Je, pokusavaju odrzati “uptrend” na grafu...
INGR (INGRA d.d.)
-
-
-
hvala im - pokupili moje... lijepih 200% u 2 godine...
-
Nego, hoće imat Ingra para da plati porez na ovu silnu dobit?
-
A zapravo je to zanimljivo pitanje. Imali bi ozbiljan problem da moraju platiti cijeli iznos. Prema njihovom tumačenju poreznog štita neće ga platiti odnosno platiti će dio (zato i jest 2020. bila kak ti godina restrukturiranja), no konačnu riječ na tu temu daje porezna uprava, a oni znaju po tom pitanju biti dosta neusklađeni sa poreznim obveznicima, pogotovo kad grupa ima toliko neusklađenosti i raznih knjigovodstvenih operacija koje su utjecale na konačan rezultat. Zato u posljednjem kvartalu 2020. konsolidirano i imaju negativnu poreznu obvezu: https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…d0aeda8ff2.xlsx
Da vidimo sto kaže revizor u izvješću iz 2019. na tu temu...
-
Nego, hoće imat Ingra para da plati porez na ovu silnu dobit?
napokon da je netko pogodio "u sridu" na ovoj temi.
obzirom na novac na računu, trenutno su, barem što se poreza tiče, nekih cca 20 M kuna "kratki".
novčani tok im je katastrofa.
dok izađe, od revizora amenovani, GFI, načekat ćemo se.
al, ajde, imaju rok od cca još 3 mjeseca da nađu pare barem za porez da ih Porezna ne baci u blokadu i stečaj.
ne bi sad ekipi iz uprave bio u koži.
morat će se bacati na glavu da se učmare svim političkim opcijama kako bi osigurali posla u obnovi ZG-a (možda i Petrinje), a možda i El Presidente Stipan otvori koji svoj kanal prema Nesvrstanima (al nadam se da će ovaj put ipak tražiti bankarsku garanciju, da im ta ekipa opet ne uvali kajlu)
-
Kad sad uđu u novcani tok, to o cemu pricate bit ce slatke brige.
Ingri je velika prekretnica od danas pa do 6,7 mjeseca. Strpimo se jos malo.
-
Kad sad uđu u novcani tok, to o cemu pricate bit ce slatke brige.
Ingri je velika prekretnica od danas pa do 6,7 mjeseca. Strpimo se jos malo.
Kak to misliš " kad uđu u novčani tok"? Daj nam pojasni to "ulaženje"?
Ingri je bila prekretnica prošla godina.
-
Svakako treba imati na umu da su svakakve opcije moguće. Ali da bi ih baš porezna zbog nepodmirenog poreza išla gurati u stečaj je po meni malo vjerojatno.
Evo što o tome kažu u recentnom izvješću:
" Podmirivanje obveza prema većem broju vjerovnika ovisi o naplati zakupnine za Arenu Zagreb te o naplati ostalih potraživanja od zakupnika. Obveze Grupe prema državi za poreze podliježu nadzoru nadležnih tijela i mogućem osporavanju pa je slijedom toga neizvjestan potencijalni učinak na likvidnost, osobito u slučaju ako porezne vlasti primijene tumačenje koje se razlikuje od tumačenja Grupe. Pri planiranju novčanih odljeva za podmirenje obveza prema državi prisutna je neusuglašenost u praksi primjene poreznih propisa te značajna neizvjesnost u vezi tumačenja poreznih propisa pri različitim poreznim oblicima i različitim transakcijama koje izazivaju porezne učinke."
Dakle ima tu puno toga nejasnoga, ali sve je u konačnici stvar dogovora i kompromisa koji se mogu postići i kroz pravne institucije gdje je Ingra do sada imala prilično uspjeha. Kako god - Ingra će još dugo biti visok rizik i svakako nije za one koji traže zdrave brojke i sigurnost. Ali možda to s vremenom postane. To nitko ne može sada sa sigurnošću tvrditi da hoće ili neće biti.
-
Svakako treba imati na umu da su svakakve opcije moguće. Ali da bi ih baš porezna zbog nepodmirenog poreza išla gurati u stečaj je po meni malo vjerojatno.
Evo što o tome kažu u recentnom izvješću:
" Podmirivanje obveza prema većem broju vjerovnika ovisi o naplati zakupnine za Arenu Zagreb te o naplati ostalih potraživanja od zakupnika. Obveze Grupe prema državi za poreze podliježu nadzoru nadležnih tijela i mogućem osporavanju pa je slijedom toga neizvjestan potencijalni učinak na likvidnost, osobito u slučaju ako porezne vlasti primijene tumačenje koje se razlikuje od tumačenja Grupe. Pri planiranju novčanih odljeva za podmirenje obveza prema državi prisutna je neusuglašenost u praksi primjene poreznih propisa te značajna neizvjesnost u vezi tumačenja poreznih propisa pri različitim poreznim oblicima i različitim transakcijama koje izazivaju porezne učinke."
