Ne znam kak vama al meni se čini da je rasprodaja gotova
ADPL (AD Plastik d.d.)
-
-
-
Firma s kojom imamo najviše sklopljenih poslova.
Autoindustrija će zarađivati bogatstvo od softveraMULTINACIONALNI proizvođač automobila Stellantis signalizirao je proširenje poslovanja na softver za vožnju.www.index.hr -
Vidjeti ćemo u rastu prihoda u nadolazećim kvartalima, očekujem povećanje sa svakim slijedećim kvartalom a počevši od 1 kvartala.
1 kvartal 15%
2 kvartal 25%
3 kvartal 35%
4 kvartal 35%
Malo projekcija 😁😁😁😁😁
-
Vidjeti ćemo u rastu prihoda u nadolazećim kvartalima, očekujem povećanje sa svakim slijedećim kvartalom a počevši od 1 kvartala.
1 kvartal 15%
2 kvartal 25%
3 kvartal 35%
4 kvartal 35%
Malo projekcija 😁😁😁😁😁
Znači ništa od pozitive? Jel to jedno 1,5 ili 4,5 mil. minusa u 2024.? Nisam to od vas očekivao.
-
Italija najavljuje milijardu eura poticaja za kupnju automobila
Znam da o cijeni dionice kod nas vise ovisi kako MF misli uloziti paru neg sto firma zarađuje al eto mogla bi firma zaraditi ovu godinu..
-
Znam da o cijeni dionice kod nas vise ovisi kako MF misli uloziti paru neg sto firma zarađuje al eto mogla bi firma zaraditi ovu godinu..
Italija je ove godine imala najveći rast u EU (18,9%) novoprodanih vozila, ali je na razini EU u prosincu zabilježen prvi pad nakon 16 mjeseci uzastopnog rasta s tim da je za to zaslužna Njemačka sa padom od 23%.
-
Italija je ove godine imala najveći rast u EU (18,9%) novoprodanih vozila, ali je na razini EU u prosincu zabilježen prvi pad nakon 16 mjeseci uzastopnog rasta s tim da je za to zaslužna Njemačka sa padom od 23%.
Svugdje je rasla prodaja automobila u 2023 osim u Njemačkoj.
-
To sam i napisao, al zbog te nebitne Njemačke imate pad u prosincu na razini cjeline. Htio sam samo reći da perspektiva nije ni ružičasta ni crna. Tako je kako je, al ne možete reći da je bajno. Za prethodni post o minusu u 2024. se nisam šalio jer kad uzmete postotke koje ste naveli uz porast rashoda opet imate minus ili mislite da će se troškovi smanjivati ili ostati isti. Postoci koje ste naveli u projekciji se odnose na što? Na prethodni kvartal ili na isti kvartal prethodne godine?
Imam dosta ovih papira i još namjeravam kupovati al da je rizično, rizično je. -
-
U pravu ste, napisao sam da je bio pad u Njemačkoj u prosincu. Ukupno u 2023. su sva bitna tržišta u plusu, ali je minus bio u prosincu jer je Njemačka imala pad od 23%. Ja osobno očekujem rast i u 2024., ali ne tako rapidno i linearno kako se priželjkuje. Kad pogledate prodaju automobila prije korone i sad još uvijek smo daleko ispod, a budućnost je neizvjesna. Zato sam rekao da je rizično.
Podaci su sa:
New car registrations: +13.9% in 2023; battery electric 14.6% market shareIn December 2023, the EU car market experienced a 3.3% decline, recording 867,052 units in sales. This drop can be attributed to the high baseline performance…www.acea.auto -
-
To sam i napisao, al zbog te nebitne Njemačke imate pad u prosincu na razini cjeline. Htio sam samo reći da perspektiva nije ni ružičasta ni crna. Tako je kako je, al ne možete reći da je bajno. Za prethodni post o minusu u 2024. se nisam šalio jer kad uzmete postotke koje ste naveli uz porast rashoda opet imate minus ili mislite da će se troškovi smanjivati ili ostati isti. Postoci koje ste naveli u projekciji se odnose na što? Na prethodni kvartal ili na isti kvartal prethodne godine?
Imam dosta ovih papira i još namjeravam kupovati al da je rizično, rizično je.Rast prihoda je moja procjena, i gledam naravno kvartal ove godine u odnosu na prošlu godinu. S obzirom da je AD Plastik firma sa visokim strukturiranim fiksnim troškovima, prihodi su iznimno bitni jer svaki dodatni prihod pokriva dio fiksnih troškova i u svakoj toj cijeni koštanja pojedinačnog proizvoda imamo ukalkulirane fiksne troškove, tako da će tu profitabilnost značajno rasti sa rastom prihoda. Rizik Rusije je već anuliran i u kompaniji i u cijeni dionice, a drugih nekih rizika uvijek ima kao i svugdje ali je potencijal rasta u odnosu na rizike dobar.
-
Hrvati u siječnju kupili 4461 novi auto, za trećinu više nego lani. Corsa je najpopularnijaŠkoda je prodala najviše novih vozila - 616, a slijede Opel s 349 te Volkswagen s 336. Više od tri stotine vozila prodali su i Toyota (318), Suzuki (317) i…www.24sata.hr
Rast prodaje i u 2024...😁😁😁
-
https://www.24sata.hr/tech/hrvati-u-…ularnija-963030
Rast prodaje i u 2024...😁😁😁
Može biti i prebacivanje prometa u iduću godinu i smanjivanje dobiti u prethodnoj. Uobičajna praksa u auto kućama.
-
Recimo da Hrvatska nije bitna u volumenima, ali rast prodaje u 01 mjesecu u Njemačkoj je 19%. Tu su veliki volumeni, najveći u EU. Općenito ove godine se očekuje rast prodaje u EU veći od 10%. Cijene automobila su pale krajem prošle godine i sada su kupcima jednostavno pristupačniji kako kod nas tako i u EU. Opet smo došli u vrijeme kada je bitno proizvesti više vozila, i tako ostvariti bolji rezultat, a tvornice imaju dovoljno kapaciteta.
-
Tko sustavno rasprodaje ADPL?
Zna li netko koji je mogući uzrok rasprodaje, neki kostur izlazi iz ormara ili nešto treće?
-
Tko sustavno rasprodaje ADPL?
Zna li netko koji je mogući uzrok rasprodaje, neki kostur izlazi iz ormara ili nešto treće?
Jedina logika je da namjerno drže cijenu tako nisko kako bi što jeftinije otkupili ruski dio! Ako je ruski dio uopče na prodaji? Ili zamijenili ruske tvornice za ruski dio dionica ADPL? 🤔 Uglavnom meni odgovara jer bi ja hito sakupit još parsto komada po ovim cijenama😁.
-
Ja imam knjigu od 06.02...ako tko ima stariju neka se javi pa razmijenimo. Sviđa mi se što Uprava ima dosta dionica, imaju dodatni razlog za dobre rezultate.
-
https://europe.autonews.com/automakers/renault-swung-25b-profit-2023-loss-2022
Veća profitna marža
Za 2023. proizvođač automobila objavio je neto dobit od 2,32 milijarde eura (2,48 milijardi dolara) u odnosu na gubitak 2022. od 716 milijuna eura, koji je uključivao izlazak proizvođača automobila iz Rusije. Neto dobit je promašila prosječnu procjenu analitičara koje je anketirao LSEG od 3,52 milijarde eura.
Njegova operativna marža u 2023. od 7,9 posto porasla je u odnosu na 5,5 posto u 2022. Tvrtka je ispunila svoj cilj dvoznamenkastih marži do 2030. godine.
Prihodi Grupe porasli su 13 posto na 52,4 milijarde eura prošle godine - malo ispod procjena analitičara - usred snažnog rasta na glavnom tržištu tvrtke, Europi, i uspjeha u prodaji skupljih vozila kao što je kompaktni Megane E-Tech. Kompanija je predložila dividendu od 1,85 eura po dionici.
Renault ove godine ne očekuje rast na automobilskim tržištima u Europi ili Latinskoj Americi i predviđa slobodan novčani tok od najmanje 2,5 milijardi eura (2,7 milijardi dolara) u 2024., u usporedbi s 3 milijarde eura prošle godine
"I dalje smo oprezni što se tiče količine", rekao je novinarima u srijedu glavni financijski direktor Thierry Pieton. "Vozila s određenom razinom marže zamijenit ćemo novima koja su puno isplativija."
...A valjda će nešto od te dobiti i tih novih tipova vozila vidjeti i u poslovanju ADPL
-
...A valjda će nešto od te dobiti i tih novih tipova vozila vidjeti i u poslovanju ADPL
Ima li netko informaciju, kada je ADPL zadnji put potpisao neki novi ugovor sa Renaultom (van Rusije)?
-
Ima li netko informaciju, kada je ADPL zadnji put potpisao neki novi ugovor sa Renaultom (van Rusije)?
Ovdje imate sve objave, izaberete godinu i pregledavate:
Obavijesti – AD Plastik -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k