potencijalni projekti za Ingru bi mogli biti novi Maksimir i/ili nacionalni stadion i obnova Poljuda.
za ovu obnovu zgrada po Zagrebu, a pogotovo Petrinji nekako čisto sumnjam, jer tu ne mogu živjeti od rente nakon što taj posao obave 🤷
potencijalni projekti za Ingru bi mogli biti novi Maksimir i/ili nacionalni stadion i obnova Poljuda.
za ovu obnovu zgrada po Zagrebu, a pogotovo Petrinji nekako čisto sumnjam, jer tu ne mogu živjeti od rente nakon što taj posao obave 🤷
nije li ingra proširila djelatnost i na
Tocno tako kolega..
znaci pokusaj rusenja cijene na Ntu potenciju.. cak drazbu pokrenuti uspjeli.. netko namjerno ne da da raste.....
dakle sa 1200 kn dionica 5% dole.. ? ako je PBZ .. 40 kn nalog... lepo...
Nije s 1200, nego s 117 - ja kupio od toga 116......a nalog na Agramu je 0,03.....
Nova uprava nastavlja pozicionirati firmu u "čiste" trendove. Zelena energija je jedna od njih, a za EU je ovo jedan od ključnih pravaca zelene energetske tranzicije što će biti i odgovarajuće financirano. Nije loša ideja. A tek u počecima dok uhvati zamaha.
Koga zanima zanimljiva emisija na tu temu. Druga strana (Kardum) - Ivica Jakić vodik kao energetska strategija EU i RH
Fino se probudila jučer. Solidan volumen a danas neki mali gap up na otvaranju. Ide li po HH?
to promijenjena odluka, odustali od zelenog vodika i prelaze na crveni
još se kupuje
INGR | SEDLAR JOSIP | 950 | 0.01% | 208,299 |
evo novog projekta u skladu s smjernicama EU-a o ekološkoj proizvodnji vodika
stigao je i izvještaj
kako su carevi vještim potezom u 16.02 sačuvali kraljičinu krunu
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/INGR/FI-INGR-5e2243c39c011fd8500e50dfb14fe53c.xlsx
ali ipak jedna stvar dolazi do izražaja, kruna stoji, ali nema haljine, jer 2mil.kn prihoda u Q ima lošija pekarna,
kraljica je gola, pa vi gledajte i mijenjajte taj vodik za kisik do ponedjeljka
Dobit čak 12 mil.kn, više od duplo viša nego u 1.kvartalu!
Svaka čast!
Dobit čak 12 mil.kn, više od duplo viša nego u 1.kvartalu!
Svaka čast!
Ispravak. Dobit ingr u 1H iznosi 16 mil kn.
Jel mi netko zna objasniti kako je moguce da porez na dobit bude negativan?
Moguće je, tako to ide prema računovodstvenim standardima, ništa posebno.
Ranije su imali iskazanu veliku obvezu istog, sad obrnuto.
Ali lako za to, bitan je onaj iznos iznad i onaj ispod te stavke u RDG, a on nam se svaki kvartal sve više sviđa.
Novih više od 1 kn po dionici za pola godine, nimalo loše!
A kak bi to značilo da država njima duguje ?
Pa to tako obično i biva, nekad se ima obveza, a nekad potraživanje za porez.
Budući da je prije obveza bila velika, sada se smanjuje tj.preklapa s prijašnjom obvezom, i tako će biti u sljedećim razdobljima.
Pa to tako obično i biva, nekad se ima obveza, a nekad potraživanje za porez.
Budući da je prije obveza bila velika, sada se smanjuje tj.preklapa s prijašnjom obvezom, i tako će biti u sljedećim razdobljima.
Nema to smisla. Nisam racunovodja, ali ovo se kosi sa osnovnom logikom, zato pitam da mi netko pojasni. Jasno mi je da se gubitak iz prijasnjih godina moze prenositi sljedecih 5 godina i onda on moze smanjiti eventualnu buducu dobit, tako da ako su u ovom kvartalu imali 1,7M bruto dobit, to mogu "lomiti" sa prijasnjim gubitkom u recimo tom istom iznosu pa onda imaju porez na dobit 0. Ali nije mi jasno kako porez moze biti negativan, tako da ispada da njima drzava duguje. I jos mi nije jasno kako takav porez moze biti 6 puta veci od osnovice - bruto dobit 1,67M, porez 10M kn.