Dakle ima tu puno toga nejasnoga, ali sve je u konačnici stvar dogovora i kompromisa koji se mogu postići i kroz pravne institucije gdje je Ingra do sada imala prilično uspjeha. Kako god - Ingra će još dugo biti visok rizik i svakako nije za one koji traže zdrave brojke i sigurnost. Ali možda to s vremenom postane. To nitko ne može sada sa sigurnošću tvrditi da hoće ili neće biti.
ako nemaš novaca na računu, slijedi blokada.
ako su u blokadi, više od zakonskog maksimuma, slijedi stečaj.
nije Ingra jedina di država to može izmanevrirati ako hoće.
jedino pozitivno u cijeloj priči je to što su ljudi iz upravljačkih tijela kupovali dionice (skin in the game), pa ti ostane zadovoljština da ako stvari krenu loše da će popušiti i uprava i NO, a ne samo mali dioničari.
a u konačnici, možda opet i zarade.
al za taj scenarij, uprava će sad trebati pošteno "oteliti jaja", jer nikakvim knjigovodstvenim manevrima ne mogu stvoriti novac na računu.
a porez se, koliko sam barem ja upoznat, plaća u "živom" novcu (osim u Sv. Nedelji di se može i kriptovalutama)
-
st-brajo - naravno, ali opet kažem - vidjeti ćemo.
Što se mene tiče po pitanju "propisa" uzimam u obzir da na vjerojatnost nekih događaja utječe nekoliko dodatnih faktora - prošla i ova godina nisu "po propisu" iz puno razloga tako je tu mnogo štošta poremećeno, osim toga čekaju nas i lokalni izbori pa se i zbog toga onda svašta nešto može događati.
Bez obzira na to uvijek sam za da se na sve moguće probleme ukaže (bez obzira na motive tog pisanja oni su više manje uvijek jasni) jer onima koji jesu dioničari mogu dati argumente da razmisle o svojim pozicijama. No u suštini opet se vraćamo na isto. Jednostavno - kome se firma i dionica ne sviđa ne mora biti njen dioničar. Koliko je meni poznato to je jedina prava sigurnost od neizvjesnosti u ovoj firmi. Zar ne?
-
-
jedino pozitivno u cijeloj priči je to što su ljudi iz upravljačkih tijela kupovali dionice (skin in the game), pa ti ostane zadovoljština da ako stvari krenu loše da će popušiti i uprava i NO, a ne samo mali dioničari.
al za taj scenarij, uprava će sad trebati pošteno "oteliti jaja", jer nikakvim knjigovodstvenim manevrima ne mogu stvoriti novac na računu.
a porez se, koliko sam barem ja upoznat, plaća u "živom" novcu (osim u Sv. Nedelji di se može i kriptovalutama)
nisam knjigovođa ali meni nema smisla ovo o čemu pišeš, naime, predmetna stavka je nastala kao razlika u fin restrukturiranju tvrtke tokom insolvencijskog postupka, tj. kod izdavanja obveznica vjerovnicima po planu psn je u bilanci tvrtke je bila knjižena obveza po obveznici u brutto iznosu koja je sada, nakon što je iskupom nastala razlika 100m kuna, knjižena natrag kao prihod što načelno i je jer je obveza po obveznici rashod...ponavljam da nisam knjigovođa ali mislim da je predmetno knjigovodstveno usklađivanje neutralno u smislu oporezivanja jer nije nastala iz operativne dobiti nego knjigovodstveno kao revalorizacija kapitala
-
st-brajo - naravno, ali opet kažem - vidjeti ćemo.
Što se mene tiče po pitanju "propisa" uzimam u obzir da na vjerojatnost nekih događaja utječe nekoliko dodatnih faktora - prošla i ova godina nisu "po propisu" iz puno razloga tako je tu mnogo štošta poremećeno, osim toga čekaju nas i lokalni izbori pa se i zbog toga onda svašta nešto može događati.
Bez obzira na to uvijek sam za da se na sve moguće probleme ukaže (bez obzira na motive tog pisanja oni su više manje uvijek jasni) jer onima koji jesu dioničari mogu dati argumente da razmisle o svojim pozicijama. No u suštini opet se vraćamo na isto. Jednostavno - kome se firma i dionica ne sviđa ne mora biti njen dioničar. Koliko je meni poznato to je jedina prava sigurnost od neizvjesnosti u ovoj firmi. Zar ne?
Nevjerojatno je koliko ti puno trošiš riječi da ne bi kazao konkretno - ništa. I tako iz posta u post.
Ja ne mislim da će Porezna gurnuti firmu u blokadu ili stečaj jer to nije dug za PDV ili nekakav porez na potrošnju koji se podmiruje na datum, ali dok se obje strane ne usuglase (ako već nisu) koliki je dug i obveza, može biti problema jer Ingra se ne "utapa" u kešu.
nisam knjigovođa ali meni nema smisla ovo o čemu pišeš, naime, predmetna stavka je nastala kao razlika u fin restrukturiranju tvrtke tokom insolvencijskog postupka, tj. kod izdavanja obveznica vjerovnicima po planu psn je u bilanci tvrtke je bila knjižena obveza po obveznici u brutto iznosu koja je sada, nakon što je iskupom nastala razlika 100m kuna, knjižena natrag kao prihod što načelno i je jer je obveza po obveznici rashod...ponavljam da nisam knjigovođa ali mislim da je predmetno knjigovodstveno usklađivanje neutralno u smislu oporezivanja jer nije nastala iz operativne dobiti nego knjigovodstveno kao revalorizacija kapitala
Ma nemoj. Nastala je i iskazana je dobit. Kvaka je da su je oni namjestili u godini kada imaju 39 milijuna kuna "poreznog štita", al Porezna će reći da li će porez na dobit moći prebiti sa svojom obvezom.
-
Dobro i šta si sad novo rekao što oni koji to kuže već ne znaju? Ingra nema novaca i ima dugove - jel to nešto novo i nepoznato?
A što se tiče mog pisanja..
"Kolega" Flight - i život je jedno veliko ništa pa ga mi stalno ispunjavamo svakavim stvarima i bojama da nam ne bude dosadno. Znaš za razliku od tebe ja ne gledam filmove koji me ne zanimaju. A Ingra je "film" u kojem već neko vrijeme "uživam" u svim njegovim usponima i padovima i onda tako i pišem - kao živ čovjek sa svim svojim sumnjama i radostima, a ne kao loše napisani program umjetne inteligencije koji savršeno kuži brojke i propise, ali ne može skužiti što je - empatija, boja ili emocija. A na Ingri ima upravo toga jako puno - vrlo je iracionalna.
Možda nisi primjetio ali dosta si nedosljedan upravo na Ingri jer tvoji "argumenti" na koje se uvijek pozivaš (što je zapravo OK) no tome da Openheim i dalje "vlada" ne podastiru nikakve konkretne dokaze niti argumente i izgledaju samo kao čisto nezadovoljstvo jer se nikako ne uklapaju u tvoje planove u kojima propisi i brojevi uvijek moraju savršeno štimati. Moraš taj problem koji se zove Ingra nekako riješiti sam sa sobom.
Pa tebe i tvoje komentare tako i doživljavam. Ne može se reći da i dalje puno toga od tebe ne učim - svakako je zanimljivo vidjeti ono u čemu si (vjerojatno) briljantan i to uvijek s zanimanjem čitam, ovo ostalo - preskačem. I nemam baš nikakvih problema s tim što god ti pisao i iz kojih poriva. Ne moraš vjerovati ali puno bolje te razumijem nego što ti se čini. Ali sam isto tako svjestan činjenice da nas dva nećemo vjerojatno nikada razgovarati na istoj frekvenciji i sorry ja ti tu stvarno ne mogu pomoći.
A ja ću i dalje pisati ono što osjetim da trebam i onako kako znam drugačije ne mogu i neću. Ako se to nekome ne sviđa - ne mora čitati i stvar rješena.
Pa sad kako ćeš ti ovo doživjeti i shvatiti je samo tvoja stvar - što se mene tiče SVE što radim i pišem je UVIJEK u dobroj namjeri.
-
ništa od posla za Ingru..
-
Kažu u vijestima, uništavaju se dokumenti u gradskoj upravi. Ništa od Ingrinih poslova preko veze.
-
Već smo rekli da je upravo to što Ingra dosada gotovo ništa nije radila zapravo sada dobra stvar jer nema problema oko bilo čega.
Sad kreću iznova i čekamo prve objave.
-
Nitko ne spominje da je na racunu Laništa nekih 40tak milijuna kuna pologa. Sto je sa time? Imali netko info?
-
Mislite da su rezervirani za neke aktivnosti?
-
Već smo rekli da je upravo to što Ingra dosada gotovo ništa nije radila zapravo sada dobra stvar jer nema problema oko bilo čega.
Sad kreću iznova i čekamo prve objave.
To isto kažu i za Đuru i ostale odlikaše, što manje rade, manje štete naprave... Ovakvoj Ingri treba samo jedna osoba da ispostavi fakturu gradu i državi na vrijeme i proknjiži tu uplatu.
-
Nitko ne spominje da je na racunu Laništa nekih 40tak milijuna kuna pologa. Sto je sa time? Imali netko info?
11.01.2018
Kao instrument osiguranja plaćanja zakupnine Zagrebački holding je sukladno Ugovoru o zakupu uplatio 2009. godine depozit u visini od 65 milijuna kuna što je odgovaralo godišnjoj zakupnini uvećanoj za pripadajući PDV, navodi se u priopćenju iz Grada. Od tog iznosa Lanište je iskoristilo 17 milijuna kuna radi namirenja svojih tražbina u 2009. godini. Preostali iznos od 48 milijuna kuna služi i dalje kao instrument osiguranja plaćanja zakupnine, odnosno u slučaju da Lanište ima bilo kakva dokaziva neplaćena potraživanja po ugovoru o zakupu, može se odmah naplatiti iz tog depozita, navodi se dalje.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun