nakon ova tri tjedna kakva su mišljenja, gdje smo sada? strah?
Ja mislim da smo oko kapitulacije, premda, jučer sam prognozirao sramežljivo trgovanje za danas, a ono prodavatelji baš nisu sramežljivi.... tak da....
nakon ova tri tjedna kakva su mišljenja, gdje smo sada? strah?
Ja mislim da smo oko kapitulacije, premda, jučer sam prognozirao sramežljivo trgovanje za danas, a ono prodavatelji baš nisu sramežljivi.... tak da....
vecina kapitulirala izgleda i cekaju sta ce se desit za dan, tjedan?...
I dalje su prometi jako veliki. Dok je tako nije uputno ulaziti u dionice. Zna li netko najnizu razinu indeksa iz 2008?
Ovo bull trap ili beer trap mila majka. ZSE je postala idiots trap. Šta god vrhunski ubodeš, pametno trguješ, čak i "zicere", već drugi dan se na Best buy temi hvališ koliko si u minusu. Bez iznimke.
Da je iz svakog iščupati koliko je ustvari u lovi u minusu, a ne u nekim imaginarnim postocima od početka godine, ovog tjedna, od jučer ... od 2008. g.
Najjača mi je informanka. Definitivno. Sa svakom novom ostanem fasciniran.
2009, veljača, dno. 1330 bodova
prava je sreca sto nemam love, da imam svaki dan bi kupovao
odlucio sam da kredit u banci necu dizati, margin je isto rizicna stvar
jedino da prodam bubreg... ali nije nešto
Kada je prošla kriza bila na vrhuncu znam da se ozbiljne količine dionica nisu ni mogle prodati zato što nije bilo toliko na bidu. Konkretno se sjećam INA-e koja je bila ispod 1000 kn.
Jedna ideja, što ako EU napravi poseban Corona bailout fond sa svježim novcem koji bi bio svojevrsni dugoročni kredit za države članice s vrlo niskom kamatnom stopom za pokrivanje troškova posljedice corone (ili bilo koje više sile) na ekonomiju EU. Ionako je 97% postojećeg novca samo brojka u bazi podataka. Na taj način bi se moglo relativno brzo sanirati posljedice ove situacije bez dizanja poreznih stopa i daljnjeg urušavanja ekonomije s otkazima i slično jer to kao i 2008 neće biti samo naš problem.
Naravno uvijek postoji i kvaka. EU bi onda direktivama obvezala članice da sprovedu reforme s kojima se danas oteže inače a) ne bi imale prava na ovaj novac ili b) kamatna stopa ne bi bila tako povoljna. Slično kao što smo morali prije pristupa zadovoljiti neke kriterije da bi postali članica ovo bi bio drugi način da nas se doslovno prisili da svoju ekonomiju pomaknemo iz ove korumpirane politički upravljane ekonomije ka stvarno tržišno orijentiranoj.
Nekako mi miriši da su Merkeličine katastrofične izjave na tragu lobiranja za tako nešto.
2009, veljača, dno. 1330 bodova
10.3.2009 | 1.266,90 |
mislim da je ovo bilo najniže
Jedna ideja, što ako EU napravi poseban Corona bailout fond sa svježim novcem koji bi bio svojevrsni dugoročni kredit za države članice s vrlo niskom kamatnom stopom za pokrivanje troškova posljedice corone (ili bilo koje više sile) na ekonomiju EU. Ionako je 97% postojećeg novca samo brojka u bazi podataka. Na taj način bi se moglo relativno brzo sanirati posljedice ove situacije bez dizanja poreznih stopa i daljnjeg urušavanja ekonomije s otkazima i slično jer to kao i 2008 neće biti samo naš problem.
Naravno uvijek postoji i kvaka. EU bi onda direktivama obvezala članice da sprovedu reforme s kojima se danas oteže inače a) ne bi imale prava na ovaj novac ili b) kamatna stopa ne bi bila tako povoljna. Slično kao što smo morali prije pristupa zadovoljiti neke kriterije da bi postali članica ovo bi bio drugi način da nas se doslovno prisili da svoju ekonomiju pomaknemo iz ove korumpirane politički upravljane ekonomije ka stvarno tržišno orijentiranoj.
Nekako mi miriši da su Merkeličine katastrofične izjave na tragu lobiranja za tako nešto.
Čini se da se sprema nešto na tragu tome...
Marketwatch
W. Buffet interview
“If you stick around long enough, you’ll see everything in markets,” he said from his Omaha headquarters. “And it may have taken me to 89 years of age to throw this one into the experience, but the markets, if you have to be open second by second, they react to news in a big time way.”
Stalno nešto najavljuju a nikako rodit iako je broj novih slučajeva u eu danas eskalirao. Ovaj Alardović potpuno nedorastao situaciji. Marić jedini smisleno i precizno govori ali ne donosi odluke. Plenki koji bi trebao donositi odluke pokazuje osobine briselskog ćate sad kad najviše trebamo državnika. Milanovića nema nigdje. Do sada je jedino ministar zdravstva odradio konkretan posao.
Obzirom da nikad ne grijesim, osim kad baš pogriješim, predvidjam 1. Aprila uzlet samo takav. O naznakama preokreta ću pravodobno izvjestiti.
ti si moj hit ti si moja ideja.
Jeste li vi bacili pogled na Amere?
23330 bodova, 6,72% minus
mogu oni i do 20 000, nis im nece biti
Zloco, ne siriti paniku jer si rasprodao.
Nisam ja takav igrač.
A imam papira i više nego je razumno. Opte do nosa 🙃
Ja sam preživjela 2008/2009 na burzi, jedna od stotinjak ovdje prisutnih, ostali su otišli sa burze i nikada se vratili
Ne kupujem ništa do iza predsjedničkih izbora u USA. Ulaganje je cjeloživotni posao, mogu čekati
ako je istina sto zboris, onda znas da amerima ne bu nis
Ne treba širiti.paniku, Imamo.jiu dosta s turizmom i talijanima
ako je istina sto zboris, onda znas da amerima ne bu nis
Ne treba širiti.paniku, Imamo.jiu dosta s turizmom i talijanima
Neće biti ništa onima koji nisu izgubili a onima koji su izgubili biće sve
Čini se da se sprema nešto na tragu tome...
Mislim da će ovo ako potraje na kraju završiti na razini državnih financija ne samo podrške kao što je sada, jer bi mogle biti ugrožene strateške ekonomske osnove s obzirom da to što se događa definitivno može utjecati na urušavanje poreznih sustava, a onda je sve ugroženo. Kina to planira sama sa sobom, a mi smo kao EU 0.3 x Kine po populaciji i 1,8x Kine po BDP-u stoga mislim da EU to neće biti problem progurati kad se za to poslože uvjeti. A krize su UVIJEK prilika da se neke stvari proguraju brže nego što bi to bilo bez njih. Zgodna podloga za teoriju zavjere.
Današnji Marketwatch-
Dow trades in bear-market territory after WHO declares coronavirus a pandemic
The takeaway from this Longview Economics visual (our “chart of the day”) seems to be: Don’t get sucked into the bounces. If history is any indication, a true stock market rout doesn’t happen in a straight line. Choppy trading is part of the process. Big up days tend to follow big down days.