Display MoreDisplay MoreS&P 500
3,038.69
+2.86%
Dow 30
26,201.90
+3.12%
Nasdaq
8,812.63
+2.86%
Pa i ZSE ih prati u padu :))))
U Americi odbijanac oko 3%.
Nadam se da ce sutra to preliti na zse.
Display MoreDisplay MoreS&P 500
3,038.69
+2.86%
Dow 30
26,201.90
+3.12%
Nasdaq
8,812.63
+2.86%
Da, da, kladim se da cemo zaroniti jer mi anticipiramo pad koji ce kad tad doci. Taki smo ti mi, pametni!
Mi anticipiramo godinu unaprijed.
Da, da, kladim se da cemo zaroniti jer mi anticipiramo pad koji ce kad tad doci. Taki smo ti mi, pametni!
Kolega imat cemo uskoro novi vrh na Crobexu, nema sumnje.
Današnji rast indeksa koje pominjete baziran je na isčekivanju da će FED smanjiti referentnu kamatnu stopu za 0,5 boda što će se najvjerovatnije i dogoditi.
Pitanje je što moze učiniti ECB kada je referentna kamatna stopa već u minusu i prema mnogima daljnje smanjenje moze imati negativne efekte na godpodarstvo.
Izlaz iz situacije je zajedničko djelovanje svih centralnih banaka koje smo imali zadnji puta 2011. godine kada smo imali tsunami u Japanu što cu CB Engleske i Japana već najavili kao mogućnost. Bilo je to dovoljno da sve vodeće burze danas reagiraju pozitivno.
divni su mi ovi ameri......nema kod njih 6,2, kao u europljana........zato i vode ovaj j.... svijet.....krenu u jaki rast i na kraju još dodaju gasa dok eu krene u rast pa se strmop.zdi u debeli minus i na kraju zatvori tako da neznaju ni sami gdje su krenuli.........
Ma oni su tatamata, zato i razvaljuju u svemu... ono pojavi se coronau NY... i razvale sa rastom 😂
i onda bi mogli kao i mnogo puta do sada okrenuti sutra fjučurse u minus pa otvorit i završit u zelenom dok eu lider burze i dalje love svoj rep.....
divni su mi ovi ameri......nema kod njih 6,2, kao u europljana........zato i vode ovaj j.... svijet.....krenu u jaki rast i na kraju još dodaju gasa dok eu krene u rast pa se strmop.zdi u debeli minus i na kraju zatvori tako da neznaju ni sami gdje su krenuli.........
Tamo vam je i drugačiji sustav upravljanja kompanijom,tj. po zapadnjačkom modelu niti jedan dioničar nema više od 5% udjela u kompaniji te ljudi umjesto da štede u bankama kao u našem sustavu ulažu sredstva u dionice.Imaju izrazito razvijeno trziste kapitala i nikako se ne moze usporedivati s nasim.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…08/2161428.aspx
Index ne vidi današnji rast
ako nam ne isključe i sutra šteker
a tek naša jadna zse....što ćemo mi sutra?.....krenuti, pa stati prije nego u treču brzinu još i ubacimo......pa čekati da ameri 3 puta probiju na novi vrh dok mi još razmišljamo jel da prebacimo crobex preko 2000 ili ne.......joòooj......neznam ni sam više jel mi se to da gledat i sudjelovat.....par dionica imat ce solidan promet dok ce na drugima bit drž, nedaj jel netko želi izać sa 20 000 kn......i onda opet svi koji nisu "nestali u 60 sekundi" opet 3-4 mjeseca čekaju da ovi vani odrade još 5 novih vrhova da bi mogli kapitalizirati svojih 10-15%......
Kolega Hugh sve ima smisla, Crobex je odradio val 1, val 2, potom podval 1 do 2060 i sad je kraj podvala 2 ili je gotov.
Dakle slijedi rastuci val 3, tocnije njegov val 1, a isti mora preko 2060, potom opet manja korekcija i onda krecemo i mi, 3 od 3 koji ce trajati i donijeti dugo cekani Crobex na 3200 ili 3600. Eto tako ja to vidim.
Ameri danas skoro+4%, a nafta na +5.76%.
Toliko o recesiji.
Crobex bi sutra trebao krenuti, odradjen mini val1 i 2. Sutra kace zelenilo i u nas.
Neki to sve skupa predvidjaju narednih 12 mjeseci na ZSE ovako:
koliko sam do sada vidio sva predviđanja sa ta stranice koje je netko postao bila su pogrešna......kao npr. strong buy na atpl na 450 kn....pretpostavljam da im je sad prije nekog novog rasta na atpl preporuka sell pa ce na preko 400 opet bit strong buy....
dow prešao +5%......stvarno su luđaci......dođite ameri ovdje and make Croatia great.....
Update
S&P 500
3,090.23
+4.60%
Dow 30
26,703.32
+5.09%
Nasdaq
8,952.17
+4.49%
Izbacene horde zla naglim rastom US burze.
Fed potvrdio najavu smanjenja kamatnih stopa.
Love se ima, stamparija radi cijelu noc i dan.
Dakle sutra ce Crobex na 1920 za pocetak.
Ja uopce ne sumnjam da ce Crobex preko proslog vrha. Sutra upucavam preostali cash.
Mislim da je kupnja Atpl,Saponije i Tpng zicer nad zicerima.
Neki to sve skupa predvidjaju narednih 12 mjeseci na ZSE ovako:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Joj, ne bih nikome preporucio da ozbiljno shvaca ovakve projekcije. Ove grafove radi kompjuter, bez shvacanja konteksta i bilo kakve analize. To vam je otprilike kao kada koristis trendline u excelu na velikom skupu rasutih i medjusobno nepovezanih podataka - ustvari ne ukazuju na nista, ali ako to koristis bez razumijevanja samo te navodi na pogresan zakljucak.
koliko sam do sada vidio sva predviđanja sa ta stranice koje je netko postao bila su pogrešna......kao npr. strong buy na atpl na 450 kn....pretpostavljam da im je sad prije nekog novog rasta na atpl preporuka sell pa ce na preko 400 opet bit strong buy....
Točno tako Hugh. Na taj prizeman način ljudi ostaju bez para, slušajući kojekakve autoritete i njihove analize.