Mislim da je u Italiji premijski sustav osiguranja od autoodgovornosti reguliran od strane države. Drugim riječima, kako sam ja čuo od nekih pojedinaca (ne iz Adriatica), tu nema prostora za značajnije marže i zaradu. Italija je mnogo vece tržište od RH, barem 20-tak puta vece pa tih 130 milijuna kuna premije treba gledati iz njihove perspektive.
JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)
-
-
-
Evo jednog članka o jdos u i zadnje izvješće. Nisu mi bili presimpatični, ali rukovodstvo ove firme je čini se sposobno ostvarivati kontinuirani rast, šire se lagano po Italiji i s obzirom veličinu jdos-a lako bi se mogli uduplat prihodi od premija u bližoj budućnosti. A dionica je po meni i sad prilično jeftina. Postoji još uvijek ona mrlja od Agrokora i to je velik minus za netransparentnost, ali tekuće poslovanje je odlično i trenutno rastu značajnim postocima. Na prodaji je značajno veća količina nego na kupnji i čini se da imamo jednog većeg prodavača. Zna li on nešto više pa prodaje, ne znam. Top 10 nije prodavao. Ja sam kupovao koliko sam mislio i nadam se dividendi iduće godine i rastu dionice i poslovanja.
-
Jako je zanimljiva firma i FI ali dionica kao da je pod bojkotom ulagača. Plaši me uzimat ovako nelikvidne dionice već ih imam drugih u portfelju.
-
https://www.seebiz.eu/trzista/agram-…0-godine/250360
Evo kaže članak 200 milijuna kn premija samo iz Italije. Nije loše ostvarenje za svega godinu i nešto poslovanja. Neto dobit 77 milijuna, povećanje od 20 % u odnosu na prošlu godinu, P/E 6 na trenutačnoj cijeni uz stalno prisutan trend rasta poslovanja.
-
Evo izašlo izvješće u rekordnom roku, podaci sa seebiza su malo fulali, ali i dalje je jako dobro.
Grupa je u izvještajnom razdoblju ostvarilaneto dobit u iznosu od 70.322.677kn, te je odnosu na isto razdoblje 2019. godine zabilježeno povećanje neto dobiti za 15,87%
Grupa ostvaruje najznačajniji prihod od premije, te je zaračunata bruto premija u razdoblju od 01.01.2020.do 31.12.2020. godinepovećana33,10%u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/36130
Ova dionica zajedno s HPB-om (koje priznajem čine veliki dio mog portfelja) stvarno dovode u pitanje hipotezu efikasnog tržišta. Rezultati sve bolji, cijena dionice sve niža? Niti očigledno profitabilan iskorak na talijansko tržište nije uspio zainteresirati ulagače, vjerovao sam da će netko barem poklopiti ove veće naloge oko 4k kuna... Ima li netko podatke je li ona zabrana isplate dividende bankama i osiguravateljima produljena od prvotnog roka (30.4.2021.)?
-
Ova dionica zajedno s HPB-om (koje priznajem čine veliki dio mog portfelja) stvarno dovode u pitanje hipotezu efikasnog tržišta. Rezultati sve bolji, cijena dionice sve niža? Niti očigledno profitabilan iskorak na talijansko tržište nije uspio zainteresirati ulagače, vjerovao sam da će netko barem poklopiti ove veće naloge oko 4k kuna... Ima li netko podatke je li ona zabrana isplate dividende bankama i osiguravateljima produljena od prvotnog roka (30.4.2021.)?
Kolega, skupljajte u tisini spod cijene. Ili bi htjeli izaći?
Za sada je do kraja godine. Možda je maknu u 9 mjesecu.
-
I ja se unutra kiselim godinama. Imam je dosta da mi se ne kupuje više a nekako mi glupo izlaziti na ovoj razini jer vrijedi više.
Samo mi je ovo ostalo od svega sa zse. Ostalo ne mislim dirati jer mi je ili besperspektivno, skupo ili ne valja, plus sve druge negativnosti RH od kojih nam je svima zlo.
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…atskoj-20210409
Čini se da je ova vijest bila triger za čišćenje. Konačno se naziru realnije razine, nadam se da će i barem 200 kn dividende kapnut ove godine.
-
Čini se da je ova vijest bila triger za čišćenje. Konačno se naziru realnije razine, nadam se da će i barem 200 kn dividende kapnut ove godine.
Ili cinjenica da Q1/21 imaju 280M naplacene premije, što je rast od 25% u odnosu na proslu godinu,...
-
-
Jel imate kakav link o toj informaciji.
-
Grupa Adriatic osiguranje je u prvom kvartalu ostvarila neto dobit u iznosu od 22.393.663 kn, te je odnosu na isto razdoblje 2020. godine zabilježeno povećanje neto dobiti za 1,4%.
-
Zato je zaracunata premija znacajno poskociila, 25 %, naspram proslogodisnjeg prvog kvartala
A i zanimljivo je kako su izbili na 10tu poziciju vlasnika KODT i KODT2, neobicno ali dobro pogodjeno ulaganje.
-
Zato je zaracunata premija znacajno poskociila, 25 %, naspram proslogodisnjeg prvog kvartala
A i zanimljivo je kako su izbili na 10tu poziciju vlasnika KODT i KODT2, neobicno ali dobro pogodjeno ulaganje.
Lijepo je vidit taj KODT, osobno ga imam i sam u portfelju, ali to je svega par M kn imovine, nije znacajno.
Ovaj rast od 25% zaracunate bruto premije izgleda nestvaran, tu se u svega par godina skoro uduplala zaracunata premija.
Iz ovog izvjestaja bih zakljucio da se u Italiji (Italija je preko 20% bruto premije) ide s dumping cijenama ne bi li se uhvatio sto veci dio kolaca, a onda ce se poslije ici na vecu profitabilnost, jer koliko vidim rast premije ne prati rast dobiti, NPM pada i par % je manja nego kod CROS, ...ali to je u redu, neka raste premije, pa se poslije zabavimo optimizacijom troskova i vecom prof.marzom
-
Rizik za male dioničare je u sličnoj vlasničkog strukturi velikih sa Euroherz osiguranjem. Možda gazda bude htio razvijati Euroherz na štetu Adriatic?
-
rast premija osiguranja kod Jadranskog +24%
-
Malo sam na brzinu napravio projekciju dobiti prema sadašnjim trendovima i ispada da bi do kraja godine ako zadrže trenutne marže, dobit bila oko 800 kn po dionici. Ako se još na skupštini izglasa normalna dividenda, ovo se svakako može nazvati dobrom prilikom. Čak i ako zanemarimo dinamiku rasta prihoda.
-
i ako hnb odobri isplatu a mogao bi
-
i ako hnb odobri isplatu a mogao bi
Nije ti tu HNB, mislim da je tu hanfa ili nešto sa h.
-
Hnb ne brani, brani bankama. Nema zabrane isplate. Cros isplačuje dividendu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun