Možda ne bi nilo loše da se otvori posebna tema za komentiranje inozemnih tržišta i ocekivanja vezanih uz kretanja indeksa i opcenito gospodarskih pokazatelja. Da ne miješamo bas “babe i žabe”.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Zašto posebnu temu, pa sve je to
povezano, tj jedno utječe na drugo, to je tako
-
Pa zato jer postoje investitori koji vani trguju i vise prate tamošnje događaje i oni koji to čine ovdje. Povezano je, al ako ja pocnem komentirati američke indekse i makropokazatelje, topic će postati zbrkan po mojem misljenju. Eto, zato.
-
Zar ne postoji ovo
-
Ja nisam vidio pa se ispričavam. Al osvrnuo sam se na temu jer se na ovoj temi komentiraju inozemni indeksi i kretanja.
-
A hoćemo, nećemo, stanje na vanjskim burzama se u padu uredno prelijeva na našu.
U rastu na žalost zaostajemo
Pogledajmo ujutro futurese, imamo već predodžbe kakav nas dan očekuje
Mada mislim da je na ovom forumu više dugoročnih ulagača nego trejdera.
I da je sada sve stvar trenda, pojedinačni su dani iznimka
-
Hall of Fame
Bila sam banirana
Zbog posta da smo u petak na burzi imali Bull Trap. A nisam obrazložila tvrdnju.
e sad je valjda jasno zašto se zalazem za slobodu pisanja. Kriteriji su cudni, dosad jos nitko nije bio baniran zbog pozitivnog druka. Sad cu i ja u izolaciju
-
Bull Trap je stanje, nije druk
-
ovim ste me pretekli
-
Ovdje se vidi kako je bilo, činjenično stanje, pogled u retrovizor.
I za nekoga tko nije čitao novine i živio je u neznanju, ovo bi bio signal da mora izletiti. Oko 1860 bodova
Najbrži prsti su izletili još puno ranije, čim je probilo liniju na oko 1970 bodova
Isprika nam je da je ovo Bear market koji je nastupio u 20 trgovinskih dana, posljednji put se to desilo pred 89 godina.
Što nas čeka, i dokle će market pasti, to ne znamo. 2008. je pao 40%.
IMHO, ovoga će puta i više. Ograđujem se dakle, to je samo moje skromno mišljenje, a na to me potaklo što čitam da vani pišu o očekivanjima, mada ni oni ne znaju. Svijet je stao. Sve je svugdje stalo
Ovo nas je baš zateklo.
-
-
Trump nahvalio Plivin antibiotik: U kombinaciji s lijekom protiv malarije Sumamed djeluje na koronavirus, ovo bi moglo promijeniti povijest medicine!
-
I zrno utjehe
After all that, some investors might feel a strong temptation once the market finally shows some stability to declare that the lows are in. But some Wall Street veterans have a word of advice: Don’t!
Of course, stocks will stop falling at some point. Even if the bear market is still far from over, history offers some reassurance for long-term investors, Levitt said.
“In fact, over the six major bear markets we observed, investors would have lost, on average, 38% between the midpoint and the bottom. Ten years later, an investor would have returned, on average 110% cumulatively from the midpoint of the drawdown,” he said--------- preneseno iz današnjeg izdanja Marketwatcha
That's all folks, Laku noć. Sretnio svima
-
Trump nahvalio Plivin antibiotik: U kombinaciji s lijekom protiv malarije Sumamed djeluje na koronavirus, ovo bi moglo promijeniti povijest medicine!
Nisam još čuo da antibiotik ubi virus, al ajd, valjda Trump zna.
Ovaj antimalarik / uzročnik malarije je pak treća kategorija, ni virus ni bakterija već parazit/ su uzimaki neki u Italiji , no koliko sam ja shvatio on modulira upalni odgovor a ne ubija virus, što je logično.
Nadam se da nije off topic; sada će zastati i i koji su mislili kupovatio dionice kompanijakoje štancaju azitromicin
-
Nisam još čuo da antibiotik ubi virus, al ajd, valjda Trump zna.
Ovaj antimalarik / uzročnik malarije je pak treća kategorija, ni virus ni bakterija već parazit/ su uzimaki neki u Italiji , no koliko sam ja shvatio on modulira upalni odgovor a ne ubija virus, što je logično.
Nadam se da nije off topic; sada će zastati i i koji su mislili kupovatio dionice kompanijakoje štancaju azitromicin
Nitko te nije niti pitao sto si cuo ili sto znas, zato postoji struka...
Konkretno, azitromicin djeluje imunomodulacijski te pojacava djelovanje hidroksiklorokina na coronavirus... Inace, FYI - Pliva je tamo jos 80ih otkrila azitromicin i patentirala proizvodnju (posjetio sam tvornicu u Savskom Marofu pa znam donekle sto pricam)... 20 godina su radili najcisci azitromicin, onda ih je kupio Barr, pa Teva koja je kupila Barr... Znate i sami koji su se politicari okoristili situacijom i zaradili fine pare u par dana...
-
Bull Trap je stanje, nije druk
Ma krivo sam se izrazio.Htio sam reći da u izolaciju idu oni koji napišu bear post, a ne oni koji pišu bull postove
Da skratim, ono što sam napisao u kavani glede slobode pisanja i dalje stoji.
-
Jak potres u Zagrebu + erupcija korona virusa.
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
u Zagrebu nažalost sa ljudskim žrtvama, HANFA ne zna za to, HANFA ne zna
ni za malverzacije u Krašu d.d. i manipulacije ESOPovim dionicama.
HANFA je potpuno gluha i potpuno slijepa, osim što kompanijama šalje
imbecilne upite o promjenama cijena kod trgovanja. Takvu Hanfu treba ukinuti
jer je beskorisna za društvo, osim za one čine manipulacije pokriva.
-
neki nemaju izbora i moraju izaći makar na -50%, -60%...
treba im to omogućiti.
ostali neka jednostavno ne prodaju i čekaju.
valja znati da su neki na tim razinama ulazili. dakle odriču se dobiti na cijeni, dividende im ostale..
burza nije ( nije nikada ni bila) socijalna ustanova.
-
Kad sam danas vidio gužvu na benzinskama bilo mi je jasno što slijedi u ponedjeljak. Vidjet ćemo barem što znači pravo dno
-
Hall of Fame
Bila sam banirana
Zbog posta da smo u petak na burzi imali Bull Trap. A nisam obrazložila tvrdnju.
e sad je valjda jasno zašto se zalazem za slobodu pisanja. Kriteriji su cudni, dosad jos nitko nije bio baniran zbog pozitivnog druka. Sad cu i ja u izolaciju
Jak potres u Zagrebu + erupcija korona virusa.
Jesu li to dovoljni razlozi za privremeno zatvaranje Zagrebačke burzeradi zaštite ulagača barem tjedan dana.
Možda HANFA ne zna da je u tijeku erupcija korona virusa, da se desio jak potres
u Zagrebu nažalost sa ljudskim žrtvama, HANFA ne zna za to, HANFA ne zna
ni za malverzacije u Krašu d.d. i manipulacije ESOPovim dionicama.
HANFA je potpuno gluha i potpuno slijepa, osim što kompanijama šalje
imbecilne upite o promjenama cijena kod trgovanja. Takvu Hanfu treba ukinuti
jer je beskorisna za društvo, osim za one čine manipulacije pokriva.
Kad sam ja to pisao pred 15 dana, ekipa se smijala.. a sad nema smisla vise zatvarati..
Treba politicare sad pitati jesu zadovoljni sa politikom koju su vodili, kad planiraju milijarde za avione i helikoptere koji ce nas kao braniti??, pa ako netko napadne svi cemo otic u 3PM..,, velebne dvorane i stadione ???. a onda imamo trudnice koje moraju van iz rodilista koje se raspada? Kao i sveucilisna bolnica,,,, umjesto da je zdravstvo i bolnice NO 1 u sta ces uloziti.
Hvala HDZ, SDP... i svi redom povlasteni 😞😤
-
Kad sam danas vidio gužvu na benzinskama bilo mi je jasno što slijedi u ponedjeljak. Vidjet ćemo barem što znači pravo dno
Povijest nas uči da su nijedna kriza nije trajala predugo pa neće niti ova. Naročito danas. Zgrade će se popraviti, virusi postati bezopasni mjesec prije ili kasnije. Hanfa bi trebala zaštititi najslabije, ističem to iako ne spadam u njih. Lešinarenje nije zdravo. Naravno da treba omogućiti trgovinu, ali tjedan dana pauze bilo bi vrlo korektno za ulagače. Tko podlegne panici i reagira samo radi nje gubi nepovratno. Svaka kriza je šansa. Sada imamo jak potres i koronu.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun