1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 7, 2022 at 3:25 PM
    Quote from zlocesti

Kolika je dividenda ?

2%

To ne opravdava rizik izloženosti na marketu. Sorry

Tek 7-8% dividendnog prinosa izgleda prihvatljivo u bilo kojem dividendnom papiru, a i to ako ovo, ako ono

Kolika je dividenda ove godine mislim da ne znas ?, na 2000kn 2% sigurno nije ?, drugo nije isto jeli se radi o dividendnom prinosu u stojecem biznisu ili growth biznisu, koji je rast dividende kodt i ostalih dividendnih dionica kroz zadnjih 10 godina s kojima usporedjujete taj postotak ?.

Trece Kodt je jedina firma na zse koja je od 1996 svake godine isplatila dividendu, koliko to vrijedi i koliko vrijedi neka druga firma koja jedne godine isplati 5-7% dividende druge nista i svake godine iscekivanje oce li isplatiti ili ne, ako se gleda average isplata po godinama onda neki od tih 7% nece bit ni blizu tih 7%, jer dividendni papir drzis radi dividende svake godine pa sad racunajte od godine do godine povrat, na istoj pocetnoj cijeni dionice.

Kad odgovorite na sva ova pitanja onda mozemo razgovarati da li je 2-3% vece od 7% ili je stvarno 7% vece od 2-3%

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 7, 2022 at 3:34 PM

Sve se stvari dogode ljudima koji ih imaju strpljenja dočekati.

Uglavnom

A lijepo sam napisala da se ne radi izrijekom o KODT, nego o svim dividendnim papirima. Jer dođe trenutak kada zbog pada cijene dividendni prinos naraste.

Whatever.

Ako mislite da je ovo gotovo i da se služi desert, mislim da se varamo. Ovo je predjelo. :/

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 7, 2022 at 3:42 PM
    Quote from zlocesti

Sve se stvari dogode ljudima koji ih imaju strpljenja dočekati.

Uglavnom

A lijepo sam napisala da se ne radi izrijekom o KODT, nego o svim dividendnim papirima. Jer dođe trenutak kada zbog pada cijene dividendni prinos naraste.

Whatever.

Ako mislite da je ovo gotovo i da se služi desert, mislim da se varamo. Ovo je predjelo. :/

Lijepo sam vam sve objasnio zasto 2 nije 2 uvijek ni 7 vece od 2 ili 3 uvijek, a vidim da se niste potrudili shvatit problematiku vase jednostavne usporedbe da 2 ne valja, a 7 valja, a ne treba znacit da se objasnjenje odnosilo cisto na Kodt objasnjenje je univerzalno, kodt je primjer na cemu se rasprava odnosila i bas zgodna usporedba u tom kontekstu sta je vece ili nije jer sadrzi sve elemente prednosti koji se ne vide kad netko gleda samo postotni prinos iz jedne godine i zakljucuje da radi toga vrijedi vise, uostalom treba svatiti i drugo da je dividenda distribucija dobiti dionicarima, nije isto kad neko isplacuje 70% dobiti ili 30%, dugorocno drustvo mora ulagat da bi moglo rast i s njime rast dividenda pa nekad i 70% isplate moze biti i negativno bez obzira da li se tada radi 7% dividende jer ce trziste diskontirat taj kapitalni odljev pri odredjivanju cijene dionice.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 9, 2022 at 1:14 AM

(...) Tako su sredinom prosinca 2021. u Končar – Distributivnim i specijalnim transformatorima (D&ST) počela gradnja sunčane elektrane vlastitim sredstvima. Prema očekivanjima, ta sunčana elektrana priključne snage 1,1 MW bit će puštena u rad u drugom tromjesečju ove godine, a proizvodit će oko 1.456,16 MW h godišnje.

Realizacijom ovog projekta, D&ST će pokriti više od 30 posto vlastite potrošnje električne energije, što će dovesti i do znatnih financijskih ušteda u režijskim troškovima. (...)

http://www.energetika-net.com/vijesti/obnovl…vornicama-34310

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 16, 2022 at 11:17 AM

Glavni akteri na tržištu:

Die Hauptakteure in Umsatzmarkt ölgekapselte Leistungstransformatoren-Märkten

Siemens

ABB

GE

Hitachi

Schneider

Mitsubishi

Toshiba

Hyosung Heavy Industries

Hyundai Heavy Industries

KONCAR D&ST

Nissin Electric

Electroputera

Daihen

SCHORCH

Zapotozhtransformator

Hebei Keneng Electric

Umsatzmarkt Für Ölgekapselte Leistungstransformatoren Forschungsstatus, Geschäftswachstumsanalyse nach Top-Länderdaten und Segmenteinblicke 2022-2031 – Auto News Schweiz

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 16, 2022 at 9:33 PM

PRVI SREDNJE ENERGETSKI TRANSFORMATOR S CERTIFIKATOM UGLJIČNOG OTISKA

DIST-600x400.jpg

U dioničkom društvu KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) za isporuku je spreman transformator snage 80 MVA, naponskog prijenosnog omjera 132±12×1,53%/68 kV za novog kupca u Španjolskoj.

Riječ je o jednoj od španjolskih distribucija, inače u vlasništvu talijanske energetske grupacije. Transformator je uspješno ispitan potkraj 2021. godine i montirat će se u Transformatorsku stanicu Nueva Celulosa, koja se gradi u sklopu proširenja i jačanja električne mreže u industrijskoj zoni Motril u Granadi, glavnom gradu istoimene pokrajine. Uz turizam najvažnija gospodarska djelatnost Granade je staklenička proizvodnja povrća i voća, pa je jedan od zahtjeva španjolskog kupca bila i ugradnja mreže za zaštitu od ptica oko hladila transformatora.

Posebnost projekta je ta da se prvi put izdaje certifikat ugljičnog otiska proizvoda (Products Carbon Footprint – CFP) za srednje energetske transformatore D&ST-a. Tijekom veljače transformator je uspješno prošao audit provjere ugljičnog otiska certifikacijske kuće Société Générale de Surveillance (SGS).

Podsjetimo, SGS je u suradnji s D&ST-om 2021. godine izradio CFP studiju prema smjernicama norme ISO 14067:2018 u kojoj su dana načela, zahtjevi i smjernice za kvantifikaciju te izvještavanje o ugljičnom otisku proizvoda. Time je D&ST osigurao sredstvo za izračunavanje i posljedično smanjenje ugljičnog otiska svojih proizvoda. ISO 14067 dio je niza normi ISO 14060 koji se odnosi na kvantifikaciju, praćenje, izvještavanje i validaciju emisija stakleničkih plinova, kao podrška niskougljičnim održivim tvrtkama.

16. ožujka 2022.

https://www.koncar.hr/prvi-srednje-e…ljicnog-otiska/

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • March 22, 2022 at 12:22 PM

Cijena dionice je opet zivnula nakon po meni sasvim nepotrebnog propada. Lani je pocetkom travnja objavljen poziv na GS sa prijedlogom iznosa dividende pa ocekujem da cemo i sada vec prije Uskrsa dobiti slican prijedlog dnevnog reda i saznati iznos dividende. Ne nalazim u kalendaru dogadanja datum Glavne skupstine mislim da je lani bila u svibnju.

• Sinner99
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • March 22, 2022 at 12:41 PM

Obzirom na rezultate potpuno neopravdani propad, a pogledaj sta je bilo na Ernt propad do 1450 a isto odlicni rezultati, panika je zajebana stvar. A dividenda ce bit nadajmo se bar 20% veca ,na oba dvije dionice.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • March 22, 2022 at 1:07 PM
    Quote from Sinner99

Obzirom na rezultate potpuno neopravdani propad, a pogledaj sta je bilo na Ernt propad do 1450 a isto odlicni rezultati, panika je zajebana stvar. A dividenda ce bit nadajmo se bar 20% veca ,na oba dvije dionice.

Zadnje 3 godine sjednica NO na kojoj se predlagala visina dividende je bila krajem ozujka tako da i ove godine ocekujem da se u roku 8 dana odrzi sjednica NO...

Ocekujem divku od 77kn što je oko 40% dobiti nakon oporezivanja iz 2021. godini jer vec desetljece isplacuju divku u rasponu 35%-50% ostvarene dobiti (bez jednokratnih stavki i bez poreznih olaksica)...

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 25, 2022 at 2:49 AM
    Quote from Brunos

nakon po meni sasvim nepotrebnog propada

Quote from Sinner99

Obzirom na rezultate potpuno neopravdani propad

Što je "opravdano", a što "neopravdano" je općenito, ne samo u ovom slučaju, teško reći dok se okolnosti koje su uzrokovale reakciju ne okončaju. Burza nije racionalna, a biti general poslije bitke nije neka zahtjevna uloga.

Ja sam, primjerice, u prvom naletu corone, bio izgubio za moje pojmove jako veliki iznos. Naknadno se pokazalo da je to bio "neopravdani" gubitak. Tko bi pomislio da će doći do tako snažnog odbijanca i još većeg rasta na svjetskim burzama? Pitanje je je li i taj naknadni neočekivani uspon svjetskih burzi bio "opravdan".

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • March 25, 2022 at 9:58 AM
    Quote from Normani
    Quote from Brunos

nakon po meni sasvim nepotrebnog propada

Quote from Sinner99

Obzirom na rezultate potpuno neopravdani propad

Što je "opravdano", a što "neopravdano" je općenito, ne samo u ovom slučaju, teško reći dok se okolnosti koje su uzrokovale reakciju ne okončaju. Burza nije racionalna, a biti general poslije bitke nije neka zahtjevna uloga.

Ja sam, primjerice, u prvom naletu corone, bio izgubio za moje pojmove jako veliki iznos. Naknadno se pokazalo da je to bio "neopravdani" gubitak. Tko bi pomislio da će doći do tako snažnog odbijanca i još većeg rasta na svjetskim burzama? Pitanje je je li i taj naknadni neočekivani uspon svjetskih burzi bio "opravdan".

Kolega propadi cijena najcesce se dogadaju naglo i neocekivano i uzrokovani su odredenim globalnim dogadajem poput rata ili covida. U takvim situacijama jasno je da svi nastoje brzo izaci iz pozicije jer nije u tom trenu jasno da li ce kriza potrajati i kakve ce biti posljedice. Unatoc tome u svakoj krizi kolektivno padaju i one dionice koje zapravo nisu zahvacene poremecajem.

U tu kategoriju spada i KODT u oba zadnja slucaja gdje kompanija nije imala objektivnu posljedicu dogadaja (covid, rat). Doduse rat nije zavrsio pa je to jos nepoznanica. U oba slucaja ja sam osobno dokupljivao jos dionica nakon propada od preko 30% od nedavnog vrha. Smatram da je toliki propad neopravdan za ovu dionicu i to je razlog zasto sam tako napisao.

Za razliku od KODT imamo primjer ADPL gdje je od prvog dana rata bilo ocito da je pad opravdan samo se trazilo gdje ce biti dno. KODT je propao samo kao posljedica pada burze a da ne govorimo o tome i da je divka pred vratima sto se takoder znalo.

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 25, 2022 at 12:36 PM

Pošto bi se KODT mogao kupiti kada bi jedna supersonična ruska raketa pogodila Pariz, Berlin ili London, naravno direktno ne utječe na poslovanje ali?

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 31, 2022 at 12:58 AM

STUDIJSKI POSJET KONČAR D&ST-U

Svaki studentski posjet nas raduje jer volimo dijeliti naša stečena iskustva i znanja mlađim generacijama te služiti kao primjer dobre prakse. Osobito nas veseli kada nas posjećuju sveučilišta iz inozemstva kao ovoga puta. Grupa od 25 studenata i profesora preddiplomskog studija logistike i industrijskog menadžmenta s Institute of Technology of Cachan, University of Paris, Saclay, posjetila je 18. 3. 2022. Končar D&ST, u okviru sedmodnevnog studijskog posjeta Hrvatskoj. Posredovanjem Centra karijera FER-a u Zagrebu, studenti su ostvarili kontakt s hrvatskim proizvodnim i logističkim poduzećima s ciljem da u okviru posjeta steknu praktična znanja i upoznaju poslovnu kulturu.

Uz organizacijsku podršku Odjela za upravljanje ljudskim potencijalima te stručno vodstvo kolege Matije Koprivnjaka, projektanta srednje energetskih transformatora i kolegice Sandre Sedmak iz Odjela nabave, studenti su se upoznali s osnovnim informacijama o Končar D&ST-u te procesima u proizvodnji transformatora, a zatim su u okviru obilaska pogona posjetili radionice i ispitnu stanicu te su im na licu mjesta prikazani i objašnjeni postupci rezanja i slaganja jezgri, namatanja, montaže i ispitivanja transformatora.

Posjetitelji su iskazali zadovoljstvo ostvarenom suradnjom te zahvalnost domaćinu Končar D&ST-u na organizaciji ovog za buduće stručnjake korisnog i edukativnog iskustva.

https://koncar-dst.hr/en/2022/03/30/studijski-posjet-koncar-dst-u/

izbor-scaled.jpg

30. ožujka 2022.

• tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • April 1, 2022 at 1:56 PM

skoro 70 kn dividenda....lijepo

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KODT/COI-KODT-5490289ff3cc95b7ec67176f137832ad.pdf

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 1, 2022 at 2:05 PM

Ovo je potpuno u skladu s mojim ocekivanjima! Super!

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 1, 2022 at 2:19 PM
    Quote from Brunos

Cijena dionice je opet zivnula nakon po meni sasvim nepotrebnog propada. Lani je pocetkom travnja objavljen poziv na GS sa prijedlogom iznosa dividende pa ocekujem da cemo i sada vec prije Uskrsa dobiti slican prijedlog dnevnog reda i saznati iznos dividende. Ne nalazim u kalendaru dogadanja datum Glavne skupstine mislim da je lani

Quote from Brunos

FIni rast odraden... iako je tek pocetak godine moja prognoza cijene je do sredine godine 2500 a do kraja godine 3000kn. Od iduce godine dividenda preko 100kn. Nadam se da ce se ostvariti.

Za ovu godinu kao sto sam vec navodio ocekujem divku minimalnu 60 i maximalnu 100kn.

Evo ne mogu odoljeti a da sam sebe ne citiram! :)

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • April 1, 2022 at 2:55 PM

Bravo uprava, moramo reć. Da naprave stock split još bi možda bila likvidna, samo da je politika ne zatuče.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • April 1, 2022 at 2:56 PM

Dobra dividenda, ugodno sam iznenađen!

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 1, 2022 at 3:39 PM
    Quote from KultLicnosti

Bravo uprava, moramo reć. Da naprave stock split još bi možda bila likvidna, samo da je politika ne zatuče.

Ovim tempom dobiti stock split bi trebao biti za dvije godine, uz rekordnu dobit ove godine mozda i prije

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • April 1, 2022 at 4:02 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from KultLicnosti

Ovim tempom dobiti stock split bi trebao biti za dvije godine, uz rekordnu dobit ove godine mozda i prije

O tom potom dal bi ista dobili s tim. Zasto? Zato jer je vec bio jedan stock split pa nisam primijetio utjecaj na likvidnost. Netko ce reci mozda polovican stock split nije dovoljan. Onda imamo primjer CKML gdje je napravljeno ekstremno umnozavanje dionica pa likvidnost opet nikakva. Tako da mislim da ovdje samo treba biti strpljiv i cekati. Mnogi jos nisu ni svjesni koliko ce milijardi eura uci u elektroenergetsku infrastrukturu u dogledno vrijeme a da ne spominjem da i sva postojeca oprema neminovno stari i treba ju mijenjati nakon 30-40g. To znaci da je apsolutno osigurana dugorocnost posla i rast kompanije. Ja se nadam da ce nakon isplate divke nastupiti opet (pro)pad cijene da napravim novi dokup jer ovo mi postaje dominantna i glavna dionica portfelja. Trenutno je na 30% portfelja isto kao ATPL, ali ako ATPL odradi svoj rast ide prebacivanje na KODT znacajno i dugorocni hold i branje divke.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 471

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:58 PM
    2. Odgovora
      471
      Pregleda
      203k
      471
    3. umalo

May 21, 2025 at 12:58 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 12:22 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 21, 2025 at 12:22 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 21, 2025 at 11:38 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 21, 2025 at 11:38 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:26 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. All

May 21, 2025 at 11:26 AM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 21, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      911k
      2.1k
    3. All

May 21, 2025 at 11:22 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

umalo May 21, 2025 at 12:58 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 21, 2025 at 12:22 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 21, 2025 at 11:38 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

All May 21, 2025 at 11:26 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 21, 2025 at 11:22 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago