Ja ne znam zašto bi padala? Najvjerovatnije ce isplatiti ove godine 8+6 kn divke...Uvjeren sam da će prvi kvartal bit ok...ali živi bili pa vidjeli
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Pa mora pasti za iznos dividende inače bi to bio besplatan ručak.
Pad prodaje auta u EU prošle godine je bio 24.3%. Pad pridoda plastike -20.2%. Dokle god su bolji od tršišta (a to su već godinama) ovu dionicu držim.
Kada postanu lošiji od tržišta prodajem. Za sljedeće tri godine očekuje se rast tržišta, a plastike veći rast od tržišta.
Za 3 godine prodajem plastiku na 300kn, a tada će imati oko 150mil kuna dobiti. Mada tada će dividenda biti 24kn što na 300kn daje 8% pa je opet možda i neću prodati.
Poanta je da ova dionica ne nudi spektakularnu zaradu kao ingra, ali će uvijek biti dobra bazna dionica. Tkome to nije po volji treba je jednostavno prodati.
-
Ja ne znam zašto bi padala? Najvjerovatnije ce isplatiti ove godine 8+6 kn divke...Uvjeren sam da će prvi kvartal bit ok...ali živi bili pa vidjeli
Padala bi iz razloga koje sam naveo gore. Divke su već uračunate u cijenu. Ako me pamćenje dobro služi cijena je bila ~160 kn dok se nije znalo da će isplatiti ovu prvu. Ovdje pričam o kratkoročnom kretanju cijene u sljedećih mj dana. Dugoročno je adpl druga priča...
-
Po meni neće ispod 179 di bi ja moga ponovo u kupnju😀
-
Po meni neće ispod 179 di bi ja moga ponovo u kupnju😀
Kolega, čudne su vam računice Ako nakon ex. div. day. padne na 179 pa onda vam je bolje kupiti sad po 185 i pokupit dividendu. Al dobro, svatko ima svoju računicu.
-
Cijena je bila oko 175 kn kad je receno za dividendu!Sobzirim da ima jos 20 tak dana mislim da ce na ovu cijenu jos nekih 5-6 kn se dodati i kad bude prvi dan bez dividende cijena ce pasti za 5-6 kuna,ali s obzirom na prvi kvartal i da je adpl firma koja ima dugorocne ugovore cijena nece biti ispod 200kn do divke u srpnju.Moje nekakvo iskustvo mi daje za pravo da tako mislim!
-
A obično padne za iznos dividende kratkorocno, a onda tavori do slijedeceg rasta...ono 160-170-200 pa natrag. Klasicni krokodil. Dokupljujem nisko a ne prodajem uopće😆
-
https://www.cnbc.com/2021/03/03/eur…ait-budget.html
Stellantis drives autos higher
-
Ja vidim drugačije, kad krokodil pojede 186,vraća se u Nil, posunća,faktor 50, a onda opet papica
-
Prvi kvartal će biti iznad očekivanja na tome najviše gradim optimizam a na tom optimizmu oni isplaćuju dvi dividende!
-
-
Ja vidim oko 200 iza prvog kvartala.Ako ne bude nuklernog rata i ako se stavi covid po kontrolu uskoro...🙃
-
Evo jedna zanimljivost:https://www.poslovni.hr/kompanije/lidl…FB+page+statusi
-
-
dakle ekipo.....ovu državi vraćaju ...8 kuna ide ziher ...zanima me samo dali drže sad tu dionicu pa će vratit odmah za tih 8 ili će to do div.daya rasti...to pratimo ... nemojte zaboraviti ....600 milja novih poslova ugovoreno u zadnje 4 godine ....auto industrija .idee......beš koronu,...evo čekam novu octaviju 4 mjeseca.....česi rade...a radi i reno ! i ostali ...dakle ....samo je pitanje jeste trejderi ili ju držite duže ...ja bi mogo do penzije ...a to je nekoh još 5 godina ...bum videl ...u svakom slučaju ...splati se ovo imat ..
-
dakle ekipo.....ovu državi vraćaju ...8 kuna ide ziher ...zanima me samo dali drže sad tu dionicu pa će vratit odmah za tih 8 ili će to do div.daya rasti...to pratimo ... nemojte zaboraviti ....600 milja novih poslova ugovoreno u zadnje 4 godine ....auto industrija .idee......beš koronu,...evo čekam novu octaviju 4 mjeseca.....česi rade...a radi i reno ! i ostali ...dakle ....samo je pitanje jeste trejderi ili ju držite duže ...ja bi mogo do penzije ...a to je nekoh još 5 godina ...bum videl ...u svakom slučaju ...splati se ovo imat ..
Neku paralelu imaoci dionice trebaju povući sa cijenom dionica autoindustrije.
npr, BMW,VW,,MERCEDES BENZ.
-
Trotočkica ko dividende ADPL🤣
-
kad je ex dividend date ovdje? hvala
-
kad je ex dividend date ovdje? hvala
Mislim da 22.3.
-
Da, 22.03. Imate sve na kalendaru dividendi
-
Šta mislite, hoće li preć 190kn prije isplate divke? Ja misli da hoće...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner