1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 29, 2020 at 3:06 PM
    • #3,321

Na kraju se sve svodi na onu "Use, nase i podase". Čemu pare ako ih nemaš našto spiskati? Stoga rakije amo jer utjehe nema u vodi. :D Zato samo pernjajte jer život je kratak - treba malo i uživati. Na kraju krajeva - danas je petek. Idealno za malo otpustit ručnu i dodat gasa. Ali oprezno naravno da ne bi poslije bilo - nisam znao.

Što se tiče burze danas je očito Ingra ukrala show. Tko je sljedeći ? - Dalekovod, pa Đuro (danas je baš fino zaronio taman...) , pa Opte, pa Atlantska, pa Tankerska, pa Valmar pa....papa. Što bi se reklo da nam je burza ušla u kružni tok i sad ne zna pogodit izlaz van. Ali neka malo da se ubode na valovima tko je skužio shemu. Barem dok traje neće dugo. To je kao ova ciklona koja nam se već tjedan dana vrti iznad glave tako da je najbolje ormar s odjećom na kotače tko ide vanka, da mu ne usfali krpa za razne verzije vremena koje mogu čas posla naić. Dok sam počeo ovo pisati - pljuštalo je ko da sutra nema, sad blješti i grije ne možeš gledat. Baš ko ZSE pljunuta kopija. :thumbup:

titulus
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    652
    • May 29, 2020 at 5:29 PM
    • #3,322

Ne znam zašto ovako mlaka reakcija burze na EU pomoć...to je 20% nacionalnog BDP-a kroz naredne četiri godine.

Na najave pada zbog štete od korone palo se više od 20 %, a sada imamo nekoliko puta veći rast i nikakva reakcija.

Zamislite zemlje u okruženju koje nisu u EU, to im je direktno zaostajanje za nama desetljeće više, a oni imaju veći rast na TK. ..

Zamislite samo da živite u Srbiji i čitate kako će RH dobiti 10mlrd eura...

I još tome treba dodati rast od 0,4% u I kvartalu...

Definitivno treba čuvati već kupljene dionice jer pada u budućem razdoblju neće biti...

• tepra
    Guest
    • May 29, 2020 at 5:32 PM
    • #3,323
    Quote from titulus

Ne znam zašto ovako mlaka reakcija burze na EU pomoć...to je 20% nacionalnog BDP-a kroz naredne četiri godine.

Na najave pada zbog štete od korone palo se više od 20 %, a sada imamo nekoliko puta veći rast i nikakva reakcija.

Zamislite zemlje u okruženju koje nisu u EU, to im je direktno zaostajanje za nama desetljeće više, a oni imaju veći rast na TK. ..

Zamislite samo da živite u Srbiji i čitate kako će RH dobiti 10mlrd eura...

I još tome treba dodati rast od 0,4% u I kvartalu...

Definitivno treba čuvati već kupljene dionice jer pada u budućem razdoblju neće biti...

Display More

Kad bi pola od toga završilo tamo gdje je namjenjeno ni pol jada...

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • May 29, 2020 at 10:40 PM
    • #3,324

nece biti isplata dobiti ni 2021.izgleda za one koji su koristili potpore

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • May 29, 2020 at 11:09 PM
    • #3,325
    Quote from BabaLuji

nece biti isplata dobiti ni 2021.izgleda za one koji su koristili potpore

Ja sam vec odavno napisao da meni ni ne trebaju nikad isplatiti divku, samo neka pozitivno posluju i reinvestraju... vise cu zaraditi na rastu cijene dionica nego na divki... i tako na div day cijena padne za taj iznos otprilike 😒

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • May 29, 2020 at 11:52 PM
    • #3,326

a sta cete kad na Zse rastu stecajuse a dionice fundamentalno dobro potkovane nitko da prstom pipne

• george
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • May 30, 2020 at 6:30 PM
    • #3,327
    Quote from my moon

samog me mori vanjsko trgovanje, pa sam i pisao tu, gledam to sa povijesnig aspoekta, kada sam dvijetisuće i neke kupio udjel u fondu gledaki su me ko idiota, i ja sam sebe gledao, totalni nepoznati svemir. Onda sam doznao da je fond dionički pa sam išao proučiti dionice, prodao fond i otišao dioničkom savjetniku. Onda me on opelješio pa sam sam počeo trgovati, telefonom, pa OD KUĆE.

Tako će i prijelaz na vanka biti prirodan. Geostrateški sam jako potkovan i nadam se da će mi to pomoći. Malo sam fiktivno vježbao na dieselgateu, Boeingu /Embraer,Airbus/, farmaceutika, rijetki metali, alibabe

i slično i ide to

Prijatelju, ovakve sam postove citao proslo desetljece. Bio je i jedan uvazeni (haha) forumas na pd koji kad vise nije mogao trgovati na inside informacije otisao je u Ameriku. Dva puta se javio kako je super i zaradjuje dobro. U zadnje vrijeme ga ni cuti ni vidjeti.

Puno je takvih koji su otisli u Ameriku i odnijeli gace na stapu. Dobronamjerno vam to govorim jer tamo ce vas pojesti algoritmi, shorteri, i inisideri. A da vam ne govorim o tecajnim razlikama. Razmislite.

• barbosa
    Guest
    • May 30, 2020 at 7:43 PM
    • #3,328

OSTAJE LI HRVATSKA BEZ 10 MILIJARDI EURA? ‘Austrija je uvijek spremna na pregovore, ali ovome ne damo zeleno svjetlo’

i što ćemo sad...ingraši su već počeli trošiti te eure i napucali dionicu na 6 kn

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • May 30, 2020 at 9:18 PM
    • #3,329

Evo di će Ameri sa lovom...u dionice.

Nova runda stimulus checka 1200 $ ide kao druga/treća najbolja opcija u dionice.

Vec je znacajan broj novih accounta i google searcha kako tradati dionicama.

Jos ce se tamo S&P 500 podgrijati.

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cnbc.c…ade-stocks.html

Također čitam da milenium generacija kod njih ni nezna što je to medvjed. Njima raste index zadnjih 10 godina, ne znaju za drugo osim za rast. Sad je i FED podmazao kao nikad. Špekulira se da FED jednostavno neće dozvoliti nikakve krahove (ikad) sa svojim suludim printanjem novaca. Ovakva nekorelacija tržišta i ekonomske situacije nikad nije viđena i sprdaju Buffeta koji sjedi u cashu i ništa ne kupuje. Value investing je mrtav vele...don't fight the FED iliti don't bet against USA. Bas me zanima što ce biti, ali ako oni roknu ne piše se nikom dobro.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • May 30, 2020 at 11:10 PM
    • #3,330
    Quote from Sheriff

Nova runda stimulus checka 1200 $ ide kao druga/treća najbolja opcija u dionice.

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cnbc.com/amp/2020/05/21/many-americans-used-part-of-their-coronavirus-stimulus-check-to-trade-stocks.html?amp_js_v=a3&_gsa=1&usqp=mq331AQFKAGwASA%3D#aoh=15908651973780&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=Izvor%3A%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.cnbc.com%2F2020%2F05%2F21%2Fmany-americans-used-part-of-their-coronavirus-stimulus-check-to-trade-stocks.html

Također čitam da milenium generacija kod njih ni nezna što je to medvjed. Njima raste index zadnjih 10 godina, ne znaju za drugo osim za rast. Sad je i FED podmazao kao nikad. Špekulira se da FED jednostavno neće dozvoliti nikakve krahove (ikad) sa svojim suludim printanjem novaca. Ovakva nekorelacija tržišta i ekonomske situacije nikad nije viđena i sprdaju Buffeta koji sjedi u cashu i ništa ne kupuje. Value investing je mrtav vele...don't fight the FED iliti don't bet against USA. Bas me zanima što ce biti, ali ako oni roknu ne piše se nikom dobro.

Display More

U americi je očito ludo i nezaboravno.....po broju današnjeg porasta zaraženih od prekp 17000 jasno je kako još uvijek nisu stavili virus pod kontrolu a predpostavljam da je broj zaraženih puno veći s obzirom da mnogi "nemaju pristup" zdravstvenom sustavu......trg. rat s kinezima, svakodnevne fajterske izjave predsjednika ukoliko se netko ne slaže s njim ili propitkuje i america first plus neredi zbog ubojstva nevinog čovjeka, divna zemlja.....a šlag na "burzovnu tortu" sad je "pomahnitala" rulja sa čekovima od 1200$ koja zna samo trošiti odjednom postaje pametnija od Buffeta i dobrog dijela investitora s lovom koji tvrde kako ovo nemere bit dobro ali vidim da su i njih u zadnje vrijeme "izbrisali iz medija"....zaista nevjerovatno s obzirom na broj nezaposlenih od kojih će se sigurno dobar dio vratiti na posao ali dobar dio će ga opet kroz vrijeme i izgubiti u razdoblju "čistilišta" poslje virusa......

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 30, 2020 at 11:40 PM
    • #3,331
    Quote from Sheriff

Display More

u dugoročnim makro trendovima postoji nešto što se naziva "reverse to the mean",

stari Buffet jako dobro zna što je to, zato sad i sjedi na cashu.

ovaj rast dionica je potaknut baš od strane malih investitora, jer svi analitičari govore da se veliki iskipavaju, a da mali kupuju kao da nema sutra.

imamo i kod nas tu priču sa mirovinskim fondovima koji se iskipavaju na nekim dionicama, iako smo mi daleko od precijenjenog tržišta kao što je USA.

meni je zanimljiva ekspanzija Rusa i Mađara prema našim energetskim i financijskim kompanijama (ne crta Orban bez veze Veliku Mađarsku), a lako je moguće da neće stati samo na tome.

u svakom slučaju, očekujem novi val preuzimanja svega što ima dobru dugoročnu perspektivu.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,014
    • May 30, 2020 at 11:49 PM
    • #3,332
    Quote from st-brajo
    Quote from Sheriff

Display More

u dugoročnim makro trendovima postoji nešto što se naziva "reverse to the mean",

stari Buffet jako dobro zna što je to, zato sad i sjedi na cashu.

ovaj rast dionica je potaknut baš od strane malih investitora, jer svi analitičari govore da se veliki iskipavaju, a da mali kupuju kao da nema sutra.

imamo i kod nas tu priču sa mirovinskim fondovima koji se iskipavaju na nekim dionicama, iako smo mi daleko od precijenjenog tržišta kao što je USA.

meni je zanimljiva ekspanzija Rusa i Mađara prema našim energetskim i financijskim kompanijama (ne crta Orban bez veze Veliku Mađarsku), a lako je moguće da neće stati samo na tome.

u svakom slučaju, očekujem novi val preuzimanja svega što ima dobru dugoročnu perspektivu.

Display More

Sviđa mi se razmišljanje samo da opet nebi pjevali "ustani bane"......

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 31, 2020 at 8:59 AM
    • #3,333

pjevali su i 91'svi, a samo su neki ustali...a o američkim krampovima nemam što komentirati. Što su htjeli, imaju. Land of the freedom.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • May 31, 2020 at 10:14 AM
    • #3,334
    Quote from george
    Quote from my moon

samog me mori vanjsko trgovanje, pa sam i pisao tu, gledam to sa povijesnig aspoekta, kada sam dvijetisuće i neke kupio udjel u fondu gledaki su me ko idiota, i ja sam sebe gledao, totalni nepoznati svemir. Onda sam doznao da je fond dionički pa sam išao proučiti dionice, prodao fond i otišao dioničkom savjetniku. Onda me on opelješio pa sam sam počeo trgovati, telefonom, pa OD KUĆE.

Tako će i prijelaz na vanka biti prirodan. Geostrateški sam jako potkovan i nadam se da će mi to pomoći. Malo sam fiktivno vježbao na dieselgateu, Boeingu /Embraer,Airbus/, farmaceutika, rijetki metali, alibabe

i slično i ide to

Prijatelju, ovakve sam postove citao proslo desetljece. Bio je i jedan uvazeni (haha) forumas na pd koji kad vise nije mogao trgovati na inside informacije otisao je u Ameriku. Dva puta se javio kako je super i zaradjuje dobro. U zadnje vrijeme ga ni cuti ni vidjeti.

Puno je takvih koji su otisli u Ameriku i odnijeli gace na stapu. Dobronamjerno vam to govorim jer tamo ce vas pojesti algoritmi, shorteri, i inisideri. A da vam ne govorim o tecajnim razlikama. Razmislite.

Đorđe, sve mi je to jasno, ako sam se ičeg nagledao, to su propale dioničarske vertikale.

No hvala na upozorenju.

Moj protokol trgovanja sam isprobao, i funkcionira, nisam lud da ga smatram savršenim, pitanje je je li blizu dobrog.

Na Embraeru bi recimo zaradio, i prije sam imao takvih uboda, na litiju izgubio itd , no u "plusu" sam.

To sve ako domače je domače tržište zamre.

P. S.

Na njemu sam imao jako brutalnu zaradu u zadnjih godinu dana da me grize savjest od razmišljanja o daljoj zaradi. No klasika, spao sam na male novce pa sam igrao najrizičnije i imao sreće / odgulio PTKM sa trejdovima od 17 do 70,OPTE dva zadnja rasta, itd). Al bi htio bit milioner a daleko to......

Sve zapisato, sve dokumentirano.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • June 1, 2020 at 7:06 AM
    • #3,335

Budućnosnice: vani zbog oprane zle krvi Daleki Istok raste jako, a potom, i istatak budućnosti svijeta iz popriličnih minusa okrenuli u plus.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 1, 2020 at 8:21 AM
    • #3,336

https://www.marketwatch.com/story/the-stoc…1?mod=home-page

That’s Manolo Falco, Citigroup’s C, -2.54% co-head of investment banking, explaining to the Financial Times why he believes the firm’s corporate clients should raise as much cash as possible before the reality of the pandemic sinks in for investors.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • June 1, 2020 at 9:47 AM
    • #3,337

Suština stvari je razumjeti logiku koja iza svega uvijek stoji. Na taj način je onda lakše procijeniti što učiniti s vlastitim investicijama u narednom razdoblju. Po meni barem 1/3 treba biti keš i to je čini mi se na tragu onoga što je zlocesti u linku ostavila. Puno opreza dok se ne razjasni kamo će kola krenuti - uzbrdo ili nizbrdo.

Koliko vidim trenutno neki već izlaze u keš na "rotor" dionicama. :D Eto prilike za još koji krug okrenuti.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • June 1, 2020 at 10:46 PM
    • #3,338

meni je trgovanje vani, uključujući budućnosnice i komentare, počelo smrditi na optimizam.

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,039
    • June 2, 2020 at 9:07 AM
    • #3,339

kao što rekoh, zeleno.

DAX: auti, autogume, avioprojevoznici natprosječno zeleni.

Brišu se posljedice COVID a.

No, naravno time se ne negira skori pad, no, tržište ima svoje valove.

Jel kod nas korigirano dno od 700-800 CROBEX a, uključujući uski kanal, ili su analitičari još na toj cifri?

• sweex
    Početnik
    Reakcija primljeno
    44
    • June 2, 2020 at 9:25 AM
    • #3,340

da, posebno će biti zanimljivi FI za 2Q.

možda ga zakonom zabrane jer će brokeri imati prevelike troškove za marketing.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      170k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 5, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 5, 2025 at 2:13 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 476

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      476
      Pregleda
      208k
      476
    3. Dado

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 5, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      914k
      2k
    3. goranlagea

June 5, 2025 at 9:45 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 4, 2025 at 7:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      842k
      1.9k
    3. misterno

June 4, 2025 at 7:36 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 5, 2025 at 2:13 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

goranlagea June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

bluelionZG June 4, 2025 at 4:38 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 4, 2025 at 1:50 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago