Izdano je 13.545.200 kom dionica.
BV se povećava za 50.000.000 kn, što je povećanje BV za 3,7 kn po dionici.
Izdano je 13.545.200 kom dionica.
BV se povećava za 50.000.000 kn, što je povećanje BV za 3,7 kn po dionici.
Iskreno - nisam do sad na ovom forumu vidio da je netko dao bilo kakvu ozbiljniju FA analizu bilo koje firme, pa tako ni Ingre. Osobno još nisam u prilici takvo što raditi i stajati iza takvih izjava, pa onda nikada ne govorim o ciframa već generalno. TA opet ima tu nezgodu da je neočekivani događaji začas izbiju iz cipela. Tako da što nam uopće konkretno znači točan podatak o bilo kojoj vrijednosti bilo čega kada percepcija i stvarnost pogotovo na ZSE nikada nisu u korelaciji?
Ono što mislim da je dobro - dobre vijesti s pozitivnim financijskim učinkom s vremenom dovode do toga da se raspoloženje počne mijenjati i onda strpljivi profitiraju. Ako je sve lažno (kao Agrokor) - i to se s vremenom otkrije. U slučaju Ingre za sada se dobre vijesti (s poz. fin. učinkom) gomilaju i ako tako nastave rezultat neće izostati. I trenutna cijena mi se čini OK iako je znatno ispod BV koja je vjerojatno negdje tu gdje je računate.
Sve pet , al kako su dosli do 20 kn u proslim izracunima,
Mrcash : to se I ja pitam
@barbosa - može pitanje.
Ne bavim se (još) investiranjem dovoljno duboko pa mi neke stvari još uvijek izgledaju nelogično, ali nastojim učiti iz svih prilika. I očito se ne sramim pitati što ne znam ili ne razumijem, pa iako to nekome izgleda kao glupost ili trivijalnost - meni nije. Tko je voljan odgovoriti će, tko neće - neće - sve OK .
Dakle zašto ako uprava izda službeni dokument u kojem (pod K-M odgovornošću) napišu egzaktan podatak da je neto knjigovodstvena vrijednost nakon ove transakcije veća za 50 mkn ta informacija za iskusne investitore nije istina odnosno koji faktori dodatno određuju razlog zbog kojeg ovaj podatak vama ne predstavlja rast KV dionice od 3,7 kn kao što Meri piše što bi po nekoj normalnoj logici trebalo biti? Razumijem okolnosti zbog kojih je firma na lošem glasu, ali ovaj detalj se ne uklapa u logiku, a trebao bi biti vrlo jasan.
Vjerujem da ima dosta ovdje prisutnih koji to ne kuže, ali se ne usude to pitati da ne ispadnu luzeri. Nego radije puše na burzi gubitke kada se pokaže da ih to neznanje košta.
Hvala na odgovoru - kakav god bio.
zato kolega jer je "knjigovodstvena" vrijednost jedna vrlo relativna stvar, pogotovo kod tvrtki u problemima i/ili sa nejasnom vl. strukturom kao u konkretnom slučaju.
da li itko zna kako su došli do predmetnog iznosa, kojom matematikom i kojom računicom-ne zna, zašto ne zna-zato jer iz uprave šute i selektivno prikazuju informacije kojima lako možeš dobiti pogrešan uvid u realno stanje stvari, zašto selektivno- zato jer skreću pozornost, dakle pravo pitanje nije vjeruješ-ne vjeruješ nego sa ćega uprava skteće pozornost, što je to što ne žele prikazati
na kraju, bilo je x primjera med i mlijeko po fi i na tk pa ubrzo katastrofa i nulovanje a najsviježiji ti je primjer viro pa proući malo, također i tvrtke grupe agrokor gdje čak vlasnik nije bio problem nego direktori koji su, da bi se bolje prezentirali, kreativno naštelavali knjige...
sutra bi trebalo izaći fi. kako su najavili pa će možda biti što jasnije...
Hvala kolega.
Da ovo što govoriš mi je jasno iako mi nije još uvijek jasno kako je uopće moguće da u naizgled uređenom sustavu mogu ovakvi "krumpiri" prolaziti potpuno nekažnjeno odnosno da se uprave bilo koje firme usude uopće igrati s takvim stvarima. To jasno govori u kakvom zapravo svijetu živimo i to je samo extenzija društvenopolitičkog sustava koji kakvo god uređenje imao pokazuje koliko smo zapravo pored sve tehnologije i napretka zapravo nazadni i vrlo sporo napredujemo. Zato je i toliko nepovjerenje u burzu logično.
Inače kad već komentiram - osobno sam već dugo na burzi, ali nisam do zadnjih par mjeseci zaista tome sustavno poklanjao previše pozornosti (nije bilo vremena za to). Sada intenzivno radim na tome da se ti "gapovi" popune. Srećom danas to (edukacija) nije problem, ali ostaje problem ono o čemu se ne govori, a to su upravo ove sveprisutne muljaže koje zapravo predstavljaju pravu realnost i koja kad tad ispliva na površinu, najčešće kada je već kasno za one koji toga nisu svjesni (npr. Agrokor).
Inače ova informacija je po meni data od uprave s isključivim ciljem utjecaja na cijenu dionice - to je prva stvar koja mi je upala u oči, a taj osjećaj me je do sada rijetko varao. Ali isto tako ne vjerujem da bi je dali da nije barem djelomično točna iako fali brdo dokaza za to.
Mene su uvjerili i ja podebljao za 3k komada . Nisam grahđžija, ni stigmatik ko neke kolege ovdje, no spurijus mi kaze da ce opet poljubiti šesticu kao prvi put kad se melo kao da sutra ne postoji. Odlučio sam ovdje igrati na duge staze, jednostavno mi je dosadilo svaki dan trejdati, čini mi se da je samo broker u plusu, a ja prelivam iz skupljeg u prazno . tražim novu optimu , nesto big game fishing
Meni osobno Ingra ima daleko najveći potencijal za napraviti rusvaj baš zbog percepcije da ne vrijedi ništa, a opet ima neku čudnu sigurnost da ju nije baš tako lako otjerati u propast. Mnogi su probali i evo je još postoji. A 6+ je neki novi minimum za dalje. No vidjeti ćemo. Svatko ima svoje razloge zašto je ima/nema.
Panka pred rezultate. A oni ni uz ovaj produženi rok još nisu stigli poslati na burzu.
Panka pred rezultate. A oni ni uz ovaj produženi rok još nisu stigli poslati na burzu.
Rezultate znaju oni koji su blizu oltara, kao i kod svake druge dione, mi saznamo zadnji . Sudeći po onoj manicnoj kupovini od nedavno od 5 do 6 kn , rekao bih da su i rezultati takvi , bumo vidjeli
Mrcash : prevedeno, rezultati su odlicni
QuoteOgraničena mobilnost stranaka koje sudjeluju u postupku procesa revizije onemogućava pravovremenu provedbu revizorskih postupaka koji su nužni za uspješan završetak revizije godišnjih financijskih izvješća. Navedeno izravno utječe i na izradu financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Društvo će, po redovnom tijeku stvari, revidirana godišnja financijska izvješća za 2019. godinu i tromjesečna financijska izvješća za prvo tromjesečje2020. godine objaviti dana30. lipnja 2020. godine.Ingra d.d. Uprava Društva
QuoteOgraničena mobilnost stranaka koje sudjeluju u postupku procesa revizije onemogućava pravovremenu provedbu revizorskih postupaka koji su nužni za uspješan završetak revizije godišnjih financijskih izvješća. Navedeno izravno utječe i na izradu financijskih izvješća za prvo tromjesečje 2020. godine.
Društvo će, po redovnom tijeku stvari, revidirana godišnja financijska izvješća za 2019. godinu i tromjesečna financijska izvješća za prvo tromjesečje2020. godine objaviti dana30. lipnja 2020. godine.Ingra d.d. Uprava Društva
Nisu računali na drugi krug Covida, pa su ostali zatečeni. A možda nisu sigurni u novu KV pa još kalkuliraju.
izišlo izvješće za Q1
I? Komentari? Misljenja?
I? Komentari? Misljenja?
čini se da ćemo morati pričekati da se otključa članak
izvješće za q2 ce biti zanimljivije od q1
Ja se iskreno nadao da ce ici do 6, ali smo opet blizi 5.🙆♂️🤦♂️