Dok vi skuzite kaj se zbiva, rasprodaja ce zavrsiti.
Ma pusti nas spore, mi prvo moramo procitati uputstva za upotrebu a tek onda postekavamo. Ti si obicno vani jos prije nego sto udjes u poziciju.
Neke zene ipak preferiraju ovaj nas nacin..
Ma pusti nas spore, mi prvo moramo procitati uputstva za upotrebu a tek onda postekavamo. Ti si obicno vani jos prije nego sto udjes u poziciju.
Neke zene ipak preferiraju ovaj nas nacin..
Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza
Vidim da idu prema dolje sve Koncareve dionice. Mozda to ima veze s inflacijom materijala i prijevoza, mislim vise prijevoza.
Možeš li malo detaljnije pojasniti na što misliš? Na rast cijena sirovina i na rast cijene transporta istih? To?
Vidim da idu prema dolje sve Koncareve dionice. Mozda to ima veze s inflacijom materijala i prijevoza, mislim vise prijevoza.
Možeš li malo detaljnije pojasniti na što misliš? Na rast cijena sirovina i na rast cijene transporta istih? To?
da na to sam mislio a i ja bi izlazio sada kad mi se cini da je nekakav vrh cijene da imam..
Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza
Na KODT i KOEI cijena testira otpore na koje je naišla. To se lijepo vidi na grafovima.
Moje predviđanje je da će cijena u idućih par dana još kliznuti prema dolje. Ali isto tako mi se čini da je to samo praćka koja se nateže.
U to sam toliko uvjeren, da sam jučer prodao te 2 dionice i podebljane kupovne naloge stavio par postotaka niže.
Ako bude tako, odlično. Ako sam u krivu, kupujem po višoj cijeni, uopće neću previše razmišljati i žaliti što sam se zeznuo. A i fali mi malo trejderskog adrenalina. 😁
Ovdje je smjer samo jedan - up!
dobrih stvari se nađe na Twitteru
Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice
Ah, ti si taj prodavatelj!
Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?
Da, ja sam. Baš taj...
Moš mislit, par desetaka komada što sam prosuo. Stopilo se u masi. 🤣
I nisam samo to prodavao. 😬 Sad se grizem i nadam se kakvoj katastrofičnoj vijesti za vikend, da cijene padnu.
Putine... reci nešto loše, pliiiz.
Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?
Čekaj... 🤔... jel ovo trik pitanje?
Jer, ako sam prodao, ne isključujem mogućnost pada, već mu se nadam da bih kupio jeftinije.
Osim ako nisi mislio - prodao sam, al nadam se da će cijena rasti zbog drugih koji su u dionici. Jesam empatičan, ali nemojmo pretjerivati. 🤣
Uglavnom, da sad budem ozbiljan, po mom iskustvu i zapažanjima, kad je situacija kao trenutno na konkretno KODT, ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno. U idućih 10-ak dana će sve bit jasno.
Po mome skromnom mišljenju značajnija prodaja KODT/KODT2 i KOTR2 je od iste osoba kojoj je potreban novac za investirati u nešto drugo-možda u druge dionice ali to je manje vjerovatno jer nema baš puno prilika kao što je to KODT.
Pošto treba prodati značajnu količinu mora spustiti cijenu jer su ovo manje likvidne dionice. Sličanom scenariju smo bili svjedoci sredinom 2022. s rasprodajom AZ OMF kat.A. koji je imao više od 3.000 dionica. Uostalom to je ZSE i nema kupaca za ovaj biser (KODT).
Dobre vijesti za imaoce KODT slijede uskoro npr.isplata dividende od 12 do 16 eura, a u travnju rezultati Q1/2023. koji potvrđuju porast prihoda, dobiti , broja radnika.
Ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno.
Zanimljivo. Zašto se situacija mora baš "brzo i dramatično" riješiti "prema gore ili prema dolje, i to značajno"? Koji je to čimbenik ili popratna okolnost da se to "mora" dogoditi?
Dakle, ti si prodao pa sad očekuješ da će se dogoditi upravo taj slijed, naime, najprije "dramatično dolje", a nakon što ti ponovno kupiš, onda će ići "dramatično gore". Ok, poznati su nam takvi scenariji od strane institucija, a u režiji fizičkih osoba i njihovih privatnih interesa. Ako si jedan od njih, onda je sve moguće, ako nisi, onda je upitno hoće li se dogoditi sve kako si zamislio.
Dobre vijesti za imaoce KODT slijede uskoro npr.isplata dividende od 12 do 16 eura.
Kada uskoro? Zašto baš taj raspon dividende? Netko je nedavno, ne mogu se ove sekunde sjetiti tko je to i gdje napisao, smatrao da će ove godine dividenda biti niža od protekle, ali da će onda 2024. biti ponovno veća. Nisam bio pitao za obrazloženje, ali bih volio znati zašto.
Ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno.
Zanimljivo. Zašto se situacija mora baš "brzo i dramatično" riješiti "prema gore ili prema dolje, i to značajno"? Koji je to čimbenik ili popratna okolnost da se to "mora" dogoditi?
Dakle, ti si prodao pa sad očekuješ da će se dogoditi upravo taj slijed, naime, najprije "dramatično dolje", a nakon što ti ponovno kupiš, onda će ići "dramatično gore". Ok, poznati su nam takvi scenariji od strane institucija, a u režiji fizičkih osoba i njihovih privatnih interesa. Ako si jedan od njih, onda je sve moguće, ako nisi, onda je upitno hoće li se dogoditi sve kako si zamislio.
Odgovorit ću malo kasnije na temi "tehnička analiza".
Dobre vijesti za imaoce KODT slijede uskoro npr.isplata dividende od 12 do 16 eura.
Kada uskoro? Zašto baš taj raspon dividende? Netko je nedavno, ne mogu se ove sekunde sjetiti tko je to i gdje napisao, smatrao da će ove godine dividenda biti niža od protekle, ali da će onda 2024. biti ponovno veća. Nisam bio pitao za obrazloženje, ali bih volio znati zašto.
Do sada je bila praksa da se za dividendu isplaćuje oko 40% neto dobiti matice. Ako ove godine bude jednak pristup iznos dividende će pretpostavljam biti kako sam naveo, a 12 ili 16 ovisi o konačnom iznosu neto dobiti odnosno o raspletu slijedećeg : "U slučaju da Končar D&ST-u do roka objave revidiranog godišnjeg izvješća za 2022.g. postane nositelj poticajnih mjera vezano uz projekt ''Održivi SETup'' navedeno će imati utjecaj na smanjenje iznosa redovnog i dodatnog poreza na dobit odnosno povećati će dobit nakon oporezivanja za 2022.g. u iznosu dobivene potpore"
Udica je postavita, ali izgleda prošla baba s kolačima.
Ma koja udica??? Ja vidim da je baceno nekoliko parangala od 100-150 udica na dubini 88-92 metra. Izgleda da je riba bliza 100 metara .
Već tri radna dana gledan kako bi trebalo ovaj JDRN počistit do 1,6€, jer je jedina preostala dionica turista koja nije rasla i tako ja filozofiram, a netko mi počisti pred nosom baš do 1,6€...
Zanimljivo trgovanje na LKPC. U 14:32 kupi se 109 komada po 99,5-100Eura a onda se prospe 100kom u 14:34 od 100-94 Eura pa se u 14:37 kupi 20 kom po 100Eura. Kao da netko stopa cijenu a drugi mu neda
Na HPB cijede već ocijeđeni limun...vrijeme je da netko opali po asku barem do 125 €.
Vidim na JDOS-u se formiralo oko zone potpore od 505 € poprilično naloga...napokon zdravi bid i sad se ovde može planirati kupnja.
Na HPB cijede već ocijeđeni limun...vrijeme je da netko opali po asku barem do 125 €.
Vidim na JDOS-u se formiralo oko zone potpore od 505 € poprilično naloga...napokon zdravi bid i sad se ovde može planirati kupnja.
Pa, HaPeBeajde, probojem na 125 se formira šolja sa targetom na cca 138
do 125 je samo 27k€
Pa, HaPeBeajde, probojem na 125 se formira šolja sa targetom na cca 138
do 125 je samo 27k€
Puno njih se nakupovalo u rasponu 114-118€ i svima je target 127€. ne brini, budu se na toj cijeni bacali po bidu, tako to ovde ide...ne znam, lani 3 puta nije probilo tu zonu otpora, ovde godine jednom...očito je plafon u ovoj zoni armirani beton.