Već odavno sam IN tako da je za mene jedina opcija OUT na zadanim targetima, ali očekujem pozitivan razvoj situacije, pa ako tako i bude odlično, a ako ne - ne. Tu je sve moguće.
INGR (INGRA d.d.)
-
-
-
stvarno imaju dobru podršku medija
https://www.poslovni.hr/hrvatska/rijes…tnerima-4241855
a i izvješće za Q2 bi trebalo nešto pokazati, pa ćemo valjda svi biti pametniji.
-
a i izvješće za Q2 bi trebalo nešto pokazati, pa ćemo valjda svi biti pametniji.
Neznam što može pokazati kad osim ovih "papirnatih poslova" ništa ne rade.....ali za burzu opčenito i dioničare Ingre bilo bi dobro da pod hitno počnu raditi nešto......
-
Neznam što može pokazati kad osim ovih "papirnatih poslova" ništa ne rade.....ali za burzu opčenito i dioničare Ingre bilo bi dobro da pod hitno počnu raditi nešto......
Kaže da ciljaju na nove poslove . U PD piše da sada nakon financijskog restrukturiranja ide operativno, a to je ono što donosi prihod. Piše moguće je da je riječ o neočekivano uspješnom ishodu...
Inače, financijsko restrukturiranje omogućava bolje operativno restrukturiranje, smanjenje troškova poslovanja. Ako nakon ovog bude zaključen značajniji posao bit će top.
-
Kaže da ciljaju na nove poslove . U PD piše da sada nakon financijskog restrukturiranja ide operativno, a to je ono što donosi prihod. Piše moguće je da je riječ o neočekivano uspješnom ishodu...
Inače, financijsko restrukturiranje omogućava bolje operativno restrukturiranje, smanjenje troškova poslovanja. Ako nakon ovog bude zaključen značajniji posao bit će top.
"Prema planovima koji se počinju krojiti, Ingrina perspektiva veže se uz nekoliko smjerova, što uključuje i inženjering na privatnim investicijama u visokogradnji s pojedinim manjim domaćim građevinskim tvrtkama s kojima pripremaju integrativni koncept obnove Zagreba...
...U smislu dobrih prilika razmatramo pojedine energetski projekte te one vezane uz obnovljive izvore energije, ali i neke nekretninske. No, prevagu za konkretne odluke donijet će stručne analize ove jeseni, kad će se vidjeti utjecaj korona krize na ekonomiju”, navodi Deban...
...Oporavak Ingre povlači i kadrovsko restrukturiranje. Tako da, neovisno od zakupnine koju dobivaju od javnih partnera – države i Grada Zagreba, Ingra kani postati profitabilna i dobit generirati iz operativnog poslovanja, poručuje Deban dodajući da žele biti podrška većim stranim kompanijama na infrastrukturnih projekata."
-
Mislim da novoj ekipi treba ostaviti malo prostora da pokažu što misle i znaju i onda ih možemo točnije procjeniti. Kod nas je praksa da se sve gleda izrazito negativistički i kroz prizmu loših bivših rezultata i poteza. Osjećaj kaže da je ova ekipa ipak drugačija i to se određenim detaljima može iščitati. Ako je doista tako rezultati neće izostati. Takav ishod i očekujem, ali treba vremena da se manifestira. Kamen po kamen - palača.
-
novi u prvih deset
INGR-R-A IN 10. BARAČ ANTE 178.030 -
Vraća nam se Ingra, hoće li do punog sjaja zasjati?
Vjerujem da ovaj puta nisu samo promjene u vlasničkoj strukturi već i nagovještaj novih poslova i uzleta!
-
insallah , sto bi turci rekli
-
Nisam pratila, može li help ?
oni su otkupili vlastite obveznice ?
kojim novcem ? Odakle im cash ? Novo zaduženje ?Cijela ta priča oko Ingre mi je nekako promakla.
Ne traba like, samo help
Ne pravim se naivna, stvarno mi je promaklo.
-
-
Vraća nam se Ingra, hoće li do punog sjaja zasjati?
Vjerujem da ovaj puta nisu samo promjene u vlasničkoj strukturi već i nagovještaj novih poslova i uzleta!
hehe...svaki tjedan članak jedan
pogle ovo žutilo na poslovnom a mi napali kol. nea da je druker...sory kol neo, ti bar tehničkim grafovima obrazložiš targete a ovi toliko besamno lažu i manipuliraju poluistinama da mislim da postoje svi uvjeti za prijavu regulatoru radi plasiranja iskrivljenih činjenica u svrhu manipuliranja tržišta kapitala
ovo im je najbolje:
Problem njezine prezaduženosti je riješen, a kako je crta podvučena i pod tu stavku te ovo opterećenje postaje prošlost, tako se Ingra, lišena najvećeg dijela starih rizika, okreće novim poslovnim procesima
pa majketimile, kako riješen, kako prošlost...što je došla zubić vila i čarobnim štapićom izbrisala dugove
i onda malo niže:
Naime, samo izdanje obveznica (garancija za vraćanje iznosa koji je Ingra uložila u Arenu) ukupno je iznosilo 55 milijuna eura, s kamatama premašuje 60 milijuna, te je do ove visoke razine realizacije otkupa obveznica od vjerovnika imalo takvu težinu da bi kompaniju u situaciji nastupanja kvartalne obveze plaćanja rata po dospijeću počevši od zadnjeg tromjesečja 2020., u nedostatku mogućnosti za operativno restrukturiranje i manjak prihoda, po svemu sudeći brzo ‘potopilo’
i onda su kreditom od 20M eur iskupili 84% izdanja obveznica, što predstavlja vrijednost od 46,5 milijun eura i još im je ostalo par miliona eura za neke druge stvari...pa ko tu koga, tko ima toliko uvenuli mozak da nešto što vrijedi 1i to pred početak isplate kamate, prodaje za 0,4 pogotovo jer obveznica na lanište ima hipotekarno osiguranje
ne znam za vas ali meni tu niti wc net za bio sept ne može prekriti osječaj da nešto smrdi smrdi užasno smrdi
ps.
baš pogledao na moje dionice i za sada nema promjena u vl. strukturi imaoca obveznica a ovi otkupili 84%
-
A što na Ingri bilo bolje nego na Optimi, i mi imamo posla sa člancima na Poslovnom, koji se eto pojavljuju tek tako. Zbog jednog nam je upućena i isprika, hvala Adminu
Nevažno u stvari
Nemam Ingru, promakla mi je... a Vama koji ste u papiru neka bude prosperiteta. Neka Ingra radi i zaradi
-
evo, ne budi lijen pa pogledao:
Zaprimljeno 02.06.2020.g. pod brojem Z-10662/2020
Prvenstveni red upisa: Z-10276/2020
UKNJIŽBA, ZALOŽNO PRAVO, SPORAZUM RADI
OSIGURANJA NOVČANE TRAŽBINE ZASNIVANJEM
ZALOŽNOG PRAVA NA POSLOVNIM UDJELIMA, NA
POTRAŽIVANJIMA I NEPOSREDNOM PROVOĐENJU
PRISILNE OVRHE OD 27.05.2020. SOLEMNIZIRAN PO JAV.
BILJEŽNIKU JAKIĆ BRANKU POD POSL.BR. OV-7392/20
28.05.2020, radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od
25.500.000,00 EUR (slovima.dvadesetpetmilijuna petstotisuća Eura)
te prema uvjetima iz ugovora,
25.500.000,00
EUR
BKS BANK AG, OIB: 95202348925, ST. VEITER RING 43, 9020
KLAGENFURT AM WÖRTHERSEE, AUSTRIJAa kako ono u članku na poslovnom piše:
Austrijska BKS banka odobrila joj je 20 milijuna eura...
dakle razlika samo 5,5 milijuna eura, skoro 42 milijuna kuna, ma čemu cjepidlačiti, prava sitnica, beš 5 milijuna eura, nije ni spomena vrijedno
-
evo, ne budi lijen pa pogledao:
Zaprimljeno 02.06.2020.g. pod brojem Z-10662/2020
Prvenstveni red upisa: Z-10276/2020
UKNJIŽBA, ZALOŽNO PRAVO, SPORAZUM RADI
OSIGURANJA NOVČANE TRAŽBINE ZASNIVANJEM
ZALOŽNOG PRAVA NA POSLOVNIM UDJELIMA, NA
POTRAŽIVANJIMA I NEPOSREDNOM PROVOĐENJU
PRISILNE OVRHE OD 27.05.2020. SOLEMNIZIRAN PO JAV.
BILJEŽNIKU JAKIĆ BRANKU POD POSL.BR. OV-7392/20
28.05.2020, radi osiguranja novčane tražbine u iznosu od
25.500.000,00 EUR (slovima.dvadesetpetmilijuna petstotisuća Eura)
te prema uvjetima iz ugovora,
25.500.000,00
EUR
BKS BANK AG, OIB: 95202348925, ST. VEITER RING 43, 9020
KLAGENFURT AM WÖRTHERSEE, AUSTRIJAa kako ono u članku na poslovnom piše:
Austrijska BKS banka odobrila joj je 20 milijuna eura...
dakle razlika samo 5,5 milijuna eura, skoro 42 milijuna kuna, ma čemu cjepidlačiti, prava sitnica, beš 5 milijuna eura, nije ni spomena vrijedno
pretpostavljam da je založeno pravo upisano na neto iznos kredita + kamate, pa je to možda ključ ove razlike?
-
može biti kolega, vrlo lako, 20m + 5,5m kta za x god...ali da su iskupili obveznicu nominale 7,5kn i trenutne tržišne vrijednosti 25kn po iznosu 3,2kn po obveznici, tj. za sa manje od 20m eur kredita iskupili 46,5m obveznica sa osiguranjem prvog reda i nominale 1 eur, e to mi ne drži vodu
-
može biti kolega, vrlo lako, 20m + 5,5m kta za x god...ali da su iskupili obveznicu nominale 7,5kn i trenutne tržišne vrijednosti 25kn po iznosu 3,2kn po obveznici, tj. za sa manje od 20m eur kredita iskupili 46,5m obveznica sa osiguranjem prvog reda i nominale 1 eur, e to mi ne drži vodu
kolega ja Vas nista nisam razumio...
-
Ima li itko saznanja kada bi trebao izaći 2Q? Ne mogu naći nigdje obavijest.
-
Negdje su napisali 31.07 ako nisu što opet mijenjali.
-
Sad se trži ispod pola bv. Nakon 2Q bit će i službeno vidljivo povećanje (ne na 12 kn jer su neke transkacije bile nakon 30.06.). S obzirom na angažiranost na panelu za obnovu Zagreba, očekujem dobivanje poslova i put prema BV.
-
u tišini tiha voda brege dere. Izgleda da je netko ćirnuo u FI.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner