Pa iz aviona se vidi da kipa MF...to je njihov modus operandi...kupi na IPO precijenjenu dionicu po 65kn i onda je za par godina kad kumulira dobit, smanji zaduzenost i poveca flotu prodaju za 35% jeftinije...al to su cari naseg trzista...
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Pa iz aviona se vidi da kipa MF...to je njihov modus operandi...kupi na IPO precijenjenu dionicu po 65kn i onda je za par godina kad kumulira dobit, smanji zaduzenost i poveca flotu prodaju za 35% jeftinije...al to su cari naseg trzista...
Zbog cega bi to radili? Cesto takve stvari nemaju logicnog objasnjenja?
Ali Boze moj i Cuccurin je prije mjesec dana rasipao dionice Adris2 po 364 kune jos mi je zao da sam tu kupila i izasla za burek.
A i sto ce trezor sa tim dionicama? Podijeliti managerima? Onda ce oni opet to rasipati po bidu ovako? Ajde, biti ce barem prilike za dokup.
-
Ovo sam i ja pomislio jer je ovo postao obrazac kojeg je sad već lako prepoznati. Koliko fond m. mora biti glup (ili se radi o kriminalu) da stisne ovako cijenu i prodaje trezoru? Pogotovo kad slobodnih dionica nema baš puno. Znači moglo se odviti ovo i na puno višim razinama (mislim višim od 65). Ne bi baš relativizirao da nije bitno tko kupuje i tko prodaje, jer iako zakoni ne funkcioniraju...rješenja ima da se tome stane na kraj.
-
Ali Boze moj i Cuccurin je prije mjesec dana rasipao dionice Adris2 po 364 kune jos mi je zao da sam tu kupila i izasla za burek.
A i sto ce trezor sa tim dionicama? Podijeliti managerima? Onda ce oni opet to rasipati po bidu ovako? Ajde, biti ce barem prilike za dokup.
Eh moja kolegice...zato sto mogu i nisu njihove pare...mogu sto hoce...
Prodavali su 70% podcijenjenu TNPL da bi na IPO-u kupovali 3x precijenjeni TPNG...
-
Ne razumijem, zašto se stalo?
-
Upravo to. Nema puno slobodnih dionica.
Ja sam dugo bila bezuspjesno na bidu sa ispod 43 kune.
A sada evo ima na lopate.
-
stala ja u red za kupnju
-
Prodavali su 70% podcijenjenu TNPL da bi na IPO-u kupovali 3x precijenjeni TPNG...
Da su mogli, mogli su, a dal mogu još uvijek ne znam. I to se pitam? Da me ne bi krivo shvatili, al imali smo šetanja s oružjem po Hr prošle godine i to ne jednom.
-
Da su mogli, mogli su, a dal mogu još uvijek ne znam. I to se pitam? Da me ne bi krivo shvatili, al imali smo šetanja s oružjem po Hr prošle godine i to ne jednom.
Je kolega, bas mladez HSPa prati ZSE.
-
Je kolega, bas mladez HSPa prati ZSE.
Dobar, svaka čast, al odijelo ne čini čovjeka. Ne znači da neki u odijelima i kravatama nisu još gori.
-
-
43 transakcije, dakle 20000 kn po transakciji. Ovo i kupuju i prodaju mali.
-
.....500 kom po asku RIVP i odmah cca 7000 tisuća po bidu TPNG.......to je taj isti - to je jasno......
......malo po malo.......na 40 bi se mozda moglo i kupiti nesto sitno......ovisno o tome koliko će u medjuvremenu komada jos proći......
-
stala ja u red za kupnju
Mene svako malo poklopi. Ajde još zadnjeg neka pokupi na 40 pa možemo zaključit za danas.
-
Ja sam prodao zbog mirnog sna......jer kod nas nikad ne znas kakva te vijest moze docekati ujutro.
Bolje mali minus, nego prekonoćna neizvjesnost......barem sto se mene tiče.
-
.....500 kom po asku RIVP i odmah cca 7000 tisuća po bidu TPNG.......to je taj isti - to je jasno......
......malo po malo.......na 40 bi se mozda moglo i kupiti nesto sitno......ovisno o tome koliko će u medjuvremenu komada jos proći......
Bas mi je to palo napamet. Tipicni fondovski potpis. I mislila sam da ce taj novac zavrsiti u turistima.
-
Evo danasnjeg stanja....
Prvih 10 Dioničara
1 TANKERSKA PLOVIDBA D.D. Osnovni 4,454,994 2021-01-13 51.01 % 191.56M 2 PBZ CO OMF - KATEGORIJA B Skrbnički 839,000 2021-01-13 9.61 % 36.08M 3 ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B Skrbnički 808,000 2021-01-13 9.25 % 34.74M 4 RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B Skrbnički 752,036 2021-01-13 8.61 % 32.34M 5 RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND Skrbnički 372,103 2021-01-13 4.26 % 16.00M 6 ZAGREBAČKA BANKA D.D. Skrbnički 261,065 2021-01-13 2.99 % 11.23M 7 ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D. Skrbnički 170,600 2021-01-13 1.95 % 7.34M 8 PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. Skrbnički 100,803 2021-01-13 1.15 % 4.33M 9 RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE A Skrbnički 48,653 2021-01-13 0.56 % 2.09M 10 ZAGREBAČKA BANKA D.D. Skrbnički 46,000 2021-01-13 0.53 % 1.98M br.8 - prodao 52274 (imate i u attachmentu).
-
jučer i I danas još 40ak tis, znači ostalo im još 60ak tis. Iako to ne znači da misle prodati sve, bar znamo ko je na drugoj strani stola .
P.s. realno , od ovih ostalih prodavača ovo je još i najmanje zlo, jer nemaju neku brutalnu količinu
-
Sutra više neće padati jer kupaca će bit za tu siću.
-
nekako mi se čini da je zato i spuštena ispod 50 kn.....jel nije ni trezor lud da tolike količine otkupljuje iznad 50 kn ako uopće on i kupuje jel nije bilo nikakve obavjesti ili sam propustio ali to je pretpostavka.....vjerujem da je večina planiranog prodana i da drugi igrači iz top 10 ne planiraju izlaziti jer ako nije tako, neču ni predviđati sljedeču razinu cijene "otkupa" eventualnih večih količina.....iovako če nakon ovog bala vjerovatno utonuti u klasični scenarij hibernacije odnosno nelikvidnosti......
-
Tu još ima oko 65 000 komada za prodaju znači još 2 do 3 dana najmanje ako želi prodati po prosječnoj 43 do 44 ako spusti na 40 kn možda već i sutra....mene zanima tko je kupio veću količinu jer nisu sve kupili mali.
-
-