Da ne bi bilo zabuna to je moj stil trgovine. Sad vjerujem u cijenu 47,xx a dalje nemam pojma. Pratim trend. Ako opet pukne razina 43kn napravit cu izlaz jer se onda otvara novo dublje dno. Pricekajmo hoce Tpng imati veci vrh ili ne.
Sanse su 50%.
Da ne bi bilo zabuna to je moj stil trgovine. Sad vjerujem u cijenu 47,xx a dalje nemam pojma. Pratim trend. Ako opet pukne razina 43kn napravit cu izlaz jer se onda otvara novo dublje dno. Pricekajmo hoce Tpng imati veci vrh ili ne.
Sanse su 50%.
Ne pišem inače na ovoj temi.
Bio sam dugogodišnji dioničar TNPL i mrzim postupanja koja je većinski vlasnik primjenio nad manjinskim dioničarima.
Ipak, nadam se da sadašnja vlasnička struktura TPNG garantira sigurnost od takvih poteza.
Ako gledamo samo poslovnu stranu, TPNG je jako podcijenjena dionica i ona bi morala biti iznad 60 Kn.
Ako je nitko ne bude "gušio" tamo će i doći uz nastavak sadašnjeg poslovanja.
evo da pojasnim svoj stil trgovine, npr Tpng jer je njena tema..gotovo sigurno je da cu napraviti stop i izlaz na 48kn jer je tu linija otpora.
Ako dionica ipak probije, sto mislim da je sansa 50% kupit cu je na 52kn opet i ispratiti onda do 65kn. Ako ne probije onda ce naglo dole, a ja 20% profita sigurnih za 15 dana trgovine.
Najveci problem je sto obicno se ta linija nikad ne probije iz prva 2 puta pa zato ocekujem povrat 44kn nakon 48kn. A time opet imate 10% manji ulaz. Na taj nacin ostvarujem veci prinos nego vecina. Na Tpng sam to napravio vec 3 puta i svaki put je bilo uspjesno. Dakle iskustvo mi kaze da na linije otpora prodajem. I zasad to perfektno štima.
Sjednica Uprave i Nadzornog odbora Tankerske Next Generation d.d. održat će se dana 21.
veljače 2020. godine, a na njoj će se razmatrati nerevidirani financijski izvještaji za četvrto
tromjesečje i cijelu 2019. godinu.
evo da pojasnim svoj stil trgovine, npr Tpng jer je njena tema..gotovo sigurno je da cu napraviti stop i izlaz na 48kn jer je tu linija otpora.
Ako dionica ipak probije, sto mislim da je sansa 50% kupit cu je na 52kn opet i ispratiti onda do 65kn. Ako ne probije onda ce naglo dole, a ja 20% profita sigurnih za 15 dana trgovine.
Najveci problem je sto obicno se ta linija nikad ne probije iz prva 2 puta pa zato ocekujem povrat 44kn nakon 48kn. A time opet imate 10% manji ulaz. Na taj nacin ostvarujem veci prinos nego vecina. Na Tpng sam to napravio vec 3 puta i svaki put je bilo uspjesno. Dakle iskustvo mi kaze da na linije otpora prodajem. I zasad to perfektno štima.
Neo slažem se s tobom . slično radim . Jedino što ne prodajem cijeli portfelj neke dionice , nego cca 50% nje , a ostatak tj. dodatnih 50% idem još +10% više na prodaju. Jer kad krdo zavlada , probiju se barijere još dodatnih +10% , a nakon toga ide cooling .
uz odlične vozarine a nadam se i izvješće koje nam slijedi nadam se pucanju svih otpora i rastu debelo preko 60 kn i to u vrlo kratkom vremenu.....nevberujem da je 48 tako veliki otpor koje odlične vozarine i izvješće ne mogu pregaziti za čas......možda več i prije izvješća uz malo dobre volje.....
jedino sto vas na 49 koci tjedni i mjesecni gornji bollinger. I dalje mislom iskrcat na 48kn.
Ipak 20% za 7 dana dosta
kočili su i ovi na 44 pa ostali bez municije
to tako Vama izgleda kolega. Imate 2 skrivena naloga na cca 48kn. Ako idemo po max. faktoru 20 onda je nekih skrivenih 14000kom na prodaji na 48kn. A i ja sam u toj ekipi,samo mrvicu nize od njih. Malo pratite bolje...
14000 komada ode u jednom danu kad krene kupnja.
Ja samo kazem da je trgovanje jako oprezno i bez zalijetanja i vecih prometa. Evo danas i jedna zanimljiva naslovnica.
...bcti 707...trenutni prosjek bcti za q1 703 boda...
Racunao sam pocetkom godine kakvi bi mogli biti rezultati za 2019. pa prenosim rezime sa starog foruma, cisto da mozemo usporediti kada izadje FI i da sam vidim koliko sam bio tocan.
Rezultati za 2019 / (AVG peer grupe) / (YoY):
– EPS = 3,03 kn / (-) / (+322%)
– EV/EBITDA = 8,66 / (10,40) / ( +28%)
– P/E = 15,16 / (18,60) / (+322%)
A ovako vidim Q1:
Računam da bi prosjek spot vozarina za Q1/2020 mogao biti negdje oko 16.000 USD, što bi značilo sljedeće:
(u zagradi Q1/2019)
– prosječni TCE oko 15.300 USD (13.769 USD) +11%
– EBITDA oko 28 milijuna kn (22.66 milijuna) +24%
– EBT oko 8 milijuna (2,39 milijuna) +234%
I ja sam bio racunao i dobio sam podatke jako slicne vama s tim da na ovu sada cijenu od 47 kn imam P/E 13,5 i EV/EBITDA 8,65
...sutra ili u ponedjeljak ide izvješće pa budemo znali...poslje izvješća i 50 kn bi moglo biti jeftino...
Sutra izvješće
BCTI 700
sutra bi cijena mogla jos malo up..prilika za prodaju i unovcavanje ulaska po 39, 40 i 42kn.
Tanker rates – Single voyages in US$ k/d
Dobar rast MR tankera ovaj tjedan i povratak vozarina na razine 20k. Znači da su uglavnom oni odradili rast indeksa.