JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)
-
-
-
Dividenda se isplaćuje iz zadržane dobiti po zakonu o porezu na dohodak iz 2014. g. tako da neće biti oporezovana.!!
-
Mislim da nećemo još dugo gledati ove cijene. Jedna od najpodcjenjenijih dionica na zse.
-
Gledat ćemo ove niske cijene dok god se ne zauzme dividendna politika na koju se investitor može osloniti npr. X posto od neto dobiti. Bez toga, a imajući u vidu suspektnu vlasničku strukturu, teško da će se pojaviti neki široki interes. Super dođe i ovo, ali da bi se ostvario dramatičniji pomak cijene - jedna dividenda ne čini proljeće
-
Čemu oni drže 557 mil zadržane dobiti kada imaju uz to i 559 mil rezervi? Nisam nikad imao u fokusu ovu dionicu pa nisam pratio i nisam upućen...
-
moraju imati zbog solventnosti, regulatorno određeen izračun adekvatnosti kapitala
kao Basel II za banke
-
moraju imati zbog solventnosti, regulatorno određeen izračun adekvatnosti kapitala
kao Basel II za banke
To se odnosi ako se ne varam za rezerve. Ali čemu tolika zadržana dobit, to me čudi.
-
sve u kapitalu ulazi u kapital ispred tražene solventnosi, pogledajte njihov izvještaj o Solventnosti i fnancijskom stanju tamo Vam sve piše.
Javno je dostupan.
-
Ajde kolega kad ste već tako pričljivi pa mi dogovorite, zašto je ova tema mrtva? Jel ljudi bježe od ove dionice ili je "kupi i zaboravi".
Jel se uopće isplati kupovati jdos, u mom slučaju čisto malo zbog diverzifikacije portfelja...
-
-
-
Tema je mrtva jer su svi trejderi odavno nestali iz ove dionice i ista privlači samo rijetke entuzijaste fundamentalne analize koji imaju volje biti 10 godina u dionici. Pogledajte rast premija u prethodnom razdoblju pa zaključite sami isplati li se uložiti koji dinar. Po meni cijena nema gdje niže od ovoga, a za značajniji pomak uvis je potrebna stabilna dividenda ili rast profitabilnosti.
-
Muči me vlasnika struktura, slični vlasnici kao po prihodima veći Euroherz. Kad kod njih radim tehnički pregled i osiguravam auto, upućuju me nekad kod referentice JDOS a nekad kod EHOS, tko ovdje može jamčiti da će im u budućnosti biti važniji EHOS od JDOS.
-
-
P/B je 0.44 na sadašnjoj cijeni, preporučio bih vam investiramo.com za takve podatke, ažurniji su od moje dionice (barem za free usere).
-
Opet fino izvješće, dosada u ovoj godini:
Zaračunata bruto premija je u razdoblju od 01.01.2021. do 30.09.2021. godine povećana je 23,01% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Italija - bruto premija dosada 279 mil. kuna, najs
Dobit kao i prošle godine, za sada 70 mil, solidno, biti će za dividendu, ponovno, slijedeća bi mogla i malo više od 240 kn, samo ove godine zaraditi će preko 500kn po dionici. A još imaju zadržane dobiti iznad 500 mil.
A cijena sitnica P/B 0.45. Kupite biznis, keš gratis.
-
Jeli svima tu sjela dividenda? Kupe li podatke sa SKDD ili im treba slati?
-
Sad provjerio. Mene se nisu sjetili, zna li netko što napraviti da se ovo ispravi.
-
Sjela 28.10.2021. Meni godinama salju preko SKDD
-
Sjela 28.10.
Prethodno mi je postom stigla obavijest da im na mail posaljem IBAN i presliku osobne.
-
Sjela 28.10.
Prethodno mi je postom stigla obavijest da im na mail posaljem IBAN i presliku osobne.
meni isto
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k