1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• harpun
  • February 13, 2020 at 11:19 AM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • November 30, 2022 at 9:30 PM
    • #12,841
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Je se meni ovo čini ili je ova naša Burza zadnje vrijeme okrenula trend u lagani rast??? A i počelo su kupovati po asku.

eno se i njima u Amerikama pomiješale boje, izgleda braća Dalton udaraju po asku

ma nisu......Jeronim je imao speak i rekao da će hajkirat i dalje a burzi je u DNA da na to reagira dobro dok malo bolje ne razmisli.........opet su vudrili u SMA 200......bumo vidjeli.......nema šta.....judi znaju kak se delaju pare......okreću to kolo sreče ko beba zvećku........sad su opet dali Đeronimu da smisli kak da ih ohladi a Zse će morat smišljati i dalje jel velike odluke o npr. 10 mil. kuna dnevnog prometa ne donose se svaki dan.....

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • November 30, 2022 at 9:53 PM
    • #12,842
    Quote from hugh
    Quote from Moller

eno se i njima u Amerikama pomiješale boje, izgleda braća Dalton udaraju po asku

ma nisu......Jeronim je imao speak i rekao da će hajkirat i dalje a burzi je u DNA da na to reagira dobro dok malo bolje ne razmisli.........opet su vudrili u SMA 200......bumo vidjeli.......nema šta.....judi znaju kak se delaju pare......okreću to kolo sreče ko beba zvećku........sad su opet dali Đeronimu da smisli kak da ih ohladi a Zse će morat smišljati i dalje jel velike odluke o npr. 10 mil. kuna dnevnog prometa ne donose se svaki dan.....

da dodam još......kao eventualni pozitivni okidać na zse moglo bi uvelike pomoći kad bi ovi predlagaći došli pameti i postali racionalni te odustali od extra harača.......jel inaće će "ukasti" dividendu nagodinu svima koji budu obveznici tog extra harača a to su sve redom firme kojima se najviše trguje na zse ako uopće i možemo reći da se na zse trguje.......

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 30, 2022 at 10:10 PM
    • #12,843
    Quote from hugh
    Quote from hugh

da dodam još......kao eventualni pozitivni okidać na zse moglo bi uvelike pomoći kad bi ovi predlagaći došli pameti i postali racionalni te odustali od extra harača.......jel inaće će "ukasti" dividendu nagodinu svima koji budu obveznici tog extra harača a to su sve redom firme kojima se najviše trguje na zse ako uopće i možemo reći da se na zse trguje.......

Idem razmisliti tko bi mogao biti na

“krivoj nozi”

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 30, 2022 at 10:27 PM
    • #12,844

Sto se u SAD-u desilo na kraju dana da biljeze ovakav rast?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • November 30, 2022 at 10:28 PM
    • #12,845
    Quote from Infinity
    Quote from hugh

“krivoj nozi”

mnogo njih koji cijelu ovu godinu čekaju Godoa i već koji mjesec traže izlaz na nelikvidnom marketu a nisu reagirali prije.......ti "zarobljenici" do sada nelikvidnom marketu nisu davali daha za put prema gore.......bez likvidnosti nema ni zarade......to je trla baba lan da joj prođe dan......jedini ispravan put prema gore je konstantna velika likvidnost u rastu a sve drugo je brigo moja prijeđi na drugoga.......dok se sva lova ne pobaca pred muziku nema svirke.........ili jednostavnije, kolk'o para tol'ko muzike.......ili još jednostavnije za zse: nema para, pa nema ni muzike.........

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • November 30, 2022 at 10:29 PM
    • #12,846
    Quote from Infinity
    Quote from hugh

“krivoj nozi”

Evo prvih izračuna koliko će država naplatiti novog poreza

Imamo prve izračune za ekstraporez: Nekim tvrtkama izbit će više od 100 milijuna kuna
    Budući da poslovna godina još nije gotova, tvrtke ne žele izlaziti sa službenim procjenama, no svi imaju izračune
    novac.jutarnji.hr
  • KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • #12,847
    Quote from KicanCRO

Aha, Powell izjavio da usporavaju dizanje..dovoljno za 4 postotni rast 👌🏼👌🏼

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • #12,848

Quote from KicanCRO
    Quote from KicanCRO

Amerikanci idu gore dolje redovito bez sentimenta. Prvo neka dionica padne za 50 -60%, pa poslije naraste za 30-40%. To je pravo tržište za špekulante.

Edited once, last by Robbie: Merged a post created by Robbie into this post. (November 30, 2022 at 10:33 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 30, 2022 at 10:34 PM
    • #12,849
    Quote from KicanCRO

možda je završio rat u Ukrajini, oni su znali puno ranije i kada će početi

• KicanCRO
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • November 30, 2022 at 10:36 PM
    • #12,850
    Quote from Robbie

Quote from KicanCRO

Amerikanci idu gore dolje redovito bez sentimenta. Prvo neka dionica padne za 50 -60%, pa poslije naraste za 30-40%. To je pravo tržište za špekulante.

Ne ne, oni rastu 60 posto, pa padnu 40, pa rastu 20..oni biljeze rast a ne pad, ukupno, dok mi tavorimo.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 30, 2022 at 10:42 PM
    • #12,851
    Quote from KicanCRO
    Quote from Robbie

Ne ne, oni rastu 60 posto, pa padnu 40, pa rastu 20..oni biljeze rast a ne pad, ukupno, dok mi tavorimo.

dao bih 100 Amerika, sve na svijetu ja bih dao, pa da sjednem na verandu, pa uz karte i bevandu brojim valove.............

i mislim kako su oni glupavi a ja pametan, eh što ti je urođeni na(r)cizam

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 30, 2022 at 10:56 PM
    • #12,852
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

“krivoj nozi”

mnogo njih koji cijelu ovu godinu čekaju Godoa i već koji mjesec traže izlaz na nelikvidnom marketu a nisu reagirali prije.......ti "zarobljenici" do sada nelikvidnom marketu nisu davali daha za put prema gore.......bez likvidnosti nema ni zarade......to je trla baba lan da joj prođe dan......jedini ispravan put prema gore je konstantna velika likvidnost u rastu a sve drugo je brigo moja prijeđi na drugoga.......dok se sva lova ne pobaca pred muziku nema svirke.........ili jednostavnije, kolk'o para tol'ko muzike.......ili još jednostavnije za zse: nema para, pa nema ni muzike.........

Možda sam jedini koji ni ne razmišlja o izlazu.

Odgovaralo bi mi jos 2 kvartala nižih cijena…

Dosta je već keša vani pa se možda popravi likvidnost kad se bude vracalo nazad??

Još razmišljam 😜

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 30, 2022 at 11:01 PM
    • #12,853

možda če ih zaUstaviti

Ljubenko i Lović: Nije isključeno da će ustavnost poreza na ekstraprofit ocjenjivati Ustavni sud
    Porez na ekstraprofit za tvrtke koje ove godine ostvare preko 300 milijuna kuna prihoda i 20 posto veću dobit u odnosu na prosjek prethodne četiri godine,…
    lidermedia.hr
    HUP Vladi: Odustanite od zakona o dodatnom porezu na dobit, štetan je i opasan
    Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) još jednom poziva Vladu da odustane od uvođenja dodatnog poreza na ekstra profit, jer ga smatra štetnim i opasnim za…
    lidermedia.hr
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,015
    • November 30, 2022 at 11:04 PM
    • #12,854
    Quote from Infinity
    Quote from hugh

Dosta je već keša vani pa se možda popravi likvidnost kad se bude vracalo nazad??

Još razmišljam 😜

moguće je da će se vraćati ako strana tržišta pokažu pozitivan daljni impuls......a sad koliko je to moguće, neznam.......trenutno vidimo koliko je teško našem nerazvijenom marketu kad tijekom ove godine vani kišu.......mi se naprosto teško razbolimo i padnemo u lokvidnosnu i opću depresiju........stock picking može odraditi dobar posao.......market u cijelosti bez vanjskih marketa teško do nikako.......već smo propustili dobar ako ne i sav rast marketa vani i ako se oni sruše idemo za njima......ako ostanu relativno stabilni imamo neke šanse za rast.......teško je raćunati na išta u ovoj nelikvidnosti, pogotovo uz extra harač........odustajanje od toga bio bi jedan jaki pozitivan impuls.......

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 30, 2022 at 11:13 PM
    • #12,855
    Quote from Robbie
    Quote from Infinity

“krivoj nozi”

Evo prvih izračuna koliko će država naplatiti novog poreza

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…a-kuna-15281572

Od brodara bi mogla TNPL i TPNG loše proći,njima je u 2022. puno jači prihod nego prethodne godine.

Bulkeri su u 2021. Imali jake prihode.

Još triba viditi što će se s tim porezima dogoditi.

Gadna je stvar ali će se svi potruditi izbjeći ukoliko stvarno do toga dode.

Nebi me iznenadilo da je ovo sve izmišljeno da nas rastiraju tako da se mirovinci što jeftinije ukrcaju i smanje gubitke.Ne virujem ja više ničem sto čujem i pročitam.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 30, 2022 at 11:14 PM
    • #12,856
    U "Lencu" šokirani kalkulacijama novog nameta: "Dodatni porez ugrozit će radna mjesta i investicije u brodogradilištu" - Novi list
    Jedna od tvrtki koju će zahvatiti Vladine nove porezne škare, ustraje li se na sadašnjem prijedlogu dodatnog poreza na dobit, jest i remontno brodogradilište…
    www.novilist.hr

Ja se jos mislim da je to jedna zahebancija vlade bila, jer moras biti totalni anti ekonomista i protiv svoje drzave da tako nesto uvedes gospodarstvu u globalu, ne ciljano na one koji su iskoristili priliku za extra zaradu u energetici. Prakticno nitko normalan u EU to nije napravio na takv nacin. Ovi su tudumi za ekonomiju ili rade protiv svog gospodarstva ili nemaju pojma sta rade 🙄 sto je isto vjerovatno…

• Robbie
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    468
    • November 30, 2022 at 11:16 PM
    • #12,857

Novi ministar se želi dokazati, ali u startu radi ogromnu grešku s tim extra porezom svima. Podsjeća me na SDP koji kada je došao na vlast radio je pogrešku za pogreškom, pa nas je tada gurnuo u puno dublju recesiju nego što je trebala biti, pa bi tako mogli i s ovim porezom. Uglavnom, ako ste primjetili jednom kada se uvede neki novi porez teško se poslije ukida, jako teško.

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 30, 2022 at 11:18 PM
    • #12,858
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Još razmišljam 😜

moguće je da će se vraćati ako strana tržišta pokažu pozitivan daljni impuls......a sad koliko je to moguće, neznam.......trenutno vidimo koliko je teško našem nerazvijenom marketu kad tijekom ove godine vani kišu.......mi se naprosto teško razbolimo i padnemo u lokvidnosnu i opću depresiju........stock picking može odraditi dobar posao.......market u cijelosti bez vanjskih marketa teško do nikako.......već smo propustili dobar ako ne i sav rast marketa vani i ako se oni sruše idemo za njima......ako ostanu relativno stabilni imamo neke šanse za rast.......teško je raćunati na išta u ovoj nelikvidnosti, pogotovo uz extra harač........odustajanje od toga bio bi jedan jaki pozitivan impuls.......

Nije ni taj E.harač toliko ni loš ako posjeduješ te kompanije što su se namlatile para 😁

Ako se more birati bolje da te država extra zakine nego da si minuse skupia 🙄

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • November 30, 2022 at 11:22 PM
    • #12,859
    Quote from D_artagnan

https://www.novilist.hr/novosti/u-lenc…rodogradilistu/

Ja se jos mislim da je to jedna zahebancija vlade bila, jer moras biti totalni anti ekonomista i protiv svoje drzave da tako nesto uvedes gospodarstvu u globalu, ne ciljano na one koji su iskoristili priliku za extra zaradu u energetici. Prakticno nitko normalan u EU to nije napravio na takv nacin. Ovi su tudumi za ekonomiju ili rade protiv svog gospodarstva ili nemaju pojma sta rade 🙄 sto je isto vjerovatno…

ja bih glasao da su tudumi, ne bi domoljupci tako protiv svoga gospodarstva

• Infinity
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,987
    • November 30, 2022 at 11:22 PM
    • #12,860
    Quote from Robbie

Novi ministar se želi dokazati, ali u startu radi ogromnu grešku s tim extra porezom svima. Podsjeća me na SDP koji kada je došao na vlast radio je pogrešku za pogreškom, pa nas je tada gurnuo u puno dublju recesiju nego što je trebala biti, pa bi tako mogli i s ovin porezom. Uglavnom, ako ste primjetili jednom kada se uvede neki novi porez teško se poslije ukida, jako teško.

Ovo je jednokratno, jedino mogu svake godine obnavljati. Poznavajući njihovu volju za radom dosadilo bi im to svake godine provoditi😅

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago