Display MoreMeni puno toga nije ovdje jasno. Odakle toliki optimizam. Firma promijeni vlasnika i neke price da ce oni navodno obnavljati Zagreb. Pitanje sto ce biti na kraju od toga.
I odmah dionica treba letiti gore.
Neka izadje neki financijski izvjestaj pa cemo vidjeti kamo to ide.
Vi ste osoba čistog srca i poštenja, neiskvareni i baš mi je drago što među nama ima takvih. Pokazuju nam kakav bi svijet trebao biti.
Korupcija je nešto što postoji otkad je svijeta i vijeka i čini se da se u ovom slučaju šuška o tome i da bi se moglo profitirati pa otuda komentari i spekulacije o budućnosti. Ne znači da će tako biti, ali se šuška.
Korupcije ima svugdje u svijetu i u svim segmentima, ali nije uvijek lako doznati na vrijeme o kojem poslu se radi.
Primjerice Siemens je platio 1,3 milijarde $ kazne kako bi se nakon gotovo dvije godine okončale istrage o korupciji koje se protiv njega vode u SAD-u i Njemačkoj.
Daimler je platio 185 mil € kazne, za slučaj u kojem je otkriveno da je platio oko sto milijuna dolara mita dužnosnicima u 22 države, među kojima i u Hrvatskoj.
Ovo su samo primjeri, a ima ih bezbroj. Nagodili su se kada su uhvaćeni i jeftino prošli jer su zarade bile enormne iz dogovorenih poslova. Kazne ih nisu niti okrznule, a dividende su iz svoje zarade nastavili dijeliti.
E sad, čemu vjerovati, kojim izvorima, da li će i ovdje biti kakvog posla, koliko jake su im veze….?!
A kada određeni izvještaj izađe, moglo bi biti kasno…..
Nema to veze sa postenjem. Nego mi se ne cini da bi to moglo zavrsiti sretno za dionicare kao sto nije ni prije.
A za sada zakona o obnovi ni nema.
Ja se samo trudim jeftinije kupiti, skuplje prodati. Nema postenijega od toga