1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KABA (Karlovačka Banka)

• upupup
  • February 25, 2020 at 4:59 AM
  • Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 10, 2020 at 11:34 PM

Jednom, na CHAG-R-A, su mi radili elaborat procjene vrijednosti i nikad vise...

U elaboratu su bile 6x razlicite metode procjene vrijednosti (usporedba sa peer grupom, DCF, po BV-u...)...

Kao realnu vrijednost uzeli su medijan iako je aritmeticka sredina bila 3x veca...

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • September 11, 2020 at 8:48 AM
    Quote from MickeyM

Evo meni još jednog Badela! Dakle učestalo me uništavaju i pljačkaju!

U kratkom roku na 5 papira fijasko... iza toga sve raste kao gljive novim vlasnicima.

Čudni neki zakoni kod nas, varaju ljude "na pravdi Boga" skup s božjim slugama na zemlji!

Miki, možda ti to doživljavaš tako...

ali ruku na srce, KABA je u velikim problemima bila prije, Šole i co. su ih dobrano isisali koliko se sjećam

kosturi vjerojatno još i danas ispadaju iz ormara

tako da (vjerojatno) budućim vlasnicima je 6 i kusur kuna fini ulaz jer rizici postoje, tko zna koliko još ima loših plasmana jer ja se ne bih pouzdao u revizije HNB-a, s obzirom koji eldorado smo imali do sada (Franak, RBA leasing... you name it)

općenito mislim da nam je bankarski sustav mila majka s obzirom na regulatora

mislio sam i sam kupovati jedno vrijeme kad su cijena i likvidnost bile nisko ali ispod 6 kn nije bilo puno toga za pokupiti a po većoj cijeni nisam imao da prostiš _uda

i ispala je ispravna procjena

što se tiče ovog elaborata i društva koje ga je izradilo, ako im je to djelatnost može i AI napraviti procjenu u skladu s inputom koji naručitelj želi dobiti

tako je to i nikako drugačije

baš sam s kolegom Naim raspravljao o istom na GAMA-i, ako se to i tamo desi: što više društvo ima financijske, likvidne imovine to je vjerojatnost potcijenjenosti manja

book KABA-i je debelo ispod 1,00 što znači da im je onda imovina precijenjena prema ovom elaboratu

no prema HANFA-i je sve u skladu s ZPDD-u

da li itko zna gdje i tko ima pravo na uvid u elaborat? zanima me čisto za ubuduće... da li suvlasnici (dioničari) imaju pravo na uvid?

• naim
    Guest
    • September 11, 2020 at 8:52 AM
    Quote from accountant
    Quote from MickeyM

Evo meni još jednog Badela! Dakle učestalo me uništavaju i pljačkaju!

U kratkom roku na 5 papira fijasko... iza toga sve raste kao gljive novim vlasnicima.

Čudni neki zakoni kod nas, varaju ljude "na pravdi Boga" skup s božjim slugama na zemlji!

ali ruku na srce, KABA je u velikim problemima bila prije, Šole i co. su ih dobrano isisali koliko se sjećam

tako da (vjerojatno) budućim vlasnicima je 6 i kusur kuna fini ulaz jer rizici postoje, tko zna koliko još ima loših plasmana jer ja se ne bih pouzdao u revizije HNB-a, s obzirom koji eldorado smo imali do sada (Franak, RBA leasing... you name it)

mislio sam i sam kupovati jedno vrijeme kad su cijena i likvidnost bile nisko ali ispod 6 kn nije bilo puno toga za pokupiti a po većoj cijeni nisam imao da prostiš _uda

što se tiče ovog elaborata i društva koje ga je izradilo, ako im je to djelatnost može i AI napraviti procjenu u skladu s inputom koji naručitelj želi dobiti

baš sam s kolegom Naim raspravljao o istom na GAMA-i, ako se to i tamo desi: što više društvo ima financijske, likvidne imovine to je vjerojatnost potcijenjenosti manja

book KABA-i je debelo ispod 1,00 što znači da im je onda imovina precijenjena prema ovom elaboratu

da li itko zna gdje i tko ima pravo na uvid u elaborat? zanima me čisto za ubuduće... da li suvlasnici (dioničari) imaju pravo na uvid?

Display More

Koje ti gluposti pišeš.... HNB pa Franak, pa RBA leasing? Revizije?

To se inače zove supervizija. A to sto navodis uopće nema veze sa supervizorskim poslom iI nije u djelokrugu postupanja odnosno nadležnosti HNB-a.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • September 11, 2020 at 8:59 AM
    Quote from naim
    Quote from accountant

Display More

To se inače zove supervizija. A to sto navodis uopće nema veze sa supervizorskim poslom iI nije u djelokrugu postupanja odnosno nadležnosti HNB-a.

Display More

s obzirom da očito sve znaš, bolje mi odgovori na zadnje pitanje, gdje vidjeti elaborat? ima li dioničar Miki pravo na to?

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 11, 2020 at 9:00 AM

Nemam ja problem s procjenom, sigurno je to odlično učinjeno. Ma tko zna mislim da ni tih 60% nominale ne vrijedi sada.

Bude poslije u skorijoj budućnosti vrijedilo daleko više, živi bili pa dočekali!

• naim
    Guest
    • September 11, 2020 at 9:05 AM
    Quote from accountant
    Quote from naim

s obzirom da očito sve znaš, bolje mi odgovori na zadnje pitanje, gdje vidjeti elaborat? ima li dioničar Miki pravo na to?

Ne znam niti me zanima. Osvrnuo sam se samo na tvoje lakonsko komentiranje necega ili nekoga o čemu očito ne znaš. Staviš leasing u nadležnost regulacije HNB-a??

Tebi je to očito sve dosta apstraktno, pa ako je tako, drugi puta.... zaobiđi temu. Priučenih znalaca ili pseudoznalaca ovoj zemlji ne manjka.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 11, 2020 at 9:49 AM

A da se nije malo uranilo sa prodajom?

Navodno ali neprovjereno je, i vise spada ovo u birtiju sto cu napisati...

Bozanic bude trazio reviziju procijene, izgleda ne bi crkva bas praznih ruku ostala:D:P

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • September 11, 2020 at 9:54 AM
    Quote from accountant
    Quote from naim

Na CHAG-u je elaborat bio stavljen na njihove stranice....to su nam obecali na GS (ne znam je su li trebali zakonski)...ali to je bio elaborat za potrebe delistiranja...

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 11, 2020 at 9:56 AM
    Quote from MickeyM

A da se nije malo uranilo sa prodajom?

Navodno ali neprovjereno je, i vise spada ovo u birtiju sto cu napisati...

Bozanic bude trazio reviziju procijene, izgleda ne bi crkva bas praznih ruku ostala:D:P

ja vjerujem najviše takvima ka on, ali ne vjerujem da će tražiti reviziju, jer bi to trebao on platiti, a svi znamo kakvi su popi s davanjem love, pa i ova što je imao na računu je od onih što mu trpaju u škrabicu, a on im onda na tome zahvaljuje paštetama preko neke ustanove, mislim da oni to zovu Caritas, ne znam zašto ne koriste naša domaća hrvatska slova, trebalo bi onda biti Karitas, s velikim i podebljanim prvim slovom

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 11, 2020 at 11:34 AM

Skupljaju sami za 0,5kn od onoga što su ponudili. Eto koliko i sami znaju da je nepravična cijena ponuđena, te da neće skupiti koliko

su zamislili putem vrhunske ponude za preuzimanje. Sretno im bilo i bog im pomogao!

