Mislim da radnici ni ne znaju sto je bruto 1 i 2. Svakako bi bilo premala placa od 1100 eur u brutu za nekog sa faksom. Jednostavno su u svakom gradu i svakoj zupaniji place razlicite za isto radno mjesto. I svi nekako racunaju prema Zagrebu, a Zagreb daleko najvece place ima.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
RASPRŠEN STRAH OD RECESIJE
Dobre vijesti iz Europe: EK Hrvatskoj predviđa veći rast BDP-a od očekivanog te manju inflaciju
Dobre vijesti iz Europe: EK Hrvatskoj predviđa veći rast BDP-a od očekivanog te manju inflacijuEuropska komisija u ponedjeljak je povećala procjene rasta hrvatskog gospodarstva u ovoj godini na 1,6 posto, a sljedeće godine na 2,3 posto. Inflacija bi ove…www.vecernji.hr -
A inflacija koliko ove i prosle godine… bas da se veselimo 😒
-
Ne znam sta tata Plenki planira. Ocito minimalac ide na 5000kn.
-
Dobitnik dana je Varteks sa +34%
-
Ništa to ne govori
Ako netko prima 18 tisuća, a njih četvero po tri, prosječna im je plaća šest tisuća.
Ako se ne varam kaže Murphy da gradacija ide: laž, velika laž, statistika .
Znači jedni jedu kupus, drugi meso a ispada da svi jedemo sarmu, a sarmu nitko vidio nije -
Mislim da radnici ni ne znaju sto je bruto 1 i 2. Svakako bi bilo premala placa od 1100 eur u brutu za nekog sa faksom. Jednostavno su u svakom gradu i svakoj zupaniji place razlicite za isto radno mjesto. I svi nekako racunaju prema Zagrebu, a Zagreb daleko najvece place ima.
osobno smatram da VSS (300 ECTSa za bolonjce) ne bi treabli pristajati počinjati raditi za manje od prosječne medijalne plače u gradu gdje traže posao. Dakle ZAGREB min cca 1050 EUR ( 8000 kn) NETO ugovoreno u bruto1 bez djece i bez uzdržavanih članova.
Sve ispod je po meni neisplativo raditi. Ljudi su se školovali.
-
osobno smatram da VSS (300 ECTSa za bolonjce) ne bi treabli pristajati počinjati raditi za manje od prosječne medijalne plače u gradu gdje traže posao. Dakle ZAGREB min cca 1050 EUR ( 8000 kn) NETO ugovoreno u bruto1 bez djece i bez uzdržavanih članova.
"... neisplativo raditi."?
Zanimljiva formulacija. I kaj onda? Sjediti na kavama cijeli dan?
-
Dobitnik dana je Varteks sa +34%
imal Neno jen kaput krpal ga je tristo put i opet ga je na kraju prodal, zaradil sigurno ni, ali neka igra se opat odigrava
-
hm.. možda sam malo krivo formulirao.. možda ajmo reći neisplativo raditi u struci...
čemu onda toliko školovanje i stjecanje 300 ECTSa? ako se posao sa srednjom stručnom spreemom nađe za 6000 neto...
-
-
hm.. možda sam malo krivo formulirao.. možda ajmo reći neisplativo raditi u struci...
čemu onda toliko školovanje i stjecanje 300 ECTSa? ako se posao sa srednjom stručnom spreemom nađe za 6000 neto...
Po tome ispada da je "neisplativo školovati se"?
Vidiš, u irskoj ili njemačkoj te ne pitaju "Koju si školu završio?" nego "Što znaš raditi?"
Ako misliš da kad završiš faks, odmah znaš sve raditi, jako se varaš.
-
Vidiš, u irskoj ili njemačkoj te ne pitaju "Koju si školu završio?" nego "Što znaš raditi?"
Na žalost u nas su mladi svi takvi. Tako su ih roditelji naučili. Evo vidite meni je sin Završio Fer u Zagrebu prije 4 god. i moga je raditi gdje je htio. Međutim neća da sluša i misli da je najpametniji , te normalno to mu se negativno vraća. Na žalost tu niko ne može pomoći. Misle da su najpametniji na svijetu. A još ne znaju kako se Zemlja okreće.
-
Hah, i u moje vrijeme je bilo "filozofa".
Moja prva plaća je bila 150 DEM/mjesečno.
Bilo je to početkom 90-ih, kad je bio rat.
Danas imam XY puta više mjesečno. Na svom putu promijenio sam 7 firmi u 3 države.
Neki od mojih "filozofa" s početka priče danas su blokirani ili na sudu za CHF kredite.
Jer su isto tako mislili da su najpametniji.
-
U manjim sredinama je svaki posao preko veze. Tako da posao moras cuvati i pristajat na ono sto ti se nudi.
A dali se za neke struke isplati biti na faksu 5 god? Rekao bih da se vise ne isplati. Nemas ni dovoljnu razliku u placi, ni dostojanstvo ni ugled.
Recimo medicinska sestra bacalar ima placu 6500 jer radi samo dnevne. A medicinska sestra sss sa nocnima i smjenskim radom ima o 7500 do 10 000kn
Nastavnik u osnovnoj skoli ima 6500, a zaposlenik feroterma od 8000 do 12 000kn. Zaposlenik lidla 7500kn
-
Kolega to stoji..
No..ako dođem u bolnicu tražit posao..
Pitaju li me znate li npr operirati mozak ili me ipak traže diplomu medicinskog fakulteta za početak a onda i potvrdu o specijalizaciji za neurokirurgiju ?
-
Nastavak na raspravu mada nije tema trgovanja.
Ulaganje u znanje i praksu je neprocjenjivo pod uvjetom da znaš posao (jedno bez drugog ne ide). To nitko nikome ne može oduzeti i svatko ce cijeniti a za to treba vremena i strpljenja.
Ništta ne ide preko noći osip jack pota.
-
a kada je Kolinda zapošljavala nitko da se prijavi, mogli ste i vi imati lijepo 8000€ ili barem 7500€ kao ja, jer mi je smanjila 500€
Kolinda u dva mjeseca zaradila 24.000 €, odlično ide i Brkiću, Vrdoljak lani uprihodio milijune!U svijetu biznisa najbolje su se, čini se, snašli bivši HNS-ov ministar, bivši glavni tajnik HDZ-a i bivša predsjednica državewww.jutarnji.hr -
Kolega to stoji..
No..ako dođem u bolnicu tražit posao..
Pitaju li me znate li npr operirati mozak ili me ipak traže diplomu medicinskog fakulteta za početak a onda i potvrdu o specijalizaciji za neurokirurgiju ?
Vidim da ima puno reakcija na moj post.
No kolege , realno sam napisao kako stvari stoje..
Ako nekome škola nije bitna...može zaposliti i covijeka bez osnovne škole.. ajmo sada ljudi sto ovdje imaju firme a ima ih sigurno...pišete li u oglasima kada tražite djelatnike:
Može i bez osnovne škole samo da zna to raditi ili tražite ipak neku razinu pismenosti i završenu barem trogodišnju srednju školu ?
-
Nema danas puno biranja. Bolje je vrijedan covjek bez skole, nego neradnik sa skolom. Prosli tjedan sam jednoj radnici sa faksom dao otkaz. A imam 2 zene samo sa osnovnom skolom koje nikad nece dobiti otkaz.
-
u međimurju je izdato 8400 radnih dozvola za strance (nepal,indija bangladeš) 5% populacije. moj poznanik nudi 10€ sat željezo savijačima u zg. uvjet poznavanje i čitanje ajzenbigerskog nacrta.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun