kol. Backdraft, ja prije svega stojim čvrsto na svojim nogama i nastojim da na najmanju moguću mijeru svedem utjecaj drugih na svoju investiciju koja je uzgred u takvim okvirima da ne utjeće uopće na ostale standarde načina moga života, dakle količina sredstava uloženih u hr dionice meni predstavlja tek zanimaciju i stoga imam komociju sagledati trendove bez nekih bitnih subjektivnih očekivanja i pritisaka.
slijedom navedenog te uz iskustvo stečeno godinama, uz razumijevanje psihologije tržišta, ekonomskih indikatora, fundamentalne i ponešto tehničke analize mogu na osnovu širokih indikatora komotno "predskazati" da za hr. tržište dionica dolaze neka bolja vremena a što se tiće korekcija, one su sastavni dio trgovanja, disanje tržišta, bez toga ne ide međutim slijepo gledati samo jedno drvo a ne primječivati šumu tj. kao indikator isticati isklučivo npr promjene dax indeksa a zanemarivati promjene vrijednosnica koje čine isti, gotovo u pravilu stvara pogrešnu percepciju.
stoga kolega, ništa nije zadano i opreza nikada dosta međutim, usko gledajući, bidenova pobjeda na us izborima, skoro plasiranje cjepiva i lijekova uz expanzivne monetarne politike te geoplitičku stabilizaciju(odnosi us-kina-eu) će svakako dati vjetar u leđa trž. kapitala koje će svakako pozitivno utjecati i na naše tk, možda ne sad odmah ali u prvom kvartalu 2021. bi moglo biti ludo i nezaboravno