To je kupila TP, ne Tpng.
Pa jasno, javili su na burzi da kupuju, sad ce i za ovu novu kupnju javiti, iako od sinoc to vec znamo.
To je kupila TP, ne Tpng.
Pa jasno, javili su na burzi da kupuju, sad ce i za ovu novu kupnju javiti, iako od sinoc to vec znamo.
Pa već su javili https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3e0185405e4.pdf
btw
- BCTI: 1248 (+13)
- MR 37 (west): 23,200 (+4600)
- MR 38 (east): 37,200 (+2600)
- LR1 (TC5): 59,700 (+9600)
- LR2 (TC1): 70,600 (+3900)
Display MorePa već su javili https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3e0185405e4.pdf
btw
- BCTI: 1248 (+13)
- MR 37 (west): 23,200 (+4600)
- MR 38 (east): 37,200 (+2600)
- LR1 (TC5): 59,700 (+9600)
- LR2 (TC1): 70,600 (+3900)
Mislim da ni oni ne mogu muljati sa ovakvim vozarinama.
mogu što hoče,samo je pitanje jeli ih sram ili nije (ali ja mislim da ih to i ne brine niti malo)
Jer imaju novaca da mogu isplatiti sve fondove po IPO cijeni od 65kn koja je bila 2015.g.
A fondovi bi to jedva i dočekali nakon cca 5.g. mrcvarenja bez divid.
vrijednost brodova im je debelih
192mil usd
Jos 40 000 dionica u kucici, po 66 kuna.
TP je krajem godine imala 425m keša na računu a vjerojatno je u međuvremenu to podebljano za još barem 50% tog iznosa. Zbog inflacije im se ne isplati gomilati tolike iznose. Brodovi su preskupi a ova dionica nije pa se čini kao idealno ulaganje u ovom trenutku. A najbolje godine za produkte tek bi trebale uslijediti. Svakako bih računao na mogućnost javne ponude s tim da je sad izvjesno da ne bi išlo ispod 66kn.
Valjaju se ove transakcije po 66 kn "mimo burze". Da li to znači da ako im ja ponudim 40 000 kom. koliko su danas kupili u blok transakciji moraju i od mene kupit po toj cijeni, a ja mogu kupovat po manjoj cijeni na burzi pomalo? Ovo je retoričko pitanje, naravno, ali je odraz stanja na našoj burzi...
Nek javi netko upravi da ima na asku do 66 kn petnaestak tisuća. Ili ove dionice smrde?
ne smrde,nego su im skliske ove do 66kn,tek nakon 66kn sklizavost nestaje!
Zašto se smanjuje ask na 66,00 kn?
Ovdje očekujem javnu ponudu svima
I adio TPNG
Lijepo su mirovinski sprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje
I adio TPNG
Lijepo su mirovinski sprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje
Za njih je to dobro, kupili za 65kn, primili par puta divku i sada prodaju nazad Tankerskoj plovidbi po 66kn i vjerojatno
iduće godine ide delist. IMHO. Možda i griješim, ne bi bilo
Pozdravljam TPNG
Lijepo su mirovinski isprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje
reklo bi se čuvali mjesto nekome do boljih vremena, penzići ionako imaju mantru da oni ne smiju dobivati puno novca, zato se i zove mirovina, miruj i primaj koliko ti daju
BudFox, primili su divku mislim jednom
Pozdravljam TPNG
Lijepo su mirovinski isprašili naše mirovine. Kako ušli tako izašli, i nekoliko godina propuštenog prinosa drugdje
reklo bi se čuvali mjesto nekome do boljih vremena, penzići ionako imaju mantru da oni ne smiju dobivati puno novca, zato se i zove mirovina, miruj i primaj koliko ti daju
BudFox, primili su divku mislim jednom
Divku su primili 2016, 2017 i 2018 godine.
I adio TPNG
Mogla bi ići ponuda po 66,00 kn. Po mom mišljenju prva, a prije toga skupljanje koliko se skupit može.
I adio TPNG
Mogla bi ići ponuda po 66,00 kn. Po mom mišljenju prva, a prije toga skupljanje koliko se skupit može.
Neloše, pogotovo s obzirom da se ova dionica još do nedavno mogla kupiti po 40+ kn
Tri put je dividenda bila, sa tim da je prva bila 3,95 kuna!
Ponuda, ako je bude, ce ici po tromjesecnom prosjeku
Da, tromjesečni ponderiranim prosjek je po zakonu.
Hm, zar nisu obavezni dati najvišu cijenu po kojoj su stjecali dionice u razdoblju godine dana prije ponude? Pa bi to onda bilo 66 Kn?
Da, tromjesečni ponderiranim prosjek je po zakonu.
(2) Cijena u ponudi za preuzimanje ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički stekli dionice s pravom glasa u razdoblju od jedne godine prije dana nastanka obveze.
(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.
(članak 16. Zakon o preuzimanju dioničkih društava)