Ha , ha, ha, sad nude 1kn više... a tko bi drugi, pa neće mali dioničar staviti na bid nalog od 10k komada kad će mu ga oteti kasnije za tu istu 1 kunu manje:P^^

Ne prodavati... nikako nek se kisele malo!!!! Kad im to prođe dobro će Kabu unovčiti, pa nisu oni bankari već "Doc Holliday"

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 11, 2020 at 11:44 AM
    Quote from MickeyM

Skupljaju sami za 0,5kn od onoga što su ponudili. Eto koliko i sami znaju da je nepravična cijena ponuđena, te da neće skupiti koliko

su zamislili putem vrhunske ponude za preuzimanje. Sretno im bilo i bog im pomogao!

možda se uključe i oni što drže lovu iz prvog kruga pljačke, rekao sam ja da se ovdje neće baš lako predati nitko, ima tu sudskih procesa i previše da bi se netko samo tako opustio i otpustio, usput ako ima tko iz KA, da javi Sinčiću, ako može jedna tura lubenica pred Kabu u znak prosvjeda, isplata po naplati dionica, 1 lubenica= jedna dionica

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 11, 2020 at 11:46 AM

MickeyM o kojih kunu više pričaš? Ponuda je 6,51 kn? I netko se naljutio pa daje više. Kako sam i napisao...i bivao delistiran.

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • September 11, 2020 at 11:46 AM
    Quote from MickeyM

Ha , ha, ha, sad nude 1kn više... a tko bi drugi, pa neće mali dioničar staviti na bid nalog od 10k komada kad će mu ga oteti kasnije za tu istu 1 kunu manje:P^^

Ne prodavati... nikako nek se kisele malo!!!! Kad im to prođe dobro će Kabu unovčiti, pa nisu oni bankari već "Doc Holliday"

Tko nudi 1kn vise.......o čemu vi to, kolega ?

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 11, 2020 at 11:50 AM
    Quote from kvart99
    Quote from MickeyM

Tko nudi 1kn vise.......o čemu vi to, kolega ?

Tipfeler... sitne su dionice pa mi se pobrkalo!

• PoAskuBidu
    Student
    Reakcija primljeno
    70
    • September 11, 2020 at 11:54 AM

Evo je, skida se već po 6,90.. 40 lp skuplje od punude. Baš me zanima hoće li im pomrsiti račune netko ovdje, slično kao na Krašu.

edit: već je na 7,10 to je 60 lp više. 10% skoro

edit edita 6,60^^

Edited once, last by PoAskuBidu (September 11, 2020 at 12:02 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 11, 2020 at 12:03 PM

https://privredni.hr/cetiri-zainter…u-croatia-banke

izgleda ipak postoji nekakav interes za sitne banke a nije HPB

PoAskuBidu, biti će tu još dosta edita, nitko ne voli da mu netko strani i bivši vršlja po banci, oni svašta znaju, a vise im zatvori nad glavama

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • September 11, 2020 at 12:33 PM

https://zse.hr/userdocsimages…QGOkzwuEQ==.pdf

Zašto nam ovo ponovno pišu, pa to smo još jučer apsolvirali?:)

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • September 11, 2020 at 12:35 PM
    Quote from MickeyM

https://zse.hr/userdocsimages…QGOkzwuEQ==.pdf

Zašto nam ovo ponovno pišu, pa to smo još jučer apsolvirali?:)

je ali ima mali dodatak na kraju, sazivanje Skupštine i prijedlog delistiranja, to je već poznato kako se igra igra,

ah, zaboravio im staviti odgovor https://www.facebook.com/zanagamos/phot…9738292/?type=3

ovo je jako slično

Edited 2 times, last by Moller (September 11, 2020 at 12:41 PM).

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • September 11, 2020 at 12:41 PM

Mislim... Ajmo budimo realni...

Vlasnici HS Produkta (proizvodjac oruzja) su vlasnici 75% Karlovacke banke...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/vladari-karlovca-‘na-oruzju-smo-zaradili-dovoljno-da-za-100-mil.-kn-kupimo-karlovacku-banku’-929156

Razmisljam na glas dalje...

- Kupili su 75% dionica banke za 75 milijuna kuna, sto je poprilicno jeftino (KABA-R-B, cca. 81% vlasnici)

- Obojica su inzenjeri, sa bankarstvom veze nemaju

- Ova banka ide u prodaju, pitanje je samo kome i po kojoj cijeni

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • September 11, 2020 at 2:10 PM

Zanimljivo da netko trenutno nudi i na KABA-P-A cca 4% iznad cijene iz javne ponude......

Files

Capture 2.PNG 4.46 kB – 0 Downloads

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago