Izgleda da se priprema zakonsko rješenje koje bi omogućilo da se novcem OMF-ova preuzme Fortenova
Državni investicijski fond
-
-
-
sta stvarno ima netko da mislis da ce drzava upravljat nasim novcima kak spada?
Hoće li nas država prisiliti da mirovine ulažemo u njezin "alternativni" fond?Pojavila se informacija da država ima namjeru osnovati državni investicijski fond. U taj investicijski fond svaki mirovinski fond koji trenutno djeluje u…n1info.hrkao mirovinci nisu do sad znali upravljat pa ce drzava sad to preuzet na sebe i pokaza ce nam kak se to radi ?
nije li ta drzava pokusala te mirovince natjerat da uloze u forteneovu? pa su ih lagano odhebali? i gle sasvim slucajno sad ce promjenit zakon i osnovat ce drzavni fond da im uzmu tu istu lovu koju su im predlozili da uloze u fortenovu. slucajnost? pa naravno. siguran sam da nece ulozit samo u fortenevu . ulozit ce u jos jednu... rimaceve robotaksije. eto to dvoje je taman dovoljno da tu milijardu eura sto isisaju od mirovinaca. to ce bit deal o kojem ce se povijesne knjige pisat. samo je pitanje dal ce se zvat "posao stoljeca" ili placka stoljeca". nekako mi smrdi na ovo drugo a znamo da "znase" zna sve o ovom drugom.
Vlada posegnula u džepove budućih umirovljenika, preusmjerili bi milijardu eura: "Veliki je rizik za korupciju"U sjeni donošenja novog proračuna, Vlada je prošlog tjedna posegnula u džepove budućih umirovljenika. Oko pet posto mirovinske štednje građana - ukupno…dnevnik.hrma to novinar preuvelicava. Kakava korupcija? pa "znase" nikad nije bio povezan s korupcijom
Ovo su najveće HDZ-ove pljačke našeg novcaOVO JE POPIS najvećih afera koje se vežu uz HDZ u posljednjih 20 godina.www.index.hrPS: hvala adezovcu koji daje prst dole boli istina ? boli
-
sta stvarno ima netko da mislis da ce drzava upravljat nasim novcima kak spada?
https://n1info.hr/biznis/hoce-li…ernativni-fond/
kao mirovinci nisu do sad znali upravljat pa ce drzava sad to preuzet na sebe i pokaza ce nam kak se to radi ?
nije li ta drzava pokusala te mirovince natjerat da uloze u forteneovu? pa su ih lagano odhebali? i gle sasvim slucajno sad ce promjenit zakon i osnovat ce drzavni fond da im uzmu tu istu lovu koju su im predlozili da uloze u fortenovu. slucajnost? pa naravno. siguran sam da nece ulozit samo u fortenevu . ulozit ce u jos jednu... rimaceve robotaksije. eto to dvoje je taman dovoljno da tu milijardu eura sto isisaju od mirovinaca. to ce bit deal o kojem ce se povijesne knjige pisat. samo je pitanje dal ce se zvat "posao stoljeca" ili placka stoljeca". nekako mi smrdi na ovo drugo a znamo da "znase" zna sve o ovom drugom.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…u---812087.html
ma to novinar preuvelicava. Kakava korupcija? pa "znase" nikad nije bio povezan s korupcijom
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ca/2390796.aspx
PS: hvala adezovcu koji daje prst dole boli istina ? boli
Lijepo bih zamolio da se ne postaju članci i video uradci stari po nekoliko mjeseci!
A ako to već i radite, bilo bi kulturno da to u tekstu posta naglasite.
Dakle, video sa N1 je star 3 mjeseca!!!!, a iz Dnevnika 2,5 mjeseca!!!
-
Lijepo bih zamolio da se ne postaju članci i video uradci stari po nekoliko mjeseci!
A ako to već i radite, bilo bi kulturno da to u tekstu posta naglasite.
Dakle, video sa N1 je star 3 mjeseca!!!!, a iz Dnevnika 2,5 mjeseca!!!
kolko god link bio star i dalje je IN.
evo onda novijih da ne ispadne da je to prozvakana NE tema..jer ovo tek predstoji i sve u gornjim linkovima i dalje stoji. sto ce nam alternativni fond kojim upravlja drzava ? pa vec postoje mirovniski fondovi koji ulazu u domace trziste.
Grbin: Plenković se igra imovinom građana vrijednom 20 milijardi eura - Novi listSDP će podnijeti zahtjev za ocjenom ustavnosti zakona koji obvezuje mirovinske fondove da ulažu pet posto neto imovine u alternativni investicijski fond jer je…www.novilist.hrSDP o ulaganjima mirovinskih fondova: 'Ovo je pljačka u nastajanju'. Ministar rada umiruje'Protuustavno je igrati se s imovinom građana vrijednom 20 milijardi eura', poručio je predsjednik SDP-a i najavio da će podnijeti zahtjev za ocjenom...danas.hr -
cerp ti je jedno vruhunsko uhljebljenje gde primaš plaću ni za šta i još možeš u fušu prodati neke dionici ispod svih razumnih tržišnih cijena i primiti lovu ispod stola. mene su jednom školovali na badelu i nikad više neće. za sad sam s njima još u igri na lkri.
a slican ako ne i bolji u uhljebljivanju ce bit alternativni investicijski fond koji ce nam spalit 5% iz drugog stupa.
vec vidim smijesak na licu peruska i rimca.
-
cerp ti je jedno vruhunsko uhljebljenje gde primaš plaću ni za šta i još možeš u fušu prodati neke dionici ispod svih razumnih tržišnih cijena i primiti lovu ispod stola. mene su jednom školovali na badelu i nikad više neće. za sad sam s njima još u igri na lkri.
a slican ako ne i bolji u uhljebljivanju ce bit alternativni investicijski fond koji ce nam spalit 5% iz drugog stupa.
vec vidim smijesak na licu peruska i rimca.
Nda... upravo tako! Jel itko razumije ulogu tog fonda? Ionako lovu koja je uložena na tržištu kapitala sad ubaciješ u neki novi fond, radi novih ulaganja? Na stranu teorije zavjere s Fortenovom koja je svrha toga osim novog uhljebarija?
-
sam naslov teme je socijalistički, Državni investicijski fond, zar se u tržišnoj ekonomiji ne ulaže privatni kapital za razvoj gospodarstva, a uloga države bi trebala biti da osigura pravni okvir i sigurnost za privatne investicije. Ovdje je HDZ pobrkao stvari pa ako o ako nastavimo početi će nas uvjeravati da je socijalističko samoupravljanje najbolji okvir za razvoj samo da mogu dovesti posvuda svoje direktorčiće da sve mogu kontrolirati
-
koja je svrha toga
ooo, več dugo ih te pare svrbe i sad su napravili zakonski okvir za posredno isisavanje mirovina pošto neposredno ne mogu jer svaki fond koliko-toliko ipak nekome odgovara za te pare...samo pogledati unazad koje su sve kombinacije gurali na mala vrata a sada su napravili zakon za bankomat za sadašnje i buduće "vujnovce" te kapitalizacije njihovih tvrtki koje redovito po završetku trenda, isisane i ogoljene, idu u stečajeve i likvidacije
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA
- zlocesti