Netko je danas stavio 15 000 komada na 45 kn.....prodaje 25% ispod NPV cijene...dionicu koja će i na kraju ove izazovne godine najvjerojatnije imati jedan od najboljih ako ne i najbolji rezultat od osnivanja....za to bi im trebalo 3 miliona kn dobiti u Q4....mislim da bi to mogli ostvariti bez problema ako SPOT vozarine budu u prosjeku iznad 13 000 usd....tri broda su na dugoročnom sa prosjekom 15 900 usd.
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Tu se na 45 nudila lijepa količina, i nije bilo zainteresiranih. Ako žele izaći van a ne plašiti moraju to spustiti i to dosta dolje.
Možda već i sutra.
-
Da, ako zele izaci.
Neki dan se nudilo i na 50 kuna.
-
To sve nudi meni se čini isti prodavač....e sad da li plaši ili stvarno prodaje vidjet će mo....moje je mišljenje da sljedeće godine ide dividenda u novcu ili dionicama....ova prodaja na 45 kn potpuno ne logična s obzirom na rezultat....jedino ako je netko tko pošto poto mora prodati.
-
Neka spusti na 40 ili 35, pa ce se i kupiti. Kriza je, recesija, burze padaju, tko zna zasto prodaje. Mozda je razocaran sa ulaganjem u IPO TPNG gdje su mu prodali m... pod bubrege po 65 kn. Koga zanima ima na Jubito - u prezentacija Uprave Tankerske plovidbe i Intercapitala prije IPO-a TPNG. Svasta su tamo napričali, pa ljudi popušili pare.
P.S. Sorry kolega Jubito nisam moga odoljeti
P.P.S. Evo videa, pogledao sam ga prije par dana
-
Neka spusti na 40 ili 35, pa ce se i kupiti.
Onda bi izazvao i vlakic
E, to bi malo zivnulo trziste u ova tmurna vremena
-
Ja bih rekao da je to onaj koji je sve to pokupio po 55/56 u par navrata prije nekog vremena, pa se valjda nadao da će trezor to od njega uzeti barem 10-15% skuplje.......
To je vjerojatno jedan od onih (rijetkih preostalih) koji igraju na velike uloge, pa ako ne prodje, onda se i gube veliki novci......
Imamo takav primjer i na jednog drugoj dionici.....
-
Da prokletstvo ZSE kolega. Tu ako udjete sa prevelikim iznosom ne mozete izaci jer jednostavno nema likvidnosti.
Netko je ljetos kupio u dva navrata velike kolicine po 52 i 54 kune.
Kao i na Atpl po 225 i 213 kune.
-
Tin, tko je pokupio 8 tisuća i nešto komada do ili po 56 kn pred cca mjesec ili nešto malo više dana?
-
Tin, tko je pokupio 8 tisuća i nešto komada do ili po 56 kn pred cca mjesec ili nešto malo više dana?
Kolega zadnji put kad sam spomenuo knjigu dioničara ADMIN me isključio tako da sorry.
Mogu vam reći samo jedno da nisam kupio SAPN prije 14 dana kupio bi od ovoga što prodaje na 45 sve što mogu.
-
-
Dakle, pobježe majstor s 45 kn....samo se pitam kad će i s 50 kn....dakle još malo o TPNG ...ovo što su napravili u Q3 je za svaku pohvalu dokovali tri broda pri niskom spotu ugradili dva pročišćivaća uz minimalni gubitak pri izrazito niskom SPOT tržištu....uz pozitivnu EBITDA i EBIT.
EBITDA je iznosila 15,1 mil. HRK (2,3 mil. USD).
Troškovi amortizacije u trećem tromjesečju 2020.
godine iznosili su 12,7 mil. HRK (2,0 mil. USD).
Operativna dobit (EBIT) iznosi 2,4 mil. HRK (0,3
mil. USD), dok neto gubitak Društva trećeg
kvartala 2020. godine iznosi 1,6 mil. HRK (0,3 mil.
USD).
Prosječne TCE neto dnevne vozarine brodova
trećeg tromjesečja ove godine iznose 12.371 USD. -
Kolega zadnji put kad sam spomenuo knjigu dioničara ADMIN me isključio tako da sorry.
Mogu vam reći samo jedno da nisam kupio SAPN prije 14 dana kupio bi od ovoga što prodaje na 45 sve što mogu.
Tin, samo mali prijateljski savjet, naj zameriti , nije se dobro zarobiti u
ovako nelikvidnim dionicama kao TPNG, bez obzira na dobro poslovanje.
Ovo zovem HPB poučak na n-tu potenciju . Nikad ne znaš kad će ti
zatrebati lova za nešto, a teško je poslije izaći na ovako nelikvidnom tržištu.
U dionice uvijek i samo stavljati onaj novac koji ti duže vremena neće trebati.
P.S. Nelikvidnost je i glavni razlog zašto stranci izbjegavaju naše tržište kao da imamo Koronu i AIDS zajedno
-
Tin, samo mali prijateljski savjet, naj zameriti , nije se dobro zarobiti u
ovako nelikvidnim dionicama kao TPNG, bez obzira na dobro poslovanje.
Ovo zovem HPB poučak na n-tu potenciju
Kolega slažem se ...ovo što imam odlučio sam ostaviti do objave o raspodijeli dobiti....možda griješim a možda i ne....inače kupovao sam od 36 do 50 kn....prodavao između 52 i 60 kn i to uglavnom zbog ulaska u neke druge pozicije koje su mi se činile povoljne...prodao 2/3 jednu trećinu ostavio.
-
Hvala kolega, ne brine me ovaj na 45
-
Ovome na 45 izgleda gori pod petama ili ne ma pojma kako se prodaje...treba ga pričekati malo niže...otići će i to za par dana.
-
Ovome na 45 izgleda gori pod petama ili ne ma pojma kako se prodaje...treba ga pričekati malo niže...otići će i to za par dana.
Neka spusti na 35 i otići će to još danas.
Ovako se samo igra skrivača, ali možda to i želi?
-
Neka spusti na 35 i otići će to još danas.
Ovako se samo igra skrivača, ali možda to i želi?
sumnjam da želi jer je poklopio ove na 45.... nego mene više čudi gdje je sad trezor, ili samo čiste iznad 50 kn??
-
A kad trezor misli kupovat? Na 35? 25?
-
mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje
-
mislim da oni mogu slobodno trgovati, znači k/p te ne bi bilo iznenađujuće da oni i stiskaju dolje
Evo, ja namirujem razliku ovome na 44,40 do 45 kn koliko god kupi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun