Koji amaterizam na ARNT bacaju se po bidu (isključivo manji nalozi) i daju za euro jeftinije, a veliki nalog kupi sve na 35 €.
Komentari trgovanja na burzi - LIVE
-
-
-
Koji amaterizam na ARNT bacaju se po bidu (isključivo manji nalozi) i daju za euro jeftinije, a veliki nalog kupi sve na 35 €.
Stavio sam jutros nalog na kupnju na 35 za koji sam i sam mislio da nema šanse da prođe, ali izgleda da me može još iznenaditi naša burza...
-
možda se bacaju namjerno, a možda se drže i TA
-
Ma bacaju se jer su očekivali 2-3€ dividende.
-
a najbolje 5, pa nije to Plag, iako sam i ja mislio prezimiti u tom brlogu, ali me medo istjerao
-
a najbolje 5, pa nije to Plag, iako sam i ja mislio prezimiti u tom brlogu, ali me medo istjerao
Inače mi nikad nisu bili jasni ti lovci na dividende, koji dividendu na koncu i prime na račun, i onda kasnije prodaju dionicu za iznos koji je 2-3 puta manji od same dividende i to se ponavlja iz dionice u dionicu iz godine u godinu.
Dividenda se kapitalizira prije ex dividenda dana i bude u pravilu masu izdašnija od same dividende.
-
Inače mi nikad nisu bili jasni ti lovci na dividende, koji dividendu na koncu i prime na račun, i onda kasnije prodaju dionicu za iznos koji je 2-3 puta manji od same dividende. i to se ponavlja iz dionice u dionicu iz godine u godinu.
Dividenda se kapitalizira prije ex dividenda dana i bude u pravilu masu izdašnija od same dividende.
lov na dividendu počine ranije u godini, ako je procjena da će je biti, ako se ostaje dugoročno onda taj pad nema baš nekog utjecaja, ja obično za dobiveni novac opet dodajem dionicu nakon toga pada na ex DD
da ne bi bilo zabune, to je formula za dividendne dionice u kojima sam dugo, ostale trgujem prema mirisu bureka
-
Inače mi nikad nisu bili jasni ti lovci na dividende, koji dividendu na koncu i prime na račun, i onda kasnije prodaju dionicu za iznos koji je 2-3 puta manji od same dividende. i to se ponavlja iz dionice u dionicu iz godine u godinu.
lov na dividendu počine ranije u godini, ako je procjena da će je biti, ako se ostaje dugoročno onda taj pad nema baš nekog utjecaja, ja obično za dobiveni novac opet dodajem dionicu nakon toga pada na ex DD
da ne bi bilo zabune, to je formula za dividendne dionice u kojima sam dugo, ostale trgujem prema mirisu bureka
Samo sam htio reći da je zarada pravovremenom prodajom dividende dionice ,čekati ex dividenda dan i onda udarati po bidu u pravilu vodi u gubitak. Naravno pravovremeno pozicioniranje u dionici je tu najbitnije. Dugoročne ja ovdje ni ne spominjem.
Npr, ono ludilo oko ZABA-e u petak, gdje su plaćali dionicu x2 više od same dividende je najplastičniji primjer kako se stvaraju nepotrebno gubici.
Nevezano za ZABA ,dividenda se objavi, a dionica se napuca samo tako do ex div. dana i onda se sruši samo tako na taj dan. Puno ekipe to i sa ovog foruma radi, pa uglavnom izađu sa gubitkom od par posto.
-
Samo sam htio reći da je zarada pravovremenom prodajom dividende dionice ,čekati ex dividenda dan i onda udarati po bidu u pravilu vodi u gubitak. Naravno pravovremeno pozicioniranje u dionici je tu najbitnije. Dugoročne ja ovdje ni ne spominjem.
Npr, ono ludilo oko ZABA-e u petak, gdje su plaćali dionicu x2 više od same dividende je najplastičniji primjer kako se stvaraju nepotrebno gubici.
Nevezano za ZABA ,dividenda se objavi, a dionica se napuca samo tako do ex div. dana i onda se sruši samo tako na taj dan. Puno ekipe to i sa ovog foruma radi, pa uglavnom izađu sa gubitkom od par posto.
osobno sam još na HTeju brusio tu vještinu, nekada je čak znalo ispasti puno bolje nego da sam čekao dividendu
-
osobno sam još na HTeju brusio tu vještinu, nekada je čak znalo ispasti puno bolje nego da sam čekao dividendu
Baš jučer promatram HT i razmišljam si da bar bude jedan jači crveni dan na HT pa da kupi 10-20k € dionice i odsurfam u dioni hype oko divke.
-
-
Mislim da je ZSE zrel za prihvatiti jos puno friškog novca
Moguće, da li je ovo možda razlog?
Izbjegnuta tehnička recesija: Hrvatsko gospodarstvo u zadnjem tromjesečju 2022. poraslo četiri postoU četvrtom tromjesečju 2022. BDP je realno veći za 4 posto u odnosu na isto tromjesečje 2021., objavio je Državni zavod za statistiku (DZS)www.tportal.hr -
Već samo razmišljanje o crvenim danima na HTu u ovim tjednima je amaterizam.
Još samo da mi ARNT poraste na na ~42 eura pa da napokon dođem na svoj prosjek cijene.
-
Kako je moguće da je kupovni nalog viši od prodajnog, a da se nije dogodila transakcija? Skrivena količina ili block ili što?
-
Kako je moguće da je kupovni nalog viši od prodajnog, a da se nije dogodila transakcija? Skrivena količina ili block ili što?
Pa nema transakcija izmedju 12:00:00 - 12:10:00
To je vec tako godinama.
-
Aukcija 12.00h-12.10h.
-
To je vec tako godinama.
Koji je smisao toga da nema transakcija u tih 10 minuta? Pogotovo na nekoj likvidnoj dionici.
-
To je vec tako godinama.
Koji je smisao toga da nema transakcija u tih 10 minuta? Pogotovo na nekoj likvidnoj dionici.
Intenzivno sam tjednima razmišljao i vrtio se u krug kao Baltazar koji je smisao toga poravnanja od
12:00 - 12:10h i u jednom trenutku zasvijetlila mi je lampica . To je napravljeno da fond manageri,
djelatnici CERP-a (moram i njih navesti, dosta su aktivni u zadnje vrijeme) i ostali aktivni sudionici
trgovanja na ZSE mogu otići skuhati kavu, pojesti pecivo i obaviti što trebaju na wc-u, te se poslije
mogu osvježeni vratiti za svoje terminale . Druge svrhe ja tu ne vidim
-
Intenzivno sam razmišljao i vrtio se u krug kao Baltazar koji je smisao toga poravnanja od
12:00 - 12:10h i u jednom trenutku zasvijetlila mi je lampica . To je napravljeno da fond
manageri i aktivni sudionici trgovanja na ZSE mogu otići skuhati kavu, pojesti pecivo i obaviti
što trebaju na wc-u, te se poslije mogu osvježeni vratiti za svoje terminale . Druge svrhe
ja tu ne vidim
Da, navedeno je inace tesko obaviti za vrijeme otvorenosti jer se situacija mijenja iz minute u minutu 😁
-
nije to na prvoj kotaciji. koliko ja znam to je na onima iz druge kotacije koje idu između 12-13h. i onda isto tako zadnjih 5min trgovine.
-
nije to na prvoj kotaciji. koliko ja znam to je na onima iz druge kotacije koje idu između 12-13h. i onda isto tako zadnjih 5min trgovine.
Očito ne znaš...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k