataka na stranicama ZSE. (https://zse.hr/hr/mjesecna/60)
Opći je zaključak taj da se - gledajući kumulativno oba dionička roda - KODT u tekućoj 2022. godini nalazi uglavnom oko 15. mjesta prema likvidnosti. Pri tome treba istaknuti oscilacije, primjerice SRPANJ 2022 kada je su obje dionice KODT prema likvidnosti kumulativno zauzele čak 2. mjesto, dok je u rujnu 2022. kumulativna likvidnost bila oko 20. mjesta.
Inače, ukupni broj naslova kojima se trgovalo u 2022. godini na ZSE iznosi, ako sam dobro gledao, negdje oko 70-90 dionica. -
Kakvi su komentari na ovu dogovorenu transakciju od 1257 kom na 2040 kn?
Da je išlo u drugom smjeru bilo bi da je netko sigurno vidio da je spektakl od izvješća.
Da li je to bio ovaj "dežurni davitelj" koji je prodavao već neko vrijeme?
Danas se vidi da su iz AZ OMF kat.B kupili 1149 komada.
Naravno da je i Berkopić kupovao..on kao da ima tjednu pretplatu na Večernji List, pa svako malo upeca po par komada
-
Dakle, u mirovinskom AZ fondu su najprije do srpnja 2022. sve rasprodali, a sada pak dionica odjednom ponovno vrijedi i ima perspektivu? Brzo mijenjanju mišljenje, nema šta!
-
Koliku plaću dijele profesionalci iz AZ. Jedva čekam pedesetu da prodam AZ profit 3.mirov.stup
-
Dakle, u mirovinskom AZ fondu su najprije do srpnja 2022. sve rasprodali, a sada pak dionica odjednom ponovno vrijedi i ima perspektivu? Brzo mijenjanju mišljenje, nema šta!
Sve prodano je od AZ fonda kat.A, a AZ fond kat.B nije prodavao i sada je dokupio kako je gore navedeno.
-
-
Sve prodano je od AZ fonda kat.A, a AZ fond kat.B nije prodavao i sada je dokupio kako je gore navedeno.
Znam. Svjestan sam razlike u kategoriji fonda, no radi se o istoj kući, istim ljudima koji međusobno komuniciraju, radi se o istim resursima, mogućnostima pristupu informacijama, obrazovanju, filozofiji itd.
-
Znam. Svjestan sam razlike u kategoriji fonda, no radi se o istoj kući, istim ljudima koji međusobno komuniciraju, radi se o istim resursima, mogućnostima pristupu informacijama, obrazovanju, filozofiji itd.
No, imaju različitu strategiju ulaganja.
-
Razlika u strategiji ulaganja između A i B kategorije meni se uopće ne čini kao razlog pretakanja i rasprodaje A kat. a dokup B kategorije.
U A kat. ulažu u rizičnije dionice s ciljem većih prinosa i gdje je tu onda Kodt ?
Bit će da je ova rasprodaja idealna za mešetarenje i za popunu razno raznih portfelja u kojima se skrivaju nedodirljivi i nama nevidljivi “ investitori”.
-
Razlika je samo ta što onaj fond koji je (ras)prodao KODT ima ovlast imati nešto više dionica u svojem portfelju što je bio samo još jedan razlog više da se dionica zadrži, a ne proda.
Nadalje, da su baš htjeli, u istoj su firmi, možda čak soba do sobe, mogli su, da su baš htjeli, dogovorno, blok transakcijom prebaciti dionice iz jednog fonda u drugi, zar ne? Meni se čini da je njima savjetnica gospođa Rada pa je to razlog zašto to tako funkcionira. -
-
Stvarno bez obzira dali je netko dioničar ili nije ovo je danas ponos Hrvatske, velika kompanija
-
Da vidimo malo što nam ove godine lijepoga (g)rade u poljskom poduzeću Power Transformatory (PET) koje se nalazi u 100-postotnom vlasništvu KODT-a. Ostavljaju dobar dojam, barem na slikama i prema komentarima.
- zajednički donose odluke i planove (lijepo ih je vidjeti za istim stolom)- tu i tamo zapošljavaju - najnovije je prije 2 tj. - traže specijalista za prodaju (Pitam se zbog čega li im samo treba prodajni inženjer. )
- navode kako su rastuće poduzeće (kao što u svojim oglasima navodi i hrvatsko matično poduzeće)
- sudjelovali su na industrijskom sajmu u rujnu 2022.
- proizvode i isporučuju od ranije poznatom kupcu u Ukrajini (zanimljiv timing, s obzirom na trenutačnu neugodnu situaciju)
- proizvode i isporučuju u Afriku (također zanimljivo, iz priloga se ne zna gdje se nalazi kupac u Africi)
- proizvode i isporučuju transformatore za WIND FARM u Latviji (množe se u EU vjetroelektrane, sunčane elektrane, punionice elektro automobila...)
- ostvaruju "zanimljive i zahtjevne" projekte (= citat iz komentara) prema raznim (industrijskim) klijentima
Sve u svemu pozitivno. Množite se, deco, samo tako nastavite! -
Visoko društvo supportera i partnera će se okupiti na skorašnjoj konferenciji u Zagrebu, značajna imena, nema šta!
Možda netko usput nabaci pokoju lijepu riječ za KODT.
Sustainability – outlook for the transformer industry
Transformers Magazine’s Industry Navigator Conference 2022
United with our partners, we are glad to announce a new conference entitled ‘Sustainability – outlook for the transformer industry‘.
The event will be held live on 20 – 21 October 2022, in hybrid participation (online – Transformers Academy, physical – Zagreb, Croatia; Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).
SUPPORTERS
Champions of sustainability
Partners
Sponsors
Sustainability – outlook for the transformer industryTransformers Magazine’s Industry Navigator Conference 2022transformers-magazine.com -
Iako su ovo događaji koji će, između ostalih, vjerojatno (morati) zaposliti i poljski PET, teško mi je pri srcu primati na znanje ovakve destrukcije i razaranja nečega što je čovjek mukotrpno stvorio i gradio. O ljudskim žrtvama i patnjama da ne govorimo.
Ukrajina: Ruski projektili pogodili 30% naše energetske infrastruktureUkrajinski ministar energetike, Herman Haluščenko, rekao je za CNN da su ruski projektili u dva dana pogodili otprilike 30% energetske infrastrukture u zemlji.
-
Ugovor za izgradnju Male hidroelektrane Otočac. Trebala bi obadva Končara imati korist od toga.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KOEI/COI-KOEI-5550d09e1b4768ff8c193750eef6e21e.pdf
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun