1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 29, 2023 at 9:27 PM
    • #14,381

sto godina ste vi za drvenim češljom. tamo na fakultetima imaš katedre na hrvatskom i srbskom jeziku. žali bože izgubljenog vremena u diskusiji sa pojedincima. keramika i fugiranje po bavarskoj je zakon. neka mi oproste keramičari ipak su oni majstori, pa čak i umjetnici. pravi naziv bi bio hilferi. u igri detekcije kroz nečije pisanje možeš brzo spoznati da li netko ima novce i dionice ili samo kibicira. rijetko kad neznanje i novac idu ruku pod ruku. ili barem idu do prve kladionice.

Quote from Shogun

Prica o resursima je smijesna. Zapad nema resurse? US je samodostatan i najveci izvozac plina u eu. Australija ima rudaca i metala koliko hoces. Kad jos europa podigne obnovljive izvore na vecu razinu ostade rusija, kina i bliski istok da trguju medju sobom u frnjama. Da kina je u pravu, dolazi najveca promena u 100 godina, samo nisam siguran da je to sto ona zeli....

zaboravio si i kanadu. to će opstati u aucus-u a ostatak ide u ropotarnicu povjesti.

Edited once, last by verdi: Merged a post created by verdi into this post. (March 29, 2023 at 9:30 PM).

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • March 29, 2023 at 10:13 PM
    • #14,382

E kolega verdi, potpuno se slazem s tobom! Rijetko neznanje i novac idu ruku pod ruku... Samo dali je to neznanje?? kad netko sustavno pokusava prodati pricu (viziju) svijeta koji je susta suprotnost kapitalizmu, pazi sad, na dionickom portalu ( alfa i omega kapitalizma) i jos pokusava nesto ubosti na dionicama. To nije neznanje to je LUDOST....

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 29, 2023 at 11:06 PM
    • #14,383

nisam sad ovo shvatio. tko je protiv kapitalizma? ja, kinezi ili...? ako tebi ovo u evropi liči na kapitalizam onda stvarno ne znaš šta je kapitalizam. subvencija na subvenciju. hrvatska? javna poduzeća, institucije na budžetu pune uhljeba? u završnim godinama socijalizma ovo nije postojalo. čuj u kapitalizmu banka ne može propasti ?! država garantira do 250 000$ i malo je falilo da ne garantira sve. to će biti slijedeći korak. šta to znači? nacionalizacija banaka. znači ti uložiš svoju lovu u xy banku, menadžment mlati praznu slamu, dijeli bonuse i kad dođe momenat da propadnu uleti država sa enter 200 milijardi $. ako je to kapitalizam onda sam ja stvarno u zabludi. država i banke preko vikenda izmišljaju neke zakone i provode ih u ponedjeljak. ja sam mislio da banke rade samo do petka. ovo već dugo vremena nema nikakve veze sa kapitalizmom i čisto sumnjam da će i budućnost imati veze sa njim. malo mi to liči na neku utopiju. jedino što su se gospodari novca ovaj puta okladili na one koji su bili zapostavljeni. nije da ih vole ali tu je veći koeficient.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • March 29, 2023 at 11:20 PM
    • #14,384

U pravu si verdi

Printer za lovu i udri

Koliko se opet love slilo ovih tjedan - dva u US da spase banke?

Sad gledaj kako će indeks u tjednima koji dolaze umjesto prema zasluženih 3.200 skočiti na 4.300

Nikakve veze to više s kamatom, jobs reportima ili GDPom nema, samo print baby print

NVDA to the moon!

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • March 29, 2023 at 11:50 PM
    • #14,385
    Quote from accountant

U pravu si verdi

Printer za lovu i udri

Koliko se opet love slilo ovih tjedan - dva u US da spase banke?

Sad gledaj kako će indeks u tjednima koji dolaze umjesto prema zasluženih 3.200 skočiti na 4.300

Nikakve veze to više s kamatom, jobs reportima ili GDPom nema, samo print baby print

NVDA to the moon!

Display More

ako dođe do 4100, max 4200 moći će se lupati nogom u guz od sreće i to pod uvjetom da u tih sljedećih par tjedana ne bude nikakvih vijesti a kamoli da realne i negativne preuzmu .......trenutno su valjda svi SF narativi potrošeni pa "svi šute" i dok ide, ide.......igramo se dok ne kažu "u banani smo"........

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 30, 2023 at 12:17 AM
    • #14,386

scenario je već vidljiv i sad tu nekako pronaći izlaz. ako se budu čekali američki izbori ajmeeee tko će to dočekati. pospani joe se opet juče izgubio u sj. karolini između nekakvih cat bagera. žalosno je to gledati. da hoće malo stvar da ubrzaju. ali... idemo stepenicu po stepenicu dole. epicentar dugova je u americi i kako će oni to sprovesti da im se ne otme kontroli bit će zanimljivo vidjeti. taj hebeni truli zapadni svijet je živio dobro dok smo mi imali lokalnu katastrofu i sad opet moramo sudjelovati u reprizi istog ali globalnog filma. ne bi se začudio da ko ban jelačić ili trenkovi panduri moramo ići tamo zavoditi red i novi poredak.

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 12:58 AM
    • #14,387

(...) "Tako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura." (...) ^^

Što kažete na ovo?

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 30, 2023 at 1:10 AM
    • #14,388

moje sigurno neće. tko je to napisao da ga tužimo zbog svega i svačega?

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • March 30, 2023 at 8:18 AM
    • #14,389
    Quote from Normani

(...) "Tako će Port Acquisitions, sa sjedištem u Pragu, preuzeti sto posto dionica riječke luke, njih 13.480.475, po cijeni od 40 kuna (5,31 eura), što je ukupno 71,6 milijuna eura." (...) ^^

Što kažete na ovo?

Kao što smo i očekivali, tu neće biti hleba za male. Samo pušiona. Mogli su im pokloniti besplatno ili simbolični iznos kao za brodogradilišta.. Ulaz kinezima i rusima u srce Europe za 1 kn.

Sad će ZSE blokirati trgovinu zbog zaštite ulagača... pa neće izaći po 8-9 nego će ih izbaciti po 5. Mirno. Čega se sve neće ljudi nagledati na ovoj ZSe.

Idem povući par linija da se smirim.

• J0sip
    Početnik
    Reakcija primljeno
    46
    • March 30, 2023 at 9:24 AM
    • #14,390

Gospodin Dr. Kalica od ranog jutra crnjake baca. 😂

Doktore ostavite se linija nisu dobre za zdravlje. Izađite vani na svjež zrak, možda vam se popravi raspoloženje.

Iako čini mi se da ste možda alergični pa vam smeta ovo zelenilo vani. 😁

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • March 30, 2023 at 10:12 AM
    • #14,391
    Quote from Dr.Kalica

Idem povući par linija da se smirim.

Doktore, mislio sam da se u skladu sa svojim nazivom (Drkxxica) u svrhu smirivanja ipak služite zdravijim metodama.

Ah, što reći, ni doktori više nisu što su nekada bili! ^^

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 31, 2023 at 10:43 AM
    • #14,392

u ovoj jednoj rečenici je skrivena mina iznenađenja. kreće se u privatizaciju i rasprodaju obiteljskog srebra. hep ne može iz dobiti izdvojiti pišljivih 400 milja već će riskirati upis u temeljni kapital !? pa onda dokap, izlazak na burzu, malo kostiju sitnoj raji i fukari i ode mast u propast. slični procesi u bosni i srbiji su već po odmakli. strani fondovi već pritišću enter da skupe novca bez pokrića. vama magla nama hidrocentrale. ustaj tito hebali te tvoji proleteri opljačkaše ti unučad.

Zajam će se otplatiti jednokratno i dospijeva u cijelosti na naplatu 24 mjeseca od dana korištenja druge tranše. Može se otplatiti pretvorbom iznosa dospjele glavnice u temeljni kapital, ulogom u pravima.

Vlada krenula u dokapitalizaciju HEP-a
    Sa jučerašnje sjednice Vlade Vlada je donijela Odluku o davanju dioničarskog kredita Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) od 400 milijuna eura i pokretanju…
    www.energypress.net
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 31, 2023 at 3:02 PM
    • #14,393

Nemojte se zavaravati HEP nije moj ni vaš kao poreznog obveznika ili državljana RH, nije ni javni ni državni, HEP je HDZov i tako će ostati još dugo jer će HDZ dobiti slijedeće izbore i HEP će biti njihova igračka i koristi će se za uhljebljivanja i ostale političke igrice, a mi će mo i dalje biti na dnu svih europskih naroda ne mogavši podignuti glavu jer nismo ponosni nego sluganski narod

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • March 31, 2023 at 3:13 PM
    • #14,394

A mislim, nema se tu ništa previše pametnog za napisati, ali treba biti pošten i reći da je cijena struje od HEP-a kućanstvima i firmama zadnjih godinu dana bila 100% tržišna i da nije bilo ovih subvencija od strane države ili poreznih obveznika, gospodarstvo bi nam propalo, a puno ljudi, pogotovo penzića bi gladovalo i prosilo na cesti s obzirom na mizerne penzije u Hrvatskoj, a također i inflacija bi bila 30%, a ne 13% kao krajem prošle godine, tako da ne bih rekao da su sve pogrešno napravili, naravno uvijek se može više i bolje. Na kraju se uvijek treba platiti konačan ceh, jer ni uzimati bogatima (porez na extraprofit i slično) i davati siromašnima ne može vječno trajati, već se trebaju povećati plaće radnicima, a pogotovo penzićima male penzije koje nisu dovoljne ni za režije, a kamoli hranu tim ljudima, ali to je već preopširna tema.

Podsjetit ću vas da je tržišna cijena struje nakon invazije na Ukrajinu otišla gore 10 - 15 puta i to je bio veliki šok za sve, a da o cijeni plina (otišla gore 20 - 30 puta) i ne pričam.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 31, 2023 at 3:14 PM
    • #14,395
    Quote from plavi05

Nemojte se zavaravati HEP nije moj ni vaš kao poreznog obveznika ili državljana RH, nije ni javni ni državni, HEP je HDZov i tako će ostati još dugo jer će HDZ dobiti slijedeće izbore i HEP će biti njihova igračka i koristi će se za uhljebljivanja i ostale političke igrice, a mi će mo i dalje biti na dnu svih europskih naroda ne mogavši podignuti glavu jer nismo ponosni nego sluganski narod

Sva sreca da kad su drugi bili na vlasti nije bilo uhljebljivanja i politickih igrica kao i danas.

Tak da za Hep ne vidim neke razlike dal je hdz, sdp ili stranka cokoladnog mlijeka na vlasti .

Kad vec pisete , budite objektivni.

Ili ipak imate neku svoju stranku koju preferirate ?

Pa nam objasnite tko bi bio dobar izbor ?

Fala

HEP skriva dokument kojim je uhljebljen požeški HNS-ovac - Komentari | Večernji.hr

HNS-ovac proveo 14 mjeseci u zatvoru zbog javnog novca. Sad je direktor u HEP-u
    ZVONKO SPUDIĆ nedavno je izabran za direktora HEP-ova Distribucijskog područja Karlovac, iako je proveo u zatvoru 14 mjeseci zbog pronevjere općinskog novca.
    www.index.hr
  • plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • March 31, 2023 at 3:26 PM
    • #14,396

Kolega Havi ogorčen sam ukupnom politikom u RH običan sam građanin i mislim da bi nam država trebala osigurati nezavisno sudstvo, sigurnost, temeljno zdravstvo i obrazovanje, od svega drugoga treba maknuti državu i biti će nam svima bolje.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • March 31, 2023 at 3:38 PM
    • #14,397
    Quote from verdi

u ovoj jednoj rečenici je skrivena mina iznenađenja. kreće se u privatizaciju i rasprodaju obiteljskog srebra. hep ne može iz dobiti izdvojiti pišljivih 400 milja već će riskirati upis u temeljni kapital !?

Malo proučite materiju....HEP je lani pogubio ozbiljan novca zbog vladinih mjera sa ograničavanjem cijena el. energije za građanstvo, i sada mu vlada vraća novac, koji je izgubio upravo zbog vladinih mjera.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 31, 2023 at 3:40 PM
    • #14,398
    Quote from BudFox

A mislim, nema se tu ništa previše pametnog za napisati, ali treba biti pošten i reći da je cijena struje od HEP-a kućanstvima i firmama zadnjih godinu dana bila 100% tržišna i da nije bilo ovih subvencija od strane države ili poreznih obveznika, gospodarstvo bi nam propalo, a puno ljudi, pogotovo penzića bi gladovalo i prosilo na cesti s obzirom na mizerne penzije u Hrvatskoj, a također i inflacija bi bila 30%, a ne 13% kao krajem prošle godine, tako da ne bih rekao da su sve pogrešno napravili, naravno uvijek se može više i bolje. Na kraju se uvijek treba platiti konačan ceh, jer ni uzimati bogatima (porez na extraprofit i slično) i davati siromašnima ne može vječno trajati, već se trebaju povećati plaće radnicima, a pogotovo penzićima male penzije koje nisu dovoljne ni za režije, a kamoli hranu tim ljudima, ali to je već preopširna tema.

Podsjetit ću vas da je tržišna cijena struje nakon invazije na Ukrajinu otišla gore 10 - 15 puta i to je bio veliki šok za sve, a da o cijeni plina (otišla gore 20 - 30 puta) i ne pričam.

mislim da država kod nas sasvim solidno ubire, samo loše raspodjeljuje, ne toliko slučajno, koliko namjerno,

mene ovaj sistem potpora, poticaja, dotacija podsjeća na povratak u vrijeme zadruga,

svi privrjeđuju, a glava zadruge raspoređuje, pa nekome udjeli više, nekome manje, a djeci obeća slatkiša ako budu bili dobri,

na žalost na mnogim slučajevima za koje znamo smo se uvjerili kako i koliko se tu mulja, na žalost to je samo mali dio što mi saznamo,

takav sistem podjele i dodjele s našim sistemom kontrole je osuđen na propast

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • March 31, 2023 at 3:42 PM
    • #14,399

jednostavno kupuju glasove jer je izborna godina blizu

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 31, 2023 at 3:51 PM
    • #14,400
    Quote from zdenkic

jednostavno kupuju glasove jer je izborna godina blizu

mislim da se ne radi o pukoj kratkoročnoj kupnji glasova,

oni kupuju sve i to trajno,

vijećnike, zastupnike, pravosuđe, suce, novinare, medije

kada se pogleda zašto i ne bi, ne kupuju ništa svojim novcem, a odlazak s vlasti im je najveći gubitak i greška, jer više ničim ne raspolažu, zato se svi tako grčevito i bore za ostanak na vlasti,

jer kako inače opravdati da se neki bore za debelo potplaćene funkcije u odnosu na primanja u gospodarstvu, što čini tu toliku draž,

stvarno ispada,

manje je više

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago