1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • Aladin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    45
    • March 19, 2020 at 9:11 PM
    • #1,701

Ma kakva kriza i gluposti, ima se moze se...

https://www.mirovina.hr/novosti/minist…-kunu-mirovine/

I koliko jos izmisljenih povlastenih extra velikih mirovina..

Ja neznam ali ako oni sad u ovoj situaciji ne srezu sve apsurdne rashode u proracunu.. onda stvarno treba da sve ode u 3PM... da se sustav resetira.. pa ajmo ponovo

• Aladin
    Početnik
    Reakcija primljeno
    45
    • March 20, 2020 at 8:04 AM
    • #1,702

Koliko bi se ustedilo na rashodima u proracunu da se sve mirovine ogranice na max. minimalnu placu za ovu godinu.. i svima linearno u koji iz javnog novca primaju place osim lijecnika smanji za 20-30% ?

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 20, 2020 at 8:24 AM
    • #1,703
    Quote from Aladin

Koliko bi se ustedilo na rashodima u proracunu da se sve mirovine ogranice na max. minimalnu placu za ovu godinu.. i svima linearno u koji iz javnog novca primaju place osim lijecnika smanji za 20-30% ?

Lječnicima bi tek trebalo uzeti kad sve ovo čitam.

Koliko bahat moraš biti da doneseš zarazu izvana u bolnicu (on koji bi trebao biti uzor)?

Neki dan sam išao na pregled u jednu bolnicu s djetetom i oni sve unutra stavljaju, kažem im pa uzmite od ljudi brojeve telefona i nek sjednu u auto i kad su naredu ih nazovite da ne sjede svi skupa-da, ali onda bi trebalo zvati telefonom.....

Oni se svi pozivaju na plaće u Njemačkoj, u Njemačkoj se radi kao crnac.

Čast nekim izuzecima, donijeti takvu bolest na odjel je čista bahatost.

• maro77
    Reakcija primljeno
    51
    • March 20, 2020 at 8:38 AM
    • #1,704

Kako idemo danas? Futuresi u debelo plusu? Malo up pa onda zakucavanje?

Ajmo kladionicari, malo veselja u ova tmurna vremena. :)

• maro77
    Reakcija primljeno
    51
    • March 20, 2020 at 8:45 AM
    • #1,705
    Quote from ZSEZSE
    Quote from Aladin

Lječnicima bi tek trebalo uzeti kad sve ovo čitam.

Koliko bahat moraš biti da doneseš zarazu izvana u bolnicu (on koji bi trebao biti uzor)?

Neki dan sam išao na pregled u jednu bolnicu s djetetom i oni sve unutra stavljaju, kažem im pa uzmite od ljudi brojeve telefona i nek sjednu u auto i kad su naredu ih nazovite da ne sjede svi skupa-da, ali onda bi trebalo zvati telefonom.....

Oni se svi pozivaju na plaće u Njemačkoj, u Njemačkoj se radi kao crnac.

Čast nekim izuzecima, donijeti takvu bolest na odjel je čista bahatost.

Display More

Ima nas svakakvih, ali stvarno nije trenutak za generalizaranja i napade na treuntno najbitniju skupinu. Bilo je svakakvih napisa i ne mozemo znati da li su stvarno oni presutili ili ih je ravnatelj natjerao da rade. Kako bilo, sad treba izgurati da ovo sve sto brze prode i onda napraviti istragu sto se zapravo dogodilo. Nakon toga bi trebalo napokon reformirati sustav, ali to i ovako dok pisem zvuci kao dobar vic. I nije nam nitko kriv nego mi sami. Svatko od nas je bar jednom isao na pregled "preko veze", ima nekog svog i tako to ide. Nadam se da sam u krivu.

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • March 20, 2020 at 9:11 AM
    • #1,706
    Quote from Aladin

A zašto linearno javnom i državnom sektoru 20 % ili 30 % smanjit, zašto ne i njih na minimalnu plaću?

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • March 20, 2020 at 9:32 AM
    • #1,707

Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!

(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).

• barbosa
    Guest
    • March 20, 2020 at 9:33 AM
    • #1,708
    Quote from maro77

mislim da je vrijeme panike iza nas ili je na samom kraju, sa novcima i tako nemaš kuda i sada bi moglo doći do "restrukturiraja" portfelja u dionice koje fundametalno vrijede i u sektore koji će pretrpjeti nakmanje gubitke i/ ili se najprije mogli oporaviti nakon viroze

uglavnom, biti će još svega ali kumulativni padovi tržišta od 5 i više% bi mogli biti iza nas, sada nastupa +/- stagnacija a oporavak selektivno po sektorima već od ovog ljeta

nije baš da drukam ali nije niti daleko od toga ali moja subjektivna procjena je da će hr banke ova kriza najmanje pogoditi i da će se prve oporaviti pa i zaraditi na svemu ovome, pogotovo državna koja ima dominantnu poziciju u posredništvu kod svih tih poticajnih programa

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • March 20, 2020 at 9:38 AM
    • #1,709
    Quote from darac11

Da se malo požalim , sve što sam stvarao u posljednjih 12 godina s reinvestiranim dividendama se je otopilo u 3 tjedna!

(radio kao konj, prekovremene, subote, nedjelje , praznike; šparao i štedio na svemu , odricao se godišnjeg , odječe, auta , sitnih stvari ; kupovao isključivo na akcijama smo što mi treba, živio s roditeljima (najgore je živio s roditeljima).

Krivoo šunje krivoo reka bi Matan u seriji. Investiras visak novca

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • March 20, 2020 at 9:39 AM
    • #1,710
    Quote from darac11

Koliko vidim to si ti, ovi ostali živo ih ne j... to se gruva s parama +10%, -10% svejedno...

Žao mi je takve ekipe kao ti koji su pokušali više s vlastitom lovom i onda gledaš kako se topi.(znam kako je)

Bilo bi ti pametnije da si BMW kupio i gledao kako cijena eurosupera sad pada i misliš kako si dobro prošao.

• naim
    Guest
    • March 20, 2020 at 9:42 AM
    • #1,711
    Quote from barbosa
    Quote from maro77

mislim da je vrijeme panike iza nas ili je na samom kraju, sa novcima i tako nemaš kuda i sada bi moglo doći do "restrukturiraja" portfelja u dionice koje fundametalno vrijede i u sektore koji će pretrpjeti nakmanje gubitke i/ ili se najprije mogli oporaviti nakon viroze

uglavnom, biti će još svega ali kumulativni padovi tržišta od 5 i više% bi mogli biti iza nas, sada nastupa +/- stagnacija a oporavak selektivno po sektorima već od ovog ljeta

nije baš da drukam ali nije niti daleko od toga ali moja subjektivna procjena je da će hr banke ova kriza najmanje pogoditi i da će se prve oporaviti pa i zaraditi na svemu ovome, pogotovo državna koja ima dominantnu poziciju u posredništvu kod svih tih poticajnih programa

Koliko ja vidim i razumijem banke bi mogle najviše stradati. Pogotovo one koje nemaju maticu ili rejting da se mogu lako (do)kapitalizirati.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 20, 2020 at 9:43 AM
    • #1,712

pazite izgleda da SAD fućursi kreću u odbijanac

...sram me koliko nemam..

• crookie74
    Reakcija primljeno
    77
    • March 20, 2020 at 9:43 AM
    • #1,713
    Quote from darac11

razumijem vas.

ajde da vas malo utješim, a nisu prazne riječi: za ljude poput vas nema zime i nemojte strijepiti, doći će to opet na svoje.

ulagačkim rječnikom, vaše su navike i način život value, a cijena će kada tada to i popratiti.

a roditelji nam svima idu na živce dok ne shvatimo da su i oni samo ljudi, a za to treba vremena.

• volar
    Početnik
    Reakcija primljeno
    2
    • March 20, 2020 at 9:45 AM
    • #1,714

Otkud ovo zelenilo? Optimizam iz očaja?

• jack_zg
    Student
    Reakcija primljeno
    95
    • March 20, 2020 at 9:53 AM
    • #1,715
    Quote from crookie74
    Quote from darac11

razumijem vas.

ajde da vas malo utješim, a nisu prazne riječi: za ljude poput vas nema zime i nemojte strijepiti, doći će to opet na svoje.

ulagačkim rječnikom, vaše su navike i način život value, a cijena će kada tada to i popratiti.

a roditelji nam svima idu na živce dok ne shvatimo da su i oni samo ljudi, a za to treba vremena.

Display More

Ovdje se slažem s crookiem. Sve isto radim kao i Darac, osim ovog djela života s roditeljima, a i ne ulažem baš zadnjih 12 godina. Mnogo manje... ali mislim da je u svemu tome najbitnije da si sam sebi dokazao da ti ne treba puno. Odnosno da si možeš od svojih primanja odvojiti višak, a kamo s tim viškom? Povijest pokazuje da nije loše taj višak stavljati na tržište kapitala.... Sretno tebi, a i svima nama...

• darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    903
    • March 20, 2020 at 9:54 AM
    • #1,716
    Quote from BabaLuji
    Quote from darac11

Krivoo šunje krivoo reka bi Matan u seriji. Investiras visak novca

Da u pravu ste , ali poanta je da ja radim SMRDLJIVI posao u SMRDLJIVOJ manduri koji je slabo plaćen, i želja mi je da se maknem od tog posla, plan koji sam ja imao je štednjom si stvorit portifeljij dionica koji će mi donosit dividendu koja će biti veća od plače pa da mogu od dividende živjet (nisam lijen samo ne da mi se po cijelu godinu radit svaku subotu bez godišnjeg, i stalno je presing, taman kada pomisliš da si gotov eto novog)

I da sam ja živio normalno (trošio normalno) od moje plače mi ne bi ostalo viška novaca! (vrlo vjerojatno bi još u dug otišao kao cca 95% osoba koje rade ono što ja radim). Osim gazdi njima je lijepo.

• maro77
    Reakcija primljeno
    51
    • March 20, 2020 at 9:58 AM
    • #1,717

Kolega, nista nije izgubljeno dok ne prodate?

Ja razumijem trejdere i ove koji imaju margine. Ali ako bas imate dugorocne pozicije u stabilnim firmama, da izugbit cete 1-2 godine dividende ali ne vjerujem da recimo za 3 godine ADRS, HT, RIVP, ADPL... nece placati dividendu. Za neke sam gotovo siguran da nece stati s isplatom cak ni ove godine.

• barbosa
    Guest
    • March 20, 2020 at 10:03 AM
    • #1,718

naim, krivo vidiš...govorim o hr bankama a ne po vani, hr banke su nakon krize 2008. i nakon agrokora u bitnome podignule procjene rizika instrumente osiguranja i da si probao dobiti kredit uvidjeo bi koi su kriteriji, po kojem uvjetima i po kojem mj. anuitetu a usput, svi aktualni i budući poticajni programi su osigurani nekim oblikom jamstva i banka je tu postavljena kao agent koji prosljeđuje poticajna sredstva fondova ili proračuna, tj. odrađuje distribuciju i shodno tome naplačuje svoje troškove i proviziju tj. kamatu...u aktualnom ek. sustavu, bez banaka nema niti gospodarstva niti plača niti potrošnje niti ničega, one su doslovce srce novčanih tokova

• fajrvol
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    461
    • March 20, 2020 at 10:04 AM
    • #1,719

Mislim da je najveći problem gledati status portfelja na dnevnoj bazi u ovim vremenima. Danima se nema šta lijepo za vidjeti. :)

Tako da to dugoročnim ulagačima ne preporučam.

• naim
    Guest
    • March 20, 2020 at 10:09 AM
    • #1,720

@barbosa

Nista ja ne govorim krivo. Vidjet ćeš za godinu dana default rate i potrebe za kapitalom. Srednje i manje banke tipa HPB i Kaba će pasti na “niske grane”.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago