1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • barbosa
    Guest
    • July 29, 2020 at 2:13 PM
    Quote from st-brajo

sanacija zajedničkih dijelova zgrade (ovo što se sufinancira) obavljat će Vam se preko upravitelja zgradama.

a Holding je u Zg tu glavni, tj. njihova podružnica GSKG.

kloega, ma od kuda ti to... gskg, ured koji je kadrovski i operativno kompetentan i organiziran da kao podizvođaća uzima još jedan ured propale i kadrovski devastirane posredničke tvrtke koja zadnju referencu stekla još dok je drug tito bio živ...a i upraviteljeva zakonska funkcija i zadaća je redovito održavanje zgrada sredstvima prikupljenim iz pričuva a obnova će se ipak vršiti po posebnom zakonu o obnovi koji će se tek donijeti...da li će i koja će biti uloga upravitelja kao što je to gskg, to tek ostaje da vidimo kada zakon prođe na saboru...

...a i kumovi koji već uhodano posluju sa gskg teško da će biti sretni da im se jedan propali outsider bez operative gura u posao...nebu to baš samo tako išlo... kumovi su zadnjih 20 god izgradili zagreb i natukli respektabilnu poziciju, operativu i silne milione dok se ingra kiselila u psn i realno, ingra uopće nema što tražiti u obnovi, oni su toliko jedan nekompetentan i marginalan rentijerski ured da uopće ne vidim koji bi to doprinos uopće mogli imati u obnovi zagreba X/

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • July 29, 2020 at 2:16 PM

Vidim da mnogi podcjenjuju Ingru i hrvatsku politiku gospodarstva. Kako god, jedno je sigurno a to je da je kod nas sve moguce a pogotovo ako si iz politickih krugova i blizu vatre (vlasti)

Bit ce tu svega, spremite se na šou

• barbosa
    Guest
    • July 29, 2020 at 2:28 PM

ingra, od kada sam ja na burzi od 2007. čega god se primila, sve je usrala, iza nje su ostali propali podizvođači, mnoge utužbe i stečajni postupak koji je u toku...pa kako je moguće podcjenjivati takvu tvrtku, pa gore od toga ne može!

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 29, 2020 at 3:06 PM

Kolege sve ovo što pišemo su ipak samo naši stavovi. Poz. ili neg. potpuno nevažno jer u stvarnosti će biti onako kako to odluče oni kojima je to neposredan posao i interes, a znamo kako to kod nas funkcionira. Sve je moguće. Osobno me uopće ne zanima hoće li Ingra graditi ZG ili svemirsku postaju u orbiti oko Marsa - bit svega je nešto se promijenilo u odnosu na ono prije i daje naznake da na tome neće stati. Ovo nije ona firma od prije - drugačija je i mijenja se. To je posve normalna pojava, ništa novo.

Već sam prije napisao da kad nešto ne želimo riješiti kažemo "Kako ćemo?" , a kada želimo onda je - "Lako ćemo". Jedino ključno je što je uprava Ingre po tom pitanju stvarno odlučila. I tako će i biti kako god se postave sve moguće okolnosti da ih u tome spriječe. Ako budu odlučni i fokusirani - uspjeti će, ako ne - neće. Ostalo je nebitno. U međuvremenu ZG ili Mars - koga briga?

Ali zanimljivo je vidjeti ovako suprotstavljena mišljenja - svakako se iz toga da puno toga naučiti, puno je bolje nego kad se samo šuti. Dapače što se više negativnih (a istinitih) činjenica o firmi piše, to će biti zanimljivije ako oni ipak uspiju u svojim namjerama. Priče s happy-end-om su mi uvijek bile drage - pogotovo ako u priči "sudjelujem" makar i kao privremeni vlasnik sitnog dijela dionica. :D

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 29, 2020 at 3:19 PM

neprestano se priča o obnovi zg i okolice od potresa kao o zlatnoj koki i poslovima za desetak godina.

ne znam, pa pitam. da li ingra ima uopče stručnjake za sanaciju tih starina i kojekakvih starudija nadograđivanih po željama vlasnika najčešće bez ikakve stručne dokumentacije. za te starine bojim se da glavnu riječ ima konzervatorski odjel i njemu srodne službe.

jasno mi je za velike objekte (katedrala, crkve, bolničke zgrade na šalati....), ali privat stanovi i kuće? možda IGH?

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 29, 2020 at 3:27 PM

tollway . Kolega, tako mozete za svaku firmu reci. Jedan primjer. Kada se gradila Arena Zagreb ( nema sada veze jer je to od INGRE nego je samo bitna izgradnja) mislite li da je sve izvela jedna firma? Primjer sto osobno znam, za dizanje onih "kostura" - stupova sto vidite a vanjske strane je Isla posebna dizalica Iz Austrije. Sto zelim reci, uvijek imate glavnog izvodzaca Koji onda angazira podizvodzace. Drugi primjer, kada nesto gradi Tehnika ili moze I GIP Pionir ( zicara sljeme I stambenu objekti) sto mislite da Oni imaju bas sve svoje ili angaziraju hrpu kooperanata? Pa nikome se ne isplati imati sve svoje "alate" I ljude na place ako to stalno nije u pogonu.

Primjera radi, banalno, mi kada nam dodju poslovni partneri iz njemacka uzmemo rent a car tipa BMW 5 ili X3 pa ih vidimo na ruckove jer nam ta stvar treba povreno a ne placamo ko firma lizing za tako skup auto.

Mislim da ste svi shvatili sto zelim reci.

Jos da nadodam , zelim reci ako ingra dobije posao, ko da ona ne moze angaIrat IGH I slicno THNK GIp Pionir za izvodjenje.. male obrtnike npr za kemariku...

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • July 29, 2020 at 3:35 PM

kolega, niste mi rekli ništa što ne znam, a bojim se da niste shvatili pitanje. ništa nisu gradili 15 g., vjerovatno nemaju stručnjake za tako zahtjevne obnove niti reference za adaptaciju i sanaciju par sto g starih građevina,.... pa stoga mislim da ne mogu biti nosioc poslova. ako se ne varam, njima je niskogradnja bila core busines.

• noviulagac
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • July 29, 2020 at 3:41 PM

ako ovdje netko stvarno misli da ce mali dionicari imati ikakve koristi od obnove Zagreba, onda je stvarno naivan.

Spekulativno cijena moze jako gore ili dolje i svaka cast onome tko tu zaradi, ali buducnost cekati tu ili u bilo kojoj dionici na ZSE?

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 29, 2020 at 3:49 PM

Kolege drage ja imam 10k komada kupljenih po 5 kn . Najvecu grešku u zivotu sam napravio kad sam prerano prodao optiku po 2.5 kn . Tu grešku ovde napravit necu

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 29, 2020 at 3:58 PM

Mislim da se na današnju Ingru gleda potpuno pogrešno. Sadašnja Ingra je doslovno start-up koji osim starih referenci, Arene i dugova nemaju ništa. Moraju se iznova izgraditi i to su počeli financijskim restrukturiranjem, zatim slijedi kadrovska obnova, a u međuvremenu traje i bitka za osvajanje novih poslova kojih ima - ne samo u ZG nego puno šire.

Ako bude poslova - lako će ponovno izgraditi sve što za to treba. Danas barem to više nije problem. Problem je naći dobar isplativ posao koji dugoročno neće postati pušiona. Naravno uz uvijet da uopće to žele pošteno odraditi. Dakle pitanje financija, struke, posla i poštenja. Ako je odgovor na sve ovo pozitivan - Ingra će napredovati. Ako je bilo koji od ovih odgovora negativan - fijasko.

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 29, 2020 at 4:11 PM

Evo.. nema ljudi.. mozda je ovo za Neku opcenitu temu Ali kada svi pricaju too ce to izvoditi..

https://www.posao.hr/clanci/vijesti…-radnika/12554/

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 29, 2020 at 4:38 PM

dionicar - U startu je uvijek sve problem dok se kockice ne poslože, ali rješenja se s vremenom uvijek nađu. Naravno i cijena ide u skladu s tim. Možda bi mogli razmisliti da migrantima ponude privremenu boravišnu dozvolu i posao na izgradnji. Eto ljudi sami dolaze, a mi ih nećemo. A bome neće ni oni nas. Morati ćemo posegnuti u druge bazene ako ne bude moguće drugačije.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • July 29, 2020 at 11:19 PM

Ingra je islužena raga koja živi na staroj slavi i poslovnim vezama još iz socijalističkih vremena , prazna ljuštura i paravan za lukrativne poslove ljudi iz vlasničke i upravljačke strukture preko svojih d.o.o i j d.o.o. što je u stvari njihov primarni interes , takav je barem moj dojam u kratkom i površnom kontaktu u vezi jedne moguće transakcije .

Kad se malo dublje pronikne u bit i počinješ otkrivati i povezivati osobe , razne male firme i njihove međusobno isprepletene iodnose onda postaje jasno zašto je Ingra danas to što jest .

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • July 29, 2020 at 11:39 PM
    Quote from Ledica

Ingra je islužena raga koja živi na staroj slavi i poslovnim vezama još iz socijalističkih vremena , prazna ljuštura i paravan za lukrativne poslove ljudi iz vlasničke i upravljačke strukture preko svojih d.o.o i j d.o.o. što je u stvari njihov primarni interes , takav je barem moj dojam u kratkom i površnom kontaktu u vezi jedne moguće transakcije .

Kad se malo dublje pronikne u bit i počinješ otkrivati i povezivati osobe , razne male firme i njihove međusobno isprepletene iodnose onda postaje jasno zašto je Ingra danas to što jest .

Tako je. I jos ima takvih firmica. Stari socijalisticki direktori koji nikako da shvate da je vrijeme za penziju. Staracki dom. Executive pensioners club.

• barbosa
    Guest
    • July 30, 2020 at 12:30 AM

LNGU-O-31A

1. up.gif ZAGREBAČKA BANKA D.D. 31.218.978 56,78%
    2. transp1px.gif ADDIKO BANK D.D. 7.688.690 13,98%
    3. transp1px.gif OTP BANKA D.D. 7.599.287 13,82%
    4. transp1px.gif NARODNE NOVINE D.D. 811.956 1,48%
    5. transp1px.gif PAVLOVIĆ DAVORIN 588.500 1,07%
    6. transp1px.gif PODRAVSKA BANKA D.D. 500.000 0,91%
    7. transp1px.gif RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 412.417 0,75%
    8. grStar.gif GRAD ZAGREB 274.460 0,50%
    9. grStar.gif BAJAKIĆ RATKO 265.106 0,48%
    10. grStar.gif PENIĆ TOMISLAV 242.696 0,44%

Ispali iz Top 10:
    dionOut1.jpg OBUĆINA ANTE

dionOut1.jpg CEMEX HRVATSKA D.D.

dionOut1.jpg STINK D.O.O.

interesantno da ima promjena ali još nema promjena o kojima je ingra obavijestila da je iskupila 46.507.135 obveznica, također je interesantno proguglati imena u i iz top10... i ono što mi od početka nije jasno, zašto se obveznica nominale 1 eur(7,5kn) na tržištu vrednuje 25kn(3,3eur) a ingra u obavijesti navodi da ih je iskupila za prosječno 43% nominale, dakle po prosječnoj cijeni 3,25kn:huh: što je bio uvijet za kredit bks banke od 20m eur namjenjenim za provedbu transakcije reotkupa predmete obveznice...hebena neka ovo matematika...:/

https://www.mojedionice.com/dionica/LNGU-O-31AE

Edited once, last by barbosa (July 30, 2020 at 12:37 AM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 30, 2020 at 7:43 AM

Ledica - uopće ne sumnjam u činjenicu da u Ingri ima puno toga što bi nam se smučilo kada bi saznali istinu. Međutim ima li ijedna firma u RH u kojoj toga nema ? - vjerujem da ni u samostanu to ne bi našli. To je tako i s time treba nažalost živjeti jer se neće promijeniti preko noći. Moj osobni stav i mišljenje je da treba dati prostor i vrijeme novoj upravi da pokaže od kakvog je materijala. Ako bude (koliko je to u našim uvjetima moguće) OK i stvarno korektna onda osobno imam namjeru ostati IN, ako ne - samo je jedan smjer.

Nažalost veliki je problem što se zaista prava istina ne može saznati i onda nam svima ostaju djelomične informacije koje onda moramo nadomiještati vlastitim pretpostavkama koje su zbog psihološke prirode ovog posla (i iskustva) gotovo uvijek obojene pozitivno ili negativno - s obzirom na ono što bi mi željeli da bude. Prava istina s tim nema nikakve veze i samo povremeno su te pretpostavke zaista točne. Na kraju krajeva to se može jasno vidjeti na ovom forumu po postotku 100% točnih informacija koje se ovdje mogu naći. Nema ih.

• barbosa
    Guest
    • July 30, 2020 at 12:56 PM

gledam ovu vl. strukturu i promjene na obveznici, također interesantno poudaranje sa vl promjenama u samoj ingri, evidentan pojačan marketing uz naglasak na riješavanje dugova, bv tvrtke i angažiranost na obnovi zagreba ,...i kada sve skupa zbrojim i oduzmem, pogotovo promjene vrijednosti i u vl. strukturi obveznice na arenu, jedan je jedini logički scenarij... pa se pitam i sve vas za mišljenje..., da li je moguće da je ingra riješila arenu i dugove prepustivši je bks banci i obvezničarima, očistila bilancu te nastavlja sa čistim core businessom:?::?::?:

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • July 30, 2020 at 1:22 PM

Ako se sjećaš nešto slično sam već pisao - da je Arena (ili će biti) na neki način u igri za nove poslove. Ima smisla - birati između opcije čekanja da se Arena počne konačno kapitalizirati i do tada tiho nestati kao firma (realno - već su nestali) uz rizik da se ta dobit nikada ne realizira ili to riješiti odmah i krenuti dalje.

Pojednostavljeno - počistiš kuću i makneš sve što ti ne treba, pozatvaraš time sve moguće dugove i kreneš dalje. Restart. Pretpostavljam da ovo čišćenje obuhvaća i one koji nemaju tu više što tražiti (mirovina, otpremnine, itd) i onda okretanje nekim novim budućim aktivnostima i idejama. Nije rezultat analize - samo osjećaj. (Ali vrlo pozitivan.)

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • July 30, 2020 at 1:41 PM

Nego gledano sa tehničke strane, zar ovo danas nije treći vojnik ?

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • July 30, 2020 at 4:16 PM

Financijsko restrukturiranja se nastavlja

https://zse.hr/default.aspx?id=98967

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 23, 2025 at 12:47 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. mikromakrto

May 23, 2025 at 12:47 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:43 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. Sheki

May 23, 2025 at 12:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:34 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      912k
      2.1k
    3. Takamina

May 23, 2025 at 12:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 12:01 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. kukurijek

May 23, 2025 at 12:01 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 23, 2025 at 11:53 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. bluelionZG

May 23, 2025 at 11:53 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

mikromakrto May 23, 2025 at 12:47 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

Sheki May 23, 2025 at 12:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Takamina May 23, 2025 at 12:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

kukurijek May 23, 2025 at 12:01 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG May 23, 2025 at 11:53 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,806 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago