Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
budući da je današnji dan bio jako zanimljiv i obilježen padom, mislim da moramo čestitati rijetkima koji su rasli danas.....tu je sve blue chip do blue chipa, pa krenimo redom:magma, đuro i ingra.....prometi koje te perjanice naše burze ostvaruju su impresivni nadasve.....čestitke dobitnicima.....podaci su preuzeti sa zse-trg. podaci i statistike a ove su dionice odabrane kao najbolje.....još jednom čestitke dobitnicima.....
ps.
baš me inspirirao ovaj htr-ov zlatni studio i njihove dodjele nagrada
-
Ameri su u produzecima smanjili gubitke, ne bih elaborirao zasto cijena nafte od -10% u jednom danu nije dobra
-
Ameri su u produzecima smanjili gubitke, ne bih elaborirao zasto cijena nafte od -10% u jednom danu nije dobra
Aj'te malo prokomentirajte da čujemo neku pametnu danas.....iovako se danas dobro zabavljamo,zapravo barem ja,pa da čujemo nešto stručno i jave se oni koji će reći zašto je to dobro pa da nastavimo zabavu.......
-
-
-
https://www.chinadaily.com.cn/a/202003/07/WS…821727d258.html
Vracaju se Kinezi na posao.
I broj novih slucajeva je pao ispod 100 dnevno.
Sad je bitno da Talijani smanje broj novih dnevnih slucajeva. Cim se to desi imamo zaokret prema gore.
I dolazi toplije vrijeme, ljudi idu vise van, a manje u zatvorenom gdje svi pljuckaju jedni po drugima.
-
....budimo ponosni na ovu predivnu zemlju punu "prilika"....
- prilika imate koliko hoćete i sve su vam ispred nosa.
- nisu sve prilike ni u dionicama.
- tko vam je branio kupiti koje zemljište ispred bolnice i naplaćivati parking povoljnih 15 kuna na sat.
- automat skuplja lovu za vas a vi pjevušite i uživate u životu.
- koliko samo takvih i sličnih prilika imate u ovoj predivnoj zemlji.
- mislim da je najveći problem u vama jer ne znate prepoznati dobru priliku.
- pogledajte samo koliko je prepoznao gospon Bandić poslovnih prilika.
- neke stvari treba znati, kako iskoristiti priliku na najbolji mogući način.
-
Ma kakva burza, prave prilike su na crnoj burzi, to nas Milan najbolje zna.
Jadni li smo, majko moja...
-
Kako je DOW u petak skoro završio u plusu?
Someone Big Was Utterly Blown The F**k Out
In the 40 minutes heading into the final hour of trading, the VIX kept rising and rising and then, just after 310pm ET (or 1210 PT), the VIX collapsed, plunging by as much as 14 vols from 54.39 - the highest print since Lehman - to 40.84, the low for the day, and unleashing another unprecedented stock buying cascade, which almost sent the Dow green.
VIX ramped as a major Chicago market maker was caught in the infamous gamma short squeeze, which forced them to keep buying the VIX as the VIX soared, in the process ending the VIX even higher, only to get margin called out of their position by their clearing firm, puking their entire position while liquidating anything they could, and unleashing the VIX selling avalanche and the 700 Dow point rally.
Someone big literally doesn't exist anymore
Sa zanimanjem čekamo ponedjeljak.
-
-
Hvala HDZ, SDP i svi ostali politicari, uhljebi na izvrsnim rezultatima koje ste postigli svojim (ne)radom... 😠😒😞😤
-
Ima života i izvan Burze. Valjda 🙃
- Iskustvo je nešto što steknemo kada prođe prilika kada nam je trebalo. -
Često sam znala pomisliti - da mi je ova pamet 2008. godine bila - ...a sada sve češće mislim da ću imati priliku za drugu priliku.
Možda je vrijeme za cash. Mirno sjesti na cash i čekati.
The trend is your friend, until the end when it bends.
-
Ima života i izvan Burze. Valjda 🙃
- Iskustvo je nešto što steknemo kada prođe prilika kada nam je trebalo. -
Često sam znala pomisliti - da mi je ova pamet 2008. godine bila - ...a sada sve češće mislim da ću imati priliku za drugu priliku.
Možda je vrijeme za cash. Mirno sjesti na cash i čekati.
The trend is your friend, until the end when it bends.
Uvijek i zauvijek se sve svodi na dvije varijable:
- Cijena
- Vrijeme
Ako se ne može svesti na dvije varijable onda se radi o špekulaciji.
U tom slučaju uvijek je siguran samo onaj koji dijeli karte uzimajući fiksnu naknadu i provizije ili već ima dobre karte u rukama i ostaje u igri uzimajući redovnu dividendu, izbjegavajući provizije i plaćanje poreza i prireza!
-
zlocesti....definitivno cash.svaki dan su sve bolje prilike.Mišljenja sam da dno nije ni blizu.bit će odbijanaca koje će neki iskoristiti no smjer je prema dolje.tek na jesen ćemo biti pametniji kad vidimo kolika je šteta u turizmu.a bit će je.
-
Koliko god iskustvao imao, svaki puta je sve drugacije. Definitivno ce posljedica biti. Korona se nece otopiti za mjesec dana, a histerija je vec napravljena.
Dali odrediti granice pa pomalo kupovati ili cekati rasplet pa onda all in ne znam. Znam samo da je tesko bit stalozen i cekat.
-
frka oko korone nije nastala u jednom danu, a nece ni nestati u jednom danu.
Sve ovisi tko ulaze na koji rok.
5-10% skuplje ili jeftinije ce za 10 god biti nebitno.
Moje misljenje je da mi necemo puno padati. Takoder, ne ocekujem niti nekakav ludi rast.
Eventualno ako fondovi malo dignu sve.
Malih dionicara je svaki dan sve manje
-
Pošto hrvatski narod do sada nije uspio napraviti velike reforme u državi, smanjiti državni aparat na normalnu mjeru, učinit će to korona virus. Tako da je to jedina dobra stvar koja nam se desila zadnjih 10 godina.
Već sada je očito da će zbog pada prihoda od turizma i smanjene ekonomske aktivnosti, te stoga i smanjenog dotoka novca u državnu blagajnu država biti primorana posegnuti i za nepopularnim mjerama. Na prihodovnoj strani se nema više kome što uzeti jer ljudi već sada teško žive i bježe iz države ali na rashodovnoj strani se itekako ima načina da se uštedi.
Nema više zavaravanja, problem neće sam od sebe nestati za mjesec, dva. Padat će i vlade, velik tektonski poremećaj nas čeka i napokon slijedi reset sustava, ne zato što tako hoće ovi na vlasti, nego zato što moraju. Korona je naš "spasitelj" koliko god to ironično zvučalo.
Mi živimo na dnu već godinama a zavaravamo se kako nam "cvjeta cvjeće". E pa sada će svi napokon progledati i postati svjesniji gdje se nalazimo. A ovi na moru što već sada kukaju za neostvarenim profitom znat će u budućnosti više cijeniti svakog gosta i kune koje su im ostavljali.
-
Što se tiče same burze i ulaganja u dionice u ovom vremenu, ima tu i dobrih stvari. Neki sektori će nenadano postati dobri za ulaganje a neki koji su do sada donosili stabilne prihode i bili perjanice postat će loši. Slijedi nova preraspodjela bogatstva, kolo sreće se okreće, tko bi gori sad je doli. I obratno. U svakom slučaju po meni samo držanje keša na računu ovaj puta nije najbolja solucija. Keša sada ima na milijarde za razliku od 2008 godine. Tada ste mogli samo držanjem keša u banci ostvariti i do 5% prinosa na glavnicu, a vjerujte da ovaj put držanjem keša možete samo izgubiti dio glavnice. Sada treba smoći hrabrosti i to zavrtjeti a ne gledati i čekati povoljnu priliku jer povoljna prilika neće dugo trajati. To je povijest pokazala.
-
banana, lijepo napisano i samo bi dodao "vrijednost" novca postaje vrlo nestabilna kategorija
-
Što se tiče same burze i ulaganja u dionice u ovom vremenu, ima tu i dobrih stvari. Neki sektori će nenadano postati dobri za ulaganje a neki koji su do sada donosili stabilne prihode i bili perjanice postat će loši. Slijedi nova preraspodjela bogatstva, kolo sreće se okreće, tko bi gori sad je doli. I obratno. U svakom slučaju po meni samo držanje keša na računu ovaj puta nije najbolja solucija. Keša sada ima na milijarde za razliku od 2008 godine. Tada ste mogli samo držanjem keša u banci ostvariti i do 5% prinosa na glavnicu, a vjerujte da ovaj put držanjem keša možete samo izgubiti dio glavnice. Sada treba smoći hrabrosti i to zavrtjeti a ne gledati i čekati povoljnu priliku jer povoljna prilika neće dugo trajati. To je povijest pokazala.
Slozio bi se s ovim novaca ima i previse biti u cashu je mozda i rizicno , kako biti na strani takvog hrda koji u trenutku kad osjeti da gubi taj novac se pocme panicno ponasat , danas je stvarno tesko biti pametan kako se postavit ali istina biti skroz u cashu ja se ne bi bas osjecao skroz sigurno i ova situacija kod pada crobexa i velika likvidnost nesto govori jer nismo se bas na to navikli na to moguce vrlo lako da ulaze veci igraci koji ne gledaju trenutne fundamente i trenutnu poremecenu potraznju u ekonomiji nego ono sta ce bit 5-10 godina poslje ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun