Lijepo je vidjeti da se odmah reinvestira dividenda. Baš me zanima koji je target Floričića na ovoj dionici.To mu je uz maticu najveća pozicija. Imao je dobar tajming na Gorenju.
Dobar Tajming ulaska ili izlaska?
Lijepo je vidjeti da se odmah reinvestira dividenda. Baš me zanima koji je target Floričića na ovoj dionici.To mu je uz maticu najveća pozicija. Imao je dobar tajming na Gorenju.
Dobar Tajming ulaska ili izlaska?
Imamo jakog podavača, koji je sigurno fino zaradio na dosadasnjem ulaganju u KODT. Osobno bi se povukao na ccc 2000,00 što je po meni dobar ulaz, a sve ispod toga je odlično.
KONČAR grupa dana 23.6.2022. godine potpisala ugovor s iračkim Ministarstvom elektroenergetike u vrijednosti od 65 milijuna eura.
Kaže ovako: ,,...ugovor za revitalizaciju hidroelektrane Haditha. Riječ je o postrojenju instalirane snage 6x128 MVA koje za KONČAR predstavlja jednu od najvećih referencija u povijesti.''
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44292 (ne radi link ali obavijest se nalazi na ZSE)
tvrtke i tržišta
Elektroindustrija, metalci i prehrana zasjali u eri jeftinoga kapitala
29. lipanj 2022.
Piše:
Ksenija Puškarić
Pune knjige narudžbi, rad u dvije ili čak i tri smjene, puna skladišta i puni kapaciteti, nove investicije i gradnja novih pogona obilježili su prošlogodišnje poslovanje najzdravijeg dijela hrvatskoga gospodarstva – industrije. Posla kao da nikada nije bilo više, radilo se iznad svake norme, zapošljavalo se na sve strane, automatizirali su se svi mogući procesi, robotiziralo se pogone, gradilo se i investiralo na sve strane, što i priliči eri jeftinoga kapitala, koji je donio dašak optimizma nakon prve pandemijske godine. Iako je koronavirus i u prošloj godini bio zajednički nazivnik svih dionika na svim tržištima i u svim industrijama, dolazak cjepiva kao da je ublažio posljedice virusa na gospodarstvo, a tvrtke su napokon prodisale. A industrija kad je prodisala, prodisala je punim plućima i rezultati uglavnom nisu izostali.
(...)
Najveći rast dobiti u prošloj je godina imala elektroindustrija i to gotovo za polovicu, što ukazuje na činjenicu da su poduzeća iz tog sektora posložila sve poslovne procese, restrukturirala se, digitalizirala, automatizirala i iskoračila hrabro na tržište.
Najbolje je poslovao Končar D&ST, slijedi Klimaoprema, koja je dobila posao gradnje tvornice za proizvodnju cjepiva u Švicarskoj za Pfizer, a imala je i brojne druge projekte, Vertiv Croatia koji se bavi gradnjom pogona u kojima će proizvoditi modularna rješenja za izgradnju podatkovnih centara, te Elka, koja je u procesu automatizacije i digitalne transformacije i koja je u prošloj godini promijenila vlasnika.
Rezultati su i bolji i to ne malo bolji, ako se elektroindustriji ubroje proizvođači elektroničke opreme i optike. Pet tvrtki iz tog sektora koje su se našle u 1000 najvećih u 2021. imalo je 2,5 milijardi kuna prihoda, što je rast od 11,6 posto, a dobit im je bila veća od 170 milijuna kuna, što je rast od 10 posto.
Kako su poslovali ostali industrijalci, pročitajte u tiskanom ili digitalnom izdanju Lidera.
Mislio neki dan da sam dobro kupio po 2300...
Padat će dok mirovinac AZ OMF kat.A ne rasproda. Sada je ispod 10. mjesta pa se ne vidi u top 10 i nisam siguran da on vrši pritisak na prodaju sa preostalim dionicama, ali se čini da on prodaje.
Nadam se da AZ OMF kat B neće krenuti u (ras)prodaju jer on ima popriličan broj toga-24076R i 3028P
Ja sam se nedavno prebacio u drugi mirovinski fond jer mirovinski fond tj. AZ mirovinski fond koji rasprodaje dionice ovako kvalitetne firme poput KODT-a s ovakvim stopama godišnjeg rasta prihoda, dobiti, a i dividendi te s ovako punom knjigom narudžbi, sigurno neće upravljati s mojom mirovinom.
Mislio neki dan da sam dobro kupio po 2300...
Pa i jest dobro s obzirom na blistavu perspektivu. Ne može čovjek uvijek pogoditi 100%. Po mojem mišljenju, ovo će se (ponovno) pretvoriti u raketu. Brzo će i kvartalno izvješće koje bi trebalo dodatno potvrditi pozitivni trend.
Sada je ispod 10. mjesta.
Ne vjerujem da u međuvremenu više ima neku značajniju količinu.
Ja sam se nedavno prebacio u drugi mirovinski fond jer mirovinski fond tj. AZ mirovinski fond koji rasprodaje dionice ovako kvalitetne firme poput KODT-a s ovakvim stopama godišnjeg rasta prihoda, dobiti, a i dividendi te s ovako punom knjigom narudžbi, sigurno neće upravljati s mojom mirovinom.
i ja sam tamo… jesi pratio u sta su prebacivali ako im ovo nije super firma da dugorocnu stabilnost i povrat?
04.07.2022 14:27 | Autor: Hina
21.7.2022. – Nerevidirani tromjesečni financijski izvještaji za drugo tromjesečje 2022. godine i nerevidirani polugodišnji financijski izvještaj za prvo polugodište 2022. godine
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…552d73516ff.pdf
U proteklih mjesec dana (08.06.-07.07.2022.) Dražen Berkopić kupio 141 KODT i 75 KODT2. Ukupno je povećao vlastitu količinu dionica za malo više od 2%, što naizgled nije puno no radi se o približno pola milijuna kuna
U proteklih mjesec dana (08.06.-07.07.2022.) Dražen Berkopić kupio 141 KODT i 75 KODT2. Ukupno je povećao vlastitu količinu dionica za malo više od 2%, što naizgled nije puno no radi se o približno pola milijuna kuna
Što želiš reći ovom informacijom?
Što želiš reći ovom informacijom?
"Insider buying" je važna komponenta analize vrhunskih stranih investitora (kao što je gospodin s profilne slike kolege yieldchasera) i potrala za screening (primjerice finviz). Bez obzira što posljednje vrijeme dollar cost averageam KODT jer smatram da se radi o dobroj prilici, pitam se postoji li nešto što sam previdio. Naravno da ovakve stvari ne moraju značiti ništa, no smatram ovo pozitivnim znakom. Činjenica je tu, pa zaključke može donositi svako za sebe.
Kupio sam i ja u proteklih mjesec dana 39 KODT-R-A čime sam povećao svoju količinu za oko 10% , a di sam ja od Berkopićevih godina.
Pametno, treba na vrijeme poceti misliti svak na svoju na mirovinu, kad vec nece mirovinski fond..😉
Popravila s i likvidnost 🙂 Za KODT-R-A broj trg.dana 18/20 s prosječnim prometom 110.810.
Kupio sam i ja u proteklih mjesec dana 39 KODT-R-A čime sam povećao svoju količinu za oko 10% , a di sam ja od Berkopićevih godina.
Kupio sam i ja 20 kom i time povećao svoju količinu za oko 30%😄, i probat ću još par komada😁