Je, al dok je taj koji je potpisao ugovor u ime grada to će vjerojatno tako i biti, ali kad se jednom promijeni glavni i odgovorni, netko bi mogao potegnuti pitanje te odluke i izmjene uvjeta iz JPP partnerstva. I onda se cijela ta konstrukcija može i urušiti. Pogotovo kad ne znamo koji su uvjeti tog ugovora. Već je bilo pokušaja na tom planu, zato ne vjerujem da ih neće biti i u ubuduće.
Ingra nema rezerve ni resurse da funkcionira bez tog ugovora ili pod značajno izmijenjenim uvjetima.
Pa sama tvoja konstatacija da Ingra uvijek dobiva defacto znaci pogodovanje nekome tko defacto ne snosi rizik. U privatnom biznisu to njje tako.
To su realni rizici. Dovoljno je da dvorana i ugovor završe u višegodišnjem sporu i Ingra se može naći u ozbiljnim problemima.
evo, upravo ovaj post je primjer podkapacitiranosti korisnika općim materijalnim činjenicama i/ ili spamanja teme (zlo)namjernim horoskopskim tezama rađenim na selektivnom prikazu iskrivljenog činjenićnog stanja uslijed kojih korisnik navodi neke svoje izmišljene rizike, sudske sporove i druge nebulozne konstrukcije te ih pokušava nametnuti kao, kako je to napisao, "To su realni rizici"...
E NISU! cijeli ovaj text je jedna " x@O*#&" da se pristojno izrazim i niti jedna insinuacija iz njega NIJE baš tako realna!
naime, stvar opće kulture je znati da su se šest velikih dvorana gradile radi svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine i glavni i odgovorni subjekti u ovome slučaju nisu pojedinci nego institucije Vlada RH i Grad Zagreb koje su po ZAKONU o Javno-privatnom partnestvu proveli proceduru odabira i narudžbe izvođenje radova izgradnje sportskih sadržaja te sklapanja ugovora sa privatnim subjektima sa unaprijed detaljno utvrđenim pravima i obvezama koje je da bi postali izvršni i pravovaljani, po zakonu o jpp, morala potvrditi Vlada RH!... stoga korisniče, zašto tu po forumu tražiš Ugovore a i da itko ovdje ima uvid u isti, zašto bi ti ga pokazao, traži ga od vlade ili grada zagreba, baš me zanima da li će ti ga dati....
o zakonima i odlukama Vlade uopće ne treba polemizirati ali kada korisnik već sugerira neko "pogodovanje" kao razlog revizije ugovora u sudskom sporu, čisti primjer snage Vladinih odluka kao institucije je slučaj Sanader-MOL gdje je dokazana kriminalna radnja ali Ugovor o prodaji MOL-u i zakon o ini nikada nije, pa ni arbitražno na svj. sudištima, pravno osporen i komparirajući s time insinuacije u postu predmetnog korisnika i rizike koje isti insinuira, držim da je svaki komentar jednom ovako neozbiljnom postu, potpuno nepotreban.
iako, tamo negdje u nekoj krajnosti ništa nije nemoguče kao npr. ovo što u povijesti hr nije zabilježeno, 2 jaka potresa u krugu 50km u god dana u kojima eto ingr. sada traži svoju priliku ali ako država ne plaćanjem ili opstruiranjem ugovornih obveza dovede gospodarstvenike u nepriliku, e onda niti jedna dionica na tk neće vrijediti ništa ali ipak, i nakon 50 god se vračaju tvrtke i imovina ili plaćaju odštete za nezakonite postupke države...
na kraju, zamolio sam admina da malo obrati pažnju na način pisanja predmetnog korisnika i da bar meni omogući konkternu tehničku komunikaciju a da mi se ovaj ne zakači za svaki post, ali me eto ne šljivi pol% nego me zauzvrat banira jer ja neprimjereno reagiram na laži, uvrede i provokacije istoga...no dobro, ako je tako onda opcija ignoriranje i svi sretni
Ne znam po čemu je to dioničarski ugovor Ine i Mola usporediv sa ugovorom Ingre u JPP sa Zagrebom i državom? I činjenica je da se ugovor između Ine i mola mijenjao i na kraju koliko je poznato država još uvijek nije odustala od preuzimanja Ine, a da je ugovor dobar vjerojatno se ne bi razmišljalo o promjeni vlasništva. Ina je mnogo sire pitanje od Arene i veća igra za sve uključene.
Obzirom da se za placanje Arene koristi novac građana Zagreba, vjerujem da bi neka nova vlast u Zagrebu krenula u izmjene ugovora ako bi procjenila da postoji druga povoljnija opcija za grad i građane. To je naprosto dio civilizirane politicke ostavštine i zdravog racija, moraš pomesti sve ono sto je neodrživo i čime se financiraju, promidžbeno i stvarno politički, suparnici i bivše garniture. Arena je Bandićevo i Sanaderovo čedo. Komercijalno neodrziva kreatura na kraju grada koja je bila dobra kao plan i nova gradska vizura i na kojoj se vjerojatno “uzimalo Šakom i kapom u gradnji”, ali koja nije ispunila prvotne planove niti je osigurala povrat vlasnicima. A obicno kada se planovi ne ispune, a glavnih protagonista s početka price vise nema, e onda se obicno povuku i neki novi potezi koji mogu značiti i izmjenu ugovora.
Ja sam mislio da će se ovdje raspravljati malo konkretnije o poslu i financijama, a kad ono ćorak. Kad uglavnom nema argumenata onda se “udara” po komentatorima i/ili se poziva moderator, a sto bi on sad trebao? Pa nije moderator bas toliko neiskusan da ne može procijeniti tijek i argumentaciju u raspravi. Svima je u interesu da budu bolje informirani i citaju i oprečna mišljenja te sami donesu zaključke, u toku ili na kraju rasprave. Ono sto je moj point, jest nesrazmjer racionalnih ocekivanja i trenutne situacije, gdje je evidentno (barem meni jest) da je cijena dionice ‘way ahead’ ispred konkretnih, pa i očekivanih procjena i rezultata.