Neciji broker koji to propusta mozes se pregurat na bidu samo tako.
A jel skida cijenu onda round up? Jel radi to samo na dionice koje lipare ili moze isti trik na mediki probat?
Neciji broker koji to propusta mozes se pregurat na bidu samo tako.
A jel skida cijenu onda round up? Jel radi to samo na dionice koje lipare ili moze isti trik na mediki probat?
Evo jos jedan način kako nam ZSE pazi na zastitu malih ulagaca i osigurava fer / ravnopravne uvjete trgovanja za sve sudionike.
Na DDJH bid 2767 na 1,67, a ispod toga jos jedan nalog od 4500kom prividno na 1,67, ali je zapravo na 1,665.....
Moj broker ne nudi uslugu ovog cjenovnog praga, odnosno njemu je najmanji pomak ovdje 0,01LP, ali nekom drugom brokeru očito to nije slučaj, i na taj način je ovaj ulagac itekako privilegiran. Prema streameru mi vidimo da on kupuje po 1,67kn, a zapravo kupuje po 1,665 - dakle pola lipe jeftnije. Na ovakvim razinama i eventualno jos nizim takva razlika na večim kupljeno / prodanim količinama / prometima moze imati itekakav učinak na nečije trgovanje / profit.
A znači to je to. Vidio sam na zaba traderu granulaciju od 0.5 lipa, mislio sam da je bug. Pa ovo je smiješno, ali zse ne bi smio takve naloge propustiti. Pa to je za hanfu. Kakvih pola lipa??? To ne postoji. A programi im za monopoly napravljeni.
Pa naravno da se takve naloge ne moze propustiti.
Znaci, npr. ja kupim 1mil komada DDJH po 0,015Kn i prodam ih po 0,02kn.
Ovaj prvi (kupovni) nalog po sluzbenom cjenovnom pomaku ne bi smio proci,
no ukoliko moze proci, odnosno prodje, i ja kupim tu količinu DDJH ili nečeg drugog (nebitno) po toj cijeni, a prodam po "sluzbenoj" cijeni od 0,02KN tu sam zaradio lijepih 30+%.
No ukoliko bih kupovao istu količinu po 0,02KN i prodavao po istoj cijeni od 0,02KN popusio sam pristojan iznos na brokerskoj proviziji.
Znaci, u pitanju moze biti golema razlika.
Je pa trgovinska platforma je genericka, pokriva vise trzista na kojima mozda i postoje takve valute. Ali ne kod nas. Pa mora zse staviti requiremente sta smije prolaziti, a ne kupiti sta drugi uvaljaju. Pa to je za tužbu i nefer trgovanje, jer nisu svi u istom polozaju. Užas.
Mozda sam se u brzini krivo izrazio. Ono sto sam htio napisati da taj prikaz polulipni ovisi o brokerskoj aplikaciji koju je pisao broker, ne ZSE ili pruzatelj Xetra platforme. Zato to neki od nas vide a neki ne.
Brajo je spomenuo da probam s nalogom..
Naravno, ne prolazi.
Pokusao sam direktno upisati cifru na Djuki, kao i stisnuti cijenu od 1,905 na asku - Iznos nije ispravno unesen. Nevjerojatno je kako se sve kod nas za nase trziste radi na nivou igranja djece u vrticu.
Je pa trgovinska platforma je genericka, pokriva vise trzista na kojima mozda i postoje takve valute. Ali ne kod nas. Pa mora zse staviti requiremente sta smije prolaziti, a ne kupiti sta drugi uvaljaju. Pa to je za tužbu i nefer trgovanje, jer nisu svi u istom polozaju. Užas.
Mozda sam se u brzini krivo izrazio. Ono sto sam htio napisati da taj prikaz polulipni ovisi o brokerskoj aplikaciji koju je pisao broker, ne ZSE ili pruzatelj Xetra platforme. Zato to neki od nas vide a neki ne.
Brajo je spomenuo da probam s nalogom..
Naravno, ne prolazi.
Pokusao sam direktno upisati cifru na Djuki, kao i stisnuti cijenu od 1,905 na asku - Iznos nije ispravno unesen. Nevjerojatno je kako se sve kod nas za nase trziste radi na nivou igranja djece u vrticu.
kad čovjek vidi ovakvo nešto, onda i onu transakciju između institucionalaca na ADPL značajno ispod trenutne tržišne cijene, mogu samo kolegama poručiti da budu jako oprezni kod dionica oko kojih se događaju neke neuobičajene stvari.
Ma to je greška koja radi!!!!
Ja ne mogu zadavati pola lipe, ali nečji broker dopušta.
Nakon toga nema više checka, pa ide sve na trg. platformu.
Iz nekog razloga zaba trader vidi te "pola lipe".
A eto vraga, prošla je transakcija sa pola lipe!!!
Ma to je greška koja radi!!!!
a da probate nazvati Zaba brokere, pa ih pitajte za objašnjenje?
jer neko objašnjenje mora postojati.
Što drugo reći nego......sramota.
Probao sam nazvati nadzornu sluzbu ZSE.......ne javljaju se.
Bilo bi pozeljno da jos netko proba urgirati kod njih......da ne ostane samo na forumskim naklapanjima.
Display MoreMa to je greška koja radi!!!!
a da probate nazvati Zaba brokere, pa ih pitajte za objašnjenje?
jer neko objašnjenje mora postojati.
A nije zadano preko zabe, jer neda. Samo se vidi preko zabe. Ne znam čiji broker propušta zadavanje takvih naloga.
Pisat ću ja HANFI, ne zse.
A nije zadano preko zabe, jer neda. Samo se vidi preko zabe. Ne znam čiji broker propušta zadavanje takvih naloga.
Pisat ću ja HANFI, ne zse.
pa nazovite zaba brokere, recite što vidite i pitajte znaju li oni o čemu se radi?
mislim da nas svih to zanima.
jer kod nijednih drugih brokera se takva transakcija ne vidi.
možda oni znaju od koga su takvi nalozi zadani, jer sa njihove platforme sigurno nisu.
Zvao Zabu maloprije. Odgovor da on to nikad nije vidio. Kad se kaze da ocito onda lakira nokte dok bi trebao radit odgovara da je to greska i kaze da nije proslo po toj cijeni na zse.hr. Na https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=584 lijepo pise ovo:
14:26:26 1,67 4500 7.492,50
Sto je 1,665 po komadu Djuke. Na to vise nema odgovora nego da ce prenijeti dalje. Klasicna hrvatska borba sa glupim vjetrenjacama. Sva sreca da je 16h, idem konacno nesto pametno radit za sto me placaju..
EU se ne može dogovoriti oko novaca
Burza se još i dobro drži
draga zlocesti....
13.029,59 +109,98 (0,85 %)
ovo vam je dax. Dakle to je ono sto vam ja trubim vec mjesecima, odmaknite se od EU i USA, mi smo u banani tezoj. I malo jacoj. Ovaj pad je eklatantan dokaz koliko mi ovisimo o drkrarosima iz EU i ljudi moji, pamet u glavu ne gubite novce bezglavo. bit ce dana, bit ce prilika neka vas ne svrbi prst. Prije katarze, ako je uopce bude u ovoj Smijesnoj nasoj.
Ali kad vidim da se nasa elitna investicijska zajednica (a to si forumasi vole tepati) potrose stranicu foruma i 2-3 sata vremena na djuru i 0,5 lipa i usto zazivaju hanfu onda je jasno da je i ovih 1600 precjenjeno. Djuru, pazite ovo, koji treba likvidirati ako ga neka budala ne kupi. A oni o 0,5 lipa. Uzas, I rest my case,
Citam zaostatke
Onih 0,005 je apsurd, al' očito ne trgujemo svi pod istim uvjetima
Malo smo tržište na kojem svatko sa nevelikim iznosima novaca može činiti što hoće.
Nagledali smo se kojekakvih preuzimanja , posljednji mada ne i zadnji vjerojatno Badel, pa gorak okus agrokora, nije čudno da je burza na lošem glasu .
Ništa boljem od sportske kladionice.
Slažem se, prilika će biti, treba samo čekati.
Display MoreEU se ne može dogovoriti oko novaca
Burza se još i dobro drži
draga zlocesti....
ovo vam je dax. Dakle to je ono sto vam ja trubim vec mjesecima, odmaknite se od EU i USA, mi smo u banani tezoj. I malo jacoj. Ovaj pad je eklatantan dokaz koliko mi ovisimo o drkrarosima iz EU i ljudi moji, pamet u glavu ne gubite novce bezglavo. bit ce dana, bit ce prilika neka vas ne svrbi prst. Prije katarze, ako je uopce bude u ovoj Smijesnoj nasoj.
Ali kad vidim da se nasa elitna investicijska zajednica (a to si forumasi vole tepati) potrose stranicu foruma i 2-3 sata vremena na djuru i 0,5 lipa i usto zazivaju hanfu onda je jasno da je i ovih 1600 precjenjeno. Djuru, pazite ovo, koji treba likvidirati ako ga neka budala ne kupi. A oni o 0,5 lipa. Uzas, I rest my case,
Jel ti uopce razumijes dubinu problema od 0.5 lipa? Ako to radi neko mjesecima ili godinama mogao je okrenuti enormne novce. Pa optima je pretrgovana na veliko i naširoko.
Računaj da uspijes na bazi ove manipulacije dobit 0.05% portfelja po trgovinskom danu. Pomnoži to sa 300 radnih dana pa reci.
Šta ti je užas ako o tome pišemo?
ipak nije rest my case. Kolikoj a znam ovo je forum o investiranju a ne kasinu i "nadrukat cu i zajebati druge" forum.
cek ti to ozbiljno ili podjezezas? firma koja gomila gubitke od postanka samostalne suverene i nicim izazvane hrvatske,, firma koja je bla paravan za zakulisne igre (patria, gdje je nas narodni heroj opet junacki poginuo) , firma koja neuspjesno "pokusava" prodati svoj brend vec 25 godina (degman, modernizacija m84...) i iz godine u godinu gomila milijune, desetke pa i stotine milijun gubitka.. tu cu stati da ne bi post imao 900 redaka.
ti pricas o 0.05 lipa? zbogom pameti. Dabogda utukao sve u DDJH.
Display Moredraga zlocesti....
Jel ti uopce razumijes dubinu problema od 0.5 lipa? Ako to radi neko mjesecima ili godinama mogao je okrenuti enormne novce. Pa optima je pretrgovana na veliko i naširoko.
Računaj da uspijes na bazi ove manipulacije dobit 0.05% portfelja po trgovinskom danu. Pomnoži to sa 300 radnih dana pa reci.
Da, i? Zasto je bitno sto netko lipari na Opte i Djuri? Dionicama kojih uskoro nece biti ako ih netko ne kupi. Ima dana kada da nema tih burekdzija ne bi bilo ni prometa na ZSE. Neka ih. Ja nemam hrabrosti biti u Djuri ni jedan sat.
Sto niste zazivali naokolo i siroko kada su se te firme i dovodile u sadasnje stanje?
kolega, u pravu ste.
ovakve naloge na pola lipe sam znao prije viđati i na Optimi, dok su tamo još institucionalci kolo vodili.
čekamo da se javi kolega LodeRunner s povratnim informacija.
ipak nije rest my case. Kolikoj a znam ovo je forum o investiranju a ne kasinu i "nadrukat cu i zajebati druge" forum.
cek ti to ozbiljno ili podjezezas? firma koja gomila gubitke od postanka samostalne suverene i nicim izazvane hrvatske,, firma koja je bla paravan za zakulisne igre (patria, gdje je nas narodni heroj opet junacki poginuo) , firma koja neuspjesno "pokusava" prodati svoj brend vec 25 godina (degman, modernizacija m84...) i iz godine u godinu gomila milijune, desetke pa i stotine milijun gubitka.. tu cu stati da ne bi post imao 900 redaka.
ti pricas o 0.05 lipa? zbogom pameti. Dabogda utukao sve u DDJH.
Da, i? Zasto je bitno sto netko lipari na Opte i Djuri? Dionicama kojih uskoro nece biti ako ih netko ne kupi. Ima dana kada da nema tih burekdzija ne bi bilo ni prometa na ZSE. Neka ih. Ja nemam hrabrosti biti u Djuri ni jedan sat.
Sto niste zazivali naokolo i siroko kada su se te firme i dovodile u sadasnje stanje?
kolege, ovdje nije problem u pojedinim dionicama, nego o tome je li institucionalnim investitorima dopušteno trgovanje na način drugačiji nego malim ulagačima.
Admin i ja smo već poslali HANFA-i upit vezano za problematiku short sellinga i sad čekamo odgovor.
kad nešto saznamo, stavit ćemo obavijest na forum.
Ja stvarno vas ne razumijem.
Idete mi objasnjavati ocigledne stvari.
A ne brinu vas krucijalni problemi, da ne kazem strukturalni problemi ne sto se tice burze nego nase odumiruce slijepe nase.
pa jasno je da niste u istoj poziciji kao i veliki igraci.
Jeste li ikada pokusali trejdati u zivo? Vasa vam gledalca, investitor uvijek kasni za stvarnim stanjem na berzi. Bez obzira sto vam pise live, vi ste uvijek u zaostaku u odnosu na ekipu. dvije do pet sekundi.
I vi idete pisati hanfi. Ja cu odvaliti.
evo i malo dobrih vijesti koje bi mogle probuditi ovu uspavanu burzu