1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • May 18, 2020 at 10:42 PM

dugačak tekst, neda mi se ni čitat cijeli ali početak me maveo na jedno pitanje koje je možda i kljurno u ovome......zašto bi Imgra trebala i mogla biti taj krov pod koji bi se ostali okupili?.....nema li , neznam ni kako da se izrazim, boljih i kvalitetnijih ili jednostavno drugih igrača kojima netreba taj krov ili koji bi i sami mogli biti taj "krov"?.......netko je ovdje vjerovatno lud, možda i ja, ali je jednostavno ne vidim kakva je Ingra velika sila u cijeloj toj priči da bi se ostali okupljali oko nje?

ne pratim puno naše medije pa pitanje za one koji znaju i prate......a što je se EU?.....nitko ne spominje nikakve fondove EU u cijelom tom procesu......nisu li EU "kolege" isti dan zvali Plenkija i rekli da su uz nas i da samo "kažemo što nam treba"?

Edited once, last by hugh: Merged a post created by hugh into this post. (May 18, 2020 at 10:45 PM).

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 18, 2020 at 10:49 PM
    Quote from hugh

dugačak tekst, neda mi se ni čitat cijeli ali početak me maveo na jedno pitanje koje je možda i kljurno u ovome......zašto bi Imgra trebala i mogla biti taj krov pod koji bi se ostali okupili?.....nema li , neznam ni kako da se izrazim, boljih i kvalitetnijih ili jednostavno drugih igrača kojima netreba taj krov ili koji bi i sami mogli biti taj "krov"?.......netko je ovdje vjerovatno lud, možda i ja, ali je jednostavno ne vidim kakva je Ingra velika sila u cijeloj toj priči da bi se ostali okupljali oko nje?

ne pratim puno naše medije pa pitanje za one koji znaju i prate......a što je se EU?.....nitko ne spominje nikakve fondove EU u cijelom tom procesu......nisu li EU "kolege" isti dan zvali Plenkija i rekli da su uz nas i da samo "kažemo što nam treba"?

Zato sto interesnoj skupini odgovara.:) Veliki se novci spominju (42 mlrd kn za sada). Okuplja se sve, kontaktiraju, traze protuusluge...Tako to valjda ide.

"Inače, Ingrinu “ofenzivu” podržava i Hrvatska udruga poslodavaca koja je mailom obavijestila članice iz građevinskog sektora da su njihovi članovi, proizvođači građevinskog materijala zainteresirani za suradnju s Ingrom."

https://www.dnevno.hr/vijesti/ingra-…ldinga-1469945/

Ne znam koliko je relevantan ovaj portal, ali cim se suska....

• Kajnak
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • May 18, 2020 at 10:59 PM

Ingra ima 80-tak zaposlenih da ne kažem uhljebljenih i što se okupljanja tiće to je to. Pa meni je grozno i čitati ove nebuloze na temi ingre vezane za obnovu Zagreba i okolice što po meni veze s vezom nema. Pa ljude su odpilili do iza izbora a samo traže nužni smještaj, znači nisu im bili u stanju ni minimum osigurati a vi baratate silnim milijardama koje će pasti s marsa valjda.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 19, 2020 at 12:17 AM

Taj projekt obnove zagreba i okolice je prevelik zalogaj da ne bi se kumovi okoristili, no tako je to u cijelom svijetu i to je normalna praksa svugdje. Gdje je ogromna lova u pitanju, tu su i igrači. E sad Ovo vlasničko preslagivanje je nužno za clean start rekao bi , pospremanje kostura iz ormara koji su vezani uz opija, i očito je prva faza koja je bila nužna. Vidite da svi putovi vode u Rim tj prema Ingri . Otkup obveznica je dio tog deala sigurno no meni zapravo enigma , koja to banka im financira , nadam se da će nakon q1 fi biti slika jasnija .

Sad hoće li se šta izjalovoiti u tom poslu , to je pitanje od milijun dolara no očito je kako ovo raspustanje sabora prije donošenja zakona je negativno utjecalo na cijenu dionice.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 19, 2020 at 7:06 AM

Meni puno toga nije ovdje jasno. Odakle toliki optimizam. Firma promijeni vlasnika i neke price da ce oni navodno obnavljati Zagreb. Pitanje sto ce biti na kraju od toga.

I odmah dionica treba letiti gore.

Neka izadje neki financijski izvjestaj pa cemo vidjeti kamo to ide.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 19, 2020 at 8:06 AM

Nema tu realno nikakvog posebnog optimizma. Ali da to može dotjerati dionicu visoko - može. Jer živimo u nebuloznoj državi- npr. na vratima zavoda za zapošljavanje u jednom manjem gradu piše - nezaposlenima ulaz zabranjen! - što reći na tu "genijalnu" ideju.

A pošto su muljaže u građevini u RH normalna pojava onda se s time ovdje i kalkulira čim se spominju milijarde za koje nitko ne može reći odakle će se to povući. Ali očito ni to nije nemoguće zaspinati stoga su ovdje i najuđe, najbedastije zamislive ideje - sasvim moguće.

Govoriti o nekakvoj sposobnosti Ingre nakon više od desetljeća evidentnog strukovnog propadanja je isto tako nebulozno - za to nema nikakvih dokaza ni projekata samo čudne transakcije i medijski tekstovi koji pokazuju da se ovdje opet nešto kuha i to jednostavno utječe na situaciju. Činjenica je da niti oni u Ingri pojma nemaju što će se tu događati, ali da se grebu da prežive - fakat grebu i to je jedino što su dokazali kroz sve ove godine od 2008 nadalje. Trude se preživjeti i to im za sada odlično ide. Dokle će dogurati - vidjeti ćemo.

A ovdje očito ne vrijede ni FA ni TA samo intuitivni osjećaj da bi se moglo nešto zaraditi, ako ove muljaže krenu u nekom dobrom smjeru za Ingru. Da ne bude zabune imam dosta Ingre i u interesu mi je da uspije, ali da u to vjerujem - ni najmanje.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 19, 2020 at 9:42 AM

po svemu napisanome zaključih da je Ingra novi start up

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 19, 2020 at 9:47 AM
    Quote from Moller

po svemu napisanome zaključih da je Ingra novi start up

Bravo odlično rečeno. A na dobrom start upu dobra se i lova digne ako staru up ne bude down

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 19, 2020 at 10:38 AM
    Quote from Marielena

Meni puno toga nije ovdje jasno. Odakle toliki optimizam. Firma promijeni vlasnika i neke price da ce oni navodno obnavljati Zagreb. Pitanje sto ce biti na kraju od toga.

I odmah dionica treba letiti gore.

Neka izadje neki financijski izvjestaj pa cemo vidjeti kamo to ide.

Vi ste osoba čistog srca i poštenja, neiskvareni i baš mi je drago što među nama ima takvih. Pokazuju nam kakav bi svijet trebao biti.

Korupcija je nešto što postoji otkad je svijeta i vijeka i čini se da se u ovom slučaju šuška o tome i da bi se moglo profitirati pa otuda komentari i spekulacije o budućnosti. Ne znači da će tako biti, ali se šuška.

Korupcije ima svugdje u svijetu i u svim segmentima, ali nije uvijek lako doznati na vrijeme o kojem poslu se radi.

Primjerice Siemens je platio 1,3 milijarde $ kazne kako bi se nakon gotovo dvije godine okončale istrage o korupciji koje se protiv njega vode u SAD-u i Njemačkoj.

Daimler je platio 185 mil € kazne, za slučaj u kojem je otkriveno da je platio oko sto milijuna dolara mita dužnosnicima u 22 države, među kojima i u Hrvatskoj.

Ovo su samo primjeri, a ima ih bezbroj. Nagodili su se kada su uhvaćeni i jeftino prošli jer su zarade bile enormne iz dogovorenih poslova. Kazne ih nisu niti okrznule, a dividende su iz svoje zarade nastavili dijeliti.

E sad, čemu vjerovati, kojim izvorima, da li će i ovdje biti kakvog posla, koliko jake su im veze….?!

A kada određeni izvještaj izađe, moglo bi biti kasno…..

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 19, 2020 at 11:03 AM

Kvark - odlično rečeno. Problem je što je korupcija ugrađena u samu suštinu naše civilizacije, a mi koliko god željeli biti zaista iskreni i pošteni jednostavno prečesto moramo igrati igru koju ne želimo jer od nečega moramo živjeti. Promijeniti to (ukloniti korupciju) značilo bi promijeniti čitavu paradigmu svijeta u kojem živimo. Ali dok god to sami podržavamo iz bilo kojeg razloga - to se jednostavno neće dogoditi. Iluzija. Ali da li je i to moguće - je samo nije izgledno.

Ovdje na Ingri definitivno već odavno ništa nije čisto - da je onda bi se to primjerice jasno vidjelo u odnosu prema dioničarima. Dalje ne treba pričati. Stoga tamo gdje se vrti novac treba zaboraviti na poštenje, korektnost i ljudskost barem na ovoj razini svijesti većine. Kome se to ne sviđa još uvijek ima planina i šuma u kojima se može živjeti oslobođen ovog civilizacijskog kretenizma koji osim maloj šačici sociopata u vrhu piramide nikome ništa dobro ne donosi. No sve to ionako jako dobro znamo i ne činimo ništa ili jako malo da to primjenimo jer ne vjerujemo da se na to isplati gubiti vrijeme. A upravo to je po meni naša najveća pogreška i zabluda. Sve se može kad se hoće.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 19, 2020 at 11:13 AM
    Quote from toluen

Kvark - odlično rečeno. Problem je što je korupcija ugrađena u samu suštinu naše civilizacije, a mi koliko god željeli biti zaista iskreni i pošteni jednostavno prečesto moramo igrati igru koju ne želimo jer od nečega moramo živjeti. Promijeniti to (ukloniti korupciju) značilo bi promijeniti čitavu paradigmu svijeta u kojem živimo. Ali dok god to sami podržavamo iz bilo kojeg razloga - to se jednostavno neće dogoditi. Iluzija. Ali da li je i to moguće - je samo nije izgledno.

kako ste vi ovo formulirali, pošteni ništa ne moraju

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 19, 2020 at 11:23 AM

Nije točno da ništa ne moraju, ali pitanje je žele li u tome na taj način sudjelovati. U sustavu u kojem živimo ste na to primorani ili je opcija da napustite ovu civilizaciju na neki način. Svojedobno je Končar (u socijalizmu) na tržištima Bliskog istoka davao ponude koje su bile znatno ispod svih drugih čudeći se zašto drugi traže toliko više. Uskoro su na bolan način naučili što tamo znači korupcija. Prihvatili su tu igru i to je to. Igraj ili otpadaš. Druge opcije nema. Žalosno.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 19, 2020 at 11:28 AM
    Quote from toluen

Nije točno da ništa ne moraju, ali pitanje je žele li u tome na taj način sudjelovati. U sustavu u kojem živimo ste na to primorani ili je opcija da napustite ovu civilizaciju na neki način. Svojedobno je Končar (u socijalizmu) na tržištima Bliskog istoka davao ponude koje su bile znatno ispod svih drugih čudeći se zašto drugi traže toliko više. Uskoro su na bolan način naučili što tamo znači korupcija. Prihvatili su tu igru i to je to. Igraj ili otpadaš. Druge opcije nema. Žalosno.

podsjećate na teoriju onih što su morali u KPH-KPJ (SKH-SKJ) da bi napredovali ili je rušili iznutra, nadam se da nisu danas radi toga u HDZ-SDP jer predugo postoje da bih im netko vjerovao da iznutra djeluju na rušenju, prije će biti da su se prikrpili radi svoje nesposobne g.zice

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 19, 2020 at 12:18 PM

Činjenica je da će ljudi u prilici - uglavnom priliku iskoristiti iako svjesni da to nije najpoštenija stvar na svijetu. Drmnu par ljutih da operu savijest i idemo dalje. Ali to što time pridonose produžavanju opće mizerije - koga briga dok ide. Politički sustav je u tome tipičan primjer. Možemo li to promijeniti? Naravno. Ali čemu ako nama nije loše. I tako to ide u beskraj, dok negdje kola ne puknu i onda sve ode u 3PM. Onda se opet hvataju pozicije, mijenjaju značke i zastave i idemo dalje kao da ništa nije bilo. Zaslužni dobiju ordenje, ulice i vijence, a ostali kako se snađu. U suštini - The Song Remains the Same.

Na primjeru Ingre - trenutno tipičan primjer čistog uhljebništva koja sada živi isključivo na činjenici da su neki pravnici složili nevjerojatno dobar ugovor s Arenom koji im čuva fotelje idućih x godina, a poslje kud koji mili moji. Tu je računica relativno jasna -za njih. Ovo što se sada događa nije jasno i ne miriši na nikakav pošteni dil. Ali ta priča može donijeti dugo očekivani pomak cijene dionice. Očito na to se računa zato i ova medijska ofenziva. Za iskusne ništa novo, samo prilika da se okoriste situacijom, ako finta upali. Ali netko će tu i nastradati uvijek je tako bilo, zašto bi sada bilo drugačije?

Tu sam u dionicama i čekam priliku da se toga riješim, OSIM ako nova uprava ne pokaže nešto zbilja novo i na zdravim temeljima. Za sada - malo vjerojatno.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 20, 2020 at 9:26 PM

za sada po planu

INGR-R-A
    IN 4. grStar.gif PEJKOVIĆ DINKO 336.854 4,54 18.05.20 1,53 2,49%
    IN 5. grStar.gif DEBAN DANKO 333.905 4,54 18.05.20 1,52 2,47%
    2. OUT dionOut1.jpg KRSTANOVIĆ LANA 4,54 18.05.20
    10. OUT dionOut1.jpg BARAČ ANTE

bez ocjena molim

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 20, 2020 at 9:29 PM

ovo bi moglo explodirati

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 20, 2020 at 9:49 PM

ovo su poznate stvari tek sad proknjizene na skdd, neznam zašto bi explodiralo nista novo nije poznato . Detalji oko otkupa obveznica mogli bi biti game changwr ovdje kad budu poznati . Kad bi se na to još nadovezala i ta obnova ZGa , e onda bi tek bila nuklearna explozija .

No nezaboravno da je ovo sad kao startup sto je jedan kolega lijepo primjetio ovdje se može lova i popusit isto kao i zaraditi.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 20, 2020 at 9:52 PM

Mrcash : tocno kolega, kao i na svakj dionici... mislim da kad god član uprave kupuje je dobar znak.. sumnjam da svi ti ljudi teže 100 000 000 kn pa se onako igraju sa 3 000 000kn...

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 20, 2020 at 9:59 PM

Činjenica je da se nešto kuha, velika lova je u igri i tu ne mislim na ovu sicu od par milja u vlasničkim rosadama, pokrenuta je i medijska i lobisticka kampanja, sve to košta.

Kazem , ja ovo gledam kao startup , mogu izgubit 50 posto ako sve propadne , al i zaraditi bar toliko, neće trebati predugo čekati da vidimo što se kuha

• naim
    Guest
    • May 20, 2020 at 10:05 PM

Ja ne znam temeljem čega ste vi shvatili da se nešto negdje kuha? Sličnih priča je iz Ingre bilo i ranije i nismo vidjeli da su se realizirale. Ingra može uzeti neki malen dio necega, al na tome se nitko neće opariti.

Ingra je spekulacija. Za dvorske igre i burek majstore. Al iskreno, volio bih da me događaji demantiraju.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 282

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • June 9, 2025 at 11:44 PM
    2. Odgovora
      282
      Pregleda
      108k
      282
    3. Jure

June 9, 2025 at 11:44 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 8:12 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

June 9, 2025 at 8:12 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.2k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Jure June 9, 2025 at 11:44 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon June 9, 2025 at 8:12 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM

Popularne Teme